(10-06-2016, 07:15)Cris007 Wrote: Ca fapt divers, eu am renuntat sa mai folosesc Vario-ul meu, e o problema cu "dereglatul" asta intr-adevar.
Am de 1 an si ceva, daca nu chiar 2, un Eureka Mignon si mi se pare perfect, nicio problema cu el.
Am folosit si eu o Vario pana prin 2013 si, neavand alte criterii de comparatie decat forumurile de afara, o consideram o rasnita excelenta pentru acasa .
Intre timp piata interna s-a dezvoltat si avem mult mai multe posibilitati de informare si de a alege in acest domeniu.
La data la care m-am hotarat sa ma despart de Vario nu constientizam ca aceasta instabilitate a reglajului reprezinta o cauza majora in numarul extractiilor nereusite. Credeam ca doar felul in care este pastrata cafeaua si modul in care aceasta evolueaza in timp reprezinta cauzele principale rateurilor. Pe forum discutam pe pagini intregi despre conservarea si pastrarea cafelei si mai putin despre capabilitatea acestei rasnite.
Acum, dupa ce am mai vazut cateva rasnite, as elimina de pe o lista personala de optiuni Vario.
De acord este mica, stepless, aspectuoasa, silentioasa, are retentie redusa, timer, display pentru afisaj, face mizerie putina.
Luand in calcul doar acestea nu prea are echivalentin pret, 400 eur ( parca).
Doar ca la modul frumos in care a evoluat comunitatea noastra, doar aceste caracteristici care incanta ochii nu mai sunt suficiente pentru a analiza o decizie de cumparare.
Cam la acelasi pret Eureka, cu cutite putin mai mici (50mm vs 54mm0) s-a concentrat mai mult pe stabilitatea reglajelor,
Ceado E5P are cutite mai mari (64mm) si este foarte stabila iar pentru ceva banuti inplus (cam 540 eur) Macap M4D are cutite mai mari (58mm) , aceleasi facilitati de afisaj, dozare, timer, silentiozitate dar este mult mai rapida in rasnire ( 4 sec single si 8 sec dubla) si foarte stabila in reglaj (la birou, dupa reglajul initial de la schimbarea cafelei nu mai modificam nimic pana la finalizarea sarjei; cam 5-7 zile).
Cu siguranta mai sunt si alte variante care merita atentie, motiv pentru care, dupa parerea mea, alaturi de Vario pe lista scurta a oricui ar trebui incluse si analizate si alte modele.