Slatina
15-12-2017, 10:51
Dupa 4 ani de la ultimul schimb de anvelope a venit timpul sa aleg din nou si dupa ce am frunzarit oferta unui site de profil, sunt si mai confuz decat acum 2 zile cand am inceput sa prospectez.
Acum 4 ani am ales GoodYear Ultragrip 6 sau 7, nu mai retin exact ce serie era disponibila atunci, de care am fost multumit.
Ma asteptam la preturi piperate, pentru cei ca mine care uita sa-si faca vara sanie, dar spre surprinderea mea, sunt acceptabile, asa cum le stiam de prin toamna. Ultragripurile vechi au costat undeva la 250-260lei/buc, iar acum noua serie tot pe-acolo se invarte.
Bun, pe anveloshop vad tot felul de gume, diverse brand-uri de care nici n-am auzit dar cu indice de aderenta B si indice consum C.
De ce alte criterii trebuie sa tin seama cand le aleg pe cele noi?
Cu ce gume v-ati incaltat masinile si de ce le-ati ales?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
15-12-2017, 10:59
(Edited 15-12-2017, 11:24 by renatoa.)
Eu ma uit la
testele ADAC si iau cele mai ieftine din cele bune.
Va trebui la primavara sa schimb pe fata, au 5 ani deja si una e sfasiata, am luat un cui, am constatat la descaltzarea de toamna.
Asa ca acum basculez intre Hankook si Kumho, ambele sub 50 Euro, din categoria verde.
Topicul asta ma facu sa mai trec in revista situatia pietei, si m-am sucit... :) am gasit la pret super 212 lei Vredestein SporTrac 5, care a iesit numarul 1 la ADAC 2016 185/65 R15 H. Atentie, anvelopa de vara !
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
(15-12-2017, 10:51)vdub Wrote: Dupa 4 ani de la ultimul schimb de anvelope a venit timpul sa aleg din nou si dupa ce am frunzarit oferta unui site de profil, sunt si mai confuz decat acum 2 zile cand am inceput sa prospectez.
Acum 4 ani am ales GoodYear Ultragrip 6 sau 7, nu mai retin exact ce serie era disponibila atunci, de care am fost multumit.
Ma asteptam la preturi piperate, pentru cei ca mine care uita sa-si faca vara sanie, dar spre surprinderea mea, sunt acceptabile, asa cum le stiam de prin toamna. Ultragripurile vechi au costat undeva la 250-260lei/buc, iar acum noua serie tot pe-acolo se invarte.
Bun, pe anveloshop vad tot felul de gume, diverse brand-uri de care nici n-am auzit dar cu indice de aderenta B si indice consum C.
De ce alte criterii trebuie sa tin seama cand le aleg pe cele noi?
Cu ce gume v-ati incaltat masinile si de ce le-ati ales?
In primul rand trebuie sa ai in vedere ce tip de masina conduci si conditiile de exploatare a anvelopelor, urban, mixt (urban-extraurban), drumuri curatate in regim de iarna, trasee frecvente cu drum acoperit de zapada etc.
Testele ADAC sunt destul de ok, in sensul ca au fost si ei prinsi cu mata-n sac acu cativa ani, masluiau la greu rezultatele...nici nemtii nu mai sunt ce au fost dar ofera suficiente informatii despre anvelopele testate.
Indicii de pe eticheta sunt indici declarati de diversii producatori, nu masurati de un organism certificat si independent; mai mult, cel de aderenta se refera strict la franarea pe carosabil umed, un parametru masurabil si nu la aderenta in curbe de ex.
Daca ai deja o anvelopa de care ai fost multumit si bugetul iti permite, recomandarea e sa mergi pe acel model; daca vrei sa incerci si altceva, iti recomand o anvelopa din categoria celor premium.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Slatina
15-12-2017, 11:18
(Edited 15-12-2017, 11:18 by vdub.)
Tot pe teste si review-uri m-am bazat si eu data trecuta cand am ales Ultragripurile. Problema e ca merg continuu cu ele de 4 ani incoace si cele de pe fata sunt deja opinci, cu care saptamana trecuta am luat si o groapa de toata frumusetea, bine taiata, cu muchii ascutite si nesemnalizata.
N-am luat de vara pt ca nu fac multi km, cred ca undeva la 5k-6k/an.
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
Ok dar trebuie sa fi constient ca pe timp de vara, aderenta anvelopelor de iarna este proasta, mult sub cea a anvelopelor de vara. Doamne fereste, dar la o trecere de pietoni pot conta acei cativa metri.
Cumpara fara ezitare michelin crossclimate sau pirelli cinturo all seasson. O anvelopa allseasson va face treaba mai buna vara la temperaturi de 30+ decat una de iarna. Anvelopele de iarna sunt mai moi pentru a avea aderenta sporita, vara vor si prea moi.
Espressoman infocat
Ploiesti
Eu aveam știință ca pneurile de iarnă, pe timpul verii, devin mai rigide, nu mai moi.
https://www.google.ro/amp/s/playtech.ro/...scuri/amp/
Prezent: Vibiemme Domobar Super Electronica, Sita IMS Superfine 18÷20g, Inel de dozare Barista Space, Cantar Barista Space, Distribuitor AVX, Honne, Kinu M47, Cafflano Kompresso
Trecut: Lelit PL81T, Sita Ascaso 18g, Portafiltru fara fund, Inel de dozare Suncoffee, Nivelator si Tamper Lelit
Espressoman infocat
Piatra Neamt
La 5-6000 km pe an, all season sunt obligatorii singura exceptii fiind daca locuiesti intr-o zona cu ierni foarte grele.
Cross climate sau Pirrelli sunt nejustifcat de scumpe pentru rulajul asta. Am Hankook Kinergy 4S de 2 ani pe masina si nu am avut nicio problema.
Daca vrei musai premium atunci Good Year Vector 4 e peste CrossClimate pe zapada si in conditii de iarna.
Slatina
15-12-2017, 13:13
(Edited 15-12-2017, 13:15 by vdub.)
(15-12-2017, 11:16)tecsi78 Wrote: ...drumuri curatate in regim de iarna, trasee frecvente cu drum acoperit de zapada etc.
Conduc in Romania, tara in care drumarii nu isi fac treaba, deci am nevoie de anvelope
military grade :)).
tecsi78 Wrote:Indicii de pe eticheta sunt indici declarati de diversii producatori, nu masurati de un organism certificat si independent; mai mult, cel de aderenta se refera strict la franarea pe carosabil umed, un parametru masurabil si nu la aderenta in curbe de ex.
Pe flancul anvelopelor Continental Wintercontact TS860, in completarea marcajului M+S vad si
3PMSF(Three Peak Mountain Snow Flake).
Reprezinta un marcaj aditional pe anvelopele M+S care indica faptul ca sunt create pentru conditii severe de zapada. Anvelopele cu acest marcaj sunt proiectate pentru conditii de inzapezire rutiera si ofera performante confirmate prin testele de eficienta a franarii in conditii de iarna dupa metoda ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation).
Nu stiu daca certificarea 3PMSF reflecta superioritatea fata de Michelin Alpin 5 sau Goodyear Ultragrip 9, insa conform ADAC, Continental a detronat cele 2 modele astfel ocupand prima pozitie in 2017.
Parca as merge pe Continental de data asta, despre care am auzit numai de bine si se incadreaza in buget.
@Denis, ai dreptate in privinta rularii pe timp de vara insa am incercat sa evit anvelopele all-season de care sunt extrem de dezamagit.
Spun asta in urma unui accident grav petrecut acum 10 ani din care a rezultat o dauna totala, o masina aproape noua din care nu s-a mai ales mare lucru si o experienta traumatizanta care nu-mi da pace nici in ziua de astazi.
Nu dau vina pe anvelopele all-season insa tind sa cred ca daca masina era incaltata cu unele de iarna, nu ar fi derapat atat de rau pe suprafata umeda si deznodamantul ar fi fost diferit.
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
3pmsf au toate anvelopele de iarna, dar nu dai gres nici cu Continental.
Slatina
15-12-2017, 14:12
(Edited 15-12-2017, 14:13 by vdub.)
(15-12-2017, 12:15)florandrei Wrote: Eu aveam știință ca pneurile de iarnă, pe timpul verii, devin mai rigide, nu mai moi.
Asa stiam si eu, devin mai rigide dar tot ca niste clatite sunt, chiar si umflate la 2.3 sau 2.4bar.
(15-12-2017, 12:37)dev Wrote: Daca vrei musai premium atunci Good Year Vector 4 e peste CrossClimate pe zapada si in conditii de iarna.
Nu, nu premium pt ca trebuie sa mai cumpar si cate ceva pentru masina de cafea, bat-o vina :).
De data asta merg pe Continental Wintercontact TS860. M-au convins recenziile favorabile iar pretul de 260 lei per anvelopa e unul rezonabil.
(15-12-2017, 13:43)tecsi78 Wrote: 3pmsf au toate anvelopele de iarna, dar nu dai gres nici cu Continental.
TIL. Multumesc tecsi78
Espressoman infocat
Bucuresti
Dap, Continental TS si Nokian. Am mers cu cauciucul taiat cu Nokian 5km fara sa fie rft si se comporta ca un rft, tinea janta sus fara sa atinga asfaltul, m-a cucerit de atunci [emoji3]
Slatina
Cred ca vorbesti despre un cauciuc de vara si janta mai mare de 17", pentru ca unul de 15" nu merge taiat nici sa-l bati. Daca era montat in dreapta-spate si tu ai 100kg, atunci cred :P, merge fara probleme in 3 roti.
Cunosc un caz in care cauciucul de 19"(dreapta-fata) a facut explozie la 180km/h pe A2 la trecerea peste o imbinare(cheie?) a unui pod, nu s-a intamplat nimic si un altul in care cauciuc de 14" a explodat la ~130km/h si au decedat toti pasagerii dupa ce masina a lovit parapetul de cateva ori apoi s-a rasturnat.
Espressoman infocat
Bucuresti
1. Continental WinterContact TS860
2. Dunlop Winter Sport 5
3. Goodyear UltraGrip Performance
Merg si Michelin Alpin 5 si Nokian WR D4(daca nu sunt Made in Rusia) .
Fara all seasons nu sunt bune nici vara nici iarna !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim ; #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Nu mai exagerati si/sau generalizati fara experienta. Anvelopele all season nu sunt toate la fel si nu sunt toate in categoria Debica Navigator, adica mizerii. Am suficient de multi km facuti ca sa pot spune ca nu exista anvelopa care sa te faca zeu.
Am 4 ani de cand merg fara evenimente cu anvelope de iarna, Matador, fara sa le mai schimb si nu-s genul care merge cu viteza legala.
La un rulaj de genul 5-6000 de km pe an e risipa de bani sa porti doua randuri de anvelope.
Espressoman traditionalist
ro
15-12-2017, 15:43
(Edited 15-12-2017, 15:58 by Levo.)
(15-12-2017, 15:12)FAP Wrote: Michelin Alpin 5 si Nokian
... Confirm si eu , folosesc ambele modele de cca. 25 ani ( ... am folosit cel mai mult Michelin Alpin ) sunt excelente mult peste Pirelli care se tocesc extrem de repede si mai si aluneca si peste Continental care se fac bata pe ger si "tropaie "pe asfalt , iar pe apa zici ca esti pe gheatza ... acum am pe ambele masini Michelin .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
(15-12-2017, 15:38)dev Wrote: Nu mai exagerati si/sau generalizati fara experienta. Anvelopele all season nu sunt toate la fel si nu sunt toate in categoria Debica Navigator, adica mizerii. Am suficient de multi km facuti ca sa pot spune ca nu exista anvelopa care sa te faca zeu.
Am 4 ani de cand merg fara evenimente cu anvelope de iarna, Matador, fara sa le mai schimb si nu-s genul care merge cu viteza legala.
La un rulaj de genul 5-6000 de km pe an e risipa de bani sa porti doua randuri de anvelope.
Cam asta este si experienta mea cu all season, adica buna. Dar, pot vorbi pentru doar pe spate.
Am pe spate de
sase ani si peste 40k, neatinse, doar rotite stanga-dreapta anual, Vredestein all season, si le mai dau 2-3 ani de acum inainte.
Fac franari de verificare la fiecare prima ninsoare intr-o parcare cat un stadion sa fiu sigur ca inca am aderenta pe spate, si nu am nici un motiv sa ma plang, decat poate cam zgomotoase vara la peste 120.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Dl. Levo, gusturi bune si la masini vad ca... Subaru :77:
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
15-12-2017, 16:51
(Edited 15-12-2017, 16:51 by tecsi78.)
ro
(15-12-2017, 16:21)flipu2k Wrote: Dl. Levo, gusturi bune si la masini vad ca... Subaru :77:
... Da ...bunicica masina , e a doua Subaru care o am , ( am avut inainte un Crosstrek portocaliu ... :D ... si asta e Forester neagra ...

... asa e la batranete :D )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
@
Levo
Incep al doilea sezon cu Pirelli Cinturato Winter si pana acu’ jos palaria.
Aderenta excelenta, zgomot redus pe uscat, bag cam 45.000 km/an.
ro
@tecsi78
- Ce sa zic , vezi si tu acuma ... eu am avut Pirelli pe un Peugeot 306 de competitie ( o benz Magneti - Marelli 180 cp in anul 2000 si am facut acvaplanare , fara incidente la 215 km/h ... :D ... intr-o toamna tarziu ... la o liniutza cu un Merz Kompressor , pe ruta Pitesti - Campulung , time lap ... 22 min - cca .50 km si am ajuns la egalitate dupa ce ne-am depasit reciproc pe traseu de 7 ori ... :D ... dar nu mai fac ...

... )
Espressoman infocat
Bucuresti
(15-12-2017, 15:38)dev Wrote: Nu mai exagerati si/sau generalizati fara experienta.
Ce sa fac si eu , vorbesc asa sa ma aflu in treaba . Conduc doar de 31 de ani si cu peste 15 ani de distributie , ma apropii de milionul de kilometri si am schimbat un "milion de masini si cauciucuri" . Si in anumite meserii legate de condus nu merge asta cu...afara e nasol , azi nu scot masina .Trebuie sa mai experimentez :D ...ca sa imi dau cu parerea !
Asta cu all season seamana cu impresiile despre Toyota RAV 4 , iubitorii spun ca se pricepe la toate cate putin iar haterii spun ca nu e buna la nimic

!
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
ro
... Si ca sa nu va incurajez , va spun ca viteza UCIDE ... prietenul cu care am facut cursa , ne-a parasit acum 3 ani de zile si tot din cauza vitezei ...

... iar eu pot pune o poza cu o amenda incasata la Targoviste , pe chestie de viteza 248 km /h inreg pe radar ... la primul echipaj , nu am putut sa opresc efectiv si de abea la siderurgic la calea ferata , m-a gasit al doilea echipaj ... :D ...
Espressoman infocat
Bucuresti
(15-12-2017, 15:43)Levo Wrote: (15-12-2017, 15:12)FAP Wrote: Michelin Alpin 5 si Nokian
... Confirm si eu , folosesc ambele modele de cca. 25 ani ( ... am folosit cel mai mult Michelin Alpin ) sunt excelente mult peste Pirelli care se tocesc extrem de repede si mai si aluneca si peste Continental care se fac bata pe ger si "tropaie "pe asfalt , iar pe apa zici ca esti pe gheatza ... acum am pe ambele masini Michelin .
Diferenta intre Continental Si Michelin e legata de gradul de "prajire"(daca tot suntem pe forum de cafea

) al cauciucului . Continental e "prajit" mai putin ...asta insemnand aderenta mai mare dar rezistenta in timp/kilometri mai mica iar Michelin...invers . Ani de zile am mers numai cu Michelin acum prefer Continental...si iarna si vara !
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(15-12-2017, 17:18)FAP Wrote: (15-12-2017, 15:38)dev Wrote: Nu mai exagerati si/sau generalizati fara experienta.
Ce sa fac si eu , vorbesc asa sa ma aflu in treaba . Conduc doar de 31 de ani si cu peste 15 ani de distributie , ma apropii de milionul de kilometri si am schimbat un "milion de masini si cauciucuri" . Si in anumite meserii legate de condus nu merge asta cu...afara e nasol , azi nu scot masina .Trebuie sa mai experimentez :D ...ca sa imi dau cu parerea !
Asta cu all season seamana cu impresiile despre Toyota RAV 4 , iubitorii spun ca se pricepe la toate cate putin iar haterii spun ca nu e buna la nimic
!
Si eu fac 50k pe an dar nu recomand anvelope dedicate vara-iarna la 5-6000 rulaj. Iar pentru zonele unde se vede zapada doar la tv cu atat mai mult sunt ok all season.
Am 7 ani de cand lucrez cu o firma de distributie anvelope si pot spune de la sursa ca nicio anvelopa nu e aceeasi de la an la an chiar daca e acelasi model de la aceeasi firma. Unele sufera imbunatatiri iar altele devin mai proaste.
ro
(15-12-2017, 17:18)FAP Wrote: seamana cu impresiile despre Toyota RAV 4
... Am avut eu 9 ani un D4 D verde inchis - buna masina si capabila , am iesit din zapezi pana la geamuri ... :D si am urcat pe partiile de schi ... acuma nu mai e ca inainte , mai e si varsta , cand nu-ti mai arde si mai bine bei un espresso linistit la gura ... centralei ... :D
Continental am avut pe Subaru dinaitea actualei ( asa a venit ea echipata ... ) erau all season si le-am schimbat cu Hakkapellita ... ( acum depinde si care , cum va plac - de-aia sunt mai multe ... )
Espressoman infocat
Bucuresti
(15-12-2017, 15:38)dev Wrote: Nu mai exagerati si/sau generalizati fara experienta. Anvelopele all season nu sunt toate la fel si nu sunt toate in categoria Debica Navigator, adica mizerii. Am suficient de multi km facuti ca sa pot spune ca nu exista anvelopa care sa te faca zeu.
Tu chiar le stii pe toate, m-ai convins. De la prajire pana la anvelope all season, felicitari!
Espressoman infocat
Bucuresti
15-12-2017, 17:52
(Edited 15-12-2017, 18:00 by FAP.)
(15-12-2017, 17:33)dev Wrote: (15-12-2017, 17:18)FAP Wrote: (15-12-2017, 15:38)dev Wrote: Si eu fac 50k pe an dar nu recomand anvelope dedicate vara-iarna la 5-6000 rulaj. Iar pentru zonele unde se vede zapada doar la tv cu atat mai mult sunt ok all season.
Se vede ca nu esti din Bucuresti

! Ce mai rad eu de multi care nu pot sa iasa cu masina din mormanul de zapada aruncat peste masini de masinile de deszapezire/sau de soferii masinilor vecine ..desi soseaua e curatata !!! Si nu esti cu adevarat bucurestean daca nu mergi cateva weekend-uri pe Valea Prahovei , indiferent ca faci 6000 de km pe an ! Ca asa daca mergi numai casa-serviciu-magazin nu iti trebuie nici all season ...pui doar niste lanturi cand e zapada(preferabil 4) :D !
Lasand gluma la o parte mie NU mi se pare ca atunci cand e vorba de siguranta facem compromisuri indiferent cati kilometri faci pe an . Daca mai pun la socoteala faptul ca iti poti lovi masina...sau pe a altuia ...sau sa lovesti pietoni...compromisul poate genera pierderi de vieti , pierderi materiale sau puscarie !
Eu spun ca NU merita !!!
PS - "DEV" , deci tu vinzi cauciucuri de x ani , recomanzi all season , tu mergi cu niste cauciucuri de iarna low cost vara/iarna de 4 ani , cate 50 k pe an si esti si vitezoman ? Doamne fereste...! Sa-mi cumperi si mie niste Matador de iarna/vara care tin 200.000 km !
Eu nu inteleg cum nu sesizati diferente uriase intre anvelopele de vara/iarna, in special intre cele de iarna folosite vara.
Eu vara folosesc Continental ContisportContact 5 XL 225 40 18, si iarna Pirelli Snowcontrol 3.
Cand erau 22 grade afara si aveam anvelopele de iarna (proaspete), nu aveam aderenta pe care o aveam cu cele de vara. In plus incercati sa puneti o frana de urgenta de la 110-130km/h cu cele de iarna vara sa vedeti ce se intampla.
Va riscati viata, daca nu faceti km multi, folositi anvelope allseason. Daca aveti masini pentru deplasari in oras si cu puteri mici, folositi all seassonuri.
Pentru informatii detaliate, aveti topicul despre anvelope pe forumul softpedia (560pagini).
Economia asta de o face lumea cumparand anvelope de iarna si circuland 3-4 ani cu ele, nu este absolut deloc economie, este o economie proasta, deoarece, anvelopele de iarna pe temperaturi mari, se tocesc mult mai repede, asltfel risti ca dupa 3 ani sa ajungi la martorul de uzura, si sa faci o acvaplanare de toata frumusetea.
Eu merg des cu viteza, dar am anvelope bune, nu imi bat joc de viata mea, de a pasagerilor nu mai zic, sau a celorlati participanti la trafic.
Legea ar trebui imbunatatita, facut controale in trafic, masurat uzuri anvelope si dot (un coleg de munca avea anvelope pe spate din 2000, anul asta, deci 17 ani vechime). Unu din asta, intra in tine si iti omoara familia.
Asiguratorii ar trebui sa fie si mai stricti, sa nu despagubeasca in caz de accident, daca masina nu este conforma din toate punctele de vedere (itp +anvelope). De exemplu, daca faci un accident iarna, si ai anvelope de vara, nu se mai despagubeste. La fel ar trebui facut si vara, daca esti prins cu anvelope de iarna pe 35 grade.