Welcome Back Log In Create Account

Rasnite+Espressor 5500+

Salut,
Numai maine nu e poimaine si ma bate gandu sa imi fac un upgrade dupa anii in care m-am obisnuit cu PL43MMI + PL41EM.
Din pacate nu prea am mai studiat ce si cum deci nu prea mi-am facut temele asa ca mi-ar prinde bine un sfat. E fain cu E61 dar daca trebuie sa astept 30 de min sa beau un espresso atunci ma lipesc, poate dupa alti ani de pasiune.
Cam 4-5 espresso pe zi, buget 5500 +ceva (- convins nu o sa fie cazul).

La rasnite am pus ochii pe Eureka Mignon Specialita 15BL.
Espressor, varianta foarte default ar fi PL41TEM dar nu sunt convins.
Multumesc frumos

Reply
Eu as schimba doar rasnita in locul tau. Eureka aia suna f bine si la 5 cafele pe zi o poti folosi f bine cu hopperul plin.

Reply
La PL41 EM nu ai pid si asta conteaza la PL41 TEM prob ar fi ca grupul este de 57mm da nu este uma chiar mare totusi se gasesc cateva site.
Nuova simonelli by mia/Lelit41 tem/Kinu simplicity/G-iota df-64/Hario drip pot woodneck/Gene cafe.

Reply
PL43MMI trebuie schimbat. Ai nevoie de o schimbare de la rasnita asta. Ai putea face upgrade-ul in 2 etape: o rasnita buna macar cu cutite de 65 mm în prima fază. O sa ai stabilitate/consecventa, macinatura constant reusita, mod de lucru elegant si simplu, previzibil dar si rezultate foarte bune in ceasca. 15BL mie personal nu mi se pare un upgrade foarte mare, de luat in seama. 
Apoi peste un timp, daca esti multumit de rasnita, sunt convins ca vei simti upgrade-ul si la espressor, iar la momentul respectiv vei putea face pasul si te vei putea hotara la un e61, DB sau ce vei crede ca ti se potriveste.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Multumesc pentru sfaturi. Prefer sa merg pe calitate
Am pusii ochii pe Eureka XL. pareri?

ce parere aveti despre cele cu rasnita incorporata Lelit PL82T (e clar ca nu le mai poti schimba separat)

Reply
(11-11-2021, 23:55)cristicristea79 Wrote: ce parere aveti despre cele cu rasnita incorporata Lelit PL82T (e clar ca nu le mai poti schimba separat)
Nu te supara dar cu rasnita de la Lelit PL82T, cazi din lac in put. Ramai pe Eureka XL.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Cu Eureka XL faci o alegere bună,eu azi am primit râșnița acasă și sânt foarte mulțumit de rezultatele obținute, succes!!!
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)