Espressoman infocat
LV426
Nu, zero incidente. E din august 2017, penultima din stocul producatorului, folosita in regim 1/zi, 2/zi in weekend, la 1.5 gradatie (cel mai des). Cam acum o luna am remarcat jocul, nu stiu daca am gresit continuand sa o folosesc asa, daca nu se atingeau cutitele n-am dat mare importanta.
Espressoman fresh
Cluj Napoca
(16-01-2018, 14:18)bocosb Wrote: Am un M38 luat in mai 2017, l-am folosit in combinatie cu un espressor delonghi modificat cu portafiltru naked + boabe prajite proaspat, cu care am obtinut o cafea decenta (mult peste cea standard din baruri). Rezultatele difera mult de la extractie la extractie dar am pus-o pe baza aparatului..
Am verificat azi cutitele rasnitei:
![[Image: F3gDijr.jpg]](https://i.imgur.com/F3gDijr.jpg)
![[Image: YiqLvhE.jpg]](https://i.imgur.com/YiqLvhE.jpg)
cel mobil pare ok, cel de jos nu stiu daca ar trebui sa aiba uzura aceea si in plus am observat o deviatie la rotire, atasez si o filmare.
N-am scapat rasnita pe jos, nu am rasnit cu ea la 0.. am folosit-o cam la 0,7 ture, setare la care imi iesea cam 40ml de cafea la 14g boabe in aprox 30 sec
Am uitat sa revin cu un update.. am trimis intre timp rasnita inapoi la Kinu(btw f multumit de customer service) doamna de acolo mi-a comunicat dupa verificare: "Axul nu a fost descentrat ci probabil dupa o curatenie la remontarea acestuia a fost deplasat putin arcul" - rasnita a ajuns inapoi la mine si functioneaza perfect.
Aero...
Bucuresti
Cand axul este prins intre doi rulmenti un arc (montat oricum) sa modifice pozitia fata de axa...???
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Curat ciudat...
Ca urmare o desfacui si eu pe a mea, si centrarea s-a pastrat dupa remontare. Ca sa vezi...
O posibila explicatie, rotorul este montat pe ax prin strangere cu o piesa care se insurubeaza in capul axului.
Daca aceea nu a fost stransa bine, la o desfacere ar putea sa se slabeasca, si rotorul sa se aseze stramb la strangere.
Aero...
Bucuresti
Acea piulita are doar rolul de a stabili distanta dintre cutite. Poti sa faci orice, inclusiv sa scoti complet arcul. Nu ai cum sa-l faci sa bata intr-o parte.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Craiova
reglajul de zero banuiesc ca vrei sa zici... cu distanta intre cutite...
Ai desfacut rotorul de pe ax vreodata ?
Aero...
Bucuresti
Problema semnalata era descentrare...
Espressoman infocat
Oradea
Mai foloseste cineva Kinu M38?
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro
Craiova
05-01-2023, 15:32
(Edited 05-01-2023, 15:32 by renatoa.)
Eu am dat-o dupa cateva luni de coabitare cu Feldgrind, adica acum... multi, sa zicem 5 ani.
De atunci n-am mai vazut niciuna la vanzare.
Daca nu era Feldgrind, si acum Arco, probabil o foloseam si azi, nu vad la ce as fi migrat, nimic altceva din ce a aparut de atunci nu merita 450 lei, cum am dat-o. Sigur nu una chinezeasca.
Espressoman in foc@
Iasi
De cand a sosit ARCO am curatat-o si am pus-o de o parte.
Nu o dau, decat 450-500 lei mai bine o pastrez pentru muzeu (daca n-o mai fi nevoie de ea).
Cele mai bune cafele (ale mele) cu ea le-am "produs".
Din partea mea doar lucruri bune despre ea.
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
Oradea
Se preteaza oare si pentru partea de brew sau doar pentru espresso (e stepless sau stepped?)? Cutite special ca pentru Kinu M47 nu cred ca se gaseste
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro
Craiova
Stepless.
Macinatura nu e mult diferita de M47, s-a scris asta cand au fost comparate la inceput, cand Che inca nu era Kinu.
Diferenta cosntructiva a cutitelor este mai pronuntata in zona de intrare, unde se face spargere bruta, dar in ultimul etaj, cel de calibrare, diferenta de la 47 la 38 se reduce la doar 2 mm.
Nu mi-as bate capul cu cutit "de brew", dintr-un reglaj corect facut obtii mai mult decat din schimbarea cutitului.
Daca ti se ofera una la un pret din gama pomenita mai sus, ia-o fara ezitare.
Espressoman fresh
?
(05-01-2023, 14:32)Daniul Wrote: Mai foloseste cineva Kinu M38?
Da eu. O am de noua, luata in 2016. O folosesc de atunci sa macin cafeaua, cam de 2-4 ori pe saptamana. Merge si acum foarte bine, nu am de ce sa ma plang.
Espressoman infocat
Oradea
15-01-2023, 23:10
(Edited 15-01-2023, 23:15 by Daniul.)
Sunt fericitul posesor al unui Kinu M38

As avea cateva intrebari daca se poate.
In primul rand, cutitele se blocheaza la 0 si se freaca pana la nr. 8. Presupun ca este normal. Stiu ca pentru espresso ar trebui sa macin intre 1.5-2.5. Numarul 1 sau 2 inseamna o rotatie completa de la 0 la 0 respectiv doua rotatii?
In al doilea rand, unde gasesc un chart pentru macinaturi?
3. Cum imi dau seama daca trebuie schimbari rulementii sau daca e descentrata rasnita?
Craiova
16-01-2023, 13:07
(Edited 16-01-2023, 13:07 by renatoa.)
8-ul iti spune asta, ar trebui sa nu mai frece cam de pe la 4.
Modul cum freaca iti spune ce fel de descentrare ai, freaca doar intr-un punct, pe tot conturul ?
Zona de brew in care m-am invartit a fost 2.3-2.6, prea rar am iesit din zona asta, dar au fost cafele care m-au fortat sa merg pe 2.2 sau 2.8
E o zona tipica pentru rasnite cu filet avand pasul de 0.75mm
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Simplicity de la ultimul group buy ce pas au?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Oradea
Da, freaca doar intr-un punct pana la 0.8. Si descentrarea cum ar putea fi rezolvata sau doar de cineva priceput?
Espressourile ies ok, baubile, un pic mai amarui fata de 1zpresso K-Max dar am citit ca e normal la kinu.
Craiova
In primul rand as desface complet ca sa vad daca nu cumva e axul stramb.
Gradatia 0.8 ar insemna cam 0.5 mm incovoiere, sesizabila si fara ceas comparator, ajunge sa rulezi axul pe o suprafata plana.
Daca axul trece de testul asta... daca mai tin eu minte bine, cutitul mobil avea 3 gauri de cuplare a nitului de antrenare.
Daca este asa, as incerca sa vad daca nu se aseaza mai bine intr-una din celelalte doua gauri.
Espressoman infocat
Oradea
Sincer nu stiu cum as putea sa desfac cutitul mobil. Atasez un videoclip cu el, este normala sa se miste asa?
https://youtu.be/Y230dRLJATU