(28-11-2025, 21:50)_R_A_D_U Wrote: Cum dracu să compari, bre, Kinu cu praștia aia?
Si aceasta afirmatie probabil are la baza ceva foarte ... evident... multa credinta
(28-11-2025, 21:56)Sorin0311 Wrote: Descrierea de la Kinu Rebel - "One division on the adjustment wheel changes the setting by 10 microns (0.01 mm), but since it’s stepless you can stop anywhere in between and make adjustments as fine as 2 microns. "
La celelalte : " stepless adjustment system allowing you to make adjustments as fine as 5 microns "
Am gasit raspunsul de ce la rasnita mea - Kinu Rebel - nu pot rasni la 0.9 sau 1.0 ? Si ma duc spre 1.4...1.5 pentru turkish? Ma macina tare chestia asta 
Nici una dintre descrieri nu precizeaza complet la ce anume se refera, desi ar fi necesar... pentru ca la conice lucrurile stau diferit decat la plate, unde distanta intre cutite este una si buna, si spune tot.
Cand umblam la roata de setare, realizam o deplasare a unuia dintre cutite de-a lungul axului, cu un anumit pas.
La Kinu avem doua filete de reglaj diferite, fie 0.75mm fie 0.5mm avans per tura.
La cat le-au zapacit sincer nu mai stiu care rasnita cu ce filet se livreaza in momentul asta...
In ambele cazuri, daca imparti pasul la numarul de diviziuni pe tura adica 50, obtii avansul cutitului per diviziune, adica 15 respectiv 10 microni.
Dar aceste distante nu se reflecta identic in variatia dimensiunii macinaturii, pentru ca ea iese printre 2 conuri, avand unghiul mediu de 75 grade, asa ca variatia distantei dintre pereti conului fix si cel mobil este aproximativ o treime din deplasarea axiala.
Asa ca in final finete de reglaj este de 5, respectiv 3 microni per diviziune, in functie de finete filetului de reglaj cu care a venit rasnita. Sau, 250/165 microni per tura.
Asta explica de ce la unele rasnite Kinu se ajunge la setari de 1.5x mai mari decat la altele, si toate confuziile care deriva de aici...
Pot pune si desene, daca nu a fost clar... desi ele exista deja multe pagini in urma in topic.