(02-12-2019, 21:27)renatoa Wrote: O ocazie de pus mana pe o motorizare capabila, la pret bun:
https://www.lidl.ro/ro/p/acumuleaza-unel...tor/p29843
28Nm ar trebui sa macine si cea mai light cafea, desi unii zic ca 40Nm este mai safe.
Si nu prea gasesti 28Nm nici la pret dublu...
Am luat masina si apreciez ca e o afacerea buna.
Macina espresso o prajire medium fara sa para ca ar avea probleme, 10-25 secunde 16 grame, pe o treapta medie de demultiplicare, la 8 din 19.
Trebuie doar sa tii Kinu zdravan...

poate fi operata de o singura persoana, o mana pe Kinu, una pe masina.
Turatia o apreciez ca fiind la aprox 150 RPM, e apropiata de Honne la 140. Maxim ar fi 350 RPM, dar cuplul ar fi mai mic.
Am cuplat-o direct pe ax, mandrina a avut de unde sa apuce, axul avand tesituri.
Din masuratorile efectuate, apreciez ca se poate modifica usor un bit standard ca sa intre pe ax corect, fara joc. Trebuie frezat hexagonul intern doar 0.2 mm din doua parti diametral opuse, cu o freza de 4-5 mm
Din poza atasata puteti aprecia dimensiunile fata de Kinu.
Pe langa o antrenare directa, de sus, cum am efectuat testul, s-ar putea monta cele doua paralel, ca in imagine, intr-un jug de MDF, facut la un atelier de mobilier, si cuplate la partea superioara cu doua roti dintate si curea.
In ambele cazuri masina nu se modifica si ramane disponibila pentru utilizarea initiala.