01-04-2023, 20:12
(Edited 01-04-2023, 20:15 by RaduCarutasu.)
(01-04-2023, 18:26)Yon Wrote: Foarte interesant: dupa ce au fost descrise niste experiente negative si chiar detaliate inginereste de catre colegul @renatoa ceva deficiente de proiectare si echipare, apar postari de genul eu am macinat si pietre fara probleme.
Ce sa mai creada cineva in cautare de o rasnita? Sa fie loturi bune si loturi mai putin bune sau e vorba de patriotism local transformat in marketing...
Ce sa mai creadă cineva?
Eu nu cred ca este vorba despre a crede sau a nu crede ceva sau pe cineva, care povestește experiențe personale. Percepțiile pot fi foarte diferite si, de aici, nu înseamnă ca cineva are dreptate si altul nu.
Oferta de azi este foarte mare si oricine are de unde sa aleagă.
Cine are de ales are toată libertatea sa o facă, filtrarea informațiilor fiind responsabilitatea lui.
Cine decide sa aleagă doar pe baza experiențelor altora își asuma riscul alegerilor pe care le va face si a deciziilor pe care le va lua.
Daca nu dorește sa aibă dezamăgiri sau păreri de rău ar fi bine sa plece de la baza, cu e echipamente ieftine, entry level, sa învețe pe acelea, sa vadă singur care sunt limitările si sa treacă la alt nivel, schimbând, pe rând, fie rasnita, fie espressorul ca sa vadă care este evoluția…..si tot așa pana ajunge s spună STOP, GATA, AJUNGE!
Este etapa aproape finala in care va conștientiza ca orice milimetru presupus a fi posibil sa mai fie parcurs in plus, pe drumul unei oarecare îmbunătățiri in prepararea unui espresso perfect, va costa prea mult prin cumpărarea unor alte echipamentele.
Forumul in ansamblu sau este un vector de marketing, având in vedere ca exista un tabel cu firme si branduri ce oferă reduceri pentru membrii forumului, luând in considerare cam câte recomandări pro sau contra se fac la diferite tipuri si brand-uri de echipamente si de accesorii, de la râșnite, la espressoare, la cuptoare pentru home roasting, la latiere, coșuri site de cafea, nivelatoare, distribuitoare de cafea, tampere, TDS metre, prăjitorii, surse de cafea verde, lapte pentru forțat si câte si mai câte…. furnizori de energie
Daca se vorbește apreciativ (desi la toate pot fi prezentate si aspecte negative) despre Eureka, Bentwood, Mahlkonig, etc….sau Lelit, La Marzocco, Pavoni etc…sau Gardelli ….este ok si nu este marketing, deoarece sunt firme străine.
Dacă se vorbește in aceeași termeni despre Hedone, Mabo, Drop, Sloane, Kafai etc…atunci este marketing si patriotism local ( de parca asta ar fi ceva rău in lumea asta care se globalizeaza atât de rapid, chiar agresiv cred eu, cu bune si cu rele laolaltă)
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)