Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Niche Zero

Varsati boabele foarte incet gen o doza de 15-20g in peste 1 minut. Folositi un betisor sa apasati butonul de la capac, in timp ce dati drumu la boabe, foarte incet. 

La turnare, folositi un debit mai mic, 1-2ml/s fara multa agitare. De swirl,shake, mix cu lingura sa nu aud. ziceti dupa ce iese, temp 92-94C.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Interesantă abordare, încerc mâine!
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
20g inseamna in medie 120 boabe, deci le poti numara, doua pe secunda... daca nu adormi [emoji12]

Reply
(05-02-2024, 20:26)tektbar Wrote: Eu fac filtru pe reglajul 50 :)) câteodată ajung la butonul roșu, față de ode am mai multă dulceață și mai mult corp pe Niche.

O, la 50 eu nu pot. Îmi iese amară rău acolo. Pe net am văzut că lumea cam de pe la punctul roșu zice că ar începe cu adevărat zona pentru filtru, iar mulți zic că s-au stabilit la un 60-70 (imaginar). Dar eu a trebuit să merg și mai departe. Abia la următorul 10 după o tură completă îmi iese acceptabil, și chiar și așa a trebuit să reduc temperatura la 85 de grade ca să nu fie supraextrasă. Nu iese rea, e OK la gust, dar timpii sînt imprevizibili, cînd trei minute, cînd cinci, cînd patru, în funcție de cîte finesuri a făcut în ziua respectivă și de cum s-a nimerit să se așeze în con. Mai rar trei, mai des spre cinci. Iar uneori se înfundă de tot, iar la șase minute îmi pierd răbdarea, îl dau la o parte și mă mulțumesc cu ce-a apucat să iasă pînă atunci. Numai cu Niche pățesc asta. Cu Sette, cu exact aceeași cafea și aceeași tehnică, pot să-mi reglez ceasul după cum se termină scurgerea (și deocamdată pare la fel și cu Kinu, dar încă e prea devreme ca să mă pronunț, c-o am doar de cîteva zile).
Acum cam regret că m-am grăbit și n-am mai așteptat cîteva luni, ca să-l iau pe Duo în loc de Zero. Ar fi fost la fel de frumos, aceeași bijuterie tehnică, aceeași plăcere în utilizare, dar bun pentru filtru. Dar de unde să fi știut că o să apară? Nimeni n-ar fi bănuit.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Ai încercat să râșnești 1g de boabe la reglajul nou după ce îl schimbi? Mai ales dacă treci de la espresso.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
N-am încercat, dar nici nu fac espresso. Deocamdată fac doar V60. Iar timpul total îmi variază mult de la o zi la alta chiar și fără să fi umblat la reglaj. Presupun că și tehnica mea ar putea să aibă o influență (folosesc metoda lui James Hoffmann; poate cu 4:6 ar fi altfel), însă cu exact aceeași tehnică și aceeași cafea am timpi relativ constanți cu Sette, deci la Niche pare să fie problema.
Nu pot să zic că mă deranjează prea tare, pentru că îmi place la nebunie rîșnița în sine, și atunci tind s-o iert că nu e perfectă. Iar gustul nu-i rău. Desigur, e loc și de mai bine, dar chiar și-așa este de o mie de ori mai bun decît porcăriile la capsule pe care le beam pe vremuri. Shy
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
(05-02-2024, 16:49)Vlad Soare Wrote:
(05-02-2024, 13:02)dragos.s Wrote: Intradevar. E o eleganta exceptionala in design. Iar functional nu am nimic de reprosat. 
Suntetul e subtil si nu deranjeaza deloc nici in sarcina si nici in gol.
Ca si aparente.....chiar daca am vazut 1000 de poze si zeci de review-uiri pe youtube ......tot te uimeste intr-un mod placut.
Deci per total un produs grozav. Singura mea frica este daca se intampla ceva ....cu garantia va fi chinul de pe lume. Dar raman optimist si sper ca functionarea pe termen lung va fi fara probleme.

Ca aspect, construcție, mod de lucru, felul în care se simte, etc. este o bijuterie. Îți vine să bei permanent cafea doar ca să ai un pretext să pui mîna pe ea. 
În privința funcționării nu mi-aș face griji. Caută pe YouTube, e un video acolo al unui nene care a desfăcut-o în bucăți și a măsurat toleranțele de fabricație. Slabe șanse să ai nevoie de garanție. E construită ca un tanc. O s-o lași moștenire nepoților.

Acestea fiind zise, în ciuda faptului că o ador pentru felul în care arată, se aude și se simte, eu unul tind să le dau dreptate celor care spun că nu e cea mai fericită alegere pentru filtru. Nu-i vorba că nu face cafea bună, o face, dar e loc și de mai bine. Cînd ajungi cu reglajul în plaja pentru V60, începe să facă multe fines și cam înfundă filtrul. Dar dacă faci doar espresso n-ai probleme.

Te contrazic total - Niche nu are constructie de tanc si cu siguranta nu va ajunge si la nepoti.
Si clar, da, pot interveni situatii cand ai nevoie de garantie. Mie mi s a stricat inelul, ok, au trimis altul, dar desi era in garantie, am platit 30 lire livrare, plus taxe n vame etc.
Legat de livrare, poti sa i rogi in toate felurile, vrei sau nu vrei, ei au contract cu Dhl au livrarea standard, altfel ii costa mult.
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
Asta cu plata suna ciudat. E adevarat ca iti asumi din start ca reparatia se face la ei, dar la nivelul lor te gandesti ca pentru 30 lire nu risti o gramada de probleme cu transportul. Plus formalitati vamale. Plus ca de trimis inapoi o trimiteau pe banii lor. Plus ca lipseau clientul 2-3 saptamani de produs.
Si as zice ca regimul vamal pentru piese de schimb ar trebui sa fie mai lejer.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Nu vorbesc de reparatii. Doar au trimis piesa noua, inelul .
Dc e cazul de trimis rasnita, clar e alta poveste si costuri mai mari.
Da, reg vamal e m lejer pt piese. Total, cam 50 lire m a costat
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
Acuma na, există oameni pe lume care ar fi în stare să strice și o cărămidă dacă ar avea ocazia. Excepții vor exista întotdeauna.
Eu rămîn la părerea mea, cum că majoritatea posesorilor de Niche le vor lăsa moștenire. A, că pe ici, pe colo, va mai apărea ocazional cîte unul care va pune inelul strîmb și dup-aia îl va forța ca gorila pînă i se strică filetul... da, e inevitabil, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că Niche Zero este, din punct de vedere tehnic, de o calitate impresionantă.

Reply
Succes     :)  cu mostenirea

Reply
Mulțumesc. Shy
Eu personal nu cred că voi ajunge pînă acolo, pentru că pe măsură ce trece timpul sînt din ce în ce mai atașat de pour-over și din ce în ce mai puțin dornic de espresso, iar Niche Zero nu prea e ce trebuie pentru pour-over. Oricît de mult mi-ar plăcea de ea, la un moment dat va trebui să fiu realist și să iau o decizie rațională. Dacă mă voi înțelege foarte bine cu Kinu și voi ajunge să-l folosesc tot timpul, Niche va trebui să plece. Ar fi păcat să stea degeaba pe post de bibelou. Dar asta vom vedea mai încolo...

Reply
Încep să cred că Niche nu este neapărat nepotrivit pentru filtru, ci că tehnica mea e de vină. Am folosit tehnica lui James Hoffmann, care implică multă agitație și urmărirea unui pat de cafea cît mai drept posibil la final. Iar tehnica asta este foarte sensibilă la fines. Apa curge bine la început, dar pe măsură ce trece timpul și patul de cafea se compactează, cafeaua începe să nu mai fie filtrată doar de conul de hîrtie, ci însuși patul de cafea începe să se comporte ca un filtru foarte dens. Și pe care fines-urile (mai ales dacă le agiți) îl fac și mai dens, ajungînd să-l înfunde.
Între timp însă am dat peste o discuție și o tehnică "eretică", pe care m-am gîndit s-o încerc astăzi cu Niche. Și nu numai că a mers mult mai bine, cu o curgere lină și constantă și fără nici o urmă de înfundare a filtrului, și un timp total de numai trei minute, dar nici cafeaua n-a ieșit rea deloc. Dar o să povestesc despre asta în topicul de V60, că nu-i aici locul. Aici doar îmi fac mea culpa pentru că m-am grăbit să-l judec pe Niche Zero pe baza unei tehnici nepotrivite. Desigur, trebuie să mai experimentez pînă să fiu sigur, dar pe moment retrag tot ce-am zis.

Reply
Știe cineva de unde se poate lua un pahar de Niche?
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
Direct de la Niche:
https://nichespares.com/collections/nich...-grind-cup

Reply
Unde locuiești? Eu aici. (râșnița o poate livra, dar paharul ba!)

Reply
Știu că pe vremuri nu livrau accesoriile în afara Angliei, dar acum văd că m-a lăsat să-l pun în coș și să dau o adresă de România.
E drept că n-am încercat să merg cu comanda pînă la capăt, să văd dacă se blochează mai departe.

Reply
(18-03-2024, 09:48)Vlad Soare Wrote: Știu că pe vremuri nu livrau accesoriile în afara Angliei, dar acum văd că m-a lăsat să-l pun în coș și să dau o adresă de România.
E drept că n-am încercat să merg cu comanda pînă la capăt, să văd dacă se blochează mai departe.

Cum ai facut comanda? Plata prin Paypal? Pentru ca daca faci normal, Romania nu apare in lista de tari unde livreaza.
Fa un print screen sa ne inveti si pe noi.
PS E bine totusi ca trimit in Somalia si Haiti. Cand am facut comanda i-am intrebat de ce nu trimit in Romania si mi-au dat un raspuns ca nu trimit in UE, ceea ce este fals. Nu cred ca-i intereseaza prea mult sa trimita pe aici.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
N-am făcut comanda. Doar m-am prefăcut că vreau s-o fac. Am pus paharul în coș, m-am dus la checkout, iar acolo am văzut că-mi apare lista cu județele din România și pot să aleg Ilfov. N-am mers mai departe.

[Image: Untitled.png]

Într-adevăr, acum văd că nu pot alege țara. Nici o țară din UE nu-i pe listă.

Reply
(18-03-2024, 13:54)Vlad Soare Wrote: N-am făcut comanda. Doar m-am prefăcut că vreau s-o fac. Am pus paharul în coș, m-am dus la checkout, iar acolo am văzut că-mi apare lista cu județele din România și pot să aleg Ilfov. N-am mers mai departe.

[Image: Untitled.png]

Într-adevăr, acum văd că nu pot alege țara. Nici o țară din UE nu-i pe listă.

Da, ai dreptate. Nu apar tarile din UE. Deci pana la urma e-mail-ul lor era corect. Parca au scris si ceva de taxe, vizavi de Brexit.
Eu l-am trimis in US si de acolo mi l-a adus cineva. Alternativa ar fi UK dar sa ai pe cineva acolo sa-l trimita in Romania. Destul de complicat pentru un pahar de inox cu un pret exagerat de mare. Ca si calitate este net superior paharelor care au venit cu primele loturi de rasnite, a mea din 2019.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
Noroc c-un forumist care mi-a livrat paharul lui. O minunăție. Uneori am impresia c-au făcut râșnița după pahar...

Reply
O, da, paharul e superb, într-adevăr. Mai ales versiunea a doua, cea fără "gulerul" interior.

Reply
Salut,

New user here. Urmeaza sa imi sosească în țară rasnita Niche Zero. Dintre cei care ati achiziționat deja, ce fel de documente ati avut nevoie la vama/poștă?

Mersi in avans.

Reply
Poză buletin, factură, documentul de plată de la bancă, plus de completat niște declarații pe care ți le dau ei.

Reply
Cu riscul de a-mi pune forumul pe cap, indraznesc sa intreb si eu (dupa ce am incercat sa citesc mai mult despre rasnita) : 
  • care este principala cauza pentru care se poate vinde acest Niche Zero aproape la pretul de achizitie dupa ani de folosire? Am inteles ca la achizitia unui aparat nou (care se poate face doar direct de la producatorul aflat in UK), dupa ce achiti taxele vamale, iesi mai scump. Dar nu se merita, totusi, sa iei asa, cu garantie, decat sa iei un aparat folosit frecvent 3+ ani?
  • cei care vand, de ce ar considera Timemore 078S un upgrade fata de Niche? Stiam ca au inceput sa apara mai multe variante care pot rasni cot-la-cot cu Niche, dar ce aduce Timemore in plus? Cutite plate, mai mari, erau deja pe piata si inaintea lui, din cauza asta nu inteleg exact motivatia din spatele schimbarii rasnitei
AVX DB1 Plus (2024) | Geimori GU64 | ousia | Hario V60 plastic | Hario Switch cu Mugen | Timemore B75 | NextLevel Pulsar | Kettle Palatti Enso || older - Honne Hedone | AVX CG301 | Kettle Timemore

Reply
Niche este o râșniță buna ce poate satisface o categorie destul de mare de oameni, este ușor de folosit, și nu în ultimul rând a beneficiat de mult hype (vezi cate "niche killer" au tot apărut pe yt și o să înțelegi de ce unii o iau drept etalon). La acest hype adaugă și faptul că se livrează doar de către Niche și atunci obții un produs bun prezent pe un singur canal oficial și cu multă dorință de cumpărare din partea publicului entuziasmat. 
Cat despre preț nu știu ce să zic , acum spre exemplu este una la vânzare la mai mult de 2500 lei, au fost și la 2800 și la 3000, depinde evident și cât de noua este, câți proprietari a avut și cât a fost muncita, dar sincer nu mi se pare că are vreun statut special în piața de sh. Este mai căutată pentru că este mai rar adusa la noi și atunci evident și interesul este mai mare.
Gustul este ceva subiectiv , dar când compari conice cu plate (in exemplul tau Sculptor) nu ai cum sa nu sesizezi diferente. Dacă e mai bun sau mai rău doar tu poți decide după preferințele tale. Eu unul am testat Niche dar nu a fost pe gustul meu , Sculptor in schimb da, dar asta nu înseamnă că Niche e o râșniță mai slabă decât Sculptor. Nu contează că și până acum au existat râșnite cu plate mai mari de 64mm , contează geometria, cum sunt amplasate,etc.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
(13-05-2024, 12:51)beny9313 Wrote: Cu riscul de a-mi pune forumul pe cap, indraznesc sa intreb si eu (dupa ce am incercat sa citesc mai mult despre rasnita) : 
  • care este principala cauza pentru care se poate vinde acest Niche Zero aproape la pretul de achizitie dupa ani de folosire? Am inteles ca la achizitia unui aparat nou (care se poate face doar direct de la producatorul aflat in UK), dupa ce achiti taxele vamale, iesi mai scump. Dar nu se merita, totusi, sa iei asa, cu garantie, decat sa iei un aparat folosit frecvent 3+ ani?
  • cei care vand, de ce ar considera Timemore 078S un upgrade fata de Niche? Stiam ca au inceput sa apara mai multe variante care pot rasni cot-la-cot cu Niche, dar ce aduce Timemore in plus? Cutite plate, mai mari, erau deja pe piata si inaintea lui, din cauza asta nu inteleg exact motivatia din spatele schimbarii rasnitei

La #1 iti impartasesc de ce am cumparat eu un Niche pre-owned la pretul pietei: pentru un workflow foarte fain, un gust bun si un raport pret/ calitate rezonabil (detaliez mai jos). 

Sigur ca mi-ar fi placut sa o iau la 1,000-1,500 de lei, altfel spus deprecierea sa se aplice la pretul de achizitie. Doar ca in practica am observat ca deprecierea se aplica la costul de inlocuire din prezent la mai toate obiectele. Si mi-am facut urmatorul calcul:

- de noua este 3,500-3,700 lei cu toate taxele (in functie de curs valutar) si dureaza 2-3 saptamani plus ceva hartogaraie. La care adaug partea de seasoning. 

- pre-owned la 2,300-2,700 lei in functie de vechime, 70% din pretul de noua. Cutitele au o durata de viata de ~600-700kg. Intr-un interval de 3 ani cu 2 espresso-uri duble/ zi iti rezulta cam ~40 kg rasnite. Uzura cutite ~10% grosier vorbind. 

Tragand linie la #1, am platit ~70% din pretul de azi pentru 90% din produs. Pentru mine e ok :). La #2 inca nu am ajuns...
Espresso: Lelit Elizabeth v3 & Niche Zero
Brew: Kinu M47 Classic with brew burr & V60

Reply
Salut,

Un scurt update las aici legat de livrarea propriu zisa. 

Râșnița a venit in 10 zile de la plasarea comenzii. Pretul a fost cam 3500 lei incluzând toate taxele vamale si TVA care au ajuns la 652 de lei. Am completat online documentele trimise de DHL si i-am lăsat să ma reprezinte(cred ca am platit 70 de lei extra pentru asta) in discutiile cu autoritățile vamale. A fost foarte smooth tot procesul fără interacțiuni cu autoritățile române. Documentele le-am completat in max 30 de minute. 

Cât despre râșniță e de zece ori mai frumoasă in realitate decât o vezi pe internet. Voi lăsa un feedback aici după o utilizare mai îndelungată.

Reply
Salutare,

Sunt unul dintre primii proprietari de Niche Zero (original backer) după câțiva de a utilizare pot spune ca pentru mine căutarea unei râșnițe a încetat o data cu Niche. E perfectă pt nevoile mele, un utilizator casnic, arata și incredibil de bine pe blat.
Nu am avut nici un fel de problema cu răsnița, merge perfect și azi. O data pe luna o curăț și cam asta e tot. Cine o va cumpăra sigur va fi mulțumit pe deplin. Sigur poate mai sunt și alte produse bune pe piață și e bine sa fie asa, concurența face bine, dar recomand Niche fără rezerve.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Bine ai revenit... dupa o absenta de 3 ani, ai fost "un pic" plecat.
Sper ca ai avut parte de cafele memorabile pe unde ai umblat, poate ai vreo poveste de impartasit.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)