Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Nuova Simonelli Clima-Pro - rasnim la 35 de grade?!

#1
(26-10-2013, 03:56)Lyvyoo Wrote: Fiind la un espresso la Origo, Mihai Panfil imi spune ca la Host-ul de la Milano s-a rasturnat teoria rasnitelor :) Mai exact, cu studii in spate, a aparut rasnita cu incalzitor de boabe deasupra (sau de cutite, nu am inteles exact), situat sub cos, care mentine o temperatura constanta de 35 de grade a macinaturii, lucru ce ar fi benefic pentru extractie.... Neparat trebuie sa aflu modelul si sa vad specificatiile caci mi s-a parut tare stranie ideea.

Asa se dau marile lovituri !
Cerceteaza unii cate 10-20 de ani si ajung la niste concluzii !
Vin altii si , dupa o viziune din timpul unui somn agitat , rastoarna tot ce se cunoaste! Sunt n studii , pe mii de pagini care l-ar contrazice ! Am si citit cateva in care constructorii cautau solutii care sa limiteze transferul de caldura spre macinatura , mai ales in cazul rasnitelor folosite in flux continuu . Acasa , la 1-2 macinari odata nu se prea cunoaste . Este interesant de aflat cum reusesc sa micsoreze agitatia termica , la nivelul molecular din cafea , pe masura ce ridica temperatura si cum reusesc sa scada volatilitatea uleuirlor din boabe , in aceste conditii !
Asa a venit si ocupantul locului 2 de anul acesta de la WBC din Australia si incearca sa modifce cam tot ce stiam despre prepararea unui shot ( locul 1 a folosit metodele traditionale ) .

De asta e minunata cafeaua , mereu ne ofera surprize !
Sunt curios si eu !
Astept detalii !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#2
vorbim de zone rarefiate...
inca multi se cauta prin buzunare, zabovind mult in zona 1300-1700 lei, sa-si ia o rasnita 'conventionala' entry-level :)
de fapt, la o prima cautare, am dat de Mazzer “Kold” Grinder, a carui proiectanti s-au straduit in continuare sa fereasca macinatura de... incalzire; asa cum stim si noi ca trebuie :)
The claims being made are that the cooler grounds means radically less need to re-adjust the grinder as the temperature fluctuates due to service volume, and the ability to express more of the higher floral notes of a coffee.
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#3
(26-10-2013, 03:56)Lyvyoo Wrote: Mihai Panfil imi spune ca la Host-ul de la Milano s-a rasturnat teoria rasnitelor :) Mai exact, cu studii in spate, a aparut rasnita cu incalzitor de boabe deasupra (sau de cutite, nu am inteles exact), situat sub cos, care mentine o temperatura constanta de 35 de grade a macinaturii, lucru ce ar fi benefic pentru extractie.... Neparat trebuie sa aflu modelul si sa vad specificatiile caci mi s-a parut tare stranie ideea.

Acesta este modelul: http://sprudge.com/nuova-simonelli-clima...inder.html
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#4
Si cam asta e teoria:

"You’re grinder grinds coffee at 16°c and when you hit brew the water temp is 93°c. In reality it probably takes about 15 seconds before everything inside your portafilter is 93°c. Thats not necessarily a bad thing, it’s just the reality.

Now consider that grinders I’ve used in the past have spat out coffee at closer to 60°c when its busy. Once its dosed and the brew button is pushed, we’re looking at something closer to 8 seconds before everything in the portafilter is at 93°c. Again, not necessarily bad, just different.

This temperature jump makes our insistence on temperature stable espresso machines seem laughable when the grinders are giving us one hoot of a problem to deal with when it comes to variance. Whats 1° in the water temp when your ground coffee is giving you 45°c jumps?"
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#5
(26-10-2013, 16:45)Pascalau Wrote: This temperature jump makes our insistence on temperature stable espresso machines seem laughable when the grinders are giving us one hoot of a problem to deal with when it comes to variance. Whats 1° in the water temp when your ground coffee is giving you 45°c jumps?"
in lumea espresso-ului de casa, asemenea stiri ar trebui sa ne indrepte atentia spre zona unde se intampla propriu zis espresso: acel GH (grouphead), cu sita de dispersie si infuzia, cosul(sita) portafiltrului si maria sa pucul de cafea, adica rasnita si operator :)
acolo temperaturile sunt cu totul altceva decat arata display-ul PID-ului, acolo e profilul termic real al extractiei, probat de niste calitati sau defecte in conceptia a aproape fiecare coltisor din masina!

acolo, in GH, la peste 90C, cu putina pauza, 5-15s - nu ne asteapta nici un client, temperatura urca mult peste acele 16C, sau 60C (!) din teoria precedenta, inca inainte ca pucul sa fie inundat de apa de preinfuzie...
apropo de preinfuzie, plus de acel 'hump' initial specific HX - ce importanta mai au acele 35C ale macinaturii?! poate doar in pierderi de continut volatil (acele note florale?)...

IMO, si desigur, cu respect pentru o munca de cercetare stiintifica si pentru importanta productivitatii in mediul comercial;
p.s. importanta in zona 'consumer' o vad in proiectarea unor 'combine' automate de cafea;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#6
Salutare, 
 Ma poate ajuta cineva cu o informatie privind un distribuitor de aparatura Nuova SImonelli . Sunt interesata de o rasnita  Nuova SImonelli Clima PRO si din ce m am interesat eu nu prea gasesc  distribuitor in Romania.
 
Reply
#7
Mihai Panfil de la Origo. Preț 2180 euro + tva.
Aici am găsit cel mai bun preț:
http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail...ro_Grinder

Vrei pentru acasă sau cafenea?
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#8
(06-05-2016, 11:37)zuluafonu Wrote: Mihai Panfil de la Origo. Preț 2180 euro + tva.
Aici am găsit cel mai bun preț:
http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail...ro_Grinder

Vrei pentru acasă sau cafenea?

Pentru cafenea. 
Nu inteleg, care e treaba cu Mihai Panfil de la Origo? Are de vanzare sau cum ?
 
Reply
#9
https://origocoffee.ro/collections/kit-p...os-barista
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR
 
Reply
#10
(10-05-2016, 12:07)astinga Wrote: https://origocoffee.ro/collections/kit-p...os-barista

Got it! :) Multumesc.
 
Reply
#11
Am primit azi rasnita :D Am facut o rasnire de test cu ea sa vad retentia initiala.
[Image: twXwNhGt.jpg]
19 grame boabe introduse in rasnita noua

[Image: AZlGPBzt.jpg]
Rasnita a mers pana cand nu a mai curs deloc cafea aprox 5 secunde. Au iesit 16.7 grame

[Image: zXBOeu8t.jpg]
In camera de sub hopper se vede ca au ramas cateva boabe captive care nu au ajuns sa fie rasnite. Le-am impins usor cu o scobitoare in camera de rasnire.

[Image: EK6I4tFt.jpg]
Dupa rasnirea boabelor ramase, au iesit 17.9 grame. Retentie statica 1.1 grame.
O mare parte din aceasta retentie a ramas in plasticele "anti-bulgari" din cioc, dar o incercare de a sufla cu pompita a imprastiat cafeaua in aer, iar cu pensula nu se poate scoate. Fara acest plastic intuiesc o retentie statica de "aproape zero", dar fara el se pare ca rasnita nu functioneaza corect si imprastie cafeaua in toate partile. O sa vad maine cum este retentia in utilizare. Pare ca se poate folosi single dose fie prin adaugarea a 3-4 boabe in plus fata de cantitatea dorita, fie prin impingerea cu o scobitoare a boabelor ramase pe tunel.
IZZO ALEX DUETTO III | EXPOBAR BREWTUS IV | LELIT PL41TEM
MYTHOS ONE CLIMA PRO | VARIO HOME | LIDO 3 | HOTTOP KN-8828B-2K+
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)