Hello There, Guest! Login Register


Rasnitele Compak

#1
PKE ul a sosit, chiar 2. Nu am avut vreme de teste, l-am dat cuiva in teste, vom vedea ce feedback are saptamana viitoare. 

La prima vedere este semnificativ mai silentios decat E8 ( ceea ce deja e un lucru foart bun, mai ales ca E8 e un model silentios oricum), macina mai lent un pic avand in vedere RPM ul de doar 350. 

Eu am avut ceva probleme la unul din ele sa fac single dose, mi se parea ca efectiv raman cantitati mici de cafea macinata grosier care nu reusesc sa fie antrenate pana la final intre cutite. Trebuie sa testez mai atent, nu l am avut acasa. 

Nu este totusi identic cu E8 desi seamana,  este mai inalt, vopsit integral in aceeasi culoare. Este un model impunator. Astept si PKF ul, pe care o sa l comand cu cantarul integrat.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#2
Tot in sensul “vs” mai incerc si eu acasa uneori aceeasi cafea pe kinu si E8. Gusturile sunt incomparabile (in favoarea E8).
Ce imi place la M47 este ca da o extractie fara chaneling (cel putin dpdv vizual).
De ex la Ethiopia Boji de la Sloane am avut shot-uri rare fara channeling la rasnire cu E8 (WDT cu 3-ace’n dop de pluta, nivelare si tampare cu Setul Bravo); in schimb, cu M47 (si acelasi obicei lung de puc-preparation) a iesit o extractie frumoasa, colorata, fara channeling.
La gust M47 da o cafea normala, rotunda... si cam atat. E8 reuseste sa scoata varfuri de arome si da un efect de “zing” la anumite cafele.

La anul mai vreau o rasnita langa E8 si caut motive sa iau o conica (poate un Niche). Dar nu stiu daca este mult mult mai buna decat M47 ca si gust.
DC Studio, Compak E8 SSP + OE Funnel, Bravo Tools set complet, Xeoleo Ghost 78mm, Aeropress, V60, BWT Bestmax Premium
 
Reply
#3
Cred ca un Compak E10 ti- ar trebui.
Ceea ce imi doresc si mie
Lelit Bianca + Compak E8 SSP, Bravo Tools, Felicita Arc, V60/April Brewer+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Acaia Pearl, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#4
(21-07-2019, 11:57)vladdooo Wrote: Cred ca un Compak E10 ti- ar trebui.
Ceea ce imi doresc si mie
Poate ne ajuta si pe noi cineva de treaba sa o testam cateva zile (daca exista pe stoc si se poate...) ?
DC Studio, Compak E8 SSP + OE Funnel, Bravo Tools set complet, Xeoleo Ghost 78mm, Aeropress, V60, BWT Bestmax Premium
 
Reply
#5
E impotriva conicelor domnul acela de treaba
Lelit Bianca + Compak E8 SSP, Bravo Tools, Felicita Arc, V60/April Brewer+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Acaia Pearl, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#6
Vedeți că la conicele comerciale, retenția nu e neglijabilă...
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#7
Nu mai bine testam PK100 single dose si nu mai cheltuiti banii pe 3 rasnite? ? va fi in curand disponibil pentru teste si se pare ca va fi "the ultimate brew espresso grinder " si "EK 43 Slayer " Smile) sper sa fie macar pe jumate..

Recent am avut primul client pentru E10, la timisoara. Marturisesc ca m a facut curios. Sunt curios pe retentie mai ales, asa cum a zis @dev , mazzer kony de exemplu e renumit pentru retentia mare ( am.auzit intre 40 si 60 g de la persoane care l au testat dar parca e prea mult...)...asta m a indepartat de conicele comerciale insa de testat as fi curios. Compak E10 are se pare o retentie mai mica. Vom testa.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#8
(21-07-2019, 13:36)razvanMB Wrote: Nu mai bine testam PK100 single dose si nu mai cheltuiti banii pe 3 rasnite? ? va fi in curand disponibil pentru teste si se pare ca va fi "the ultimate brew espresso grinder " si "EK 43 Slayer " Smile) sper sa fie macar pe jumate..

Si pretul cum va fi - ca 3 rasnite sau EK43 + Slayer?  Shy
Lelit Bianca, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Kinu Phoenix, Aergrind, Aeropress, V60 02
Ikawa Home
 
Reply
#9
Orice test de rasnita de top este foarte bine venit!
Ca e E10, PKE etc...
DC Studio, Compak E8 SSP + OE Funnel, Bravo Tools set complet, Xeoleo Ghost 78mm, Aeropress, V60, BWT Bestmax Premium
 
Reply
#10
(21-07-2019, 14:56)Beowulf Wrote:
(21-07-2019, 13:36)razvanMB Wrote: Nu mai bine testam PK100 single dose si nu mai cheltuiti banii pe 3 rasnite? ? va fi in curand disponibil pentru teste si se pare ca va fi "the ultimate brew espresso grinder " si "EK 43 Slayer " Smile) sper sa fie macar pe jumate..

Si pretul cum va fi - ca 3 rasnite sau EK43 + Slayer?  Shy

Smile) 2850 euro plus tva insa dupa teste vom lucra la un pret super special pentru espressoman.ro . Totusi, am mari asteptari de la ea, mai ales ca e versatila, merge si brew si espresso, fara calibrari complicate ulterioare precum EK43. 

Pentru cine are spatiu de ea ( e cam inalta pentru bucataria mea) poate fi cap de linie multi ani de acum incolo. 

Pana acum cel mai bun set de cutite pentru espresso testat de mine de la Compak este de la rasnita de retail R100, nepotrivita pentru uz casnic ( chiar si in cafenea placa metalica vibratoare genereaza pareri impartite datorita zgomotului ) . Totusi, cand vreau sa scot maxim din espresso clar rasnesc single dose pe R100. Chiar recent am facut un test ad hoc cu un Kinu m47 vs R100 pe o cafea de la Yume, naturala, buna de altfel, care a iesit clar mai buna pe R100. 

De aceea ma astept ca PK100 cu cutitele mari dar tehnologia PK sa fie superioara, mai ales pe cafele prajite mai light. E vorba despre a "corecta" notele de subdezvoltare din prajire, care ies uneori in evidenta pe aparatura de extractie mai modesta ( rasnita plus espressor). Ideea e ca multe prajiri care par subdezvoltate ( ori acide necontrolat, ori note de cereale, ori fibroase, ori lactice) pot fi echilibrate pe un setup ultra performant ( rasnita cu cutite de randament ridicat si espressor cu posibilitati de profilare).  Uneori ne grabim sa le catalogam drept prajiri gresite insa de fapt ele pot avea o "noua viata" pe setup uri performante si pot atinge niste note pe care nici o prajire "corecta" nu le poate revela. 

E si motivul pentru care consider ca totul e relativ in cafea si depinde mult sa stim ce posibilitati de extractie avem ca sa alegem cafeaua potrivita. Ca unele cafele "merg" pe mai multe setup uri, bravo lor, dar eu cel putin nu ignor niciodata o cafea care nu iese pe un setup normal, incerc sa o testez si pe maxim ce am eu acum la dispozitie, respectiv MINA si R100 si abia dupa "ma pronunt". 

Sa nu mai zic de apa si alte variabile insa sa zicem ca am conditii similare mai mereu.

(21-07-2019, 15:05)Elian_CT Wrote: Orice test de rasnita de top este foarte bine venit!
Ca e E10, PKE etc...

cele 2 PKE care mi au venit in showroom au fost retrimise la Compak pentru recalibrare, au fost din primele loturi cu probleme si nu puteam sa misc discul sa miscsorez macinatura decat foarte greu, ceea ce afecta folosirea. Nici single dose nu mergeau asa bine ca E8, aveau un popcorning foarte ridicat si era foarte ciudat, ei spuneau ca nu ar trebui sa fie probleme. Cand revin in tara le voi retesta, mai ales single dose.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#11
Analizand brosura cu piesele lui R100 observ ca are cutitele asezate orizontal si viteza de rotatie fixa.Mecanismul de bean feeding e gravitational asa ca bye-bye match intre feed si taiere,rezutatul generat variand grosier ca si distribitie a particulelor.

La EK bean feeding-ul nu e gravitational, iar carrierul de cafea ,ce aduce boabele mai repede la taiere, poate fi schimbat cu unul de turkish sau altul custom de la Frank astfel asigurand un match intre feed si taiere pentru granulatia dorita. Mai mult de atat ai la dispozitie cutitele MK de cafea si de turkish,sau SSP cu geometrii diferite si coatinguri diferite ce ofera frictiuni diferite adecvate scopului pentru care vrei sa macini.

Cum procedam cand hotaram sa transformam R100 sa scoata uniform in plaja de espresso? Poate oferii consistenta in distributia particulelor cand sistemul de feed e gravitational?

Cine alege pentru acasa o rasnita bulk trebuie sa fie constient ca sacrifica usurinta in exploatare. Daca tot am adus drujba in casa cel putin trebuie sa ma asigur ca e performanta.

Din pacate realitatea trista este ca rasnitele state of the art ca si performante de macinare nu pot fi aduse in mediul casnic, sunt niste mastodonti industriali pe role cu variable bean feed,cu variable roller speed,si software care adapteaza vitezele in functie de caracteristicile boabelor de macinat si granulatia dorita,cu racire a rolelor capabile sa toace uniform pana la 50 microni cu un output de la cateva sute de kg/h pana la cateva tone...noi ca si utilizatori casnici ne ramane sa ne impacam cu ideea ca adevarata performanta in rasnire e departe de noi.
 
Reply
#12
(22-07-2019, 00:26)CatalinH Wrote: Analizand brosura cu piesele lui R100 observ ca are cutitele asezate orizontal si viteza de rotatie fixa.Mecanismul de bean feeding e gravitational asa ca bye-bye match intre feed si taiere,rezutatul generat variand grosier ca si distribitie a particulelor.

La EK bean feeding-ul nu e gravitational, iar carrierul de cafea ,ce aduce boabele mai repede la taiere, poate fi schimbat cu unul de turkish sau altul custom de la Frank astfel asigurand un match intre feed si taiere pentru granulatia dorita. Mai mult de atat ai la dispozitie cutitele MK de cafea si de turkish,sau SSP cu geometrii diferite si coatinguri diferite ce ofera frictiuni diferite adecvate scopului pentru care vrei sa macini.

Cum procedam cand hotaram sa transformam R100 sa scoata uniform in plaja de espresso? Poate oferii consistenta in distributia particulelor cand sistemul de feed e gravitational?

E o idee buna cu brosurile, ar fi frumos si prajitorii sa scoata niste brosuri pentru pungile de cafea, sa nu ne mai batem capul sa le mai cumparam si preparam, ne dam seama din brosura de multe. Oare daca ar fi brosurile color ar ajuta sau e suficient si alb negru? 

De cand feedingul gravitational anuleaza aromele si gusturile in ceasca? De cand analiza brosurilor, pliantelor si flyerelor anuleaza testele profesioniste de distributie a macinaturii? As vrea sa pot comenta ceva mai la obiect insa ma tem ca nu am obiectul..
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#13
Cutitele se proiecteaza si ele, ca orice inginerie.
Nu te duci la depozitul de cutite si alegi cupa dantura ca la cai, ci ceri proiectantului sa ti le faca dupa niste specificatii anume. Nu e numai domeniul cafelei singurul unde se cer macinari de precizie.
E adevarat ca mai sunt prea putini pe lume care mai stapanesc mestesugul asta, de asta predomina aprecieri dupa gustul in ceasca si masurari de granule cu site de cernut faina...
 
Reply
#14
Razvan ,te rugam sa desfaci R100,sa ne arati mecanismul de reglaj, jocul axului in mers, paralelismul cutitelor intre ele si perpendicularitatea fata de ax. Ca  vorba lunga si comentarii acide am tot vazut...
 
Reply
#15
(22-07-2019, 12:26)CatalinH Wrote: Razvan ,te rugam sa desfaci R100,sa ne arati mecanismul de reglaj, jocul axului in mers, paralelismul cutitelor intre ele si perpendicularitatea fata de ax. Ca  vorba lunga si comentarii acide am tot vazut...

Da, sa mi spui si alte task uri daca mai ai pentru mine, daca tot desfac sa nu mi scape ceva..Smile

Altfel, te-as ruga respectuos sa nu introduci in discutie teme neveridice, offtopic. Nu am adus niciodata in discutie pe acest thread mecanisme de reglaj, paralelismul cutitelor la rasnitele Compak, ca ar fi sau nu perfecte din fabrica, absolut deloc. Am avut rasnite pe care le am trimis inapoi si am sharuit acest aspect si pe forum, cum e lotul de PKE. Chiar nu am recomandat nimanui din cei interesati mometan achizitia, pana nu clarificam si nu testam. 

Este un thread dedicat unei comparatii care ulterior a cam ramas despre "ce a mai scos nou Compak" , asta la cererea unor utilizatori posesori deja care vor sa testeze noile modele sau sunt interesati de noutati. Daca nu ar fi scris aici si m ar fi contactat in privat, raspundeam in privat. 

Evident ca incerc sa raspund acestor intrebari in masura in care ma pricep. 

Nu inteleg unde ai citit tu ca am comparat R100 cu EK43? Absolut nicaieri. Daca ai citi exact, am comparat PK100, care este altceva, cu EK43, din simplul motiv ca este o rasnita marketata ca fiind eficienta in regim single dose dar functioneaza si retail. R100 functioneaza doar ca retail iar in regim single dose pe espresso a fost descoperit de mine "accidental" ca fiind foarte buna. Prin foarte buna ma refer la complexitate si echilibru in extractii, fapt confirmat de multi pasionati sau profesionisti cu care am testat. Nu am testat uniformitatea distributiei pentru ca nu avem aparatele, cum nici tu nu le ai. Totusi, nu am remarcat sa fie o inconstanta majora in timpii de extractii sau gust, desi nu am asta am urmarit. Si nici asta nu am adus vreodata in discutie pe acest thread.

Din acest motiv nu inteleg interventia ta, care "amendeaza" niste subiecte inexistente. Eu zic ca poti linistit sa desfaci si sa aliniezi EK43, sa sharuiesti experienta ta. Este foarte folositoare pentru cei care vor sa rezolve problema de aliniere EK43 din fabrica, care este foarte reala si o cunoaste toata lumea, profesionisti sau amatori. 

Altfel, nu inteleg ce este acid in a incerca sa repozitionez niste comentarii off topic ale tale, care "inventeaza" niste afirmatii de ale mele. 

Iar legat de rasnita care intr adevar este "marketata" ca fiind o alternativa la EK43, si anume PK100, astept sa o testez, o vor testa si altii si isi vor impartasii experientele. O poti testa si tu linistit, asta daca vrei sa nu te rezumi la analiza brosurilor..

Eu mereu am recomandat produse doar dupa ce le am testat personal si nu recomand toata gama de produse a unui brand pentru ca mereu au fost produse care nu mi au placut.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#16
Eu inteleg ca din postura de comerciant de echipamente, prea multa informatie poate dauna biznisului, dar interventiile lui Catalin sunt o gura de aer proaspat, necesare ca sa mai limpezeasca limbajul de marketing si alte povesti. 

Si nu e nimic gresit intr-o analiza pe baza desenului tehnic din moment ce produsele folosesc principii cunoscute. Testarea hands-on urmata de aprecieri subiective, mai mult sau mai putin educate, ar trebui sa aiba o relevanta mai mica decat ceea ce poate fi masurat riguros.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#17
https://www.home-barista.com/grinders/co...35988.html
https://www.home-barista.com/grinders/af...42116.html
https://www.youtube.com/watch?v=r2hSpq2WdsI
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#18
.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#19
Teste la compaq acasa:

https://www.home-barista.com/grinders/co...ml#p665764

Peak si EK43 stoc versus compaqpk100 si pkf, aliniate la micron, fiindca altfel ce sens ar mai avea.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)