Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Mahlkonig Vario

de unde pot achizitiona din tara hoper nou
Expobar Leva Hx, Zerno Z1, Eureka Atom, Kinu Phoenix, Wacaco Picopresso

Reply
Eu mi am curatat zilele trecute rasnita vario cu cafetto grinder clean,granulele din cereale si desi am tot rasnit dupa curatarea rasnitei asa cum au recomandat tot observ in cafea “cojite” maron deschis care nu stiu de unde provin si forma rasnirii in portafiltru este total ciudata, cumva ingramadita spre maner si bu distribuita uniform cat de cat. Aveti vreo idee cum as putea sa o rezolv? Necesita service pt curatare si eventuala recalibrare?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Expobar Office Leva Hx, Mahlkonig Vario, Motta tamper & distributor

Reply
[Image: 8cd461ab64e4506112e3ca59d3186b4b.jpg][Image: d9bdcd18faf98f0e9a3d91cf3466d1ce.jpg]

Reply
Cel mai bine este sa cureti rasnita prin aspirare, ca sa scoti toate reziduurile. Oricate bobite de curatare ai baga, resturi tot raman prin rasnita. La VArio se desface (mai greu dar merge) cutitul superior, dupa ce dai jos costul de boabe. Apoi aspiri bine si gata. Poti nici sa nu scoti cutitul, caci nu are mari spatii unde sa ramana cafea in acea zona. Aceea este pleava de la cafea, unele boabe avand mai multa pleava, altele mai putine. Ca la fasole :)

Sunt de ajutor accesoriile proiectate la imprimanta 3D de catre colegul @kamasi, o cheie de desfacere a cutitului superior (pentru ca e strans tare) si o garnitura ce separa mai bine zona de rasnire de carcasa, astfel incat sa nu se raspandeasca in interior particule fine.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(11-12-2017, 18:06)ipopa Wrote: Dupa curatirea cu Grindz imi aparea fenomenul ilustrat in fotografie (pleava in macinatura, se fixeaza pe calea de iesire, cafeaua vine in partea din fata a portafiltrului, chiar sare peste el, macinatura pare mai pufoasa), dar trecea dupa ce rasneam vreo 4 - 5 duble.
Acum am rasnit mult mai multa cafea si fenomenul persista. Are cineva idee de ce? Cum pot sa scap de el?
[Image: rrA5msi.jpg]

Si la mine la fel s a intamplat, chiar nu stiu cum recomanda oamenii asa ceva ca mai bine o lasam doar aspirata si gata. Ai rezolvat cumva?

Reply
Grindz ajuta la eliminarea uleiurilor de pe cutite sau alte zone, cel mai probabil. Aceste uleiuri ajung in timp sa retina particulele fine si totul devine greu de curatat.  Spre exemplu am eu cafea imprastiata prin carcasa lui Mahlkonig K30 Vario, care nu mai iese la aspirare pt ca e lipita de unele parti metalice, insa in afara camerei de rasnire. 
E greu de imaginat ca bobitele Grindz pot topi resturile cafea de prin rasnita (mai ales acolo unde acestea sedimenteaza), transformandu-le in particule subatomice Smile

Deci aspiratorul e sfant!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salutare, 

O intrebare de la un proaspat (si mandru) owner de Vario Home pentru posesorii actuali si fosti cu mai multa experienta cu aceasta masina. 
Daca are relevanta, mentionez ca e modelul post-2015, cu suport PF de inox.

Faptul ca macinatura "perfecta" e in functie de modul in care e calibrata masina, si difera de la o unitate la alta - imi e foarte clar din principiul de functionare, si din ce s-a mai scris. 
Inclin sa cred ca ar exista totusi o calibrare "recomandata", pentru prevenirea accidentelor si a uzurii premature.
Recomandare nu de producator, ci o recomandare ce rezida din experienta de utilizare. 

Exemplu concret: cand rasnita a ajuns la mine (cumparata second, de la un coleg de forum), imi producea macinatura optima (14g/25s) undeva in zona 2S-2W. Adica, aproape de 3.
Mi se pare inutil si periculos in acelasi timp sa tin "rezerva" de 3 pasi mari, considerand ca macinatura mai fina decat pentru un Doppio nu cred sa folosesc decat, sa spun, pentru un single shot, caz in care cel mult ridic pana la 2P. 
O rasnire, chiar si accidentala, in zona 1A-1K ar pune presiune inutila pe cutite, rezultand uzura prematura, plus ca produsul finit e inutilizabil in orice tehnica de preparare a cafelei (poate ibric... nu ma pricep). 

Dupa o prima recalibrare, am modificat zona optima de rasnit espresso pe la 1P-1S. Inca ma joc... 
In pasul 2, as mai cobora un pic surubul, astfel incat sa plasez optimul in zona 1K - mijlocul grilei subunitare. 
Astfel, sa am suficient spatiu de manevra pentru o macinatura ceva mai fina, in functie de proprietati, grad de prajire si cantitate de cafea din shot-ul respectiv, dar nu foarte mult.  

De aici  generez intrebarea: in contextul descris mai sus, exista o zona sau o pozitie recomandata pentru macinatura de espresso?

Multumesc, 
Bogdan
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Arco (de vanzare) | Baratza Sette 270 v2 | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tampers | To be continued...

Reply
Asa mi-am calibrat-o si eu 3 ani cat am avut-o, facand espresso pe zona 1, de la A la Z, in functie de cafeaua folosita. 

Nu imi dau seama exact daca strangand surubul de calibrare astfel incat sa ai plaja de espresso la 3, tensionezi vreo piesa foarte puternic... Poate cineva care a desfacut-o  stie mai bine.

Reply
Eliminare electrizare statica dupa curatare cu bobite de cereale: #481 si #486.
Eu am aspirat si in partea superioara (la camera de rasnire), cat si in partea inferioara (la canalul de iesire).

Reply
Eu am rasnita de un an si jumatate si, calibrata din fabrica, am folosit-o in zona espresso de la 1M la 1B. Inca nu a avut nevoie de recalibrare.
Politica Baratza difera de MK, in sensul ca ofera chei atat pentru calibrare, cat si pentru desfacere cutit superior. In manual ofera procedura de calibrare la pag. 12.
https://baratza.com/wp-content/uploads/2...llSize.pdf
PL81T, Mahlkonig Vario, Mignon Specialita, Hario TCA-2, FP

Reply
Multumim @mida pentru manual.
Procedura de calibrare e descrisa simplu si clar. 

In plus, am gasit si un video pe youtube, pentru a intelege cum variaza frecventa sunetului, in functie de cat de strans e surubul de calibrare.
Nu e clip oficial insa asta mi s-a parut cel mai elocvent din prima pagina de rezultate. 

Gasiti pe youtube si clipuri de calibrare postate de Mahlkoenig UK si distribuitorul din US (pe canalul Baratza Grinders). In acest clip de la Baratza US, tehnicianul spune ca setarea de fabrica presupune ca lamele incep sa se atinga la pozitia 2Q.
Am mai constatat ceva, pozitia de rasnire "pentru espresso" dupa reteta mea (14g/25s/60ml@cca 14 bari) este cam in zona in care lamele incep sa se atinga, atunci cand rasnita merge in gol. 
Concluzionez ca rasnita mea era reglata "ca de fabrica", pe standarad american.

In situatiile din viata reala, asa cum intuiam si mi-a confirmat si Liviu mai devreme, setarea optima de Espresso ar fi undeva pe treapta 1. Voi incerca sa calibrez de asa natura incat sa obtin sweetspot-ul in centrul grilei subunitare, zona 1K-1M. 

PS: Am citit aici pe thread ca masina calibrata de Espresso nu e capabila sa macine suficient de grosier pentru French, in partea cealalta a grilei. Am o idee de tweak - fac niste teste in weekend, si revin cu impresii.
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Arco (de vanzare) | Baratza Sette 270 v2 | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tampers | To be continued...

Reply
Stiti pe unde as putea gasi cutite metalice pentru Vario?

Am cautat si n-am gasit nici un magazin care sa livreze in Romania.

Reply
La importator - caffea.ro  
Poate aplica si o reducere espressoman, desi nu cred, doar la rasnita cu totul.

Reply
caffea.ro nu au cutite metalice pentru Vario.
Probabil sunt ok orice cutite metalice plate daca dimensiunea e corecta.

Reply
Pe comanda ar trebui sa aduca

Reply
Se gasesc cutite metalice pentru Vario Home? A facut cineva modificarea?
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Daca butoanele de reglaj incep sa cada prea usor in jos, chiar si cand se rasneste, se pot strange sau regla la loc, pentru a opune ceva mai multa rezistenta ?
Multumesc.
May God be with us.

Reply
Se inlocuiesc la service.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Este deajuns aceasta piesa sau este vorba de tot ansamblul frontal? 
https://www.espressotec.com/baratza-vario-knob-9156/

Piesele de unde pot fi achiziționate pentru schimbarea acasă a acestora? Aveți vreo sugestie?

Multumesc
May God be with us.

Reply
Incearca la PCS (caffea.ro) desi nu prea cred, sau aici .
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Cred ca te ajuta acest film:
https://www.youtube.com/watch?v=xPdS8NDi4Bs
PL81T, Mahlkonig Vario, Mignon Specialita, Hario TCA-2, FP

Reply
(19-01-2018, 12:55)mida Wrote: Eu am rasnita de un an si jumatate si, calibrata din fabrica, am folosit-o in zona espresso de la 1M la 1B. Inca nu a avut nevoie de recalibrare.
Politica Baratza difera de MK, in sensul ca ofera chei atat pentru calibrare, cat si pentru desfacere cutit superior. In manual ofera procedura de calibrare la pag. 12.
https://baratza.com/wp-content/uploads/2...llSize.pdf

Multumesc si eu, foarte utila procedura, de vreo doua saptamani cu reglajele la 1A am o cugere de 13 - 14 secunde, ca la robinet si se simte la mana ca granulatia este prea mare.
Astazi am luat Kinu M47 pe care il tin setat pentru brew si am stricat ultimele boabe de Rwanda Gatare pana am nimerit reglajul pentru espresso.
O sa-mi bag degetele in Vario zilele urmatoare urmand aceasta metoda de reglaj (nu mai e de mult in garantie).
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Comandante MK3 Red Sonja, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, acaia lunar, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer

Reply
Unde găsesc perii colectoare ( cărbuni ) pentru  Mahlkönig VARIO Home ? Huh
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
Pun poze cu dimensiunea lor: 5mmx6mmx? ; lungimea pare se fie de 15mm. Cred ca sunt din cupru grafitat.
Poate știe cineva?
[Image: gyK8ddQ.jpg]
[Image: anmorfa.jpg]
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
Salut. am si eu o problema cu rasnita. S-a decalibrat. menționez ca este inca in garantie, dar nu mai gasesc factura ca sa stiu firma(rasnita o foloseste mama mea). Am cumparat-o cu reducerea de pe forum. Cine a mai cumpărat de pe forum ma poate ajuta cu un nr. de tel? Multumesc
Kafatek Monolith Flat Max 2, Kopi Deva-SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.

Reply
(20-08-2018, 13:40)cristian88 Wrote: Salut. am si eu o problema cu rasnita. S-a decalibrat. menționez ca este inca in garantie, dar nu mai gasesc factura ca sa stiu firma(rasnita o foloseste mama mea). Am cumparat-o cu reducerea de pe forum. Cine a mai cumpărat de pe forum ma poate ajuta cu un nr. de tel? Multumesc

0756.077.399, am comandat eu ieri, astept sa vina
Lelit 91T, Mahlkonig Vario

Reply
Salutare, are cineva o recomandare de unde pot comanda un burr removal tool pentru Vario?
Espresso: Quick Mill QM67 DB // Eureka Mignon Specialita // Vario Home Mahlkönig// cantar V60 drip-scale
Brew: V60 // Aeropress // Cafflano Kompact // Cafflano Kompresso // Cafflano Klassic // Filtru Phin

Reply
face colegul @kamasi la imprimanta 3D. Da-i un PM

Reply
(12-02-2020, 15:54)Lyvyoo Wrote: face colegul @kamasi la imprimanta 3D. Da-i un PM

[Image: rWzYfdw.jpg][Image: pJQd7bR.jpg]
Isomac Tea II, DF 64, Kinu Phoenix, OCD Lelit

Reply
Buna ziua,

Un numar de contact pentru firma de service va rog !
Exista vre-o firma in apropiere de Cluj ?

Multumesc
Lelit PL 81 T, Mahlkonig Vario, Cafflano Klassic, DF64-2.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)