Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Cafflano Krinder

#1
Salut. Am un cafflano Kompresso de care sunt foarte mulțumit. Am mai probat alte produse ale lor care par de buna calitate. Sunt foarte curios de performantele noii lor rasnite krinder pe toate plajele de rasnire. Aștept detalii. Mulțumesc.

Sent from my motorola one vision using Tapatalk
 
Reply
#2
Ai vazut-o lansata pe undeva, ca sa avem despre ce vorbi ?

La 99$ cat se anuntza, nu vad ce surprize putem avea. Ceva de clasa aergrind sau xeoleo mai compact.
 
Reply
#3
Când am scris despre ea în decembrie, spuneau că va fi disponibilă din februarie 2020:  Rasnite manuale moderne, capabile espresso
Încă mai este din februarie, dar mă îndoiesc că apare "la timp" la noi mai ales.

Deci cred că ai de așteptat dacă vrei să primești răspuns de la alți utilizatori aici sau dacă ți se pare atât de interesantă să fii tu printre primii care o cumpără(un fel de cobai).

Mă aștept să fie decentă. Rămâne de văzut cum arată și la interior.
 
Reply
#4
(12-02-2020, 11:24)sochaux_ Wrote: ... să fii tu printre primii care o cumpără(un fel de cobai).

ei . .  nu cobai ci . . . espressoTESTman  Big Grin
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
Reply
#5
(12-02-2020, 20:18)slavic1983 Wrote:
(12-02-2020, 11:24)sochaux_ Wrote: ... să fii tu printre primii care o cumpără(un fel de cobai).

ei . .  nu cobai ci . . . espressoTESTman  Big Grin
Sa iasă măcar câteva review uri și poate o cumpăr. Dar nu am experienta la măcinat asa ca nu știu ce informații prețioase v-aș putea da. Momentan experienta mea la rasnite se rezumă la un hario mini care îl folosesc la aeropress și la v60 si un DeLong modificat ptr espresso, care nu prea îmi iese tot timpul.

Sent from my motorola one vision using Tapatalk
 
Reply
#6
Tastecrafters (importatorul Cafflano în România) au anunțat luni pe Facebook că această râșniță va fi disponibilă din luna martie. Vezi aici: Rasnite manuale moderne, capabile espresso
 
Reply
#7
Pentru cine mai urmărește râșnița, ați observat acel vacuum sau cum să denumesc fenomenul(?) pentru cafeaua măcinată la golirea din recipient/pahar?
Mi se pare foarte interesant fenomenul, cum coboară cafeaua, cu viteză scăzută și rămâne oarecum compactată ca un întreg. Aproape aș tinde să cred că ajută pentru cei care nu doresc să facă WDT, mai ales pentru utilizarea cu Kompresso pentru care există potrivire între paharul/recipientul râșniței și sita pentru cafea de la Kompresso.
Prima dată am observat pe pagina Kickstarter postată pe topicul dedicat(Proiecte KS legate de cafea care merita atentia), adaug link-ul și aici: https://www.kickstarter.com/projects/cafflano/krinder
Și azi am observat iarăși în acest video de la Cafflano pe youtube, pus de câteva zile:

 
Reply
#8
Interesant ca importatorul o va avea cu 2 luni in avans fata de proiectul KS Smile
 
Reply
#9
Mie tocmai asta mi se pare un defect sau cel putin o proasta decizie de marketing, acel vacum ce favorizeaza bulgarii si channelingul atat de mult discutat si rasdiscutat. Cred ca se poate evita acel efect printr-o altfel de turnare a cafelei in sita, dar nici nu am cum sa nu fiu oripilat cand vad ca unii marketeaza oricum si orice si culmea, pe unele nise de piata, mai si prinde la public (la fel ca si cafeaua aia de 3 ori prajita). Noroc ca le-a iesit Kompresso bine, desi inclin sa cred ca ori au avut mare noroc si au nimerit-o fara sa vrea, ori au avut vreun colaborator care le-a dat ideea aia si atat, pt ca restul produselor prea sunt "chinezarii", de la calitate pana la imagine. Si tind sa cred ca doar au avut noroc in ceea ce priveste cilindrul Kompresso cu diametrul mic, ce permite presiune mare cu o forta mica, pentru ca executia este oricum de toata jena. A se vedea majoritatea garniturilor proaste, cilindri executati cu tolerante la nimereala, etc. Unii au avut noroc si le-au schimbat, altii nu, ba chiar au fost si certati ca au indraznit sa dea mail producatorului, dar asta e alta discutie care nu merita dezbatuta.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
#10
@KrisssKros - eu nu am avut experienta decat cu Cafflano Classic, adica acel Aeropress cu burduf. Nu sunt de acord ca lasa impresia de "chinezarii". Dimpotriva, gustul mi s-a parut mereu superior fata de Aeropress (nu imi explic de ce) si calitatea constructiei pare excelenta. Nu am folosit Kompresso. Dar de Krinder sunt interesat, mi se pare fain sa ai cutite metalice la pretul asta.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#11
Nu inteleg legatura intre cilindru si noroc...  Confused
Relatia intre presiune, forta si suprafata este o lege a fizicii, si nu are nici o treaba cu norocul.
Un diametru mai mic va necesita o forta mai mica, dar va duce la un pat de cafea mai gros, cu alta extractie decat un pat mai subtire.
Ce diametru isi alege fiecare este un compromis care il face fiecare fabricant, si la cat de subiective sunt gusturile in bransa asta, banuiesc ca se vor gasi papile care sa aprecieze orice fel de extractii, care altora li se par imposibile. Chiar mi-a facut cineva o comparatie interesanta intre extractia de Flair si de cafelat Robot, ca rezultat exclusiv al diferentei de diametre la grup. Smile
De fapt, ai putea avea si dumneata dreptate cu norocul, la cat de aerieni par unii influentzari in domeniul asta... si cat de negandite par unele solutii... poate ca si Kompresso a fost rezultatul unei aruncari cu banul. Cand cade fata care trebuie se zice ca respectivul a fost un geniu Smile in caz contrar... ghinion. 
Ce sa mai zicem de Aeropress, realizat la 66 de ani de un pensionar care a trait (mult prea) decent toata viata datorita unui sistem care iti permite sa patentezi pana si cercul... si sa il numesti "inventie".
 
Reply
#12
In plus, ce mi se pare fain e ca acesta rasnita pare construita pentru brew, dpdv al diametrului (ca si Aergrind). Ce vreau sa spun e ca, dpdv ergonomic, prefer pt brew o rasnita cu diametrul mai mic. Phenix e foarte buna pt brew, dar se vede ca la origine e o rasnita pt espresso, dc te uiti la lungimea bratului si la grosime. Adica pare putin overkill pt rasnirea a 10-20 grame pt brew.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#13
Menționez doar ca să nu se înțeleagă cumva greșit - cuțitul nu este "special" pentru brew.
Din prezentarea de pe Kickstarter pare să fie Italmill de 38mm, stea cu 6 colțuri, cum se folosește la mai multe râșnițe deja, recomandat pentru espresso. Sunt imagini cu cuțitele pe pagina menționată mai sus.
 
Reply
#14
Da, e adevarat, fiind asociata cu Kompresso, pare normal sa fie cutitul pt "espresso". Ma refeream la ergonomie doar.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#15
Pare sa fie ieftina pt ce ofera - 99$. Cat va fi oare la noi?

Pe mine m-ar avantaja sistemul ala cu vacuum sa nu mai fac atata mizerie, cand torn din Phoenix in Kompresso curge peste tot.
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#16
Am si eu o intrebare (care e asa mai de rookie Blush ). As vrea sa comand si eu un Krinder de pe KS chiar daca imi pare putin irealizabil acel termen de livrare in noile conditii. As folosi rasnita strict la brew (aeropress, V60, chemex), iar intrebarea mea e daca vi se pare o achizitie buna pentru astfel de metode de preparare?
Multumesc anticipat!
 
Reply
#17
Dpdv al gustului, Phoenix e probabil peste, pt ca are un cutit dedicat de brew. Cutitele de pe Krinder probabil sunt facute sa rasneasca cu ceva fines-uri, mai ales pt Kompresso. Opinia majoritara e ca fines-urile nu sunt ideale pt metode alternative.

Prin urmare, eu voi astepta o rasnita pt brew, dar care sa fie mai mica decat Phoenix, mai ieftina decat Comandante si cu abilitati de brew similare cu Phoenix Smile

Sigur, am vazut pe Instagram ca cei la SSP testeaza cutite facute de ei pt Comandante, dar probabil preturile vor fi mari, deci nu vad asta ca solutie.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#18
Pentru brew exclusiv, exista electrice precum Wilfa, Encore sau Virtuoso+. Evident mai scumpe dar macar sunt făcute pentru brew.
 
Reply
#19
Multumesc @cradun pentru raspuns. Ce e drept e ca pretul a fost aspectul ce m-a atras instant. Ma gandeam ca e o versiune de compromis (avand in vedere ca, asa cum spui si tu, nu are cutite dedicate pentru brew) buna pentru 55$. Poate nu sunt eu cel care tinde inspre o perfectiune sacra atunci cand vine vorba de cafea.
Oricum, cand gasesti acea rasnita de care zici tu, te rog sa ma anunti si pe mine Big Grin
 
Reply
#20
E posibil sa fie un model de 1zpresso, care sa îndeplinească condițiile lui Radu. Odată cu implicarea barshaker, poate n-ar strica un topic dedicat rasnitelor 1zpresso.
 
Reply
#21
Ai dreptate, @dev, modelele Q, Q2 si JS par sa aibe cutite dedicate pt brew, Q2 fiind cel mai usor.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#22
Am citit mai cu atentie descrierea rasnitei. Nu am gasit insa nicaieri materialul din care este facut corpul. Fiind usoara, probabil este din aluminiu. In clar insa nu am gasit.
Acum am vazut si ca: "Cafflano Krinder is 100% made in Korea product and will be shipped from Korea".
Este epidemie mare si la ei si probabil vor fi cam intarziate trimiterile. Chiar sansele sa scape netaxate la vama scade. Cel putin eu nu am experiente cu colete din Corea. Or fi similare cu trimiterile din China?
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 
 
Reply
#23
Da, 100%, ca tot ce-i extracomunitar.

Constructia... poate fi si plastic, nu m-ar deranja... daca e un policarbonat de parbrize, care chiar nu e scump...
Hario nu de rigiditatea corpului sufera, ci cum joaca cutitele in el Wink
Pe dinafara clar are un imbracaminte de silicon.
 
Reply
#24
Mutam aici discutia despre group buy https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-group-buy

Insa folositi acest topic pentru discutii generale legate de rasnita.

Daca apar informatii oficiale despre sosirea in Romania, dati de veste si aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#25
Materialul sa fie din plastelina, dar ar trebui sa stii ce cumperi. Din experienta proprie, atunci cand un vanzator omite in descriere ceva, chiar acolo nu-i ceva cuser.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 
 
Reply
#26
Dacă s-a adus în discuție stabilitatea oare cât de stabil poate fi axul în partea de sus în special, fiind stabilizat pe o singură axă(și probabil materialul suportului este "plastic")? Din ce se vede până acum așa pare să fie suportul axului, partea superioară. Într-adevăr acel suport unde se întâlnește cu corpul râșniței pare destul de bine întărit, dar... tot nu e ca în cazul în care ar fi 2 axe perpendiculare.
Jos văd că e pe 2 axe, cum ar fi mai normal.
Și în filmulețul de prezentare pus mai sus pe Kickstarter, dacă mă uit cu atenție de la 0:22, eu văd ceva diferențe la distanța care apare între cuțite(bine, aici poate fi ovală și marginea exterioară a cuțitului mobil). Big Grin
 
Reply
#27
cica apare in Ro cu 69E..pe dupa amiaza sper sa avem mai multe detalii
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#28
(18-03-2020, 16:30)Lyvyoo Wrote: cica apare in Ro cu 69E..pe dupa amiaza sper sa avem mai multe detalii

Vad ca deja la tastecrafters cu 435 ron, desi vad ca scrie stoc limitat, se poate o reducere pt forum? Sau group buy direct de pe tastecrafters.

Si nu am inteles f bine, e stepped? Si daca da, cât de mari sunt pașii, știe cineva?
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#29
435 lei e aproape de 99$, manufacturer's suggested retail price, pretul de lista la se care pretinde pe KS ca va iesi pe piata rasnita, desi de regula niciodata nu se respecta asta, este mai curand o tatonare cum primeste piata produsul la pretul asta, si in final iese mai ieftin.
Oricum, 435 lei nu e 69 Euro... Confused poate daca adaugi TVA sa treaca de 400 un pic.

Cu pasi sau fara pasi, imi e neclar si mie... roata aia pare sa se invarta liber cand nu are manerul pus... in schimb, nu imi e clar daca se poate monta manerul intre doua pozitii marcate cu cifre... Confused Huh
Cat de mari sunt pasii, vezi la KS exemple de macinaturi la diverse gradatii.
 
Reply
#30
A fost actualizata sectiunea de reduceri pt Krinder, dar nu a anuntat inca Razvan
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)