Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

Un mod de a citi setarea lui M47 este asta:

1.52  care inseamna:
1 -> O rotatie completa
5 -> Cifra 5
2 -> Un click (merg doi cate doi)

In acest mod este usor sa ai distanta intre cutituri: 1.52 x 0.5 mm =  0.76 mm (sau 760 micrometri) care spune care este dimensiune maxima (cat de cat) ale particule de cafea (mediana va fi mai mica in jur de 300-400 micrometri).

Eu deobicei rasnesc intre 1.80 si 2.10, depide de cafea si de cat veche este (mai vechia, mai fin). Dar asta este valid pentru Pavoni Pre Millennium, care are are o sita de 13g.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(16-06-2018, 16:01)sebasm Wrote:
(15-06-2018, 22:37)rdumitrescu Wrote:
(15-06-2018, 22:33)sebasm Wrote:  
Presupun că o diviziune și jumătate. Practic râșnești pe zero. Trebuie să faci o tură completă, apoi 5 diviziuni ca să fii la "1.5".  

Asta era, mulțumesc. 5 diviziuni adică după o rotație completă pun pe cifra 5 sau 5 clickuri după o rotație completă?

Cifra 5. Iar clickurile sunt la 0.2 diviziuni (pentru că sunt câte 5), după cum a spus și @micrenda. De reținut că setarea mea e diferită față de a ta, deci trebuie să găsești măcinătura potrivită pe râșnița pe care o ai.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
0.76 mm este deplasarea axiala a cutitului mobil, dar nu distanta dintre cutite.
Distanta dintre cutite si implicit marimea granulei are o evolutie mai complexa, data de conicitatea variabila a cutitelor, dar putem considera cu o buna aproximare o panta medie de 75 grade, ceeace ne da distanta intre cutite aproximativ 40% din deplasarea axiala.
In cazul de fata, la o deplasare de 760 microni granula va fi de 304 microni.
La 2 ture deplasarea va fi de 1mm si granula de 400 microni.
(16-06-2018, 16:15)micrenda Wrote: ...
In acest mod este usor sa ai distanta intre cutituri: 1.52 x 0.5 mm =  0.76 mm (sau 760 micrometri) care spune care este dimensiune maxima (cat de cat) ale particule de cafea (mediana va fi mai mica in jur de 300-400 micrometri).

Eu deobicei rasnesc intre 1.80 si 2.10, depide de cafea si de cat veche este (mai vechia, mai fin). Dar asta este valid pentru Pavoni Pre Millennium, care are are o sita de 13g.

Reply
Timp de trei zile am participat la un eveniment in Reghin.
Am profitat de acest lucru si am sunat la fabrica Kinu, cu intentia de a le face o vizita.
Am fost foarte placut surprins de amabilitatea dlui. Biernatek si de faptul ca m-a invitat sa imi arate locul in care se produc rasnitele.
Odata ce am intrat, am fost efectiv uimit de numarul foarte mare de modele produse de-a lungul timpului. Toate nume de rezonanta, din zona casnica (pentru sare, piper, cafea) pana la zona profesionala, au fost produse in multe milioane de exemplare ce au ajuns, in ani, pe toate continentele si in foarte multe tari. 
S-au produs aici diferite marci de rasnite...

De departe cele mai complexe si mai solide exemplare erau cele produse sub brandul propriu, Kinu.
M47 si M68 sunt perlele de pe coroana.
Am vazut multe prototipuri, atat din faza de inceput cat si preocupari actuale pentru dezvoltatrea de noi modele.
Avand in vedere ca totul este executat manual, am fost impresionat de cata atentie pentru detalii acorda dl. Biernatek si de faptul ca urmareste personal fiecare etapa a procesului.
Acum, dupa ce am parcurs intregul flux, am realizat cata migala, atentie si pricepere sunt necesare pana la a avea pe masa produsul finit. Sunt cateva sute de operatii, de la debitare semifabricate, strunjiri, rectificari, suduri, ambutisari, slefuiri, sablari.........si inca muuulte altele, toate executate acolo, in fabrica. 
Produsul finit pare simplu, dar am vazut cate operatii si cata munca stau in spatele acestei aparente de simplitate. Totul este realizat de o echipa restransa, dar care pune mult suflet si pasiune in tot ceea ce face. 
Am vazut, in zona de asamblare foarte multe rasnite asamblate, care urmau sa plece spre diferiti traderi din Asia, Europa si America.

Sper sa nu fac vreo gafa spunand ca am vazut pe mesele de asamblare un nou produs, care sper sa fie disponibil si pentru membrii comunitatii noastre. 
Daca va fi asa, cred eu ca va rezolva problemele de buget limitat, alocat de multi doritori de espresso, pentru o rasnita manuala capabila.

Marele meu regret este faptul ca nu am cerut acceptul de a face cateva poze, macar la rafturile cu sute de modele diferite de rasnite, pe care sa le postez. Ar fi creat o idee asupra uriasei experiente pe care au acumulat-o in multi ani cei care au realizat rasnitele Kinu.

Desi nu mai sunt posesurul unei asemenea rasnite (dar cu siguranta voi lua una pentru vacante- M47 cea noua mi-a atras atentia pentru asta), nu pot sa nu apreciez maxim cele pe care le-am vazut. 

Multumesc pentru amabilitate dlui. Biernatek si felicitari pentru realizari!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Te invidiez (fara urma de rautate) pentru experienta traita. Multumesc ca ne-ai impartasit impresiiile tale.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
(23-06-2018, 12:31)RaduCarutasu Wrote: Avand in vedere ca totul este executat manual, am fost impresionat de cata atentie pentru detalii acorda dl. Biernatek si de faptul ca urmareste personal fiecare etapa a procesului.
Acum, dupa ce am parcurs intregul flux, am realizat cata migala, atentie si pricepere sunt necesare pana la a avea pe masa produsul finit.
Ma minunam ce des sunt folosite aceste aprecieri in reclamele corporatiste de tot felul, incat asemenea descrieri par deja clisee fumate fara substanță.
Apoi comparam cu realitatea din fabrica Kinu, unde am fost si eu, si nu imi ramane decat sa ma minunez de diferenta de la fake-ul reclamelor TV la ceea ce se poate observa cu ochiul liber, adica exact cele relatate de catre Radu.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
De cateva zile ma lupt si eu cu magnetul care tot iese din recipient https://ibb.co/g3wMHJ
A contactat cineva Kinu vizavi de problema asta? Oare se rezolva pe garantie?

Reply
(30-06-2018, 11:47)kirov Wrote: De cateva zile ma lupt si eu cu magnetul care tot iese din recipient https://ibb.co/g3wMHJ

Dă-le un semn, că se rezolvă imediat. Sunt și pe Home Barista câțiva.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
O picatura de superglue, dar curata bine intai gaura si magnetul de praf de cafea. 
Nu cu apa !

Reply
Zilele acestea risnita mea implineste un an. Am avut norocul sa o comand si sa o primesc anul trecut chiar inainte de acea foarte lunga pauza.
S-au scris foarte multe despre ea, nu prea am ce sa adaug. Ca aspect arata foarte bine, elegant. Pentru risnire nu trebuie depus un efort prea mare. Reglajul optim l-am obninut destul de usor, cu toate ca nu am avut experienta. Am citit ca mai multi colegi au sesizat faptul ca se deregleaza, dau eu nu am intimpinat aceasta problema.
Zilele trecute am demontat-o pentru curatare. Acest lucru se face foarte usor, nu este necesara scoaterea cutitului exterior si a suportului pentru rulmentul inferior. Cutitele arata bine, nu am remarcat nici o urma de oxidare, cu toate ca unii colegi au sesizat acest lucru.
In concluzie consider ca am facut o achizitie buna, nu regret nici un moment ca am cumparat-o.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Eu am constat o chestie interesanta la kinu meu. Cuțitul conic de pe axul central are 3 gauri în partea plata (pe fund) a cuțitului cu rol de blocare în suportul axului central care are la rândul sau un sfârc menit sa se potrivească perfect cu găurile din cuțit. 
​​​​​​
Într-una din cele 3 gauri, la poziția 0 cuțitele se ating de parca ar fi ușor descentrate. Nu se ating pe întreaga rotire a cuțitului, ci pe o mica porțiune. Asta se întâmplă doar într-una din gauri, în celelalte doua nu exista atingere la punctul 0. Am curățat foarte bine zona, ca să nu fi rămas un grăunte de cafea, cauzator de descentrare, dar nu e acesta motivul. 

În gaura în care se sting, se vede o ușoară descentrare dacă privesc cuțitul în partea pe unde iese cafeaua măcinată.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
(30-06-2018, 11:47)kirov Wrote: De cateva zile ma lupt si eu cu magnetul care tot iese din recipient https://ibb.co/g3wMHJ

Am trimis mail catre aceeasi adresa care mi-a trimis si factura.
Au trimis prin curier noul recipient si l-am dat la schimb pe cel cu probleme.
Sper sa nu gresesc, dar pare ca au pus pe fundul capacului si un alt material antiderapare
[Image: IMG_20180706_115847.jpg] [Image: IMG_20180706_115823.jpg]

Reply
@RaduCarutasu are dreptate, doar la "receiver" am numarat cel putin 8 step-uri separate pentru productie...

La inceput este putin greu setarea macinaturi, dar dupa ce rasnesti cam 250gr dai seama usor unde este range-ul bun...

Daca sunt doritori in Oradea, putem testa si juca cu el, poate are cineva timp sa facem un test detaliat cu un kruve...
--Only God Can Judge Me--

Reply
(15-06-2018, 11:46)Adriahno Wrote: M47 in lenjerie intima:
[Image: ByKPvKg.jpg]

@Adriahno poti da mai multe detalii despre camasa asta? Cum as putea procura si eu ceva similar?

Reply
Pare a fi un balon taiat la un capat
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
By Durex.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Este aceasta husa de protectie pentru bateria externa de la Xiaomi, cea de 16000mAh.
DE1Pro, Bentwood Vertical 63
Hario Switch 

Reply
Multumesc. Am comandat si eu una :)

Reply
(19-07-2018, 13:56)laddu Wrote: Multumesc. Am comandat si eu una :)

Bagi mâna sub robinet, te ștergi bine, apoi râșnești. Nu mai alunecă deloc :)

Asta până îți vine husa.

Reply
Am incercat, caci am vazut ca ai mai scris despre procedura asta, dar nu pot spune ca functioneaza foarte bine, cel putin pentru mine. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca aluneca mai tare. Poate e doar o impresie.

Reply
(19-07-2018, 14:03)Laddu Wrote: Am incercat, caci am vazut ca ai mai scris despre procedura asta, dar nu pot spune ca functioneaza foarte bine, cel putin pentru mine. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca aluneca mai tare. Poate e doar o impresie.

Ideea e să ștergi bine mâna, să nu mai rămână efectiv apă pe ea. Dacă rămâne apă, va aluneca.

Reply
Inainte sa te apuci de rasnit spala-ti mainile cu detergent de vase, asta va inlatura orice urma de grasimi si, dupa cum a spus rdumitrescu mai sus, sa te stergi bine dupa spalare. Vei avea o priza mult mai buna.
DE1Pro, Bentwood Vertical 63
Hario Switch 

Reply
Poate o cafea subdezvoltata care necesita forta considerabila pentru rasnire sa deterioreze cutitele? Cum nu am primit tija pentru scoaterea cutitului fix, nu l-am scos niciodata, deci nu-l pot inspecta vizual. 

Mai exact aceasta este cafeaua:
[Image: gyVjsK3.jpg]

Reply
Asta-i verde nu subdezvoltată
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Merge că agent de curățare după o cafea in stil italian.

Sau substitut pentru mersul la sala.

Reply
Bun, acum ca v-ați spus părerea doar privind o poza, poate răspundeți și la întrebare ..

Reply
(31-07-2018, 17:53)Laddu Wrote: Poate o cafea subdezvoltata care necesita forta considerabila pentru rasnire sa deterioreze cutitele? 
......

Prajita mai tare, mediu sau mai putin spre deloc, orice fel de cafea deterioreaza cutitele.
Primele mai putin si din ce in ce mai accentuat si mai rapid pe masura ce gradul de prajire se reduce, iar duritatea boabelor creste.
Fiecare producator isi cunoaste produsele si le garanteaza pentru o anumita cantitate de cafea rasnita.
Cu cat diametrul acestora este mai mic, cu atat mai repede se vor deteriora.
Deteriorarea se manifesta prin tocirea/rotunjirea zonelor active taioase, generata de frecarea cu boabele de cafea dar si prin denivelarea acelorasi zone, datorata prezentei accidentale de pietricele sau corpuri dure, care ajung si ele intre elementele active taietoare.

In medie cutitele mai mici (aici intrand si cele de la M47) sunt garantate undeva la 300-400 de kg de boabe prajite si macinate..
La k30, producatorul recomanda inlocuirea cutitelor dupa 700-800 kg de cafea macinata.
Daca, insa, asemenea cutite echipeaza rasnite ce sunt utilizate de perfectionisti, de persoane interesate de maximizarea gustului, a rezultatului din ceasca, atunci durata de viata se reduce, iar recomandarea este de a se inlocui cutitele la jumatatea duratei de garantie data de producator; in cazul de fata pe la 150-200 de kg de boabe macinate.
La k30, dca nu as constata vreo ciobire, as schimba cutitele pe la 350-400 de kg de cafea macinata (la cca 12 kg cat consum eu intr-un an, rezulta ca ar trebui sa schimb cutitele dupa vreo ....30+ ani..)

Nu fac referire aici la cutite din materiale speciale, cu acoperiri  sau tratamente specifice pentru durificarea zonelor active, pentru care duratele de utilizare cu rezultate maxime creste proportional cu pretul.

Acum, este o alta poveste in legatura cu momentul in care un set de cutite mai produce o macinatura capabila de rezultate maxime in ceasca. 
Fiecare trebuie sa ajunga sa isi cunoasca echipamentul si, atunci cand sesizeaza schimbari in mai rau, de durata in cafeaua extrasa, indiferent de ajustari, este bine sa se uite cu atentie si la geometria setului de cutite.
Daca muchiile taietoare se simt/arata rotunjite chiar si ciobite, sunt motive suficiente de inlocuire.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(31-07-2018, 17:53)Laddu Wrote: [...]Cum nu am primit tija pentru scoaterea cutitului fix, nu l-am scos niciodata, deci nu-l pot inspecta vizual. 
[...]

Nu ai nevoie să scoți cuțitul exterior pentru a-l inspecta. Scoate doar axul și cuțitul interior și te poți uita la el.

Reply
Salutare

La eventul de pe 22 am facut o mica comparatie intre 2 modele Kinu.
In dreapta, modelul din 2016 (cu garnitura pe recipient). In stanga, modelul 2017, cel cu mia putini magneti pe recipient (8)

[Image: 3VCQoel.jpg]
[Image: Xmz8OuR.jpg]iata pozele

[Image: vRgr3AJ.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
buna ziua tuturor.
a incercat cineva sa macina cu m47 cafea pt ibric adica pudra (cafea light prajita)?
vreau  raspuns va rog deoarece vreau sa comand un m47 si nu stiu cat de greu este sa macin atat de fin (adica spre exemplu pt 20gr cate minute trebuie,rotatii,forte..etc?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)