Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Au inceput si altii sa ceara... Fedex de exemplu, in noiembrie mi-a perceput 50 lei servicii vamuire.
Marfa mare, 12 kg 400 Euro, am zis ca merge...
Espressoman fresh
Brasov
01-02-2024, 12:37
(Edited 01-02-2024, 12:39 by dragos.s.)
(03-11-2023, 16:05)Meeshoo Wrote: A mai cumparat cineva Niche Zero in ultimul timp cu livrare catre Romania?
Cat a fost costul total?
Multumesc!
Am cumparat eu acum 2 saptamani.
Pe langa faptul ca te costa 2812ron pretul de pe site datorita faptului ca nu mai sunt in UE baietii de la vama m-au rupt. Mai ai de platit inca 671 ron pentru TVA si taxe vamale. In conditiile in care transportul este de 35 lire (inclus in pretul mentionat mai devreme de 2812ron), livrare cu DHL.
Deci intr-un final eu am ajuns la un pret final de 3.483 ron.
Peste asta mai ai de asteptat vreo 2 sapt pana se solutioneaza procedura de import....formulare peste formulare, cereri .....samd.
Deci cam asta e. 2 sapt de asteptare si aprox 3500 ron.
Scuze daca unele formulari sunt mai greu de inteles dar abia ce am platit taxele vamale si inca imi fierbe sangele de nervi :))))
Sper ca merita. O sa revin cu pareri dupa ceva timp.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Toate lucrurile se scumpesc in ziua de azi.
Momentan au inceput sa apara cateva optiuni alternative la Niche. Una ar fi Varia gen 3 la care au rezolvat problema cu roata dintata si dial driff (nu stiu cat de mult).
https://www.youtube.com/watch?v=Y1fXERa4reY&t=1430s
La ei pe site/blog au mai multe informatii si date, folositi translator.
Pe langa asta, ar fi rasnitele starseeker care vin tare din spate.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Iași
(01-02-2024, 12:37)dragos.s Wrote: (03-11-2023, 16:05)Meeshoo Wrote: A mai cumparat cineva Niche Zero in ultimul timp cu livrare catre Romania?
Cat a fost costul total?
Multumesc!
Pe langa faptul ca te costa 2812ron pretul de pe site datorita faptului ca nu mai sunt in UE baietii de la vama m-au rupt. Mai ai de platit inca 671 ron pentru TVA si taxe vamale. In conditiile in care transportul este de 35 lire (inclus in pretul mentionat mai devreme de 2812ron), livrare cu DHL.
Peste asta mai ai de asteptat vreo 2 sapt pana se solutioneaza procedura de import....formulare peste formulare, cereri .....samd.
Scuze daca unele formulari sunt mai greu de inteles dar abia ce am platit taxele vamale si inca imi fierbe sangele de nervi :))))
confirm. tot pe aici am ajuns si eu cu pretul.
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST
Espressoman infocat
Constanta
(01-02-2024, 12:37)dragos.s Wrote: (03-11-2023, 16:05)Meeshoo Wrote: A mai cumparat cineva Niche Zero in ultimul timp cu livrare catre Romania?
Cat a fost costul total?
Multumesc!
O să merite! :)
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Nu inteleg de ce e stresant pentru unii platirea taxelor, de care se stia, sunt inevitabile, si formula de calcul e foarte clara...
Se spera fentarea lor? Ghinion... recomand revederea Meet Jos Black... despre lucrurile inevitabile in viata noastra.
Aero...
Bucuresti
Pai la suma aia doar TVA-ul este suficient de mare.
Dar TVA-ul nu s-a platit in UK, asa ca n-ar trebui sa fie ceva asa de doborator…
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Filtroman începător
Voluntari
01-02-2024, 16:57
(Edited 01-02-2024, 16:57 by Vlad Soare.)
Stresante nu sînt taxele, ci procesul. Ar trebui să ajungă pachetul în țară azi, iar mîine curierul să se afle cu el la tine la ușă, cu un POS unde să dai cu cardul. Și gata. Nu să faci ping-pong cu mailuri și documente peste documente, după care să dureze trei zile pînă-și mișcă vameșii fundul.
Nu mai zic de mizeria aia de poștă, care te cheamă în persoană pînă unde și-a înțărcat dracul copiii, după care stai la coadă la o acritură care oftează după fiecare cuvînt de parcă ți-ar face o mare favoare că a lăsat Solitaire-ul pentru tine.
Taxele nu-s stresante, ci frustrante. Le plătești degeaba ca să îngrași o mînă de paraziți și parveniți. Înțeleg impozitul pe venit. Ăla e clar. E normal să dai o parte din venit ca să ții statul în funcțiune. Dar să iei pielea de pe mine cînd cumpăr ceva, cu bani care deja au fost impozitați, e jaf la drumul mare. Nu există justificare pentru așa ceva. E normal să-ți fiarbă sîngele cînd o instituție parazită, al cărei unic scop în viață este să te încurce și să te fure, îți bagă mîna-n buzunar.
(01-02-2024, 16:52)Mihai L Wrote: Dar TVA-ul nu s-a platit in UK, asa ca n-ar trebui sa fie ceva asa de doborator…
Acum nu, dar pe vremuri se plătea. Eu l-am plătit și la englezi.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Eu platesc in veselie taxe la import (ca nu sunt UE) si taxa de magarusi la orice curier, inclusiv posta pt gestionare si acte import colete si voi va plangeti ca dhl va taxeaza.
La ultimul colet din italia venil cu DHL, piese pt pavoni 82 euro pret colet cu tot cu transport. S-a mai adaugat taxa de magarusi de 18 euro, si 22 euro tva deci m-au incaltat cu inca 40 euro peste cei 82 euro (din care deja 18 e sau cat era transportul).
Ma bucur nespus sa platesc trasport si taxe de 60 euro pt piese de 60 euro.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Filtroman începător
Voluntari
01-02-2024, 17:17
(Edited 01-02-2024, 17:22 by Vlad Soare.)
Țările nordice nu-s un etalon. Acolo plătești taxe și pentru că respiri.

Faptul că și în alte părți e la fel de rău ca la noi (sau chiar mai rău) nu ne face să ne simțim mai bine.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Aero...
Bucuresti
Taxele vamale au alt rost, nu neaparat sa ingrase niste institutii. Ele protejeaza industria interna sau a UE, sau avantajeaza anumite tari cu care avem acorduri.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Filtroman începător
Voluntari
01-02-2024, 17:34
(Edited 01-02-2024, 17:37 by Vlad Soare.)
Da, știu, dar ce industrie internă? Nu-i ca și cum România ar fi un mare producător mondial de rîșnițe, care trebuie protejat de invazia celor de la Niche. Plus că nu taxele vamale ne omoară, ci TVA-ul. Care e furt ordinar. Odată ce mi-ai impozitat banii cînd i-am primit, de ce trebuie să-mi mai impozitezi încă o dată și puținul rămas, cînd vreau să-l folosesc?
Culmea, dacă cumva pentru produsul tău trebuie plătite taxe vamale, ei îți calculează TVA și la taxele alea. Plătești taxe la taxe. Trăiască România...
Aero...
Bucuresti
Taxele platite dincolo pot fi recuperate. Normal asa e. Si cel mai probabil nu erau mentionate separat (cum sunt acum pe factura la noi, sa fie evidentiat TVA-ul). Daca e un colet cu valoarea totala X, fara alte detalii, pe ala platesti vama. Daca nu ai vreo factura cu detalii unde sa apara explicita TVA-ul platit.
Si cine crezi ca sta sa verifica daca avem un model local de rasnite comparabile cu Niche…? E DIP, de exemplu.
Pentru import export sunt niste categorii mari, nu se merge pe fineturi.
Filtroman începător
Voluntari
(01-02-2024, 17:39)Mihai L Wrote: Taxele platite dincolo pot fi recuperate.
De la Niche nu, pentru că pe vremea aia Niche încasa aceeași sumă de la toată lumea, dar numai la clienții interni declara TVA-ul și-l vărsa la stat. Pentru noi prețul era, oficial, fără TVA.
În orice caz, cînd Anglia și-a luat jucăriile și a plecat acasă, n-a făcut ceva acord cu UE pentru libera circulație a mărfurilor? Eu parcă așa auzisem la vremea aia, cum că plătim TVA, dar vamă n-ar trebui să mai fie. Dar poate nu știu eu bine.
Aero...
Bucuresti
Pai daca Niche incasa aceeasi suma de la toti, de fapt ei va pacaleau, nu? [emoji23][emoji23][emoji23]
Filtroman începător
Voluntari
Da, bineînțeles. Ani de zile i-a criticat toată lumea pentru asta, pînă cînd, prin vara trecută, au cedat în sfîrșit și au ajustat prețurile pentru export.
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
Daca nu aparea concurenta serioasa, nu ajustau nimic si era normal sa n-o faca.
“the business of business is business”.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Filtroman începător
Voluntari
01-02-2024, 19:47
(Edited 01-02-2024, 20:01 by Vlad Soare.)
Chiar "normal" n-aș numi-o. Era o nesimțire crasă, și cam la limita legii.
Că își permiteau să fie nesimțiți pentru că n-aveau concurență, e cu totul altceva, dar normal nu este.
Espressoman infocat
București
(01-02-2024, 19:47)Vlad Soare Wrote: E ca și cum ar fi costat 500 de lire pentru englezi și 600 de lire pentru străini.
Asta se intampla in mai multe domenii, spre exemplu telefoanele mobile unde ai un pret pentru EU altul pentru UK si altul pentru USA.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special
Aero...
Bucuresti
Aici e alta poveste. Nu era rasnita disponibila in alte tari cu preturi diferite pe tara, ci un singur furnizor care percepea acelasi pret si local, si la extern. Doar ca practic “retineau” TVA-ul pentru cei din afara dandu-le acelasi pret, insa doar pentru cele vandute la intern returnand TVA la stat.
Filtroman începător
Voluntari
01-02-2024, 20:43
(Edited 01-02-2024, 20:49 by Vlad Soare.)
(01-02-2024, 20:30)AlexDeedy Wrote: Asta se intampla in mai multe domenii, spre exemplu telefoanele mobile unde ai un pret pentru EU altul pentru UK si altul pentru USA.
Nu e chiar același lucru. Apple, de exemplu, se ocupă direct de importul acelor telefoane pe fiecare piață în parte, apoi le vinde prin rețeaua proprie din fiecare piață. E normal să aibă costuri diferite: chiriile, salariile, taxele, etc.
Dar dacă eu vreau să cumpăr un iPhone din America, americanul mi-l vinde la același preț. Nu mă umflă cu o sută de dolari doar pentru că mă vede străin. Dup-aia, vama e problema mea.
Espressoman fresh
Brasov
(01-02-2024, 14:33)tektbar Wrote: (01-02-2024, 12:37)dragos.s Wrote: (03-11-2023, 16:05)Meeshoo Wrote: A mai cumparat cineva Niche Zero in ultimul timp cu livrare catre Romania?
Cat a fost costul total?
Multumesc!
O să merite! 
Intradevar. E o eleganta exceptionala in design. Iar functional nu am nimic de reprosat.
Suntetul e subtil si nu deranjeaza deloc nici in sarcina si nici in gol.
Ca si aparente.....chiar daca am vazut 1000 de poze si zeci de review-uiri pe youtube ......tot te uimeste intr-un mod placut.
Deci per total un produs grozav. Singura mea frica este daca se intampla ceva ....cu garantia va fi chinul de pe lume. Dar raman optimist si sper ca functionarea pe termen lung va fi fara probleme.
Iar in legatura cu taxele @
renatoa, nu ma asteptam sa fentez taxele .....ma asteptam la taxe.
Este vorba de procedura. Este inceata si faptul ca nu esti pregatit cand faci achizitia. Te astepti sa primesti rapid produsul si la livrare sa iti ceara expeditorul diferenta de bani .....din taxe.
Ca sa intelegi de ce a fost mai stresant, pentru mine a fost o situati de genu .....vama mi-a respins cererea originala, pentru ca pe factura Niche nu specifica pe factura transportul (care este inclus de fapt in pretul achizitiei). Si bineinteles ca trebuie sa trimiti mail la Niche sa iti trimita o alta factura in care sa specifice pretul separat ....transportul separat, la vama trimiti din nou actele, dovada transferului din banca......chiar daca ei au access la astfel de informatii.....
Nu e vorba ca vrei sa tragi teapa la vama, e vorba ca e un chin / efort extra si timp extra de asteptare. Atata tot.
Aero...
Bucuresti
Pai chinul vine de la Niche, de fapt. Daca vama te taxeaza inclusiv pe transport, ca asa e factura, te superi.
Trebuie sa fie clare lucrurile la ei, nu au de unde sa stie daca nu e trecut in acte.
Filtroman începător
Voluntari
05-02-2024, 13:23
(Edited 05-02-2024, 13:24 by Vlad Soare.)
Niche gîndește logic și știe că dacă pe factură scrie "rîșniță 450 lire" și apoi "total general 450 lire", atunci orice individ cu mai mult de noi neuroni în cap, și care nu s-a născut ieri, își dă seama că transportul costă zero. Ei n-au de unde să știe ce soi de maimuțe oligofrene lucrează la vama noastră medievală, de trebuie să le dai totul mură-n gură ca la un copil de doi ani.
Aero...
Bucuresti
Pai dupa mine, ala cu doi neuroni este exact la Niche.
Transportul nu se vamuieste. De ce ai incarca propriul client cu asta??? OK, ai inclus transportul in comanda ca ai zis ca expedierea e gratis, il detaliezi pentru vamesi. Si clientul plateste vama doar pentru produs.
Filtroman începător
Voluntari
05-02-2024, 13:40
(Edited 05-02-2024, 14:00 by Vlad Soare.)
(05-02-2024, 13:27)Mihai L Wrote: Transportul nu se vamuieste. De ce ai incarca propriul client cu asta??? OK, ai inclus transportul in comanda ca ai zis ca expedierea e gratis, il detaliezi pentru vamesi.
De ce să-l detaliezi, dacă vameșul nu e o maimuță? Orice om întreg la cap care a făcut măcar patru clase înțelege din factura aia că transportul a fost zero. Valoarea totală minus valoarea mărfii egal valoarea transportului. Matematica de clasa I.
Cei de la Niche nu și-au imaginat că vameșilor noștri dacă nu le dai mură-n gură ca la bebeluși se blochează și le face creierul scurtcircuit.
Și eu am avut aceeași problemă anul trecut, așa că le-am făcut eu o factură frumoasă, la fel ca cea de la Niche, la care am mai adăugat o linie cu "shipping: 0 GBP". Și au fost mulțumiți. Singuri nu fuseseră capabili să facă scăderea. Cînd le-am zis eu că A-B = 0 și au văzut acel 0 cu ochii lor, s-au liniștit. Adunătură de imbecili...
Espressoman fresh
Brasov
Cred ca am deschis cutia pandorei cu aceasta vama.
In esenta voiam doar sa spun ca e un proces ceva mai anevoios decat sa comanzi de pe Emag.
Si ca rasnita (ca asta e subiectul acestui Thread), este foarte faina si peste asteptari.
Si la un pret corespunzator de 3500 ron.
Cam asta e esenta
Aero...
Bucuresti
Nu e vorba de capabilitate aici. E vorba de vama, sunt niste costuri. In loc sa refaca vamuirea ca le vii cu costuri de transport care nu erau evidentiate, intreaba din prima. Daca ar fi scris pe factura valoare transport 0, era simplu.
Presupun ca sunt foarte putini care au costuri 0 la transport din afara UE la chestii relativ de valoare.
Filtroman începător
Voluntari
05-02-2024, 16:49
(Edited 05-02-2024, 16:52 by Vlad Soare.)
(05-02-2024, 13:02)dragos.s Wrote: Intradevar. E o eleganta exceptionala in design. Iar functional nu am nimic de reprosat.
Suntetul e subtil si nu deranjeaza deloc nici in sarcina si nici in gol.
Ca si aparente.....chiar daca am vazut 1000 de poze si zeci de review-uiri pe youtube ......tot te uimeste intr-un mod placut.
Deci per total un produs grozav. Singura mea frica este daca se intampla ceva ....cu garantia va fi chinul de pe lume. Dar raman optimist si sper ca functionarea pe termen lung va fi fara probleme.
Ca aspect, construcție, mod de lucru, felul în care se simte, etc. este o bijuterie. Îți vine să bei permanent cafea doar ca să ai un pretext să pui mîna pe ea.
În privința funcționării nu mi-aș face griji. Caută pe YouTube, e un video acolo al unui nene care a desfăcut-o în bucăți și a măsurat toleranțele de fabricație. Slabe șanse să ai nevoie de garanție. E construită ca un tanc. O s-o lași moștenire nepoților.
Acestea fiind zise, în ciuda faptului că o ador pentru felul în care arată, se aude și se simte, eu unul tind să le dau dreptate celor care spun că nu e cea mai fericită alegere pentru filtru. Nu-i vorba că nu face cafea bună, o face, dar e loc și de mai bine. Cînd ajungi cu reglajul în plaja pentru V60, începe să facă multe fines și cam înfundă filtrul. Dar dacă faci doar espresso n-ai probleme.
Espressoman infocat
Constanta
Eu fac filtru pe reglajul 50 :)) câteodată ajung la butonul roșu, față de ode am mai multă dulceață și mai mult corp pe Niche.
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode