Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Ascaso I-mini i2 ( cutite conice)

#1
IN ultimul timp am vazut in discutiile pe care le-am purtat cu diferiti clienti ca sunt nemultumiri la adresa acestor rasnite , unii dintre cei ce nu posteaza dar citesc cu nesat aceste pagini s-au plans de calitatea indoielnica a acestora chiar va pot da exemplu un client ce a ajuns sa schimbe 3 rasnite in perioada de garantie . Asa ca aveti grija cand va cumparati rasnita
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#2
Mihai, si eu am auzit oameni care nu au fost incantati de anumite sortimente de cafea de la tine sau de la Papajacques sau de la Florescu. Asta nu inseamna ca voi nu aveti cafea buna Smile Ascaso sta foarte bine pe rasnite si NIMENI de pe topicul de pe Softpedia nu a raportat probleme de garantie. De aceea tind sa cred ca vorbesti de un caz izolat si nu e bine sa generalizam, mai ales ca nu avem pe masa cazul concret. Iar daca privim forumurile de afara vom vedea ca Gaggia BAby de exemplu, are foarte multe probleme de fiabilitate. In schimb Gaggia Classic nu.
Ascaso I-mini are doar pacatul de a fi mai greu de reglat, cel putin la inceput, pana te obisnuiesti cu ea. In rest, pentru 145E e cea mai ieftina rasnita buna!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
Este vorba de 2 clienti ,unul dintre ei chiar l-ai vazut in magazin, cand ai venit ultima data.
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#4
care erau problemele de care se plageau? intreb fiindca chiar sunt curios. pana acuma nu s-au raportat probleme, chiar erau useri multumiti de ea si se constituia in cea mai ieftina rasnita buna pt espresso. pe softpedia am recomandat-o de mai multe ori. daca sunt probleme e bine de stiut, ca sa vedem ce avem de facut in continuare.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#5
Am vorbit la telefon astazi cu un asemenea posesor de Ascaso I-mini I1 (cutite plate si mecanism de bronz), pe care il astept activ pe forum caci vad ca se pricepe si e pacat. Nu stiu despre ce user este vorba, poate ne spune.

Se pare ca sistemul care tine cutitele ar fi descentrat si ca e o problema de garantie. E prima ora cand aud asta pe forum, despre o rasnita, indiferent de marca. Am inteles ca importatorul e pus in tema si se va rezolva prin inlocuire/reparatie. Dar nu a fost cazul sa schimbe 3 rasnite pe garantie.
Poate intra chiar el sa ne spuna cate ceva.

#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#6
Eu nu vorbesc de dragul de a vorbi
Daca cei ce au probleme doresc sa posteze , OK
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#7
Eu sunt posesor al acestei rasnite. Am sa incerc sa fiu succint desi sunt sigur ca-mi va iesi o poveste.
Well, am pornit in achizitionarea acestei rasnite ca urmare a recomandarilor de pe forumul softpedia. Stiam cam la ce sa ma astept. Lipsa posibilitatii de a controla vizual pe aparat, gradul de macinare mi l-am asumat. A contat pretul raportat la review-uri pozitive (softpedia si forumuri exterioare). Am luat in considerare si achizitionarea unei rasnite manuale insa m-am gandit ca pasiunea candva te lasa si nu vei mai avea chef sa dai la pedala in fiecare dimineata pentru o cafea.
Am dorit sa iau varianta din aluminiu polishat pentru felul in care arata, mai stilata insa apoi facand un calcul am realizat ca intre aceeasi rasnita imbracata in plastic negru ABS sau aluminiu polishat diferenta de 200RON chiar nu merita. Practic am sa ma refer la cea mai ieftina rasnita "buna" dupa cum se recomanda.
Nu-mi place: ca nu e robusta, ca ramane cafea pe "traseu" pe care trebuie sa-l scobesc permanent dupa macinare ca sa las liber traseul pentru macinaturile ulterioare, ca e din plastic... ca modelele pe care le-am vazut in review-uri nu contineaua acel mic buton rotativ de jos care regleaza timpul de rasnire, ca in momentul in care rasneste si vrei sa o faci in portafiltru da cafea multa pe afara din cauza vitezei de macinare si probabil a electrizarii cu plasticul (din acest motiv nu mai rasnesc in portafiltru ci intr-un pahar mic de inox si apoi torn in portafiltru), ca din cauza greutatii reduse chiar simt nevoia sa tin mana pe ea cand rasneste.
Iar ceea ce nu mi-a placut major a fost ca stiind din mai multe review-uri ca functioneaza prin apasarea butonului central rasnirea terminandu-se cand acesta nu mai este apasat cu portafiltru, am observat ca practic regulile s-au schimbat rasnirea pornind prin apasarea butonului insa e temporizata de micul buton din josul rasnitei.
Gradul fin de macinare il obtii rotind 360gr rotita insa de multe ori nestiind practic unde te afli exact cu macinatura decat prin teste.
Legat de partile pozitive nu pot spune decat ca isi face treaba cateodata si de 3-4 ori pe zi si sper sa o faca pentru o vreme de cel putin 1-2 ani. Vazand la un coleg un Vario am vazut o diferenta majora de abordare. E practic un OZN pe langa I-mini insa si diferenta de pret e semnificativa.

Am ales in poza varianta rosu ca sa se inteleaga mai bine la ce m-am referit.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#8
Foarte util review-ul. Crezi s-ar fi gasit in aceeasi categorie de pret ceva mai ok?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#9
Lyvyoo nu sunt un cunoscator al pietei. Insa intre cele cateva vehiculate ca "bune pentru acasa" este cea mai buna alegere in gama asta de pret. am vazut ca si lelit a scos o rasnita. Nu stiu care-i pretul ei si cam cat e de buna.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#10
Si eu sunt curios de Lelit. Mai ales de cea stepless. CU reduceri pt forum, cea stepless ar fi 810 lei. Vestea buna e ca am obtinut de la importator 20% pentru CUnill Tranquilo!!! I-am explicat ca forumistii se pricep...nu poti sa te apropii de Vario cu Tranquilo, si va ajunge la 1100 si ceva de lei, ceea ce tot nu e putin, dar e mai omenesc. Trebuie sa ma iau sa refac tabloul ala de reduceri ca am ramas in urma rau! Si tare m-as bucura sa avem ocazia 4-5 insi de pe forum sa testam rasnitele astea!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#11
(25-04-2012, 08:36)Lyvyoo Wrote: Si eu sunt curios de Lelit. Mai ales de cea stepless. CU reduceri pt forum, cea stepless ar fi 810 lei. Vestea buna e ca am obtinut de la importator 20% pentru CUnill Tranquilo!!! I-am explicat ca forumistii se pricep...nu poti sa te apropii de Vario cu Tranquilo, si va ajunge la 1100 si ceva de lei, ceea ce tot nu e putin, dar e mai omenesc. Trebuie sa ma iau sa refac tabloul ala de reduceri ca am ramas in urma rau! Si tare m-as bucura sa avem ocazia 4-5 insi de pe forum sa testam rasnitele astea!
Fa o sectiune speciala(un thread) pe forumul tau, unde oricine sa poata intra si sa vada ultima actualizare. Ar fi cel mai usor de urmarit.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#12
Mai oameni buni , va bate-ti joc de banii vostri , luati Hario sau oricare alta si este de 10 ori mai buna , NICIODATA o rasnita electrica nu se va ridica la nivelul uneia manuale
Cat dureaza sa macini 15g de cafea
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#13
Rasnitele manuale sunt foarte bune, daca le alegi cu grija. Dar 15g de cafea inseamna un minut si jumatate de manivela. Daca bea si partenera, mai dai un minut jumate' sau da ea singurica daca va treziti la ore diferite. Concluzia pe care o voi trage si in review-ul lui Hario este ca ai nevoi de pasiune si ai nevoie sa-ti doresti cu adevarat o rasnita manuala, nu sa o cumperi de gura cuiva. Baiatul cu Ascaso-ul I1 (cutite plate) descentrat are un Hario Mini Mill si era multumit de ea, insa in multe momente simtea nevoia unei rasnite electrice. Bineinteles, fiecare rasnita electrica vine cu dezavantaje si avantaje. Acum fiecare judeca in functie de buget, informatii si pasiune, ce ar fi mai potrivit.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#14
okayo, cine ti-a recomandat pe softpedia fix acest model? Adica Ascaso i-mini I1 cu cutite plate, daca am inteles corect.

Ca regula, in categoria asta de pret eu am recomandat mereu, bine, mesajele s-au pierdut in negura timpului Big Grin, o rasnita cu cutite conice.
Rasnita buna cu cutite plate la 150-200 euro nu exista, indiferent de producator.

Sint uimit de usurinta cu care lumea compara si judeca o rasnita de 150 de euro cu una de 350 de GBP (Mahlkonig Vario), adica de aproape 3 ori mai scumpa.
 
Reply
#15
(25-04-2012, 22:51)honciucmihai Wrote: NICIODATA o rasnita electrica nu se va ridica la nivelul uneia manuale
Well, eu as risca bucuros s-o folosesc pe amarata asta electrica: Angel
http://www.1st-line.com/machines/comm_mo...a_nino.htm
 
Reply
#16
Salut Torin. Eu am o rasnita Ascaso insa modelul e I2 mini. Cutitele sunt conice din ce am vazut. Rasnita isi face datoria insa vazand un Vario la lucru mi-am schimbat optica.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#17
(02-06-2012, 08:15)okayo Wrote: Salut Torin. Eu am o rasnita Ascaso insa modelul e I2 mini. Cutitele sunt conice din ce am vazut. Rasnita isi face datoria insa vazand un Vario la lucru mi-am schimbat optica.

Salutare,
Deci nu cu tine a vorbit Liviu la telefon. Smile I-mini cu cutite conice am si eu, de metal vopsit in negru. Evident ca nu e perfecta, dar eu sint foarte multumit de ea. Evident ca Vario ii este superioara din orice punct de vedere. Dar Vario costa 2000 de RON.
 
Reply
#18
(02-06-2012, 08:05)Torin Wrote:
(25-04-2012, 22:51)honciucmihai Wrote: NICIODATA o rasnita electrica nu se va ridica la nivelul uneia manuale
Well, eu as risca bucuros s-o folosesc pe amarata asta electrica: Angel
http://www.1st-line.com/machines/comm_mo...a_nino.htm

26 kg ??? Cam 2 Silvia.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#19
Bun venit Torin pe espressoman Smile

Sper sa intre pe forum si baiatul cu care am vorbit la telefon si sa ne spuna ce a mai facut...

Foarte multe cuvinte de lauda despre acel ascaso i1 (cutite plate) avea tipul de pe bellabarista.co.uk care preaslavea calitatea lui i1 in fara lui i2. Acum e de analizat intr-adevar... Abia astept ziua unui blind test cu toate masinariile despre care s-a discutat pe forum Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#20
Am citit linkul la vremea respectiva, imi amintesc ca l-ai postat si pe softpedia. Tipul de pe bellabarista.co.uk cam bate campii imo. A 'testat' si 'evaluat' rasnitele si nu stiu cum s-a nimerit, dar topul lui s-a ordonat fix in ordinea crescatoare a pretului. Bizar putin zis. Smile Si asta in conditiile in care el VINDE toate echipamentele testate.
Cutite plate SI ieftina este o alegere PROASTA indiferent de producator. Este parerea cam toturor greilor de pe home-barista. Si este perfect logica. Cutitele au diametru minuscul etc
 
Reply
#21
Sunt si eu posesorul unei rasnite Ascaso I-mini I2 (carcasa de plastic neagra) si va pot spune ca sunt perfect de acord cu review-ul lui okayo. partea mecanica/electrica pare trainica dar exteriorul cam lasa de dorit, cel putin asta din plastic. Imi parea in mana foarte fragila si nu stiam de ce, pana am descoperit ca "ochii" in care se prind holzsuruburile in interior sunt facute binenteles din acelasi plastic ca si carcasa si fiind casant erau cam toate crapate, binenteles nepaiputand sa fie stranse cat trebuie pentru a o rigidiza (antidot se gaseste, ca doar suntem toti ingineri, dar nu-mi pare deloc in regula). O mica problema mai am cu ea, si se pare ca e doar la mine pt. ca nu am mai gasit nimic similar: bolul in care sta cafeaua trebuie tinut apasat in timp ce rasneste pentru ca altfel se ridica pana cade ( se intampla numai cand exista cafea in bol, cand este gol sta bine-merci), o sa ma gandesc la o rezolvare si pentru aceasta problema. Una peste alta eu sunt multumit de rasnita, isi face bine treaba si nu stiu daca exista ceva mai bun la aceeasi bani.
 
Reply
#22
Recunosc ca de problema bolului nu am amintit. Intr-adevar si eu trebuia sa tin bolul sa nu cada mai cu seama ca o alimentam doar pentru cafeaua ce trebuia facuta. Mi s-a parut ciudat ca nu au prevazut ceva in privinta asta.
Si eu zic ca e o rasnita buna cu micul impediment ca nu prea stii unde te afli cu reglajul rasnitei neexistand o gradare sau o marime de comparatie. Iar ca idee dupa ce am trecut la Vario pana am reglat-o tot aveam impresia ca am facut o greseala si ca mai bine ramaneam pe Mini :-)
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#23
Am patit si eu asta sa-mi sara bolul si am rasnita ta OKAYO Smile si de atunci tin si eu cu mana. E adevarat ca este putin cam greu de reglat dar prin cateva incercari reusesc. In rest e foarte buna rasnita.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
 
Reply
#24
(29-08-2012, 15:29)msuct Wrote: "ochii" in care se prind holzsuruburile in interior sunt facute binenteles din acelasi plastic ca si carcasa si fiind casant erau cam toate crapate, binenteles nepaiputand sa fie stranse cat trebuie pentru a o rigidiza (antidot se gaseste, ca doar suntem toti ingineri, dar nu-mi pare deloc in regula).

La ce antidot te-ai gandit?
Nu suntem toti ingineri... Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#25
Iata si colegul de forum ce mi-a luat rasnita.
Concluzie: E o rasnita buna cu mici neajunsuri.
Sincer acum nu stiu daca as mai face pasul catre Vario, insa si Vario e alta "mancare de peste" ;-)
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#26
Care este diferenta din ceasca dintre vario si mini? Adica cu acelasi tip de cafea se obtin 2 cafele diferite la gust?
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc
 
Reply
#27
Uite de aia trebuie sa facem candva o intalnire nationala, cu sculele dupa noi Smile Cand 10 insi vor spune da, se simte o diferenta clara, atunci vom putea sa afirmam ceva sigur. Altfel vorbim de nuante si de subiectivisme.

In functionalitate si utilizare, da, mie mi se pare o diferenta de la cer la pamant. E adevarat ca m-am jucat doar o zi cu un I-mini...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#28
Sincer nu as putea da un raspuns la intrebare.
Eu am Gaggia Classic (cred ca si tine). Nu are PID, nu stiu cat de constanta este temperatura de la o extragere la alta, cand las 25, cand 30 de sec, cand fac laptele mai bine cand il fac ciorba fierbinte (ceea ce nu e bine pentru cafea chiar daca e cremos)... asa incat rezultatele variaza chiar si asa destul de mult. In tot acest timp am realizat ca o cafea buna tine de multe variabile (printre care si cele enumerate mai sus) astfel incat atunci cand toate concura spre ce trebuie poti fi multumit de rezultatul din ceasca. In plus materia de baza: cafeaua nu e nici ea o "constanta". Gustul ei poate varia de la o prajire la alta si culmea pentru mine am constatat ca gustul unui sortiment (ex. hasbean) care m-a uimit candva acum nu m-a mai impresionat asa mult (am exemplul a doua cafele: Oporapa si Sidamo luata si de Liviu ultima oara). Concluzie: cand dai de un sortiment bun continua sa comanzi/cumperi in aceeasi perioada pana iti satisfaci placerea la refuz caci s-ar putea sa nu te mai intalnesti cu ea, chiar daca la anul ai aceeasi cafea din aceeasi regiune.

Ahhh si o mica completare. Cred ca aparatele care cu adevarat iti ofera o constanta a "extragerii" sunt automatele pentru ca sunt roboti si fac fiecare proces calculat (rasnire, incalzirea apei, etc). Cu toate astea pentru mine placerea de a pregati cafeaua e prea mare ca sa renunta in a o face manual... neluand in considerare aspectul gust, etc
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#29
Ma bag si eu in discutie deoarece , cred , ca pot face cateva observatii legate de acest subiect legat de rezultatul din ceasca functie de scule .

Am mai postat si unii din colegi stiu ca am posibilitatea sa folosesc 2 seturi , complet diferite , de scule .
1. Lelit PL41 TEM cu rasnita MDF Gaggia site nepresurizate Lelit si tamper dinamometric Ascaso .
2. Expobar Leva Dual Boiler cu rasnita Vario Mahlkoning , site VST tamper dinamometric Concept Art reglat la 20 Kgf.

Ambele espresoare au PID si indicator de presiune , ambele rasnite au posibilitate de a regla dimensiunea macinaturii .

Folosesc aceeasi cafea de la Sarkis insa gustul difera mult. La fel difera si corpul cafelei iar , chiar daca obtin crema din abundenta cu amandoua , cea de la Expobar este mai densa mai catifelata si o simt altfel . Este motivul pentru care eu nu mai beau cafea la birou si ma pastrez pentru 2 shoturi acasa , unul dimineata iar al doilea cel mult la ora 18.

O alta observatie vine in legatura cu cafeaua de la Hasbean care este putin prajita , fata de preferinta mea in acest sens si care facuta acasa a fost ok , baubila dar nu pe gustul meu ( am combinat-o 4 sarkis -1 hasbean ) . La birou cafeaua iesea si mai acida si mai apoasa ca acasa iar colegii nu au consumat-o ca atare ci , la sfatul meu , au combinat-o si ei .

Pot scrie mult pe acest subiect dar , ca sa scurtez , trag o concluzie personala si nu doresc sa desconsider nici un echipament din dotarea vreunui coleg , DA tipul echipamentului influenteaza major gustul din ceasca , rasnita fiind de o importanta majora in aceasta combinatie .

Gustul este o problema de perceptie , a fiecaruia dintre noi iar rafinamentul cu care se prepara ceva oferit spre degustare influenteaza mult calitatea preparatului si in consecinta gustul perceput este diferit fata de acelasi preparat facut in alte conditii.

Vario rasneste mai precis decat MDF -ul iar Expobar-ul are alt mecanism de preparare al shotului si de aici si diferentele din ceasca.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#30
Sunt de acord cu ce zice Radu si sunt convins ca asa si este. Un aparat mai scump cred ca aduce si un plus in ceasca comparativ cu unul mai ieftin unde tu utulizatorul cred ca trebuie sa fii expertul pentru a obtine o extractie reusita. Adica un shot extras cu Classic de un tip ce isi cunoaste jucaria poate fi mai bun decat unul extras cu un Expobar de un nestiutor insa Expobarul iti da mai multe sanse sa faci o extractie buna.

Cat despre cafeaua de la Hasbean incearca si cateva pungi de cafea single origin din cele "laudate". S-ar putea sa fii incantat de arome. La asta exceleaza ei. Ca si PJ gradul lor de prajire este mai redus tocmai pentru a compensa prin aroma. S-ar putea ca acele blenduri pe care tu le-ai luat (si pe care eu personal nu le-am incercat) sa nu fie chiar combinatia castigatoare. Ma repet insa nu toate cafelele lor sunt premium. Una buna, alta medie, alta proasta. Cam asta e experienta mea cu ei.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)