Espressoman infocat
.ro/.be
11-01-2019, 21:19
(Edited 11-01-2019, 21:20 by lookas.)
(11-01-2019, 15:59)andreiub Wrote: ... in momentul in care strang la maxim surubul este prea mare granulatia...
Toate modelele au piulita si mie imi lipseste sau doar unele?
Cand strangi acel surub cu gradatii direct pe axul ce invarte cutitul mobil (deci scos din corpul rasnitei) ajunge pana la capatul filetului? Strans la maxim, partea de sus a axului se cam aliniaza cu suprafata gradata a surubului, daca nu chiar urca un pic peste... asta ca sa elimini ipoteza unei probleme banale de filet...
La modelele mai recente cred ca nu mai exista piulita.
Espressoman infocat
.ro/.be
12-01-2019, 02:35
(Edited 12-01-2019, 02:36 by lookas.)
Nu pricepeam de ce nu pot dormi bine... erata: tehnic vorbind, axul e surub si piulita e cea gradata :)
Espressoman fresh
Timisoara
(12-01-2019, 02:35)lookas Wrote: Salut
Eu m am exprimat gresit.Am rezolvat problema cu o saiba astfel incat am mai mult filet pt a strange.
Multumesc
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Deci acum ti se ating cutitele ?
Espressoman fresh
Timisoara
(16-01-2019, 10:24)renatoa Wrote: Nu am incerat sa vad daca, chiar se ating, dar ca si granulatie e ok.Si daca nu se ating mai si as vrea pot sa mai pun una (am fost mana larga si am cumparat 2 saibe:) ).
Espressoman infocat
Bucuresti
18-02-2019, 19:32
(Edited 18-02-2019, 19:33 by mihneasusan.)
Era cât pe ce să fac o eroare majoră. Din comoditate folosesc Lelit William la toate extracțiile. Rezultatele excelente în single dosing m-au făcut să uit de Kinu. Azi m-am gândit că dacă tot sta degeaba pe blat de ce sa nu o dau altcuiva sa o folosească. Înainte de a pune planul în executare am făcut câteva reglaje și am încercat cafeaua pe care o beau uzual râșnită pe William, cu care am obținut un rezultat plăcut de fiecare dată. Kinu s-a dovedit impresionantă iarăși. Uitasem de concluziile pe care le-am tras după ce am cumparat-o și am făcut o comparație directă cu Lelit. Nuanță fină de amarui a dispărut total, au crescut aciditatea și dulceața. A fost o ceașcă perfectă!
Kinu este o rasnita impresionantă! Un barista profesionist, pe un forum din afară spune că m47 stă foarte aproape de Mythos ca rezultate. Nu știu cât de aproape este de Mythos dar știu că pentru cafele light se uită de sus la Lelit. Până la un eventual upgrade real de conică rămâne în utilizare.
Cei care încă mai aveți dubii nu mai stați pe gânduri. Până la Niche0 nu cred că există variante. Chiar ar fi interesantă o comparație între cele două.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
espressoman amator
TIMISOARA
De la cafeaua Light rasnita cu kinu a trebuit sa îmi schimb tricourile (din cauza brandului)
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Tg. Mures
@
mihneasusan si @
orwo, consider ca Kinu nu e cea mai buna optiune de rasnire pentru cafeaua prajita light. Trebuia sa dau vartos la manivela si curgerea parca era spray ( Expobarul nu facea fata). O reglam foarte greu. Din aceasta cauza evitam cafele prajite asa. In rest, o rasnita deosebita, dar parca cateodata te saturi de manivela

.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43
espressoman amator
TIMISOARA
Adică ma strângeau manecile(mai ales dreapta) cafeaua iese bine indiferent de prăjire cu mențiunea ca la prăjită Light nu e asa de spumoasa ca să zic asa ca la restul prajelilor :) dar scoate mult din gustul acid lucru pe care la mazzer super jolly de multe ori nu îl regăseam poate și din cauza ca rasneam single doze sau poate era mai mult finess decât era cazul, ce mai toată lume o lauda ca le-am deocheat pana la urmă fabrica. Ar trebui sa le facă și cu inserții roșii antideochi.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Bucuresti
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Craiova
E clar, Hoffman trage cu ochiul pe aici... :D
Espressoman infocat
Lyon
Ar fi fost misto sa faca si brew cu Kinu :)
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman infocat
București
(23-04-2019, 16:20)Laddu Wrote: Ar fi fost misto sa faca si brew cu Kinu 
Păi a făcut. Cu toate, nu doar cu Kinu.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman infocat
BUCURESTI
20-10-2019, 11:44
(Edited 20-10-2019, 11:45 by Bcc.)
Nu mai pot face espresso cu ea , la aproape de zero obtin macinare grosiera , o folosesc pentru chemex ,aeropress pacat de banii dati sunt nemultumit , probabil fiind printre primele modele au fost erori insa care este vina mea
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .
Espressoman infocat
București
(20-10-2019, 11:44)Bcc Wrote: Nu mai pot face espresso cu ea , la aproape de zero obtin macinare grosiera , o folosesc pentru chemex ,aeropress pacat de banii dati sunt nemultumit , probabil fiind printre primele modele au fost erori insa care este vina mea
Scuze, dar nu reușesc să îmi dau seama la ce te referi.
Ai o râșniță care mai demult mergea bine, dar acum nu mai merge? Sau te referi la cuțitul de brew? Folosești râșnița ta doar la aeropress sau în cazul cuțitului de brew?
Cuțitul se schimbă în 30 de secunde.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
Espressoman infocat
BUCURESTI
Nu prea am folosit-o pana acum ca mi s-a stricat k30 ul , am luat-o pe grup la inceput si parca tin minte ca mi-a iesit espresso parca am facut o proba , am primit un singur cutit , habar n-am de cutit de brew , acum pe zero si nu pot face espresso curge 2/300 ml in 25 sec
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .
Espressoman infocat
București
(21-10-2019, 11:07)Bcc Wrote: Nu prea am folosit-o pana acum ca mi s-a stricat k30 ul , am luat-o pe grup la inceput si parca tin minte ca mi-a iesit espresso parca am facut o proba , am primit un singur cutit , habar n-am de cutit de brew , acum pe zero si nu pot face espresso curge 2/300 ml in 25 sec
Din moment ce ești nemulțumit de banii investiți, să înțeleg că i-ai contactat și ai rămas cu problema nerezolvată?
Încerc să îmi dau seama de situație, căci poate totuși e rezolvabilă problema ta.
Espressoman de import
București
21-10-2019, 13:11
(Edited 21-10-2019, 13:12 by micrenda.)
Singur cuțit disponibil pana acum câteva zile este cel pe espresso (care, oricum, face o treaba foarte bună și pe brew).
Cum descrii tu problema se pare ca este vorba despre altceva. Ai cumpărat-o noua? Ai cumva scos cuțitul exterior? Vezi probleme de decentrare? (dacă nu ești sigur poți sa postezi un filmuleț unde se vede mișcarea cuțitului inferior cu rasnita strânsă aproape de maximum).
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
IASI
Lelit Victoria PL91T, Kinu M47, Eureka Mignon Specialita 17NX - Red
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu vad cum l-ai putea monta, avand in vedere ca singurul loc in care ar putea fi atasat la ax este partea superioara, insa acolo ai reglajul.
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Espressoman infocat
IASI
Ma gandesc la ceva de genul asta (inlocuiesc "manerul" cu o piesa mai scurta pe care o angrenez ca in desen
folosind motorul cu demultiplicare de mai sus).
Espressoman infocat
Bucuresti
Adevarul e ca nu mi-a trecut chestia asta prin cap. [emoji2][emoji2] Atat timp cat e un motor care nu invarte atat de rapid incat sa incalzeasca toate cele, nu vad de ce nu ar functiona.
Personal, imi place feeling-ul de rasnire manuala, iar avand in vedere ca rasnesc doar pentru mine, nu ma apuc de mesterit (desi ideea e geniala [emoji2]).
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
Espressoman infocat
București
Nu ar avea de ce să nu funcționeze, dar sincer la cât de puțin durează măcinatul nu știu ce beneficiu ar avea. Probabil dacă-l faci cumva să arate bine (sau mai bine zis să funcționeze bine), ai putea măcina direct în portafiltru, lucru care ar scuti niște timp.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Viteza de râșnire manuală e o variabilă... Daca se poate elimina fără efecte secundare, de ce nu.
Craiova
Nu e suficient de mare cuplul, la aprox. 20 kg.cm = 2 Nm
S-au blocat ele si surubelnite de 18 Nm la prajiri light.
Aero...
Bucuresti
Cred ca merita doar daca reusesti sa-i pui si hopper.

Ca la 30-40g cafea cat intra, nu cred ca merita.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
IASI
(05-11-2019, 22:33)renatoa Wrote: Nu e suficient de mare cuplul, la aprox. 20 kg.cm = 2 Nm
S-au blocat ele si surubelnite de 18 Nm la prajiri light.
Asta era principala "problema" la care m-am gandit. Ma mai gandesc daca merita sa ma angajez la un asemenea proiect.
Craiova
06-11-2019, 12:06
(Edited 06-11-2019, 12:06 by renatoa.)
Ceva mult mai util, care iti face macinarea manuala o placere, si de care ma mir ca nu apare nimeni cu asa ceva pe piata, chiar ma gandesc sa ma duc la un mester popular sa imi ciopleasca dintr-un bloc masiv o piesa din asta pe comanda... da, vorbesc de un suport inclinat, daca nu v-ati prins pana acum.
Au cei de la kazak pentru ale lor, nu stiu cum se potrivesc la Kinu sau feldgrind... :s
Espressoman infocat
Boldesti-Scaeni, Prahova
06-11-2019, 17:37
(Edited 06-11-2019, 17:50 by vidax.)
![[Image: 808sALZ.jpg]](https://i.imgur.com/808sALZ.jpg)
Eu am motorizat Kinu M47 . Am folosit un motor de 24Vcc cu reductor. In locul manivelei montez o tija pentru antrenare. Cand am nevoie de ea, in vacanta, pun manivela la loc. Am realizat motorizarea asta-vara si de atunci o folosesc zilnic cu rezultate foarte bune. Pentru cei interesati pot da detalii.
Rancilio Silvia E, PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.
Espressoman de import
București
06-11-2019, 18:12
(Edited 06-11-2019, 18:14 by micrenda.)
Asta da ca este o implementare super bine făcută. Îmi place foarte mult cum a ieșit. Dacă te gândești sa faci un kit....
Ai încercat sa trimiți poza asta la cei de la Kinu? Cred ca voi fi super interesați de asa ceva.
Felicitări pentru realizare
Singur lucru care nu îmi este clar este: se poate scoate paharul fara demonta Kinu-l?
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)