26-10-2013, 09:43
(26-10-2013, 03:56)Lyvyoo Wrote: Fiind la un espresso la Origo, Mihai Panfil imi spune ca la Host-ul de la Milano s-a rasturnat teoria rasnitelor :) Mai exact, cu studii in spate, a aparut rasnita cu incalzitor de boabe deasupra (sau de cutite, nu am inteles exact), situat sub cos, care mentine o temperatura constanta de 35 de grade a macinaturii, lucru ce ar fi benefic pentru extractie.... Neparat trebuie sa aflu modelul si sa vad specificatiile caci mi s-a parut tare stranie ideea.
Asa se dau marile lovituri !
Cerceteaza unii cate 10-20 de ani si ajung la niste concluzii !
Vin altii si , dupa o viziune din timpul unui somn agitat , rastoarna tot ce se cunoaste! Sunt n studii , pe mii de pagini care l-ar contrazice ! Am si citit cateva in care constructorii cautau solutii care sa limiteze transferul de caldura spre macinatura , mai ales in cazul rasnitelor folosite in flux continuu . Acasa , la 1-2 macinari odata nu se prea cunoaste . Este interesant de aflat cum reusesc sa micsoreze agitatia termica , la nivelul molecular din cafea , pe masura ce ridica temperatura si cum reusesc sa scada volatilitatea uleuirlor din boabe , in aceste conditii !
Asa a venit si ocupantul locului 2 de anul acesta de la WBC din Australia si incearca sa modifce cam tot ce stiam despre prepararea unui shot ( locul 1 a folosit metodele traditionale ) .
De asta e minunata cafeaua , mereu ne ofera surprize !
Sunt curios si eu !
Astept detalii !
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)