@raduc
- Deocamdata sunt inca la inceputuri , in studiu si ca sa raspund punctual treaba sta cam asa :
- retentia este cam cat un varf de cutit ascutit , mic ( n-am incercat sa cantaresc ) dar e ceva infim...fata de ce eram eu obisnuit , forta centrifuga e mica din cauza rotatiei reduse - cca. 500rpm - ( cred ca aici e si retentia , cafeaua care sta efectiv pe dantura ) si nu mai merge cu manevra vacumatica , dar am rezolvat-o cu o pompita foto mai dolofana , pe care nu o foloseam avind 3 din care sa aleg , insa tot suflatul e cam degeaba , pentru ca mai rezulta doar un praf fin , care nu poate fi cuantificat.
Electrizarea macinaturii , e mai mult electrizarea cojitelor maruntite , care se depun discret pe margini si se desprind de la sine la urmatoarele manevre...zboara...Tot ce pica in urma rasnirii , obtin dupa scoaterea PF din gheruta aceea de fixare , apoi dau drumul de la o distanta de cca. 1-2 cm la arcurile de readucere a furcii si din acel mic soc , ce pica aia e tot...
Ce m-a uimit , a fost macinatura " pufoasa " , aerata care , tampata se reduce la 1/2 ( uimitor ) eu n-am mai avut asa ceva pana acum...
Macinatura pare egala si omogena , fractii mici probabil ca exista insa fiind putine , dau impresia ca nu sunt...
WDT cred ca este necesar , mai mult decat o aranjare la deget / lama , pentru ca in sita arata ca un crater vulcanic stins ( un gol conic in mijloc , ce trebuie nivelat / uniformizat.
RDT poate fi bun ( n-am incercat ) , evntual sa nu se mai electrizeze deloc , dar ma gandesc sa nu ramana cafea lipita de cutitele plate ( inca in studiu...)
Curgerea pe portafiltru naked , testata doar cu sita IMS 16g , este excelenta fina si consistenta...
Eu nici n-ar trebui sa laud aceasta rasnita , pentru ca eu doream un Monolith...dar , asta e ...adevarul.
[Image: cool.gif]
Acum , nu ma impiedic de cutitele de titan (TIN) , desi exista si se pot pune ( contra a 250 E ) , cele native facand o treaba excelenta , la un zgomot insesizabil ( ex. daca curge apa la chiuveta , nu stie nimeni ca rasnesc cafea , probat de mine practic... ) , la mers in gol aproape nu se aude , iar in sarcina se aude mai incet ca KINU care crantane cafeaua...
Concluzia mea deocamdata :
- intr-adevar , o rasnita se reduce la cutite si motor , restul e fard si rimmel , iar acest tandem de conice si plate - ( ininte pe mine ma interesau doar cele conice ) se pare ca este reteta cea buna , pentru macinatura asta egala si pufoasa....
Chestia asta , cu pufoasa o repet obsesiv , pentru ca nu are clumping si ajuta la o uniformizare excelenta in portafiltru inaite de presare , ca mai apoi sa dea un puk asa de compact , incat pare dintr-o singura bucata...
Oricum mi-am revizuit parerea vis-a-vis de rasnite ( gen . aceeasi Marie cu alta palarie ) , e clar altceva...
Continui sa ma impresionez / experimentez zilnic...si revin cu noi observatii...In acceptiunea mea , macinatura asta merita orice studiu ...( acum stau si ma intreb , daca se poate si mai bine...si cum credeam eu ca toate macinaturile sunt la fel diferenta fiind doar in cantitatea de finess-uri rezultate...) , iata ca ma inselam grosolan...
[Image: cool.gif]
Working in progress...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...