Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare

Chiar asa... in loc sa ii ceri 250 lei, i-as oferi inelul separat ca upgrade gratuit, din moment ce am recunoscut ca e un defect de proiectare...

Probabil asa ceva ti-ar fi util:
https://www.supermagnete.ro/disc-magnets..._S-03-03-N

Chiar si doar 7 bucati ar tine 2.3 kg, ce ai acum par cam anemici...

Reply

Cam asa arăta paharul dupa rasnire.  Confused
Ieri am pus paharul in masina de spalat vase, de atunci se depune mult mai putina cafea pe el. O sa il spal mai des si urmaresc ce se intampla. Mie mi se pare ca se si electriza macinatura, cand turnam in portafiltru trebuia sa bat bine paharul, acum dupa spalare e mai ok.
Mi se pare multisor 250 lei pe un pahar, mai degraba as lua paharul cu garnitura la 70 lei, sau sa incerc sa schimb magnetii daca va fi nevoie.
Multumesc de sfaturi!
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
(09-01-2023, 15:29)LucianS Wrote: Cam asa arăta paharul dupa rasnire.  Confused

Nu imi pare o distributie simetrica a cafelei pe inel... poate sunt mai slabi magnetii din partea in care se face depunerea. Eu iti recomand sa ii contactezi pe cei de la Kinu. Sunt foarte de treaba - cel putin experienta mea cu ei pe partea de suport a fost de nota 10. Le poti explica exact situatia, si cum ca viciul de design din versiunea anterioara duce la depuneri si caderea paharului etc.
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄

Reply
Nu tot timpul se depune la fel, asta e frustrant... O sa-i contactez pe cei de la Kinu daca se agraveaza din nou.
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
nici nu observasem ca ai mai putini magneti si nici nu ma gandeam ca au avut varianta doar cu 8 magneti.

alt pahar si nu mai ai treaba
unele cafele ori se electrizeaza mai mult, ori lasa mai mult fines, ori in functie de prajire nu stiu exact.
cert este ca la unele cafele raman cu suportul acela rotund de la cutitul mobil plin de jur imprejur de cafea electrizata, iar la altele ramane curat.
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
Ca sa ai depunerea aia acolo trebuie sa ai spatiu, nu are cafeaua forta sa impinga paharul sa isi faca loc acolo.
As zice ca inelul de tabla in care prind magnetii nu mai este plan, nu nou pahar cu alti magneti nu va schimba situatia.
Vinde pe bursa cineva un pahar printat 3D, l-as incerca montat prin frictiune.

Reply
Ce inel de tabla? Nu se prinde de cutitul fix?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Vezi pagina anterioara imaginile postate de @LucianS ... mie imi creeaza senzatia ca acolo este o piesa care mascheaza cutitul fix...  Confused si care nu pare foarte neteda...
Clar arata diferit fara de exemplarul postat mai jos de catre @Dyptorden , cel cu inelul de cauciuc.

Sau, au desprins/iesit magnetii din plastic, asta se poate verifica usor cu unghia, daca agatza, aia este...

Reply
(09-01-2023, 15:29)LucianS Wrote: Ieri am pus paharul in masina de spalat vase,

Iti recomand sa nu faci asta. Din ce stiu, sarea din detergentii pentru masina de spalat duc la ruginirea inoxului in timp. Depinde acum si de calitatea inoxului... dar nu m-as risca.
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄

Reply
(09-01-2023, 22:34)renatoa Wrote: Vezi pagina anterioara imaginile postate de @LucianS ... mie imi creeaza senzatia ca acolo este o piesa care mascheaza cutitul fix...  Confused si care nu pare foarte neteda...
Clar arata diferit fara de exemplarul postat mai jos de catre @Dyptorden , cel cu inelul de cauciuc.

Sau, au desprins/iesit magnetii din plastic, asta se poate verifica usor cu unghia, daca agatza, aia este...

a nu nu, e direct cutitul fix, asa e fundul lui, sunt cu rasnita in mana, e totul dintr-o bucata.
cred ca cutitul fix daca ii tragi un ciocan il poti dizloca si sa stea un pic stramb in corpul rasnitei
GC E24 + PID + OPV 9 bar + Dimmer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic / IMS Competition+Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / WDT tool / Scale and timer

Reply
Quote:cred ca cutitul fix daca ii tragi un ciocan il poti dizloca si sa stea un pic stramb in corpul rasnitei

Tocmai ai comis o erezie... conform dreptei credinte kinu, asa ceva nu exista, cutitul fix este asezat acolo printr-o magie numita con morse, care ii asigura autocentrarea si face imposibila descentrarea lui acum si in vecii vecilor, amin !
Nu conteaza ca unii au reusita sa il demonteze si sa il remonteze stramb... niste eretici, la fel ca tine :)

Reply
deci e removable, unii s-au chinuit mai mult altii mai putini, deci pana la urma tot iese, nu e mort pe veci acolo.
de montat la loc cred ca e problema

Reply
La primele editii Kinu parca primeai si o vergea de metal pentru a lovi cutitul fix de sus si a-l scoate.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Va salut. Cer si eu o prarere. Am o rasnita m47 phoenix. De aprox 2 ani. Acum am constat ca regaljul de finete 0-9, face 3 ture, trece de la 0-9, si ajunge iar la 0, asa de 3 ori, inainte acest lucru nu era posibil. Este o problema, sa asa este cand incep sa se uzeze.
Multumesc

Reply
Eu unul n-am prea înțeles. Am m47, același sistem de reglaj, dar dacă nu înțeleg problema nu pot sa îmi dau cu părerea. Fii mai explicit.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Reglajul de finete este de la 0-9 normal, e, la mine, in loc sa se opreasca la 9, continua, trece de 9, mai face asa 3 ture.

Reply
Vorbim de o piulita pe un filet. E singura modalitate de reglaj, nu ai alta pentru zeci.
Tii cont de turele complete. Adica 2.7 inseamna doua ture complete plus alte 7 unitati.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(26-01-2023, 00:57)corrado83 Wrote: Reglajul de finete este de la 0-9 normal, e, la mine, in loc sa se opreasca la 9, continua, trece de 9, mai face asa 3 ture.

Pai… e un filet. Merge de la aprox 0.0 adică închis de tot și tooot poți regla către mai grosier pana efectiv se demontează râșnița - iese axul care tine cuțitul de pe acea piuliță de reglaj. Eu folosesc râșnița pt espresso undeva la 1.5 - o tura completa și numărul 5 fata de poziția complet închisă ( 0.0 ). Sper ca e clar.

Reply
(26-01-2023, 08:27)adiszep Wrote:
(26-01-2023, 00:57)corrado83 Wrote: Reglajul de finete este de la 0-9 normal, e, la mine, in loc sa se opreasca la 9, continua, trece de 9, mai face asa 3 ture.

Pai… e un filet. Merge de la aprox 0.0 adică închis de tot și tooot poți regla către mai grosier pana efectiv se demontează râșnița - iese axul care tine cuțitul de pe acea piuliță de reglaj. Eu folosesc râșnița pt espresso undeva la 1.5 - o tura completa și numărul 5 fata de poziția complet închisă ( 0.0 ). Sper ca e clar.

Multumesc pentru lamurire!

Reply
Salut,
Astazi am primit un Kinu M47 Classic. Cand il reglez nu se aude nici un "click". Este normal ?
Multumesc

Reply
(08-08-2024, 20:13)Cristi_2024 Wrote: Salut,
Astazi am primit un Kinu M47 Classic. Cand il reglez nu se aude nici un "click". Este normal ?
Multumesc

Salut,
Dupa o folosire mai indelungata nu se mai aude, deoarece se depune cafea pe langa biluta care face click. Daca e noua insa, nu stiu. Oricum, sa nu te astepti sa faca chiar click tare. Poti desfileta surubul din capat, scoti apoi manerul, si apoi desfiletezi piuluta cu gradatiile iar sub ea, te asiguri ca nu e nimic decat biluta. Grija sa faci asta pe masa ca sa nu o scapi - are vreo 2-3 mm

Reply
(08-08-2024, 20:13)Cristi_2024 Wrote: Salut,
Multumesc

Se pare că au scos acel ”click”. Vezi pe forum că s-a tot discutat problema cu acea bilă...

Să o folosești cu plăcere și extracții reușite,  ai făcut o alegere minunată!

Reply
Acel click despre care era vorba nu era legat de reglaj, ci de rotatii. Cum era pe vremuri la biciclete cand se punea o chestie de plastic peste care dadeau spitele in mers.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Multumesc pentru raspunsuri.

Am vazut ca acel click era facut de un arc (bila) si nu are influenta asupra reglajului:
https://www.reddit.com/r/Coffee/comments...implicity/

Am citit pe forum ca s-ar fi scos acel click (bila/arc) dar totusi pe pagina de la Kinu apara ca ar avea acel click (click feeling system)
https://kinugrinders.de/comparison-table/

De asemenea apare si in manual (Stepless grinding adjustment with click feeling – 50 clicks/ turn = 0,01mm adjustment, reproducibility always guaranteed, easily accessible from above)
https://kinugrinders.de/wp-content/uploa...Manual.pdf

Intrebarea mea este daca in prezent Kinu M47 mai trebuie sa faca acel click - daca da, rasnita are o mica problema, care pe mine s-ar putea sa ma deranjeze (indiferent daca nu influenteaza procesul de rasnire) / daca nu, totul este ok.

Multumesc pentru intelegere

Reply
(09-08-2024, 15:55)Cristi_2024 Wrote: Multumesc pentru raspunsuri.

Am vazut ca acel click era facut de un arc (bila) si nu are influenta asupra reglajului:
https://www.reddit.com/r/Coffee/comments...implicity/

Am citit pe forum ca s-ar fi scos acel click (bila/arc) dar totusi pe pagina de la Kinu apara ca ar avea acel click (click feeling system)
https://kinugrinders.de/comparison-table/

De asemenea apare si in manual (Stepless grinding adjustment with click feeling – 50 clicks/ turn = 0,01mm adjustment, reproducibility always guaranteed, easily accessible from above)
https://kinugrinders.de/wp-content/uploa...Manual.pdf

Intrebarea mea este daca in prezent Kinu M47 mai trebuie sa faca acel click - daca da, rasnita are o mica problema, care pe mine s-ar putea sa ma deranjeze (indiferent daca nu influenteaza procesul de rasnire) / daca nu, totul este ok.

De ce nu le dai mail? Cred ca stiu mai bine ca noi plus ca deseori fac mici modificări și e posibil ca manualul să nu fie 100% corect pentru orice varianta

Reply
(09-08-2024, 15:55)Cristi_2024 Wrote: Intrebarea mea este daca in prezent Kinu M47 mai trebuie sa faca acel click - daca da, rasnita are o mica problema, care pe mine s-ar putea sa ma deranjeze (indiferent daca nu influenteaza procesul de rasnire) / daca nu, totul este ok.

Dar nu mai bine pui tu aici, pe forum, o poză făcută de sus cu ea desfăcută?

Are acea bilă?[Image: AXTGldn.png]

Reply
1.Am trimis email. Astept raspunsul.
2.Nu vreau sa o demontez deoarece daca are un defect vreau sa o returnez.

Reply
Păi ce legătură are returnatul cu desfăcutul?

Reply
(09-08-2024, 20:01)Cristi_2024 Wrote: 1.Am trimis email. Astept raspunsul.
2.Nu vreau sa o demontez deoarece daca are un defect vreau sa o returnez.

Nu exista sigiliu, se poate face oricand bucati si reasambla fara sa se puna problema de scos din garantie… [emoji23]

Reply
Am primit răspunsul de la Kinu:
“Click system a rămas doar pe M47 Classic și M47 Titan. A fost la început și pe M47 Simplicity și M47 Phoenix dar l-am scos de pe cele două, iar M47 Rebel a ieșit direct fără click system.”
Cred ca acum am răspunsul la această întrebare.
Râșnița este în cutie și nu o mai scot. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 7 Guest(s)