(04-10-2021, 09:06)cradun Wrote: @Take5, dincolo de a avea placerea de a avea in rasnita niste frumuseti de cutite SSP, care recunosc ca nu e putin lucru, de ce ai face asta?
Intreb pentru ca am gasit asta intr-un review: "As previously reported, I don’t notice a big difference in flavor or taste since the geometry and design of the flat burrs was intended to be the same. But more consistent performance and more even extractions should play into an overall better tasting shot(s)."
Salutare!
Confirm ca nu eram in totala cunostinta de cauza. Am mers pe ideea ca SSP este mai bun decat orice altceva pur si simplu traducand principiul asta de la majoritatea rasnitelor. Intre timp datorita raspunsurilor voastre, unei discutii cu Liviu si citirii altor review-uri m-am lamurit ca nu e nevoie de acest upgrade.
Sunt foarte aproape de a o comanda. Tot incerc sa o pozitionez pe piata, adica sa imi dau seama cam in ce liga joaca deoarece nu am cum sa gust cafea de la ea (fiind in Olanda).
In general rasnitele astea foarte performante sunt facute relativ artizanal, dar in tari in care manopera costa de patru ori mai mult decat la noi. Si atunci, este corect sa asum ca Honne-ul este la fel de bun ca un Versalab, doar ca pretul este mai mic datorita costurilor mai mici de lucru, sau este o diferenta sensibila de calitate in ceasca? Cu cine s-ar bate, e mai aproape de un Niche sau de un Lagom P64 sau de ceva mai endgame stil Monolith, Weber, etc?
De asemenea, am vazut aici pe forum cateva persoane care s-au plans ca rasnita s-a blocat de la cafea light roast. Noi nu bem decat cafea medium si light roast de la prajitori precum Manhattan, Drop, Friedhats, Bocca, si nu vrem sa ne trezim ca ne lasa rasnita. Nu suntem niciodata grabiti sa bem cafeaua, in general asteptam o ora si un pic dupa ce ne trezim ca sa o bem, tocmai ca sa nu devina o necesitate pentru a da drumul zilei, ca sa zic asa. Deci nu avem probleme sa ingrijim procesul (sa turnam cafeaua incet, RDT, WDT, sa mangaiem boabele, sa lustruim espressor-ul, sa profilam presiunea, sau orice altceva mai recomanda Scott Rao zilele astea :D ).
Are cineva experienta si cu rasnitele de top (precum cele din video-ul lui Hoffman despre endgame grinders) si cu Honne pentru a compara? Sunt comparabile sau nu au legatura? Recunosc ca ma incanta tare sa cumpar ceva Romanesc din Romania daca stiu ca este un lucru bine facut.