Hello There, Guest! Login Register


Rasnita de cafea Honne by Hedone

Am mutat discutiile despre testarea in Bucuresti, pe un topic dedicat.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
De cat sunt cutitele acestei rasnite?
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
conice de 68 + plate de 68
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
(03-03-2017, 10:34)Lyvyoo Wrote: conice de 68 + plate de 68

Mie mi se pare fortata descrierea "cutite conice+cutite plate".
In opinia mea, componenta conica a ansamblului de macinare nu reprezinta, practic, niste cutite.
Este mai degraba un concasor, menit sa sparga boabele inainte de a intra intre cutitele plate, cele care executa efectiv rasnirea si genereaza caracteristicile macinaturii.
Acest concasor face posibila rasnirea cu cutitele plate la viteza mica.
Profilul acestora (ale platelor) se apropie de cel al cutitelor pe care le-ai cumparat tu ca fiind proiectate pentru o macinatura unimodala. Doar ca viteza de rotatie recomandata este muuult mai mare!
Din cele observate de mine, in timpul experimentarilor cu rasnita Hone, caracteristicile macinaturii erau departe de cele ale uneia unimodale, avand destul de mult fines in masa acesteia.
Fara a avea la baza vreo masuratoare apreciez ca obtineam finesul de la Kinu M68 cu fractia mare uniforma de la K30, adica o macinatura hibrida, ce prezenta caractetistici comune cu cele amintite mai sus.
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
Ieri am trecut printr-o cafenea din Craiova si am cerut permisiunea sa admir rasnita, pana acum vazand-o numai in poze.

Ca o prima impresie, pentru ca doar atat mi-am putut face, rasnita e mult mai mica decat pare in fotografii. Bineinteles, fara accesorile horeca.
Nici finisarea nu mi s-a parut chiar atat de rea.

Cred ca m-as descurca foarte bine cu ea acasa. Mi-a placut mult mai mult in realitate decat pe ecran.
Expobar Office Leva | Fiorenzato F5 | Aeropress
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia Evolution | Gaggia MDF
 
Reply
Numai ce-au trecut cateva zile de când am vazut-o la treaba la o cafenea prin Bragadiru.

Era "imperecheata" cu espressorul ala al lor, ce mi-a făcut o impresie fff buna

Revenind la râșnița, mi s-a părut mai mica decat in poze (cu tot cu cele 2 hopper-uri) si rapida

Cat despre zgomot nu ma pot pronunța cu precizie întrucât era zgomotul de fundal, iar peste acesta, părea silențioasă.

Rezultatul insa: cel mai bun gust dintre toate cafenelele (fără pretenții de coffee-Dom) vizitate (cafeaua era Hedone, presupun ca echipamentele erau, deci, in custodie)

Evident c-a încolțit benignul gând "ce-ar fi, dac-ar fi..." Wink
Bezzera Unica PID MN (prev: Lelit PL41E) + Ceado E5p (prev: Lelit PL043 mmi) + Tamper competition Motta (58.4 mm), Tamper Motta Aluminium (58 mm) + sita dus IMS, site-filtru IMS competition (8 si, respectiv, 16 gr.) + lattiera Richard
 
Reply
Cum ziceam pe topicul de intalniri, am omis sa facem si un test  cu RDT pe Honne si nici nu am tras niste poze comparative clare, intre varianta pentru Horeca si cea pentru uz casnic (le-am facut dupa, aici). Asa ca mi-am permis sa mai trag niste teste in confortul bucatariei mele, si va prezint mai departe concluziile.

In primul rand, cea mai spectaculoasa constatare este faptul ca folosind RDT (un puf cu spray-ul meu primit de la bogdan_geor sau 3 picaturi de apa cu o pipeta), retentia dupa curatarea si aspirarea rasnitei, ajunge la 0.1g si alea cu bataie. Mi s-a parut fantastic pentru o rasnita electrica. Daca la testul nostru cafeaua cadea electrizata, la fel ca in review-ul meu initial, dupa aplicarea RDT priviti spectacol:



Astfel ca evacuarea rasnitei arata super clean, fara curatare, imediat dupa rasnire:

[Image: ZH1vyII.jpg]

O imagine si din interior, cu acea piesa antielectrizare probabil, prin oglinda tavitei de inox:

[Image: skpri0l.jpg]

Cu inelul tidaka interpus intre portafiltru si rasnita, macinatura s-a asezat tare frumos in sita, fara a mai folosi un pahar pentru rasnire. Merge si direct in portafiltru, caci cu RDT macinatura nu se mai electrizeaza.

Acoperirea camerei cutitelor nu e facuta cu un gemulet, ca in cazul variantei cu un hopper, in cutie gasind o solutie DIY a lui Dragos, un decupaj simplu dintr-o folie de plastic. Aici putem veni cu idei, si noi si fabrica. UN gemulet total nu merge pus, caci nu mai ai pe unde pune cafeaua din lateral. Probabil tot un capacel, dar facut la imprimanta 3D, nu stiu exact pe ce design...  

[Image: V8oc2c1.jpg] 

Apropo de turnarea cafelei, inclusiv la testul pe rasnita HOnne home, a trebuit sa apelam la o lingurita pentru a muta boabele din paharul in care am cantarit, in camera de rasnire, caci spatiul e mic pentru a rasturna direct din pahar. N-am pozat, dar acasa mi-a venit idee simpla, din care se poate desprinde un accesoriu mai frumos, facut eventual tot in 3D. Luati o coala de hartie A6 (un sfert din cea normala A4), o pliati in doua de la jumatate, puneti un capat in camera de rasnire si prin celalalt capat turnati boabele, ca pe un tobogan. Tine doua secunde...
[Image: ml47sXC.jpg]

Alte cadre trase cu varianta home, mult mai frumoasa asa, decat in varianta horeca:

[Image: qVGdAoN.jpg][Image: Pz23AFQ.jpg][Image: wqSRl8W.jpg][Image: 7CxTDdL.jpg]

Si pentru ca am luat eu punga ramasa din blend-ul Hedone Black de la intalnirea noastra, cu scopul de a experimenta un slow motion, am comis-o mai jos... Noi la test n-am rezonat deloc cu acest blend de arabica, din cauza prajirii mai intense neavand un stop de aciditate si fiind in mare parte bitter, ciocolata amara si crema. Dar cand au venit in weekend niste musafiri, nebautori de proaspat prajita in stilul meu, s-au lins pe bot ca niste pisici si am scapat si eu cu punga intreaga de la Bonanza din Germania Smile)

Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Cred ca asta poate fi o solutie, nu am masurat.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
Pai ...cam cat de greu este sa tragi un cerc cu un amarit de compas scolar sau o ata / sarma cu un chibrit pe o carcasa de CD / DVD si apoi cu o forfecuta se decupeza cate buc. trebuie ... [Image: smile.gif] ...si eu am primit de la Hedone chestia aceea neagra , dar nici macar nu am dezlipit-o de acolo , in ziua cand a venit , seara am si facut doua discuri ( cu marimea fantei de alimentare diferita...). Daca priviti pozele cu cafele puse de mine , la rasnita veti observa si discul... [Image: biggrin.gif] ...( plus ca , fiind transparent , mai si vad ce se mai intampla pe acolo...)

Eu vrea sa induc ideea ca discul trebuie sa fie subtire , pentru ca o asezare oblica sau la turnarea cafelei , sa nu fie antrenat  de rotatia axului si sa se invarteasca si el... [Image: biggrin.gif] ...la mine nu misca de unde il pun pentru ca plasticul acela este usor alunecos in textura lui...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
Mi-am dat seama ca am uitat sa scriu despre zgomot. Comparatia am facut-o cu Mahlkonig K30.

In gol, motorul lui K30 suna mai spre bass, probabil din cauza carcasei grosute ce inconjoara motorul , dar si din cauza constructiei motorului. Honne e mai pe inalte, dar per total usor mai silentioasa fata de K30. 

In timpul rasnirii, K30-ul meu, folosit cu tamper deasupra, in loc de hopper, izoleaza mai bine zgomotul produs la rasnire, pentru ca boabele sunt sfaramate (ca si locatie) in centrul unei carcase voluminoase si groase. In cazul Honne, sfaramarea se face in exteriorul carcasei, in acel cilindru ce gazduieste cutitele, iar in varianta home, nici nu exista gemuletul din varianta horeca, ce mai izola si el putin. Oricum, gemuletul nu era etans, avand gaurile laterale pentru a intra sania de la hopper, deci mare izolatie fonica nu facea, doar o usoara atenuare de "inalte". Am concluzionat astfel ca fata de K30 sau Honne pentur horeca, varianta "casnica" a rasnitei Honne are 1-2 decibeli in plus (audiometric, fara sa am cifre). Oricum, cafeaua rasnita va avea mereu zgomot de... cafea rasnita, iar diferentele in cazurile de mai sus sunt sunt departe de a fi clare si a putea cataloga semnificativa mai silentioasa una sau alta.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Ideea este ca Honne are un sunet civilizat si nu deranjaza , nici micul barist si nici musafirii , dar pentru cei extrem de sensibili banuiesc ca pot rasni si cu un set de casti antifonice... [Image: biggrin.gif] ...eventual doape pentru somn in avion...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
Dragilor, cine are rasnita Honne din Bucuresti la teste si nu o mai aduce inapoi? Sun la oamenii astia zilnic si imi spun ca trebuia sa vina de duminica seara ... Vreau doar sa o vad si sa ma joc 5 min cu ea. Va multumesc.
Brewtus-R; Macap M7D; Kinu M47
 
Reply
Buna seara, am vazut si eu rasnita in Bucuresti la sediul Hedone si am apucat sa ma joc putin cu ea. Calitatea rasnirii pe toata plaja, calitatea materialeleor, zgomot, aspect si dimensiuni: toate in parametrii mei de asteptari. Astazi am vorbit si cu arhitectul acestei lucrari si am abordat 2 subiecte importante pt mine: Butonul rosu de "on demand" va fi prezent pe toate rasnitele vandute pt uz casnic.
Pahar colector in genul celui de la Kinu M68. Pentru mine asta este singurul lucru care ar face rasnita asta "the one". S-a luat dorinta in considerare si astept un raspuns luni.
Partea cu incarcarea boabelor si acoperirea camerei de rasnire cu capac mie personal nu mi se pare un show stopper. Revin cu noutati ...
Brewtus-R; Macap M7D; Kinu M47
 
Reply
(30-03-2017, 23:12)adipanaitiu Wrote: Buna seara, am vazut si eu rasnita in Bucuresti la sediul Hedone si am apucat sa ma joc putin cu ea. Calitatea rasnirii pe toata plaja, calitatea materialeleor, zgomot, aspect si dimensiuni: toate in parametrii mei de asteptari. Astazi am vorbit si cu arhitectul acestei lucrari si am abordat 2 subiecte importante pt mine: Butonul rosu de "on demand" va fi prezent pe toate rasnitele vandute pt uz casnic.
Pahar colector in genul celui de la Kinu M68. Pentru mine asta este singurul lucru care ar face rasnita asta "the one". S-a luat dorinta in considerare si astept un raspuns luni.
Partea cu incarcarea boabelor si acoperirea camerei de rasnire cu capac mie personal nu mi se pare un show stopper. Revin cu noutati ...

Care-i nivelul de pret aproximativ pentru aceasta varianta?
Bezzera Unica, Sette 270
 
Reply
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...Hedone-Evo
 
Reply
Din ce material e palnia? La Versalab pare cupru, la Honne nu imi dau seama.
acasa: rocket appartamento, honne naked, espro tamper & pitcher
office: expobar hx, vst 18, fiorenzato f64, motta tamper & pitcher
prev: vario mk, kinu m47
 
Reply
(02-05-2017, 23:02)alinmihon Wrote: Din ce material e palnia? La Versalab pare cupru, la Honne nu imi dau seama.

Salut!
Palnia rasnitei de cafea este confectionata din aluminiu, asigurand durabilitate. Informatii suplimentare gasesti aici: www.hedonecafe.ro/echipamente-profesionale/rasnita-profesionala-honne/ 
Suntem aici pentru intrebari suplimentare si detalii. 
Cu drag, 
Echipa Hedone Cafe
 
Reply
(03-05-2017, 13:00)HedoneCafe Wrote:
(02-05-2017, 23:02)alinmihon Wrote: Din ce material e palnia? La Versalab pare cupru, la Honne nu imi dau seama.

Salut!
Palnia rasnitei de cafea este confectionata din aluminiu, asigurand durabilitate. Informatii suplimentare gasesti aici: www.hedonecafe.ro/echipamente-profesionale/rasnita-profesionala-honne/ 
Suntem aici pentru intrebari suplimentare si detalii. 
Cu drag, 
Echipa Hedone Cafe

Buna,

am trimis un PM, multumesc.
acasa: rocket appartamento, honne naked, espro tamper & pitcher
office: expobar hx, vst 18, fiorenzato f64, motta tamper & pitcher
prev: vario mk, kinu m47
 
Reply
(03-05-2017, 14:32)alinmihon Wrote:
(03-05-2017, 13:00)HedoneCafe Wrote:
(02-05-2017, 23:02)alinmihon Wrote: Din ce material e palnia? La Versalab pare cupru, la Honne nu imi dau seama.

Salut!
Palnia rasnitei de cafea este confectionata din aluminiu, asigurand durabilitate. Informatii suplimentare gasesti aici: www.hedonecafe.ro/echipamente-profesionale/rasnita-profesionala-honne/ 
Suntem aici pentru intrebari suplimentare si detalii. 
Cu drag, 
Echipa Hedone Cafe

Buna,

am trimis un PM, multumesc
Inca nu am primit PM-ul. Ne gasesti si pe office@hedonecafe.ro
 
Reply
Salut,

Nu stiu cum e in realitate dar, din ce am vazut prin poze, varianta slim mi se pare chiar fainuta ca design. Din ce am inteles, variantele de vanzare au si acel butonas rosu in fata.

Dpdv estetic singurul lucru care ma cam deranjeaza ar fi acea tabla de inox care este pusa peste talpa/baza rasnitei: imbinarile la colturi mai ales... imi par cam nereusite (cel putin atat cat imi dau eu seama din poze). Ma intreb oare nu ar arata mai bine fara, doar cu baza metalica, eventual vopsita in negru cum par a fi vopsiti suportii pentru portafiltru? Sunt curios cum ar arata fara tabla de inox; daca ar fi sa o cumpar, cred ca as scoate o [Image: smile.gif]

Cat despre introducerea boabelor in cosul de rasnire, pe mine nu m-ar deranja sa le pun cu o lingurita, decat sa uratesc rasnita cu cine stie ce accesorii suplimentare. Apropo, care e distanta intre cosul de boabe si baza de sus?

In rest, din poze, chiar imi place cum arata. Cat despre performante, din ce am citit, inteleg ca se descurca f bine. Sunt ceva planuri, poate in viitorul apropiat, sa faceti o vizita si prin Iasi cu ea?
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper
 
Reply
Eu zic că ar fi bine să o vezi întâi și să fie una nouă.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
(24-05-2017, 11:59)baloozzy Wrote: Eu zic că ar fi bine să o vezi întâi și să fie una nouă.

Oare ar putea sa mai fie si alte modificari (design si/sau functionale) fata de modelul din pozele de pe acest thread? Niste poze cu una noua, exact modelul (uz casnic, slim) care este acum in vanzare, unde s-ar putea vedea? @HedoneCafe 
Merci!
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper
 
Reply
@eduard

 - De-a lungul vietii , am observat ca , ( in general si in mai  toate domeniile ) , lucrurile / sculele professionale - fata de cele uzuale / obisnuite  - sunt si mai  " urate " si mai putin " finisate " dar si mai robuste si mai functionale... [Image: biggrin.gif]  , ca si la marfuri ...cu cat cutia e mai colorata - cu atat valoarea e mai mica....pana cand ea ajunge sa depaseasca valoarea continutului , la nivelul cel mai de jos... [Image: biggrin.gif]...este o simpla observatie personala , la care ..., daca aveti timp ...puteti reflecta...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
(24-05-2017, 11:59)baloozzy Wrote: Eu zic că ar fi bine să o vezi întâi și să fie una nouă.

Zi tot acuma. Ai vazut-o tu?
acasa: rocket appartamento, honne naked, espro tamper & pitcher
office: expobar hx, vst 18, fiorenzato f64, motta tamper & pitcher
prev: vario mk, kinu m47
 
Reply
O am in semnatura, deci sigur am vazut-o.
Acel inox, de sub, cel putin la inceput, imi era foarte util sa ma uit sub fustita ( pentru retentie, desigur; se vede minunat). Talpa ei nu are o finisare cat sa o lasi la vedere (nu cred ca s-au gandit la asa ceva).
Alimentarea cu boabe e alta chestie; sa nu uitam cum e ea proiectata de fapt, pentru cafenele, ca noi o folosim in regim single doze e altceva. Daca scoti jgheabul, camera de rasnire tot trebuie sa fie acoperita, pentru ca boabele trebuie sa atinga cutitele aflate deja in miscare. Poti cu boabe light prajite si cantitate mare sa vezi ca ai blocat cutitele. Poate maine voi pune si ceva poze sa fiu mai bine inteles.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
@baloozzy  Sa inteleg ca daca pui 15-18gr odata in cosul de boabe se blocheaza rasnita? Si cutitele trebuie sa fie deja in miscare cand se toarna boabele in mai multe ture, putin cate putin (eventual prin jgheab), pana la 18gr?
Merci
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper
 
Reply
In cos nu e problema, dar daca pui in camera de rasnire 40g light (2 duble in cazul meu) si apoi pornesti motorul, nu prea mai misca cutitele.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
@baloozzy

 - ...cred ca nu mai vad bine - ce scrie aici...( si nu e de la intaritor... [Image: biggrin.gif] ...) ai reusit sa intepenesti monsterul...?? [Image: huh.gif] ...pai..si cum ,...ai pus boabe light , pana s-a umplut , probabil si cu motorul oprit si pe utrafine / eventual spre zero ...si pe urma ai pornit...sau cum...patina cureaua , n-are cum...draq...foarte tare asta...Asteptam poze... [Image: 06.gif] , are demultiplicare pe rap. intre fulii , plus ca motorul , e forta...iti rupe mana...n-are cum...amazing !...

Aha , ...am inteles acum , pai daca era una " normala ", auzeai doar un marait surd , apoi un tzak si un firicel subtire de fum si ...gata , n-aveai nici garantie... [Image: undecided.gif]  , te costa distractia...un galben...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
Din hopper trage cam 8,2g la fiecare cursa, eu o am echipata pe o parte, cu carucior de boabe si hopper. In echiparea cheala, ca cea de mai sus, e buna o scafa si un capac de silicon eventual, dar tot nu vad pre bine alimentarea cu boabe in timpul functionarii.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
Deci , eu am capac facut din coperta de DVD ( carte ) , confectionat de mine in 5 min ( transparent ) si incarc camera direct cu lingura de 7gr. de cca. 2 ori si 1/2 , iar cand se mai invecheste cafeaua de 2 ori si 3/4...ca sa iasa asa ...mai grosuta ( crema ) , dar...intai pornesc motorul pe gol si vine prima lingura plina ...jap , apoi ...rontaie si cand termina , vine si a doua lingura ...si tot asa...doar ridic usor capacul ...oblic - ( nu-l agata axul , e foarte alunecos plasticul ala ) numai cat incape lingura ( cea speciala de cafea de 7 gr. cea rotunda...) , si cand intra boabele nici nu simte , le roade asa placut... [Image: biggrin.gif] ...daca nu trag mana mai repede ( dimineata cam dorm pe mine ) , incearca sa sara boabele de acolo... [Image: smile.gif] ...si mai si reuseste cate unul , ocazional...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)