Espressoman fresh
Targu Mures
Buna ziua.
Am decis sa imi cumpar un espressor, este vorba despre Lelit PL 41 TEM. Nu sunt decisa insa cu ce rasnita sa asociez espressorul. Oscilez intre Lelit PL 72 si Eureka Mignon Specialita 16cr.
Care ar fi mai buna?
Espressoman infocat
Otopeni
Eu am Eureka Mignon Specialita si sunt foarte multumit.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman fresh
Targu Mures
(08-02-2023, 21:59)Dan_R Wrote: Eu am Eureka Mignon Specialita si sunt foarte multumit.
De cat timp aveti rasnita? Ati avut ceva probleme cu ea? Ma intereseaza si cat e de fiabila.
Multumesc.
Espressoman infocat
Otopeni
09-02-2023, 09:33
(This post was last modified: 09-02-2023, 09:36 by Dan_R.)
Majoritatea utilizatorilor considera rasnita Eureka Mignon un mic tanc, extrem de fiabila si nu foarte zgomotoasa. O am de 2ani si nu am avut probleme cu ea. Ca la orice rasnita, recomandabil este sa nu folosesti cafea “uleioasa”, adica extrem de prajita din care au iesit toate uleiurile. Nu interpreta asta ca o interdictie, dar vei avea surpriza ca dupa un timp de folosire a unei astfel de cafele, rasnita sa se blocheze si sa trebuiasca curatata. Dar acest lucru este general valabil pentru orice tip de rasnita. Daca folosești cafea de la prajitorii, acest fenomen poate aparea extrem de rar chiar deloc. Iti povestesc toate aceste lucruri, pentru ca eu am patit sa mi se blocheze rasnita dupa 3 luni de la cumparare si apoi fenomenul se repeta mai des. Dupa ce am inceput sa-mi prajesc cafeaua, fenomenul a disparut complet si de 18 luni nu am mai avut probleme.
Espressoman fresh
Targu Mures
(09-02-2023, 09:33)Dan_R Wrote: Majoritatea utilizatorilor considera rasnita Eureka Mignon un mic tanc, extrem de fiabila si nu foarte zgomotoasa. O am de 2ani si nu am avut probleme cu ea. Ca la orice rasnita, recomandabil este sa nu folosesti cafea “uleioasa”, adica extrem de prajita din care au iesit toate uleiurile. Nu interpreta asta ca o interdictie, dar vei avea surpriza ca dupa un timp de folosire a unei astfel de cafele, rasnita sa se blocheze si sa trebuiasca curatata. Dar acest lucru este general valabil pentru orice tip de rasnita. Daca folosești cafea de la prajitorii, acest fenomen poate aparea extrem de rar chiar deloc. Iti povestesc toate aceste lucruri, pentru ca eu am patit sa mi se blocheze rasnita dupa 3 luni de la cumparare si apoi fenomenul se repeta mai des. Dupa ce am inceput sa-mi prajesc cafeaua, fenomenul a disparut complet si de 18 luni nu am mai avut probleme.
Va multumesc foarte mult pentru explicatii, sunt extrem de utile.
Daca tot ati fost atat de amabil, mai am o intrebare: conteaza de care Eureka Minion iau (ca am vazut ca sunt multe modele) sau toate sunt ok?
Espressoman infocat
Bucuresti
09-02-2023, 10:23
(This post was last modified: 09-02-2023, 10:27 by Talisker.)
Eu am PL72 din 2021 și o folosesc la espresso pentru că la altceva nu cred că ai ce. Ca idee și eu sunt mulțumit, mai ales de procesul de lucru - macin direct în portafiltru repede și fără mizerie sau alte unelte adiționale (recipient dozare sau pâlnie).
Lelit Anna, William
Espressoman fresh
Targu Mures
(09-02-2023, 10:23)Talisker Wrote: Eu am PL72 din 2021 și o folosesc la espresso pentru că la altceva nu cred că ai ce. Ca idee și eu sunt mulțumit, mai ales de procesul de lucru - macin direct în portafiltru repede și fără mizerie sau alte unele adiționale (recipient dozare sau pâlnie).
Multumesc pentru raspuns. Si pe mine ma intereseaza ceva cat mai simplu, doar pentru espresso.
Si as vrea ceva bun si fiabil pentru ca nu vreau sa o schimb prea repede.
Espressoman infocat
Otopeni
Intre Eureka Manuale cu cutite D=50mm si Eureka Mignon Specialita cu cutite D=55mm + display cu timer, eu as alege a doua varianta fara ezitare, chiar daca exista o diferenta de pret (merita diferenta).
Espressoman fresh
Targu Mures
(09-02-2023, 10:46)Dan_R Wrote: Intre Eureka Manuale cu cutite D=50mm si Eureka Mignon Specialita cu cutite D=55mm + display cu timer, eu as alege a doua varianta fara ezitare, chiar daca exista o diferenta de pret (merita diferenta).
Multumesc.
Si pentru mine e important sa fie cat mai simplu in utilizare.