Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

Inca aflam de ce ii zice Kinu :P. E prima data si trebuie luate usor. Pe mine cel putin, pana acum m-a trecut prin toate starile, inclusiv sa o timit la ma-sa. Nu o fi chiar o luna (de miere) dar voi reveni cand voi putea spune ceva concret.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(08-05-2016, 23:57)Lyvyoo Wrote: Modelul final e cel din pozele de mai sus. La un moment dat, nu exista acel sprijin pe gatul rasnitei si rasnita aluneca. Acel mic obstacol inseamna incredibil de mult ca si tinere in mana. Ori proptesti degetul mare acolo ori te agati de el cu aratatorul si mijlociul. Nu are cum sa mai alunece decta daca rasnesti pudra pentru ibric dintr-o cafea prajita foarte light.

P.S. De unde si pana unde acest ID?  Daca nu postai nimic cred ca te luam de spamer [Image: smile.gif]

Corect, vazusem in poze suportul, dar cred ca eram pe trei sferturi adormit cand am postat.

ID-ul e un fel de puzzle (fara legatura cu cafeaua), dar daca stau sa ma gandesc nu suna prea bine. Scuze daca deranjeaza ochiului.
Vibiemme Domobar Piccolo, AeroPress, Kinu M47

Reply
Seamana cu o adresa MAC fara primele doua caractere...?  [Image: biggrin.gif]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(09-05-2016, 11:15)Mihai L Wrote: Seamana cu o adresa MAC fara primele doua caractere...?  [Image: biggrin.gif]

Hexa, dar nu e adresa MAC, ci un text in engleza un pic "scurtat". Dar hai sa ramanem on-topic.

Reply
(09-05-2016, 12:52)CF77E4BDC0 Wrote: ... hai sa ramanem on-topic.

@CF77E4BDC0': totusi... si cum se pronunta user name-ul tau!?

@Lyvyoo: sorry, cu respect pentru topic, dar numele astea criptate, urlate cu majuscule - pentru mine, o forma de agresivitate - te fac sa te simti la un bal mascat :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Referitor la postul #24, voi incerca pentru inceput cu ceva saibe, desi nu-mi fac mari sperante cu posibilitatea actionariii cu surubelnita. Daca ne-ai mai impartasi din experientele avute... La turatie mica e cuplul mic si la turatie mare e elicopter, elice poate fi si barista.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Azi m-am intors acasa si am testat M47 si prima constatare majora este ca se rasneste semnificativ mai usor decat prototipurile pe care le-am avut in test.

Sunt curios: care e explicatia?
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
(09-05-2016, 22:08)Alin T. Wrote: Azi m-am intors acasa si am testat M47 si prima constatare majora este ca se rasneste semnificativ mai usor decat prototipurile pe care le-am avut in test.

Sunt curios: care e explicatia?

ai mai pus ceva muschi pe tine??
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Asa cum spunea fondatorul companiei, produsele de serie sunt mai bine "inchegate" ca un prototip facut la strung. Daca nu e de aici, atunci difera prajirea cafelei folosite. Altfel, varianta3 e cea a lui Bogdan :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(09-05-2016, 10:43)baloozzy Wrote: Inca aflam de ce ii zice Kinu [Image: tongue.gif]. E prima data si trebuie luate usor. Pe mine cel putin, pana acum m-a trecut prin toate starile, inclusiv sa o timit la ma-sa. Nu o fi chiar o luna (de miere) dar voi reveni cand voi putea spune ceva concret.

Astept si eu ,cu multa curiozitate , o recenzie obiectiva.

(09-05-2016, 14:36)baloozzy Wrote: Referitor la postul #24, voi incerca pentru inceput cu ceva saibe, desi nu-mi fac mari sperante cu posibilitatea actionariii cu surubelnita. Daca ne-ai mai impartasi din experientele avute... La turatie mica e cuplul mic si la turatie mare e elicopter, elice poate fi si barista...
Am o intrebare : scrie in manualul de utilizare  ca se poate uza cu o surubelnita electrica ? Pt ca daca nu este SPECIFICAT ...in momentul in care ai pus surubelnita ...ti-a disparut vestita garantie de 20 ani pt uz inpropriu [Image: dodgy.gif] . E o rasnita manuala. Cel putin..evita sa vorbesti public de asta ...pana esti sigur [Image: wink.gif]

Reply
(09-05-2016, 22:52)Lyvyoo Wrote: Asa cum spunea fondatorul companiei, produsele de serie sunt mai bine "inchegate" ca un prototip facut la strung. Daca nu e de aici, atunci difera prajirea cafelei folosite. Altfel, varianta3 e cea a lui Bogdan :)

Varianta 3 clar se exclude :))

Cafea am de la Yume si am mai avut de la ei cand aveam prototipul, plus ca am rasnit cafele de la cel putin 5-7 prajitori diferiti in perioada de test, ca a stat mai mult la mine in partea de final.

Reply
Scrie in certificat ca M47 poate fi folosita cu surubelnita electrica, iar M38 nu. Insa asa cum spunea userul Che, daca se cere, se vor face oficial, fara pierderea garantieti, dispozitive diverse de adaptare, inclusiv pentru M38. 

Orice review e subiectiv  [Image: 57.gif]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Poate ar fi bine sa ne prezinte inainte produsul, sa stim pentru ce votam.

Reply
Buna ziua,
Adaptor pentru surubelnita electrica.

1. Se scoate manivela din butuc, desfiletand complet piulita de blocare.
2. Se infileteaza adaptorul in locul piulitei de blocare.
3. Se introduce butucul cu adaptor pe ax in piulita de reglaj.

O zi buna in continuare....

Reply
(10-05-2016, 16:13)Che Wrote: Buna ziua,
Adaptor pentru surubelnita electrica.

1. Se scoate manivela din butuc, desfiletand complet piulita de blocare.
2. Se infileteaza adaptorul in locul piulitei de blocare.
3. Se introduce butucul cu adaptor pe ax in piulita de reglaj.

O zi buna in continuare....

Eu aș fi interesat. Ați stabilit un preț pentru el?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Am si eu rasnita de vineri. 
- se rasneste usor (poate ma ajuta si alea 0,1 tone) - nu am cronometrat dar la 6 dimineata chiar nu ma grabesc;
- cafea prajita pe 2 mai - nu face bulgari, reglajul l-am gasit undeva la 1,7 ture;
- unde am pus reglajul acolo sta - nu stiu cum se deregleaza la unii?;
- pina acum foloseam cafea de la acelasi prajitor dar macinata - acum am mai multa crema, curge mai frumos - asta e prima chestie care-ti sare in ochi;
Eu ma declar satisfacut de rasnita si consider ca isi merita banii (pentru mine cel putin).

Reply
Reglajul la M47 nu se schimba singur, dar saiba indicator are un joc si de aceea este putin derutanta. Eu tin saiba apasata la un capat al jocului in timp ce refac reglajul, sa nu o las sa joace. Cam neplacut si nu cred ca se va rezolva problema aceasta, pentru ca persista de la inceputul proiectului.

Reply
Reusiti sa vedeti pozele adaptorului?[Image: 16.gif]

Reply
(10-05-2016, 19:19)baloozzy Wrote: Reusiti sa vedeti pozele adaptorului?[Image: 16.gif]

Incearca asa:
http://www.espressoman.ro/forum/attachment.php?aid=3980
http://www.espressoman.ro/forum/attachment.php?aid=3981
http://www.espressoman.ro/forum/attachment.php?aid=3982
http://www.espressoman.ro/forum/attachment.php?aid=3983

Reply
Multumesc!

Reply
(10-05-2016, 18:37)mirceat Wrote: Reglajul la M47 nu se schimba singur, dar saiba indicator are un joc si de aceea este putin derutanta. Eu tin saiba apasata la un capat al jocului in timp ce refac reglajul, sa nu o las sa joace.

Si eu fac la fel, pentru ca altfel, usorul joc al saibei te pacaleste, dandu-ti impresia ca s-a schimbat reglajul.

Reply
Ma insel eu, sau acesta e un simplu prelungitor? Face altceva decat asta?

[Image: proxxon-23703-1.jpg]

Daca e prea curata, si o cafea mai light, ca si in cazul surubelnitei, se poate duce mai mult. Dupa rodaj, nu am mai patit si electrica nu mai pun momentan.

Reply
(10-05-2016, 20:25)baloozzy Wrote: Ma insel eu, sau acesta e un simplu prelungitor? Face altceva decat asta?

Da, pentru că la celălalt capăt are un filet.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(10-05-2016, 20:25)baloozzy Wrote: Ma insel eu, sau acesta e un simplu prelungitor? Face altceva decat asta?

Daca e prea curata, si o cafea mai light, ca si in cazul surubelnitei, se poate duce mai mult. Dupa rodaj, nu am mai patit si electrica nu mai pun momentan.

Da, te inseli. Aceasta piesa nu are cele doua garnituri fara de care rasnita isi pierde reglajul pe parcursul macinarii. Tocmai acele garnituri sunt cele care impietresc piesa de reglaj al macinaturii.

(10-05-2016, 17:11)tristian Wrote: Adaptorul hexagonal ar fi trebuit introdus in designul rasnitei (ma refer la m38 in principal ) e unul din motivele pentru care am mari semne de intrebare privind achizitia ei. Deasemenea designul manerului la M38 a ramas de 2 lei la propriu (o dunga din metal cu gauri pe post de maner ). Inlocuirea manerului de lemn cu cel de plastic si schimbarea recipientului ptr cafea de la plastic la aluminiu (2 plusuri apreciate)

Pe scurt ma deranjeaza urmatoarele.

-Din ce observ NU s-a rezolvat problema dereglari reglajului pentru M47 (eu nu am asfel de probleme pe un Hario mini mil pe care am dat 130ron)
-NU exista suport din fabrica ptr surubelnita electrica la M38 (nu e acceptabil ca o rasnita de 9 $ sa il ofere si aceasta nu )
-Manerul metalic la M38 este deficitar estetic (idem comparabil cu ceva de 9$ http://www.ebay.com/itm/Stainless-Steel-...SwKsRWF5Q2 ) punctul 3 e mai putin important dar de mentionat.

Problemele majore sunt 1 si 2 (daca iau M47 mi se deregleaza periodic cea ce e INACEPTABIL ) , daca iau M38 trebuie sa renunt complet la posibilitatea montarii unei surubelnite electrice, primesc un maner de tot rahatul (no ofence) + o reducere a dimensiunii cutitelor + o reducere a preciziei (toate ptr doar 200ron dif )
Cam astea ar fi minusurile majore care ma fac sa fiu nehotarat in privinta ei (sunt rezolvabile defapt trebuiau REZOLVATE PANA LA PUNEREA IN VANZARE si cred ca nu sunt singurul deranjat de ele).

Prima problema ridicata de tine este rezolvata excelent prin cele doua garnituri de pe piesa de reglaj al manerului. Si a doua problema este rezolvata (aici discutam despre o rasnita manuala).

Reply
Corect, dar 2 o-ringuri nu e ceva complicat, voi incerca. Multumesc!

Reply
Code:
Prima problema ridicata de tine este rezolvata excelent prin cele doua garnituri de pe piesa de reglaj al manerului. Si a doua problema este rezolvata (aici discutam despre o rasnita manuala).
Au fost mai multe persoane care au mentionat ca au avut probleme cu sistemul respectiv si dupa implementarea celei de-a doua garnituri (la fel de multe ca cele care sustin ca nu au avut, e o nelamurire undeva si cum producatorul nu a facut nici un fel de test public cu varianta finala a produsului .................) . Aici voi cei care aveti produsul pe mana puteti sa lamuriti problema, pentru asta e deschis thredul asta in definitiv (desi trebuia sa o faca clar producatorul)

La partea a doua nu sunt deloc deacord cu tine, manuala sau nu (pentru mine nu e acceptabil ca o rasnita de peste 100E sa ofere "optiuni" mai putine ca una de 10 euro, nu e o problema de cost e una de vointa a producatorului ..nu a vrut sa introduca optiunea in produs sau mai exact a dorit sa o introduca ulterior contra cost ) .
Gaggia Clasic / La Pavoni ZIP / Melitta Aroma Roast

Reply
Pretul nu reflecta intotdeauna numarul de optiuni.
Tare ma indoiesc ca rasnita de 10 EUR are aceeasi calitate a rasnirii ca aceasta, si nici gand de garantie 10 ani...  [Image: biggrin.gif]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Pe Lido sau Pharos merge pusa surubelnita?

Reply
Quote:Pretul nu reflecta intotdeauna numarul de optiuni.
Tare ma indoiesc ca rasnita de 10 EUR are aceeasi calitate a rasnirii ca aceasta, si nici gand de garantie 10 ani... [Image: biggrin.gif]
Clar nu are aceasi calitate (e evident ca e o constructie net superioara), personal eu am nevoie de o rasnita pentru max3-4 cafele pe zi si ma asteptam sa primesc cam ce au promis .

Si au promis asa: o rasnita inovativa care sa fie una din cele mai bune rasnite manuale de pe piata avand ca tinta sa concureze/depaseasca lido de ex si asta la un pret mai bun. Iar mecanismul oferit in final, chiar daca este destul de precis, e fix ca al uneia de bucatarie cu arc si ajustarile pe partea mobila (meh dar sa zicem ok ).
Design superb (daca m47 intradevar pastreaza liniile prototipului si arata foate bine M38 nu o face, asta era prototipul http://www.espressoman.ro/forum/attachment.php?aid=2572).
Dupa cum vezi in modelul initial nu era nevoie de nici un adaptor (capatul era imbus)
----------
Pe scurt as fi vrut ceva cu raport bun performanta-pret( +- 100E e cam zona mea), durabil ( pare sa fie) cu o precizie buna (ramane de vazut ptr ca pana acum nu a fost facut nici un review serios la versiunile finale ) m-a dezamagit complet bucata de fier cu 3-4 gauri folosita pe post de maner la M38 , si clar lipsa imbusului ptr adaptarea la o surubelnita electrica daca doresc asta .

Probabil ma supara faptul ca au fost foarte aproape sa se incadreze in toate criteriile mele de achizitie. Pacat

Ps: pe garantie nu pun mare valuare, no ofence dar "sc humi srl" firma care o vinde nu prezinta mare incredere (mai ales cu domeniu de activitate case prefabricate) . Produsul e mult mai important pentru mine decat "garantia".
Quote:Pe Lido sau Pharos merge pusa surubelnita?
Nu dar dar nici nu costa vre-un leu sa existe optiunea pe kinu (era un motiv in plus pentru achizitie). Ps: pe hario mini mill-ul meu merge pusa (e unul din motivele ptr care am cumparato)
Gaggia Clasic / La Pavoni ZIP / Melitta Aroma Roast

Reply
Din ce spui, ti s-ar potrivi M38, daca nu ai pune asa mult accent pe aspectul manivelei si imbus. Eu ca utilizator strict manual si cu pretentii medii pentru gustul din ceasca, as alege acum M38 in locul lui M47.
Producatorul chiar este de incredere, produsul final este foarte functional, cel putin pentru espresso.
M-am tot uitat la manivela, i-as fi dat niste linii mai curbe, dar nu stiu cum as face fara sa stric functionalitatea.
Adaptorul pentru surubelnita va veni, poti lucra doar manual pana atunci.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)