Welcome Back Log In Create Account

Recomandare cafea safe pentru incepatori

Salutare ! Am plasat comanda pentru primul meu setup ( Lelit PL41TEM + Gagia MDF 55 ) , anterior foloseam un Philips Lattego in care foloseam Tchibo Arabica Trio Creme . As vrea sa va intreb ce prajitorie si ce sortiment ar fi cel mai safe si recomandat pentru un incepator care nu are gusturile formate si nu a mai interactionat pana acum cu cafea de specialitate ? Daca as putea sa comand online ar fi ideal . Mentionez ca beau in proportie de 99% shot dublu de espresso . Multumesc !

Reply
https://www.cortado.ro/cafea-proaspat-pr...blend.html

Reply
Nu stiu se inseamna cafea safe, dar in orasul care apare sub avatarul tau este o prajitorie cu cafele bune https://www.musecoffee.ro/, posibil daca mergi acolo sa afli direct mai multe despre ce ti s-ar potrivi. Poti comanda si online.

Reply
Multumesc mult pentru recomandari ! Nu stiam ca se afla prajitorii in Craiova , good to know , cu siguranta este o varianta mai buna decat comandatul prin curier . Este oare vreun consens general legat de cea mai buna prajitorie din tara ? As vrea sa incerc sa scot tot ce se poate din setupul enuntat mai sus .

Reply
Tot in Craiova și https://www.hedonecafe.ro/ și parcă au si ceva reducere ptr espressoman.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
(23-11-2024, 22:45)Maanu Wrote: Multumesc mult pentru recomandari ! Nu stiam ca se afla prajitorii in Craiova , good to know , cu siguranta este o varianta mai buna decat comandatul prin curier . Este oare vreun consens general legat de cea mai buna prajitorie din tara ? As vrea sa incerc sa scot tot ce se poate din setupul enuntat mai sus .

Apreciez ca urmatorul pas logic, dupa achiziția unui setup capabil espresso, ar fi să începi explorarea a cat mai multe sortimente de cafea, de la cat mai multe prăjitorii. Caută singur, gustul ce îți place, nu aștepta să primești recenzii gratuite pentru ca gusturile diferă; de greșit nu cred ca ai cum să greșești nicicum, niciunde..Proaspătă să fie
Pavoni Esperto by Coffe Sensor • Kinu Classic
Ceado Hoop Brewer • Comandante C40 MK4

Reply
(23-11-2024, 22:45)Maanu Wrote: Multumesc mult pentru recomandari ! Nu stiam ca se afla prajitorii in Craiova , good to know , cu siguranta este o varianta mai buna decat comandatul prin curier .

Muse nu vinde direct la prajitorie, nu au acolo punct de desfacere.
Pentru clientii locali nu folosesc curieri, livreaza personal direct la adresa/sediu, pe baza de programare.
Cafeaua lor se poate gasi "la raft" la Delicatese Anya sau la cafeneaua Harvest, dar cu adaos fata de comanda directa.

Reply
(26-11-2024, 18:43)renatoa Wrote:
(23-11-2024, 22:45)Maanu Wrote: Multumesc mult pentru recomandari ! Nu stiam ca se afla prajitorii in Craiova , good to know , cu siguranta este o varianta mai buna decat comandatul prin curier .

Muse nu vinde direct la prajitorie, nu au acolo punct de desfacere.
Pentru clientii locali nu folosesc curieri, livreaza personal direct la adresa/sediu, pe baza de programare.
Cafeaua lor se poate gasi "la raft" la Delicatese Anya sau la cafeneaua Harvest, dar cu adaos fata de comanda directa.
Am luat legatura cu Ovidiu , ii un super baiat . Multumesc pentru sfat ! Inca nu am apucat sa testez cafeaua , am inteles ca trebuie lasata undeva la 14 zile dupa prajire insa sunt convins ca ii mult peste Hedone si ce mai avem noi pe aici .

Reply
Indiferent de notele cafelei, este mai important gradul de prajire. Pentru inceput, cele dark roast ofera o fereastra mai mare de a reusi o extractie reusita.
Main: Bezzera Unica PID & Timemore 064S | Secondary: Turin Legato v2 & DF64 Gen 2

Reply
Pe ce argumente te bazezi cand afirmi asta ?

Reply
(15-11-2025, 18:11)GeorgianM Wrote: Pe ce argumente te bazezi cand afirmi asta ?

Daca intrebarea imi era adresata mie, pe toate studiile efectuate pe extractiile pentru fiecare tip de prajire.
In momentul in care cafeaua este prajita mai mult, toti compusii care dau amareala si/sau acreala sunt diminuati considerabil. Cu o cafea prajita light, toti acei compusi sunt mult mai prevalenti. Asadar, extragerea reusita devine un pic mai tricky.

In contextul unei experiente de inceput, dark roast ar fi mai recomandata.
Main: Bezzera Unica PID & Timemore 064S | Secondary: Turin Legato v2 & DF64 Gen 2

Reply
Devine si cititul studiilor o stiinta in sine... ca sa nu tragi concluzii gresite.

Reply
(15-11-2025, 18:45)DragosDCN Wrote:
(15-11-2025, 18:11)GeorgianM Wrote: Pe ce argumente te bazezi cand afirmi asta ?

Daca intrebarea imi era adresata mie, pe toate studiile efectuate pe extractiile pentru fiecare tip de prajire.
In momentul in care cafeaua este prajita mai mult, toti compusii care dau amareala si/sau acreala sunt diminuati considerabil. Cu o cafea prajita light, toti acei compusi sunt mult mai prevalenti. Asadar, extragerea reusita devine un pic mai tricky.

Dupa ce iei la rand in 5 minute toate topicurile forumului, vii și ne spui nouă ca roata e pătrată. Nu, mulțumesc !

Reply
(15-11-2025, 19:50)GeorgianM Wrote:
(15-11-2025, 18:45)DragosDCN Wrote:

Dupa ce iei la rand in 5 minute toate topicurile forumului, vii și ne spui nouă ca roata e pătrată. Nu, mulțumesc !

Nu incercam sa iti vand nimic, sa stii. :))) Plus ca nu am de ce si cu cine sa intru in polemici. Sa ne bucuram de weekend, cu extractii reusite, asa cum crede ca le intelege fiecare. :)))

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)