Welcome Back Log In Create Account

Rasnita Kinu M38 (prototip Che) - impresii in utilizare

Cineva a intrebat cum arata cutitele din kony.

Sent from my Lenovo P2a42 using Tapatalk

Reply
Arată cu totul diferit [emoji23]

Elektra S1 | Evolution
Kinu M47
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47

Reply
Atentie la ce poate pati de la un transport peste Atlantic... nu stii ce sa te intrebi mai intai, cat de prost a putut fi impachetata sau cat de brutal manipulat pachetul...

Reply
(26-12-2017, 12:05)renatoa Wrote: Atentie la ce poate pati de la un transport peste Atlantic... nu stii ce sa te intrebi mai intai, cat de prost a putut fi impachetata sau cat de brutal manipulat pachetul...

Si eu am aceeasi dunga in materialul plastic de sub palnie, nu cred ca este de la transport, ci asa cred ca vine si asa cred ca e "normal".
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(26-12-2017, 12:09)cradun Wrote: Si eu am aceeasi dunga in materialul plastic de sub palnie, nu cred ca este de la transport, ci asa cred ca vine si asa cred ca e "normal".

Mai poate cineva confirma aceasta dunga la rasnita proprie ? O imagine ar fi super ca sa linistesc "andrisantul"
Sa fim clari... e crapatura, nu dunga... :( Si inelul cel mare, cu rol de palnie boabe, acum iese destul de usor... :s

Reply
(26-12-2017, 12:18)renatoa Wrote:
(26-12-2017, 12:09)cradun Wrote: Si eu am aceeasi dunga in materialul plastic de sub palnie, nu cred ca este de la transport, ci asa cred ca vine si asa cred ca e "normal".

Mai poate cineva confirma aceasta dunga la rasnita proprie ? O imagine ar fi super ca sa linistesc "andrisantul"
Sa fim clari... e crapatura, nu dunga... Sad Si inelul cel mare, cu rol de palnie boabe, acum iese destul de usor... Confused 

Nu cred că trebuie să fie crăpată. Ambalajul e ff ok. Cutia e mare și are bureți cu decupaj pentru râșniță.

Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Acum, e adevarat ca si eu am scapat rasnita pe jos de pe la 90 de cm, cazand pe paharul colector, dupa care a fost trimisa la Reghin pentru reparatie.

La mine nici dupa aceasta cazatura nu iesea palnia usor, dar aveam inconstante in rasnirea cu aceeasi gradatie, rezultand timpi diferiti de extractie la aceeasi gradatie a rasnitei. S-a rezolvat dupa reparatie.

Insa la mine nu arata a crapatura, sunt plecat si nu pot sa pun o poza, fac maine o poza si o pun aici, daca e nevoie.

Nici in poza nu arata a fi o crapatura, cu muchii neregulate, mi se pare mie.

La o privire mai atenta, pare a fi crapatura, credeam ca e un artefact al perspectivei de fotografiere, dar crapatura pare neregulata.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(26-12-2017, 12:05)renatoa Wrote: Atentie la ce poate pati de la un transport peste Atlantic... nu stii ce sa te intrebi mai intai, cat de prost a putut fi impachetata sau cat de brutal manipulat pachetul...

Ca sa nu inducem oamenii in eroare (gen home barista), in virtutea prieteniei cu Felgrind... Rasnita din imaginea postata mai sus a fost vanduta SH de catre un user al forumului nostru, unui american. Faptul ca a ajuns crapata in State, este o disputa absolut privata, intre userul respectiv si tipul din SUA, si probabil tine de modul de ambalare, de transport sau de altceva... Adica in orice caz nu are treaba cu fabrica.

In prezent rasnita M47 este ambalata cu burete si carton gros, deci practic imposibil de deteriorat la transport:

[Image: K3I4Mbm.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Sigur, Liviu, nici nu am pretins ca de situatie ar fi de vina in cea mai mica masura in vreun fel fabricantul, a fost doar un avertisment pentru altii.
Bine zis "in prezent", sa nu uitam chiar asa usor ca pana acum ambalajul a fost departe de ce se vede in imagine.
Mai exact un carton si nimic mai mult.
Sa nu subestimam talentele diverselor servicii postale, am primit un tub de carbon crapat, ambalajul constand intr-un tub de tabla (de sticla de whisky) si in interior 4 cm de spuma, si tot au reusit sa crape tubul de carbon de 2 cm din mijlocul spumei !
Asa ca acel strat de carton de la primele exemplare era practic nimic.

Cat despre "prietenia" cu Feldgrind, pot sa te asigur ca a fost o decizie infinit mai avizata decat majoritatea celor care cumpara pe baza de extaz fata de bling-ul Kinu, nu mult diferit fata de cei de pe HB care in afara de gustul in ceasca nu par sa fie capabili sa scoata alte argumente.
Nici macar nu exista unul cu atata mecanica la bord ca sa observe ca montarea axului la M47 nu este un con Morse, cum se pretinde, si poate duce la greseli de remontare care anuleaza tot ce pretindem despre precizia rasnitei.
Pe criteriul asta prefer prindere axului pe flansa de la M38 la orice ora fata de sistemul de la M47. Dar atunci nu ar mai fi fost cu nimic diferita fata de altele... ;)

Reply
(04-01-2018, 16:27)renatoa Wrote: fata de cei de pe HB care in afara de gustul in ceasca nu par sa fie capabili sa scoata alte argumente

Pai si nu asta cautam? Cel putin eu asta caut o rasnita care sa livreze in ceasca. Si in afara de asta eu cred ca decizia apartine fiecaruia cum isi cheltuie banii.

Eu am ales-o si sunt de parere ca e mult mai buna (m47) decat ce am avut inainte (ascaso I1).

Si daca as lua-o de la inceput ar fi prima rasnita aleasa de departe.

In rest totul e CAN-CAN!
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Am un M38 luat in mai 2017, l-am folosit in combinatie cu un espressor delonghi modificat cu portafiltru naked + boabe prajite proaspat, cu care am obtinut o cafea decenta (mult peste cea standard din baruri). Rezultatele difera mult de la extractie la extractie dar am pus-o pe baza aparatului..

Am verificat azi cutitele rasnitei:
[Image: F3gDijr.jpg]

[Image: YiqLvhE.jpg]

cel mobil pare ok, cel de jos nu stiu daca ar trebui sa aiba uzura aceea si in plus am observat o  deviatie la rotire, atasez si o filmare.
N-am scapat rasnita pe jos, nu am rasnit cu ea la 0.. am folosit-o cam la 0,7 ture, setare la care imi iesea cam 40ml de cafea la 14g boabe in aprox 30 sec

Reply
Ax descentrat.
Trimite-o la garantie.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Oho, e complet descentrat!
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
Daca nu a fost scapata pe jos atunci de unde a aparut acea descentrare?
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
De la rulment?

Reply
Poate fi si de la rulment... cel de sus mai exact, cutitul pare sa se ridice cand se apasa pe ax, adica manivela este in cursa de impingere.
Se poate determina refacand experimentul cu corpul in alta pozitie, si vazut daca rotorul se apropie de stator tot in vechiul punct sau in altul nou, corespunzator apasarii pe manivela.
Daca ar fi sa fie o descentrare, chiar ca e ciudat cum a putut apare, axul ala nu e chiar de mamaliga... :s Huh

Reply
(16-01-2018, 15:33)Gabi_M Wrote: Daca nu a fost scapata pe jos atunci de unde a aparut acea descentrare?

Exista posibilitatea sa fi fost asa din fabricatie, asta e prima mea rasnita si primul contact cu cafeaua de calitate, dupa ce am primit-o am testat cu mai multe granulatii pana am obtinut cantitate/timp de extractie aproximativ dupa recomandari si am folosit-o pe acea plaja de gradatii.. diferentele de la o extractie la alta le-am pus pe baza aparatului fara control de presiune/temperatura si pe variatiile la tampat - neavand experienta nici nu mi-a trecut prin cap ca ar putea fi descentrata rasnita.

Posibil sa fi fost chiar la transport, a fost impachetata intr-o cutie simpla cu niste hartii pe langa corpul ransitei dar fara bubblewrap sau polistiren, deci probabilitatea sa fi primit niste socuri e mare(mai ales la cum manipuleaza curierii pachetele).

O sa vb cu cei de la firma si sa incerc sa o trimit pt verificari saptamana viitoare

Reply
@bocosb
Ai rezolvat problema cu risnita? Ai vorbit cu cei de la firma?
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Question 
Salut, am o rasnita Kinu M38 pe care nu am prea folosit-o si nu stiu cum ar trebui facut reglajul. Ce nu mi-e clar e daca minimul trebuie sa fie la 0 de pe rotita, sau care e ideea? Cutitele se blocheaza daca strang piulita la stanga 0... 9, 8... aproximativ pe la 7.

Reply
Punctul de min e acolo unde se ating cutitele, daca ai modelul la care cutitele se ating. La mine se atingeau in zero. Incearca sa desurubezi piulita de strangere , scoate manerul si roteste-l la 180 grade, e posibil ca zero sa coincida cu punctul de atingere a cutitelor. Pt espresso eu am jonglat in zona 1, adica o tura completa fata de punctul de atingere a cutitelor.
Reglajul se face prin teste, urmarind curgerea , pt o ratie 1:2 in 25-30s.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Multumesc pentru raspuns. In ambele pozitii in care se poate monta manerul, blocajul cutitelor nu coincide cu zero de pe rotita.

Reply
Nu conteaza asta, regleaza rasnita la o tura completa si inca jumatate, si fa un espresso. In functie de ce iti iese, misti mai departe reglajul spre fin sau spre grosier.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(14-02-2018, 17:09)Lyvyoo Wrote: Nu conteaza asta, regleaza rasnita la o tura completa si inca jumatate, si fa un espresso. In functie de ce iti iese, misti mai departe reglajul spre fin sau spre grosier.

Dupa cateva experimente cu rasnita e lar ca rasnita incepe sa scoata macinatura buna de ibric cam de la o tura completa a rotitei de reglaj in sus. Sub iese asa de fin ca pluteste in cafea :-)

Reply
Ii salut pe toti espressomanii! Am lipsit de ceva timp si vin cu o intrebare: cine stie la ce adresa de mail raspund cei de la Kinu? As avea o problema si nu raspund cu toate ca le-am scris pe 2 adrese pana acum. Multumesc si va doresc numai bine!

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk

Scuze daca s-a mai discutat subiectul acesta dar n-am mai studiat topicul de mult.

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60

Reply
Salutare!

Am nevoie de o confirmare, nu am cine stie ce cunostinte tehnice, experienta, cu aceasta rasnita: ax descentrat? Trimit la service?
Rasnita nu a suferit socuri; la rasnirea pt brew nu mai poate fi vorba despre uniformitate, iar pe la 0.8 se ating cutitele, doar intr-un punct, nu pe toata circumferinta... (o folosesc la 1.5, cutitele sunt in regula)
Multumesc!

Reply
O filmare inversa ar fi fost mult mai relevanta, descentarea este importanta la iesire, nu la intrare.
In plus, la intrare piesa acceea care joaca rol de palnie este separata de corp si precizia executarii ei nu are nici o importanta, la multi s-a dezlipit/miscat, chiar a cazut, asa ca daca o vezi ca bate este fara importanta.

Reply
Se misca tot corpul, nu doar palnia. 
Inclusiv la iesire se vede ca rotatia nu este uniforma, dar nu pot surprinde cu camera telefonului. Si e si cresterea gradatiei -> uniformitate rasnire scazuta (de fapt nu mai e).

Edit: e ca in postul #371, dar mai putin evident.

Reply
Ok, o luam altcumva, fara filme...
Strange complet, noteaza gradatia la cat ai blocaj total, apoi slabeste gradual pana cand se roteste liber complet, fara nici o frecare.
Fa diferenta intre gradatii si spune daca e mai mult de 1/3 tura.
La peste 1/2 tura este de trimis la service. Parerea mea, nu scrie asta nicaieri.

Apoi, din pozitia in care se invartea complet incepi sa strangi cat de fin poti, si vezi daca se ating intr-un punct si in restul cercului se invarte liber sau atinge in mai multe puncte.

Reply
- la 0.1 (mai exact 0.12) blocaj complet;
- la 0.9 inca se aud cutitele atingandu-se (de la 0.92 nu se mai ating, consider distanta dintre doua liniute 0.02).
Atinge intr-un punct, in rest se misca liber, considerand o rotatie a manivelei.

Am luat deja legatura cu doamna de la Humi, urmeaza sa trimit rasnita pentru verificare.

Multumesc!

Reply
Da, e descentrare clara la mai mult de 3/4 tura...
Asta a aparut dupa vreun incident ?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)