Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

(23-08-2017, 15:16)Lyvyoo Wrote: Exercitiu:
Ieri la cafeneaua Claro a venit DanMladin cu M47 (barista Florin aka Raducanu si-a cumparat refractormetru de 500E, poate facem un topic cu el) si s-au tras trei cesti de aeropress una dupa alta, pe aceeasi macinatura, aceeasi cafea. Rezultatul obtinut a fost picurat pe refractometru. In toate cazurile valoarea afisata a fost identica, 1.2X diferind eventual sutimile cu o unitate , deci insignifiant. Scurta concluzie - daca distributia particulelor ar fi fost haotica, atunci solubilitatea ar fi fost diferita, si TDS-ul sigur spunea altceva de la shot la shot, pentru ca nu ai cum sa-l pacalesti daca prima oara a macinat bine, iar a doua oara fines-urile sunt in exces, sa zicem. 


Radudani, astept momentul cand vei imprumuta o rasnita M47 si vei trage niste concluzii actualizate. Singura incercare a fost la inceput, pe protototipul initial, care avea unele probleme de stabilitate a reglajului. Ar fi un exercitiu util zic eu. Si nu ma refer la examinarea constructiei, pe care o cunosti bine si despre care ne-ai impartasit repetat opinia ta, ci la rezultatele obtinute, la macintura, stabilitatea regajului etc. Poate impresiile vor fi negative, poate bune, dar cred ca e o experienta care iti lipseste din portofoliu.

Eu as vrea sa vad acelasi test cu rasnire pentru espresso !
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
Cu si fara WDT.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
 
Reply
(23-08-2017, 19:46)dev Wrote: E o parere extrem de simplista care ia la misto munca unor oameni care au adus produsul in piata. Exista rasnite manuale care probabil se incadreaza in ceea ce spui tu dar nu cred ca M47 e una dintre ele.

Draga Dev, asa sunt eu,mai copac, am pareri simpliste,csf ncsf, iar referitor la munca acelor oameni cu 700 de lei per bucata, eu zic ca e super rasplatita, asa ca despre ce vorbim?! Pe de alta parte pentru mine un os e un os, nu sunt moaste, stii cum zic?
 
Reply
Nu e nevoie de wdt pe m47, doar pe m68.

RaresM, e manivelă si la 1000$- http://lynweber.com/product/hg-1/  Asta si-au luat Rolls Royce demult Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Chiar trebuie niste reclama? daca e asa de buna?

Stai sa ma uit cati useri vechi, cu scule, experienta, si bani, folosesc ca main grinder kinu. Niciunul? offf, bine haide, este un om care foloseste kinu insa este transformata in rasnita electrica. Cu alte cuvinte, kinu ramane o alternativa pt o rasnita de backup, sau o alternativa pt cineva cu buget restrans care nu dispune de 3000-4000ron pt o rasnita electrica.

Intrebarile de comparatie nu isi au rostul. Cand vin 2-3-4 -6 prieteni la tine ce faci? le pui rasnita in brate sa-si rasneasca fiecare cafeaua? cand trebuie sa prepari 5 latte-uri ce faci? cand trebuie sa schimbi cafeaua, pt ca tocmai ai cumparat 5 noi tipuri de africane, si ai platit niste bani pe ele, tragi la manivela 3-4 shoturi din fiecare pana le gasesti sweetspotul? Hai sa fim onesti, realisti, si sa dam sfaturi pertinente.

Este o solutie pt buget redus, sau ca a 2a rasnita, buna si pt espresso pana la anumite limitari care apar datorita faptului ca este o rasnita manuala. Si gata, sa terminam cu chestioarele puerile si cu intrebarile de comparat rasnite electrice, cu rasnite manuale. O rasnita electrica poate face ce face o rasnita manuala, insa reciproca nu este valabila. Si da, am rasnit cateva kg de cafea la rasnite manuale, insa am avut si rasnite industriale care trag 1kg/minut.
 
Reply
Kinu nu este nici mai buna nici mai rea fata de multe alte rasnite mult laudate pe acest forum.Important este ca mie, momentan imi asigura ceea ce am nevoie.Oricum, imi plac astia care imediat ce si-au schimbat set-up-ul din semnatura deja vorbesc superioritate suficienta despre noi astia care mai folosim M47.Hai sa incercam sa respectam optiunile,posibilitatile si gusturile fiecaruia, sa incercam sa nu mai fim mimetici sau poate si aici trebuie sa avem discutii in contradictoriu ca modalitate de progres, dupa cum propavaduia un guru pe aici, intr-o postare a la Cornel Dinu.
Profitec Pro 700, K30 Vario, Kinu M47, diverse accesorii. 
 
Reply
E extrem de ușor sa exagerezi, sa iei la mișto și în general sa vorbești pentru alții când te plictisești.

Ca fapt divers o rasnire pentru o dubla durează 30 de secunde, nu trezesc copilul și nici vecinii și nu ma deranjează nici exercițiul fizic la prima ora.

Eu zic sa păstrăm proporțiile, nu e M47 alternativa la K30 pentru espresso dar nici n-are legătură cu mini mill sau ceva de genul asta.
 
Reply
Da cine a comparat-o cu minimill? despre ce vorbim noi aici? ca vad ca lucrurile au luat-o pe aratura.

Vrei calitatate in macinatura? vrei perfectiune? nu kinu e raspunsul.

Vrei o rasnita simpla, cu care sa extragi 1-2 cafele pe zi insa totul la un buget redus? atunci poti lua in considerare kinu.

Nu mai comparati kinu ca si calitate a macinaturii cu rasnitele bune, de la 3000ron in sus. daca intradevar kinu era o rasnita buna, nu-si mai cumpara nimeni ceado, k30, honne, compak si alte marci, isi lua kinu, insa dupa cum vedeti majoritatea celor cu bun simt de aici (eu nefiind unul) au ca rasnita principala o rasnita electrica, ca urmare a limitarilor unei rasnite manuale! pt a mia oara.

Daca cineva are un buget de 10.000E pt o masina, nu ii recomanzi sa-si cumpere o bicicleta, ca polueaza mai putin si e mai silentioasa, ii recomanzi o masina. Daca cineva are 5000ron pt o rasnita, nu ii recomanzi kinu.
 
Reply
Buna comparatia cu bicicleta ...eu am o masina decenta si deseori merg la munca cu un brompton ....cam asa vad si discutia electrica buna vs kinu. Sunt multe cazuri cand masina buna pur si simplu nu face sens ...
Rocket R60-V; Macap M7D; Kinu M47
 
Reply
Haideti sa nu confundam, rasnita manuala este recomandata persoanelor care dispun de un anumit buget, nu cred ca cineva care dispune de un buget superior va achizitiona una manuala in detrimentul uneia electrice, care la un pret cu putin mai crescut va livra o macinatura egala sau superioara calitativ, cu efort infinit mai redus. Asta este parererea mea si nu cred ca difera mult de realitate. Din acest motiv majoritate isi achizitioneqza autoturism si nu bicicleta, si doar puristii prefera bicicleta. Societate prefera comoditatea, eu deasemene.
Rocket Cellini Classic & G-Iota DF64, Mazzer Major & Kribli Grabli
Past: Nuova Simonelli Oscar II/Lelit PL62S & Nuova Simonelli MDX
Gaggia Baby Millennium & Mazzer Major
 
Reply
1. Ati vazut ce populare sunt rasnitele Kinu pe forumurile de afara? Are curaj vreun espressoman de aici sa le critice si acolo? Nu cred.
2. Alegerea rasnitei se face conform profilului de utilizare. Chiar daca pot bugeta 5000 de lei pentru rasnita, mai raman la Kinu seria M pana apare rasnita electrica potrivita profilului meu. Astept de exemplu Kinu E68, poate se va potrivi.
 
Reply
Acu parca nu tin minte ca cineva sa fi afirmat ca bate electricele de top ci doar ca exista useri care renunta la o electrica entry level pt ea. Si nici macar posesorii acelei electrice n-au migrat toti, ci doar au fost cazuri...
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
Asta cu batutul oricum e o chestiune relativa. Nici nu stiu daca exista vreun blind test bine organizat, intre M47 si cateva electrice. Si oricum, la un asemenea blind test nu va fi vorba de invingatori si invinsi, ci de un alt profil de gust, care la randul sau poate sau nu sa fie placul unei majoritati, in functie de preferintele lor.

Intrebarea initiala viza un raspuns greu de dat, caci nu s-a testat ceva concret, doar se estimeaza. Asta ar putea fi obiectul unor teste la o intalnire, cu doua tabere de testeri, "acizi si ciocolatii" si doua tipuri de cafea, o africana fructata si o sud americana cinstita. Sa nu mai zic ca ar fi nevoie si de pasionati brew si pasionati espresso Smile  Poate facem candva.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
(23-08-2017, 13:52)Esk Wrote:
radudani Wrote:...distributie bimodala inconsistenta in volumul macinaturii rezultate, ca urmare a variatiilor de viteza!

Mi se pare foarte important acest lucru, m-am tot gandit la acest aspect ...

pentru a ne apropia de idee, ne gandim la concluziile a numeroase experimente de laborator:
distributia dimensionala a particulelor de macinatura difera functie de valoarea setata a granulatiei;
si anume, pentru rasnitele bimodale capabile espresso - rasnitele pentru espresso traditional, la valorile uzuale de granulatie macinatură pentru espresso, de 200 microni (0,2 mm) procentul de fines (zona de 50 microni)  e mare;
cu cat urcam in valoarea granulatiei, procentul de fines scade, ajungand peste 1000 microni (drip), si mai sus la 1600-1800 microni (frenchpress) ca procentul de fines sa fie neglijabil - si e foarte bine asa, la o extractie lenta, de tip frenchpress, fines-urile nu fac decat rau!
toate rasnitele profesionale macina practic unimodal la granulatie mare (coarse)!

ei bine, nu prin analogie sau intuitiv, ci prin determinari experimentale, s-a stabilit ca exista o variatie a procentului de fines in macinatura, odata cu variatia vitezei de rotatie!
despre asta este vorba la rasnitele manuale: nu e atat vorba de efectul unei macinaturi neuniforme de la un shot la altul, ci despre o imprastiere neuniforma a distributiei particulelor in cadrul aceleiasi macinaturi, a aceluiasi puc!

fines-urile sunt mai putine cu cat viteza de rotatie creste;
de asemenea, fines-urile sunt mai putine la rasnitele cu cutite plane si viteze mari, peste 1000 rpm, la care predomina fortele centrifugale care arunca boabele in cutite, fata de rasnitele cu cutite conice si viteze de zeci sau sute rpm si unde predomina caderea gravitationala a boabelor si zdrobirea lor una de alta;

si e bine sa ne reamintim ca fines-urile acestea, foarte importante pentru reusita calitativa a unui espresso traditional (Perger), au o contributie variabila functie de procedurile de lucru in pregatirea pucului si in extractie;
altu-i subiectu' nu intru in detalii, dar ca ex.:
cand scutur, ciocanesc etc. macinatura, daca insist, fines-urile coboara, realizand astfel o alta distributie, cu alte rezultate 'in ceasca' / cand apa navaleste cu forta peste pucul uscat, fines-urile sunt antrenate in jos si se formeaza un pat de rezistenta hidraulica la baza pucului / daca pucul a fost pre-inmuiat bine, particulele de macinatura mari si mici au inceput sa se umfle si particulele fine raman intepenite intre particulele mari, iar ca rezultat, debitul prin puc va fi mai mare si extractia mai uniforma... etc.

cand viteza de rotatie e variabila, gradul de normalizare a macinaturii are de suferit: macinatura care cade, se imprastie in sita, cu grade de distributie a particulelor, diferite functie de viteza cu care rotim manivele si eventual de poticnelile ce mai intervin!
ne-am format o rutina de invartire manivela si probabil distributia procentuala fines-particule de granulatie dorita - 'bolovani' e aprox. aceeasi pe media fiecaruia din pucuri; dar in interiorul unui puc, in volumul acestuia, aceasta distributie e neomogena!
sigur, exista WDT-ul, acela cu rotirea cu un ac - unul singur - a intregii mase de macinatura si sigur acesta aduce multe imbunatatiri in normalizarea macinaturii!
dar tot sigur, drumul spre acel espresso perfect e mult mai lung Smile

probabil multi, trecand repede peste astea nu-i intereseaza ce vreau sa spun; cred ca ar fi mult mai lucrativ pentru ei sa sara complet peste postarea mea!

(23-08-2017, 19:52)adiszep Wrote:
(23-08-2017, 15:16)Lyvyoo Wrote: ...cu M47 ... s-au tras trei cesti de aeropress ... Rezultatul obtinut a fost picurat pe refractometru. In toate cazurile valoarea afisata a fost identica...

Eu as vrea sa vad acelasi test cu rasnire pentru espresso !

foarte bine pusa problema!
a se vedea si mesajul meu precedent: vorbeam de comportamentul rasnitelor manuale in macinarea bimodala, cea pentru espresso; macinaturile grosiere contin foarte putina pulbere (fines) si se apropie de unimodal;
aici nu ai cum sa-ti difere TDS-ul de la o extractie la alta!
deci experimentul de care vorbeste Lyvyo nu mi se pare relevant pentru discutia despre comportamentul rasnitelor manuale in dial-in-ul pentru espresso;

dar apropo de TDS si de toata valtoarea starnita de Perger/Kaminsky & Co, ceea ce intereseaza pentru aprecierea consistentei shoturilor este Extraction Yield-ul; si sigur, determinarea lui presupune ceva experienta si multa minutiozitate in lucrul cu refractometrul;
 
(23-08-2017, 20:32)Zaheyu Wrote: Cu si fara WDT.

da, foarte relevant ar fi sa se includa pregatiri diferite de puc;
cu WDT as astepta rezultate mult mai bune (atentie, nu 'in ceasca', ci pe ecranul aplicatiei de calcul EY!), in special la o rasnita manuala, fata de una electrica, capabila espresso;
 
(23-08-2017, 21:45)Lyvyoo Wrote: Nu e nevoie de wdt pe m47, doar pe m68.
RaresM, e manivelă si la 1000$- http://lynweber.com/product/hg-1/  Asta si-au luat Rolls Royce demult Smile

din cate-am inteles, HG One se cumpara ca fiind cea mai ieftina rasnita buna, cu 'dantura' conica de Titan Grinder... cele electrice, sarind mult peste dublul pretului celei manuale! putini si-au luat HG-One sa o duca in spate cu cortul, cat de manuala o fi Smile
 
(23-08-2017, 22:54)mirceat Wrote: 1. Ati vazut ce populare sunt rasnitele Kinu pe forumurile de afara? Are curaj vreun espressoman de aici sa le critice si acolo?

ei, n-am vazut... trebe sa ma mai uit... impresia de moment era ca asist la ceva gen 'rotitul cocosilor; de munte;
ca ex.,
 
(23-08-2017, 23:53)Lyvyoo Wrote: ..., la un asemenea blind test nu va fi vorba de invingatori si invinsi, ci de un alt profil de gust, care la randul sau poate sau nu sa fie placul unei majoritati, in functie de preferintele lor. ...

foarte adevarat!
cel mai greu insa, probabil imposibil, mi se pare un test blind, semnificativ statistic (deci foarte costisitor, in termeni de home-barista) si pe de-asupra, obiectiv (adica cine-l coordoneaza si supravegheaza)!

insa daca tot preferintele si acel 'alt profil de gust' e mângăierea finală, atunci stau si ma intreb cum diferentiem obiectiv valoarea, calitatea?! pe incredere? pe respect?
nu demult citeam pe undeva pe-aici ca partea cea mai dulce, cea mai buna la o cafea vine la sfarsitul extractiei!
deci pana la urma asta e concluzia: alt profil de gust...

late edit, mi-a cazut editorul - eu sunt de vina...

(23-08-2017, 22:54)mirceat Wrote: 1. Ati vazut ce populare sunt rasnitele Kinu pe forumurile de afara? Are curaj vreun espressoman de aici sa le critice si acolo?

ei, n-am vazut... trebe sa ma mai uit... impresia de moment era ca asist la ceva gen 'rotitul cocosilor'; de munte;
ca ex., m-am oprit la un tip care folosea M47 ca espresso grinder, conical, si nu putea sa ajunga la acelasi EY care-l obtinea cu un Mahlkonig Kenia, de unde concluzia ca in anumite situatii planele e mai bune caconicele...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
Legat de concluzia conforma careia "in anumite situatii planele e mai bune caconicele"  Wink ,
in 2015, presedintele firmie venetiene Ceado, Michelle Girardi,  facea, intr-un clip,  o astfel de prezentare:
https://youtu.be/2lq1oaBxxZM
adica, din cauza profilelor diferite ale macinaturilor produse cu cele doua tipuri de cutite, gustul si textura rezultatele din ceasca difera la randul lor.
Cutitele plane, concluzioneaza Michelle Girardi (nu doar presedinte ci si inginer si inventator  de produse Ceado) livraeza o macinatura sub forma unor felii subtiri care favorizeaza trecerea mai multor solubile in lichid, cu reprezentare in acel EY.
Cele conice produc un alt tip de macinatura, sub forma de fulgi (eu le-as zice mai degraba granule de marimi diferite) care favorizeaza extragere tuturor aromelor.
Secventele din clip, care surprind imagini ale rezultatelor rasnirilor, arata cat de mult difera tipurile de particule care compun cele doua macinaturi si ajuta la intelegerea celor concluzionate.

Fara legatura cu acest film, doar pentru a analiza asemenea diferente de gust in cadrul unor teste, cineva, calificat, competent, care mai intervine din cand in cand pe forum, a juns la aceleasi concluzii, masurand cu un refractometru consistenta extractiilor realizate cu cele doua tipuri de macinaturi.
Au rezultat diferente notabile, ale ratelor de extractie (EY), in sensul de mai mari la extractiile din macinatura provenita de la cutite plane, mai mici la cele provenite de la macinatura cutitelor conice.

Acasa, am ales sa pastrez kinu M68 nu ca rasnita de back up, pentru situatiile in care s-ar defecta K30. Am facut acest lucru pentru caracteristicile de gust diferite pe care cele doua rasnite le imprima lichidului extras din macinaturile pe care le livreaza.
Am optat pentru a electrifica Kinu M68 nu pentru efortul depus la rasnire (mic de altfel) ci pentru uniformitatea distributiei si imbunatatirea calitatii shoturilor, despre care, atat de bine, vorbeste radudani.

Eu mai cred ca, a avea acasa, pentru preparare espresso si pentru a putea explora gusturile in aceasta zona, o rasnita cu capabila cu cutite conice, nu este cea mai buna alegere (cel putin pentru mine). 
Ratele de extractie mai mici, realizate cu macinatura provenit ade la astfel de rasnite, limiteaza optiunile pentru utilizarea unei game maxime de cafele, dpdv al gradelor de prajire, vechimea loturilor, doze...., in raport cu rasnitele capabile espresso cu cutite plane.
Zonele in care apreciez eu mai mult gustul cafelei obtinute din macinatura cu cutite conice, sunt cafelele prajite mai profund, carora le diminueaza mult bitter-ul si asprimea, facandu-le mai dulci, mai soft, a cafelelor foarte proaspete (2-3 zile de degazare), carora le accentueaza aromele si elimina gustul amar generat de prea multa crema produsa de CO2-ul neeliberat.
Nu-mi place sa o folosesc la cafelele prajite light sau a celor cu degazare mai lunga 2-3 saptamani.
O rasnita capabila espresso, cu cutite plane, poate fi utilizata cu orice fel de cafea, din reteta putatnd umbla la gust. Acesta, oricum ar fi, va diferi de celalalt, realizat cu cutite conice.

Cu acest clip, se exemplifica inca odata cat de importanta este rasnita, cat de mare este contributia acesteia pe lantul de preparare si ce influenta, masurabila chiar, o are asupra gustului final din ceasca.
Michele Girardi ne mai arata ca, rasnita lui cu cutite conice de 68mm, lucreaza maxim, in termeni de rezultate ale exttractiilor din cafea, la 240 de rot/min.
Pe aceeasi dimensiune de cutite conice, 68mm, cei de la Compak folosesc 340 rot/min. 
Asta arata ca si geometria zonelor active, de sfaramare si de taiere contribuie la profilul final al macinaturilor si nu doar viteza de rotatie a cutitelor, adica un timp de cca 5-6 sec pentru a rasni o doza de 20 de grame de cafea boabe.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
(24-08-2017, 00:37)radudani Wrote:
(23-08-2017, 22:54)mirceat Wrote: 1. Ati vazut ce populare sunt rasnitele Kinu pe forumurile de afara? Are curaj vreun espressoman de aici sa le critice si acolo?
ei, n-am vazut... trebe sa ma mai uit... impresia de moment era ca asist la ceva gen 'rotitul cocosilor'; de munte;
ca ex., m-am oprit la un tip care folosea M47 ca espresso grinder, conical, si nu putea sa ajunga la acelasi EY care-l obtinea cu un Mahlkonig Kenia, de unde concluzia ca in anumite situatii planele e mai bune caconicele...

Ca sa scutim efortul colegilor, m-am uitat la numarul de postari si vizualizari:
- pe Home-Barista, comparand cu alte rasnite manuale, rasnitele Kinu sunt intrecute doar de rasnitele OE si HG, sunt aproximativ la egalitate cu Comandante C40, dar sa nu uitam ca rasnitele Kinu au aparut mult mai tarziu pe HB
- pe Kaffee-Netz, topicul "Kinu M38, M47 und M68 Handmühlen" este practic pe primul loc fata de restul concurentilor la categoria rasnite, indiferent de tipul de rasnita, electrica sau manuala!!! Oare ce sa intelegem de aici?
 
Reply
Cam aceasi situatie ca in forumurile auto, aprecierile primite de Dacia afara fata de sictirul din tara...
 
Reply
(24-08-2017, 00:37)radudani Wrote: cand viteza de rotatie e variabila, gradul de normalizare a macinaturii are de suferit [...]
ne-am format o rutina de invartire manivela si probabil distributia procentuala fines-particule de granulatie dorita - 'bolovani' e aprox. aceeasi pe media fiecaruia din pucuri; dar in interiorul unui puc, in volumul acestuia, aceasta distributie e neomogena!
sigur, exista WDT-ul, acela cu rotirea cu un ac - unul singur - a intregii mase de macinatura si sigur acesta aduce multe imbunatatiri in normalizarea macinaturii!

Totusi, la M47 se intampla ceva diferit de cazul unei conice mari manuale, in ciuda faptului ca rasnirea pe M68 este mai simpla si mai scurta deci posibilitati mai mici de miscari inconstante. Eu am constatat ca la M47, oricat de haotic ai macina, oricat de fixa ai tine rasnita (ca sa eliminam raspunsul ca macinatura se amesteca "din mers" din cauza miscarii corpului), indifernet ca folosesti RDT sau nu, curgerea cafelei este foarte frumoasa pe mai toate boabele si niciodata nu am simtit nevoie de WDT.

La M68 in schimb, oricat de constant ai macina manual, WDT-ul apare ca obligatoriu in peisaj, altfel distributia " by default" a particulelor nu ajuta la o curgere in codita de soricel. Electrificata si supusa unei turatii constante (cateva sute de ture) deja lucrurile se schimba radical. IN acelasi timp, Radudani, iti aduci aminte si de primul exemplar de M68, prototip de 71mm, care nu a reusit sa scoata decat espresso pe jumatate de portafiltru, chair si electrificat cu o surubelnita electrica.

Prin toate acestea vreau sa spun ca nu putem pune la gramada cutitele conice si nu putem trage o concluzie general valabila ca rasnirea manuala are nevoie de WDT. Bineinteles, nici nu avem la manuale exemple de grafice cu distributii de particule, ca sa discutam pe concret. Dar toti cei care au folosit M47 si M68 cred ca au tras aproximativ aceleasi concluzii ca cele scrise de mine.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Va salut!

Sunt nou pe forum si in general in bransa asta a oamenilor care stiu sa aprecieze un espresso de calitate. Nu e nicio problema in asta dat fiind faptul ca intotdeauna marsul de o mie de mile incepe cu primul pas. Am tot testat in ultima perioada diferite sortimente de cafea proaspat prajita si pot sa spun ca pana acum preferata mea este Etiopia Limu Bufata.
Citesc forumul de ceva timp si incerc sa invat cat mai multe de la voi.

Mi-am achizitionat o rasnita Kinu M47 care a ajuns ieri, sincer mi se pare o bijuterie la cum este lucrata. Vom vedea cum rezista in timp, oricum garantia este de 10 ani.
Urmeaza Lelit-ul PL41TEM.
Lelit PL62X | Eureka Mignon Specialità | Kinu M47 Classic
ex. Lelit PL41TEM | Ascaso Precision Competition Filter 57mm | Lelit PL100
 
Reply
Si eu sunt curios de un upgrade al colectorului de la garnitura la filet la al meu M47.
Deja am rupt 2 garnituri si cred ca mai am 1 sau 2 de rezerva din pachetul original.

Daca aflati ceva de la fabrica spuneti aici va rog.
Lelit Pl41TEM PID, tamper Motta 51mm, Kinu M47, Latiera Motta 350ml
EX: DeLonghi EC221.B, sita depresurizata Pavoni, duza frotare 0,6mm
 
Reply
Mie mi-au trimis un plic cu garnituri suplimentare de schimb, dar vad ca ultima ce am pus-o ma tine de luni de zile fara probleme.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
La mine M38 a trecut de 14 luni cu garnitura initiala. Si este OK.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
(14-09-2017, 10:57)xcuseme Wrote: Subscriu.M-ar interesa si pe mine.



Si eu sunt curios de un upgrade al colectorului de la garnitura la filet la al meu M47.
Deja am rupt 2 garnituri si cred ca mai am 1 sau 2 de rezerva din pachetul original.

Daca aflati ceva de la fabrica spuneti aici va rog.
 
Reply
Cea noua nu mai are garnitura, este pe filet.
Lelit PL62X | Eureka Mignon Specialità | Kinu M47 Classic
ex. Lelit PL41TEM | Ascaso Precision Competition Filter 57mm | Lelit PL100
 
Reply
Nu as aprecia filetul asa mult, inca o piedica in calea manipularii rapide a rasnitei, ca si manivela fixa de la M38... dar eu vorbesc din postura celui caruia nu i-a cazut paharul niciodata si nici nu i s-a dus garnitura, deci nu rezonez la durerea altora Smile
 
Reply
...eh...o fi referire la filet rapid  1/4 tura , ca si la Comandante...dupa mine nu este o solutie rea , mai ales daca se potrivesc cu borcanasele de sticla neutra STAS ...poti lucra cu mai multe ( borcanase si cafele diferite... Smile ...odata ) ...si nici mie nici nu mi-a czut paharul si tot cu garnitura originala sunt.... Big Grin .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
(15-09-2017, 16:26)renatoa Wrote: Nu as aprecia filetul asa mult, inca o piedica in calea manipularii rapide a rasnitei, ca si manivela fixa de la M38... dar eu vorbesc din postura celui caruia nu i-a cazut paharul niciodata si nici nu i s-a dus garnitura, deci nu rezonez la durerea altora Smile

Eu am avut M38 fara filet si era destul de incomod sa rasnesti dimineata in graba pt espresso. Cu tot cu garnitura, capacul nu statea fix si iesea foarte usor, tot timpul trebuia sa fii atent la aspectul asta.
Acum am M47 cu filet si mi se pare ca rasnitul e mult mai comod si mai rapid pt ca nu mai stai cu grija sa nu cada paharul de colectare.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami
 
Reply
(15-09-2017, 16:40)bemihai Wrote:
(15-09-2017, 16:26)renatoa Wrote: Nu as aprecia filetul asa mult, inca o piedica in calea manipularii rapide a rasnitei, ca si manivela fixa de la M38... dar eu vorbesc din postura celui caruia nu i-a cazut paharul niciodata si nici nu i s-a dus garnitura, deci nu rezonez la durerea altora Smile

Eu am avut M38 fara filet si era destul de incomod sa rasnesti dimineata in graba pt espresso. Cu tot cu garnitura, capacul nu statea fix si iesea foarte usor, tot timpul trebuia sa fii atent la aspectul asta.
Acum am M47 cu filet si mi se pare ca rasnitul e mult mai comod si mai rapid pt ca nu mai stai cu grija sa nu cada paharul de colectare.

Eu am M47 (prima variantă, am dat comanda la 5 minute de la anunțul de punere în vânzare), iar paharul de colectare e cu garnitură de cauciuc. Încă nu am schimbat garnitura și stă foarte bine.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
Pai daca toate-s bune si frumoase oare de ce a schimbat fabricantul "tehnica"?
 
Reply
Așa ceva, cu puțin DIY face minuni
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)