Espressoman de ocazie
Bucuresti
06-06-2018, 21:19
(Edited 06-06-2018, 21:34 by korbus.)
Da, probabil ca asta este (diferenta de la un exemplar la altul). Cu siguranta diferenta e data si de cafea (soi, tip de prajire, vechime etc.).
De curiozitate, tocmai am mai sacrificat 18 gr. de cafea, folosind setarea 0.6. Am terminat rasnirea in putin peste 3 minute, praf foarte fin in recipient, identic cu rezultatul primei rasniri de ieri.
(06-06-2018, 21:10)Lucian. Wrote: @korbus, doar din curiozitate, ce inseamna " curgerea a inceput suficient de tarziu si slab". Pe cronometru cat ti-a aratat cand a inceput sa curga? Cate grame aveai in ceasca? Asta daca folosesti un cronometru si un cantar.
Nu am cronometrat (am specificat asta in post), dar estimez inceputul curgerii pe la vreo 20 de secunde, curgere insemnand cativa stropi chinuiti. Nu a mai fost cazul de cantarire, am oprit extractia ca sa nu fortez inutil pompa.
Profitec Pro 600 + Honne Slim + Kinu M47 + Bravo&Duomo + Aeropress + Comandante C40 MK3
Espressoman infocat
Arad
Daca ai terminat de risnit in peste 3 minute, evident este reglat la prea fin. Durata risnirii pentru granulatie potrivita pentru espresso este cam de 40 - 50 - 60 secunde.
Bezzera Unica; Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
espressoman amator
TIMISOARA
Știe cineva câte modele de kinu 47 sunt?
Când muti rotita ptr reglaj granulație exista un feedback, un click ? Ms mult
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman de import
București
Exista mai multe modele și din păcate nu exista o numenclatura oficiala. Cam fiecare iteratie de producție a adus niște modificări.
Cel mai simplu mod, din părerea mea, este sa ne referam la luna/an de producție. Eu am modelul 2017.12 si are clicuri.
Modele mai vechi nu au clicuri.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
București
(07-06-2018, 09:18)orwo Wrote: Știe cineva câte modele de kinu 47 sunt?
Dacă desfaci piulița de reglaj (cea cu gradația) vezi imediat dacă are zimți pentru clickuri sau nu.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman de ocazie
Bucuresti
07-06-2018, 11:21
(Edited 07-06-2018, 11:27 by korbus.)
Nu pot vorbi decat de ultimul model, la acesta exista. Acel click il auzi si simti doar la deplasarea pe gradatiile marcate pe rotita. Daca misti rotita intre diviziunile marcate (o jumatate de click, de exemplu), nu se mai aude/simte. Cum a explicat si Lyvyoo, e doar pentru confort psihic, rasnita fiind stepless si putand fi fixata in orice punct, chiar daca pica intre gradatii si nu exista feedback auditiv/tactil.
Profitec Pro 600 + Honne Slim + Kinu M47 + Bravo&Duomo + Aeropress + Comandante C40 MK3
Espressoman infocat
Galati
Gata, mi-a ajuns si mie agregatu'

Keep in touch!
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
Espressoman infocat
Galati
Am reusit sa gasesc setarea potrivita din a 3-a incercare. Am facut o cafeluta (a iesit buna tare). Teste cu tancu' de maine incolo, ca azi am avut o gramada de muncit.
espressoman amator
TIMISOARA
(07-06-2018, 17:58)kum Wrote: Am reusit sa gasesc setarea potrivita din a 3-a incercare. Am facut o cafeluta (a iesit buna tare). Teste cu tancu' de maine incolo, ca azi am avut o gramada de muncit.
fa si cu mazzer si cu kinu ,incearca in aceleasi conditii
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Galati
07-06-2018, 19:21
(Edited 07-06-2018, 19:22 by kum.)
Deja am facut asta acum vreo cateva luni (cu 47-e unui amic). Dar nu prea a fost pe indelete... acu' am timp si am si cafea multa.
BTW, tot nu am semnat nimic cand mi-a livrat-o curierul azi dimineata...
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Am mai povestit in urma cu cateva pagini despre o metoda empirica dar suficient de precisa ca sa gasesti granulatia potrivita, cu orice rasnita, posibil chiar si cu electrica, o reamintesc aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...5#pid88105
Espressoman infocat
Bucuresti
Nomenclatura mea are in vedere paharul rasnitei.
Ultimul model este cel cu prindere magnetica buna
Modelul dinainte am inteles ca era tot cu prindere magnetica dar mai slaba
Modelul pe care il am eu este din 2016 si estw cu garnitura.
Inteleg ca mai exista un model cu paharul cu prindere pe filet
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Daca avea click, nu mai era stepless, deci n-are, important este ca sta acolo.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
București
(07-06-2018, 23:32)baloozzy Wrote: Daca avea click, nu mai era stepless, deci n-are, important este ca sta acolo.
Are click și e stepless. Tocmai pentru că poți bloca cuțitele oriunde. Chiar și între clickuri.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman infocat
Galati
08-06-2018, 14:30
(Edited 08-06-2018, 14:31 by kum.)
Azi am mai facut ceva incercari... La nivelare & tampare am vazut ca era prea fina, dar, intrucat dupa-amiaza eu beau cu lapte (doar dimineata beau cafea simpla) am zis sa incerc sa vad ce iese. Daca era sa se blocheze aparatul, aia era, dar a inceput cu greu sa curga si a durat cam 1 minut (45 grame lichid din 20 grame cafea).
La gust nu era rea deloc (fata de aia care curge in 20-30 de secunde), adica diferenta nu era in rau; am frotat si laptele si am pus peste: UAU!
Deci e una din cele mai bune cafele cu lapte pe care am reusit s-o produc. :D
Mai pe seara mai incerc o data.
espressoman amator
TIMISOARA
Kinu M47 + cafflano kompreso = Love!!! am făcut 1o porții la lucru și deși colegii mei nu sunt obișnuiți cu ceea ce bem noi, au fost încântați de gust.
Espressoman infocat
Galati
Cum e reglajul pentru cafflano fata de cel pentru espresorul normal? O rasnesti mai grosier sau mai fin? Cu cate gradatii e diferita reglarea rasnitei?
Espressoman Administrator
Bucuresti
Putin mai fin, cu doua gradatii aprox.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
espressoman amator
TIMISOARA
nu am mai rasnit din aprilie pe mazzer ptr cafflano ,era un pic mai fin dar nu cu mult .
trebuie sa gasesti granulatia potrivita si este o legatura directa cu presiunea pe care o exerciti asupra pistonului.
de exemplu azi am folosit 13 g de cafea iar la a treia incercare deja era cu crema ,la cea de a zecea cafea cu aceeasi granulatie am pus 14g de cafea si am avut a un moment dat impresia ca blochez sita dar nu, a fost si mai buna la gust dar a durat mai mult timpul de extractie.am folosit honduras de la milan.
cauta o granulatie potrivita , jongleaza si din gramaj dar nu mai putin de 12-13 g.
...
Brasov
M47 in lenjerie intima:
DE1Pro, Bentwood Vertical 63
Hario Switch
Espressoman infocat
București
(15-06-2018, 11:46)Adriahno Wrote: M47 in lenjerie intima:
Eu am văzut că dacă îmi umezesc un pic mâna înainte de a râșni, am priză foarte bună. La cuțitele negre nu prea mai e oricum problemă, pentru că se macină mult mai ușor.
Nu alunecă pe râșniță cămașa respectivă?
...
Brasov
15-06-2018, 12:38
(Edited 15-06-2018, 12:39 by Adriahno.)
Nu. E din silicon si sta foarte fixa. Nu a fost usor s-o ridic pana acolo :)
Cutitele negre, cele cu tratament... hmm...
M-ai facut curios.
DE1Pro, Bentwood Vertical 63
Hario Switch
Espressoman infocat
Piatra Neamt
(15-06-2018, 12:32)rdumitrescu Wrote: (15-06-2018, 11:46)Adriahno Wrote: M47 in lenjerie intima:
Eu am văzut că dacă îmi umezesc un pic mâna înainte de a râșni, am priză foarte bună. La cuțitele negre nu prea mai e oricum problemă, pentru că se macină mult mai ușor.
Nu alunecă pe râșniță cămașa respectivă?
Vreo sansa se ne prezinti cateva pareri despre M47 vs M68?
Espressoman infocat
București
(15-06-2018, 13:17)dev Wrote: Vreo sansa se ne prezinti cateva pareri despre M47 vs M68?
Din punctul meu de vedere este o diferență semnificativă de calitate a măcinăturii între ele. Mă refer la ce e în ceașcă.
Pe M68 aromele sunt mai intense și mai bine definite pe partea de aciditate. Corpul pare cam la fel (nici mai intens, nici mai puțin intens), dar la M68 dispare bitternessul.
Ca utilizare sunt pro și contra la fiecare. M68 în varianta curentă are acea pompă de vid care e genială. Plus că are 4kg. E ff bine făcută. M47 stă în dulap, l-ai scos, macini, pui la loc în dulap. E ridicol de simplu și nu necesită niciun fel de spațiu. M68 e măricică și necesită și ceva forță în plus la măcinare. E mai bine cu cuțitele negre, necesită forță mai mică decât cu cuțite netratate (am avut ambele variante de cuțite), dar cumva portabilitatea lui M47 câștigă.
De când o am, practic doar pe ea o folosesc.
Espressoman infocat
Lyon
Exista discount pentru M68 oferit espressomanilor?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman infocat
Suceava
A ajuns și la mine Kinu-ul. Am urmat instrucțiunile de setări inițiale, am pus la 1.5 măcinătură și 17g de cafea dar când învârt de râșniță pare că prinde două boabe și apoi merge în gol.
Mai trebuie făcut ceva inițial?
La Marzocco Linea Micra | Fiorenzato AllGround Sense
Espressoman de import
București
Ce înseamnă 1.5? O rotație completă și semn pus pe 5?
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
București
(15-06-2018, 22:33)sebasm Wrote: A ajuns și la mine Kinu-ul. Am urmat instrucțiunile de setări inițiale, am pus la 1.5 măcinătură și 17g de cafea dar când învârt de râșniță pare că prinde două boabe și apoi merge în gol. 
Mai trebuie făcut ceva inițial?
Presupun că o diviziune și jumătate. Practic râșnești pe zero. Trebuie să faci o tură completă, apoi 5 diviziuni ca să fii la "1.5".
@
Laddu - eu nu am nici cea mai vagă idee. Presupun că da, cum e și la M47, dar în ce condiții cred că doar Liviu ne poate spune.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Încă nu s-a stabilit, deocamdată tot stocul e antamat demult in SUA si Germania.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Suceava
(15-06-2018, 22:37)rdumitrescu Wrote: (15-06-2018, 22:33)sebasm Wrote:
Presupun că o diviziune și jumătate. Practic râșnești pe zero. Trebuie să faci o tură completă, apoi 5 diviziuni ca să fii la "1.5".
Asta era, mulțumesc. 5 diviziuni adică după o rotație completă pun pe cifra 5 sau 5 clickuri după o rotație completă?
La Marzocco Linea Micra | Fiorenzato AllGround Sense