Welcome Back Log In Create Account

Rasnita AVX CG301

(08-11-2025, 11:24)renatoa Wrote: Rasnita cu traditie:
Viteză rotație cuțite: 1.600 rotații/min (60 Hz)
Asta denota folosirea unui motor electric asincron ieftin, generic, folosit dintotdeauna in electrocasnicele de masa, la toate blenderele de exemplu, si la care, cel mai important, nu se poate modifica turatia decat foarte complicat.

Rasnita ieftina, made in china
Quote:Au turatie 500rpm, putine au asa ceva.
Adica motor DC, cu turatie variabila din constructie, 500 RPM este doar reglajul din fabrica, dar are in interior deja circuitul de variatie turatie, doar ca nu e scos afara butonul si eventual afisajul.

Ce rost mai are sa invoci traditia cand nu poti face asemenea comparatii elementare doar uitandu-te in specificatii, fara macar sa desfaci echipamentul ?

Repere, care sunt alea ? pozele glossy si laudele fara suport ? Si anchilozare, fara reactie la ce se intampla in jurul tau...
Reperele le-am pierdut de mult, de cand am inteles ce inseamna Neckermann

Deci doar sa  fiu inginer sa mi se permita sa sper ca pot respecta o companie care se bazeaza si pe traditie? Dar daca bagi un motor de aur intr-un ambalaj de plastic care se misca pe masa e superior ca un produs cu un motor de fier dar care livreaza o rajnire uniforma? Astea-s asa, pana la urma produsul final e rezultatul mai multor etape care trebuia se se si potriveasca
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
(08-11-2025, 10:42)alex_b Wrote: Deci nu am o problema ca sunt din china ci ca habar nu am daca cine le face stie ca sunt pentru rajnit cafe si nu pentru orez :)
La afirmația asta nu am cuvinte
Te-ai uitat cumva la geometria cuțitelor? Ai observat cumva că e aceeași că la ceea ce ai in semnătură?
Cât despre aliniere facem testul cu markerul daca vrei pe echipamentul din semnătura ta și ai să vezi cat de bine e aliniată
Dar sa faci afirmații așa doar ca să.....chiar nu înțeleg
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Eu tot ce am spus e ca habar nu avem cine face aceste aparate de multe ori. Renatoa, Acuma daca tu esti ok cu asta , ce sa zic foarte bine, eu unul mi-as dori sa stiu macar cu ce se ocupa compania  care construieste aceste aparate. Poti spune ca sunt de moda veche ce sa zic

(08-11-2025, 11:32)cyrusct82 Wrote:
(08-11-2025, 10:42)alex_b Wrote: Deci nu am o problema ca sunt din china ci ca habar nu am daca cine le face stie ca sunt pentru rajnit cafe si nu pentru orez :)
La afirmația asta nu am cuvinte
Te-ai uitat cumva la geometria cuțitelor? Ai observat cumva că e aceeași că la ceea ce ai in semnătură?
Cât despre aliniere facem testul cu markerul daca vrei pe echipamentul din semnătura ta și ai să vezi cat de bine e aliniată
Dar sa faci afirmații așa doar ca să.....chiar nu înțeleg
Sincer eu nu ma pricep la partea de mecanica. Degeaba imi ceri sa analizez un produs in acest fel. In schimb imi doresc sa am incredere in producator, ori pentru asta ma bazez si pe niste lucruri ceva mai subiective dar care nu le-am inventat eu. Stiu ca e mult marketing in spate, dar acuma sa arunc cu noroi in orice companie care indrazneste sa mai zica ca produsul rezultat se bazeaza si pe experienta din urma ?

Reply
Și dacă știm cu ce ne ajuta la gustul in ceașcă?
Te mai întreb însă o data și testat pe Fiorenzato alinierea? Că e foarte simplu și nici garanția nu o pierzi

Reply
(08-11-2025, 11:37)cyrusct82 Wrote: Și dacă știm cu ce ne ajuta la gustul in ceașcă?
Te mai întreb însă o data și testat pe Fiorenzato alinierea? Că e foarte simplu și nici garanția nu o pierzi

Nu ma pricep, habar nu am sa o fac. Alinierea e o parte , nu stiu deci serios acuma toata discutia asta, sunt pacatos ca imi doresc ca o companie sa aiba o cultura si o reputatie construita pe ani de munca? Sa pot avea si eu ca neinginer si nemecanic o siguranta mai mare asupra unu produs?

Reply
Atunci ?
Nici eu nu ma pricep la lucruri scumpe. Incerc sa le evit.
De asta sunt aceste forumuri. Sa evitam sa cheltuim banii aiurea. Unii citesc, altii nu.
Carcasa e de plastic, dar nu joaca pe masa mea. pe masa ta joaca ? am vazut rasnite cu icoana la care se vindea si un covor de cauciuc de pus sub ele, de icoane ce erau. A mea nu e icoana si nu am pus covor de cauciuc.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
(08-11-2025, 11:41)alex_b Wrote:
(08-11-2025, 11:37)cyrusct82 Wrote: Și dacă știm cu ce ne ajuta la gustul in ceașcă?

Nu ma pricep, habar nu am sa o fac. Alinierea e o parte , nu stiu deci serios acuma toata discutia asta, sunt pacatos ca imi doresc ca o companie sa aiba o cultura si o reputatie construita pe ani de munca? Sa pot avea si eu ca neinginer si nemecanic o siguranta mai mare asupra unu produs?
Nu ești păcătos pentru ceea ce dorești dar ești păcătos pentru ceea ce afirmi fara sa cunoști
Pentru verificare aliniere nu-ți trebuiesc mari cunoștințe de mecanica
Ai nevoie de 1 marker nepermanent și să desfaci partea superioara a râșniței pe care oricum o faci când mai cureți râșnita

Reply
(08-11-2025, 11:47)cyrusct82 Wrote:
(08-11-2025, 11:41)alex_b Wrote:

Nu ești păcătos pentru ceea ce dorești dar ești păcătos pentru ceea ce afirmi fara sa cunoști
Pentru verificare aliniere nu-ți trebuiesc mari cunoștințe de mecanica
Ai nevoie de 1 marker nepermanent și să desfaci partea superioara a râșniței pe care oricum o faci când mai cureți râșnita

Ce am afirmat fara sa cunosc, doamne fereste? Ca nu stiu cine face rajnitele ?

Reply
(08-11-2025, 10:42)alex_b Wrote: Ce nu inteleg eu cu toate aceste aparate din china incluziv cele de la df, este cum putem avea ceva mai multa siguranta ca vin calibrate si aliniate cat de cat corect? Ca s-a investit un pic de research in acest lucru? Adica ai un produs care e vandut sub nu stiu cate branduri, dar pana la urma cine l-a facut de fapt? Sau mai nou cumparam lucruri doar ca sunt ieftine  ? Poate sunt facut de o asistenta medicala pe undeva care habar nu are ca va urma sa rajneasca cafea. Deci nu am o problema ca sunt din china ci ca habar nu am daca cine le face stie ca sunt pentru rajnit cafe si nu pentru orez :)
Mai nou vad ca la reviews am ajuns sa ne miram ce buton de on off are

Asta că doar despre asta tot discutam

Reply
(08-11-2025, 11:32)alex_b Wrote: Eu tot ce am spus e ca habar nu avem cine face aceste aparate de multe ori. Renatoa.
...

Ba se stie, cam despre toate se stie, pentru cine a inceput sa studieze catalogul firmelor chinezesti de profil.
Si ce daca... iti inspira mai mult respect daca stii ca este o fabrica cu hale cat electroputere ? Inainte de a deveni mall Smile

https://shardor1.en.alibaba.com
Aici poti vedea spatiile de productie si depozitare, cat si certificatele produselor, fara de care AVX nu ar putea importa asa ceva.

Company: Changsha Shardor Electrical Appliance Technology Co., Ltd.
Headquarters: Changsha, Hunan, China.
Year Established: 2018.
Factory Location: No. 28, Yanjiang East Road, Zhongshan Torch Development Zone, Guangdong Province.

https://shardorlife.com

Ce coincidenta... tot 20 ani de experienta au si astia... doar ca nu am stiu de ei.

Reply
(08-11-2025, 12:04)renatoa Wrote:
(08-11-2025, 11:32)alex_b Wrote: Eu tot ce am spus e ca habar nu avem cine face aceste aparate de multe ori. Renatoa.
...

Ba se stie, cam despre toate se stie, pentru cine a inceput sa studieze catalogul firmelor chinezesti de profil.
Si ce daca... iti inspira mai mult respect daca stii ca este o fabrica cu hale cat electroputere ? Inainte de a deveni mall Smile

https://shardor1.en.alibaba.com
Aici poti vedea spatiile de productie si depozitare, cat si certificatele produselor, fara de care AVX nu ar putea importa asa ceva.

Company: Changsha Shardor Electrical Appliance Technology Co., Ltd.
Headquarters: Changsha, Hunan, China.
Year Established: 2018.
Factory Location: No. 28, Yanjiang East Road, Zhongshan Torch Development Zone, Guangdong Province.

https://shardorlife.com

Ce coincidenta... tot 20 ani de experienta au si astia... doar ca nu am stiu de ei.

Ok, iti dai seama ca un muritor de rand greu da de aceste informatii, in fine , dupa asa discutie daca nu ai nervii tari, risti sa iti pierzi complet orice reper in viata

Reply
(08-11-2025, 12:13)alex_b Wrote: dupa asa discutie daca nu ai nervii tari, risti sa iti pierzi complet orice reper in viata
Așa e când te bagi unde nu cunoști ;)

Reply
Eu m-as intreba de unde mi-am format reperele astea... usurel, pas cu pas, pe indelete, cum am ajuns sa cred ca unii sunt niste monumente de perfectionism, cand e plin de semnale imprejur ca improvizeaza din greu, ca dorelii de la dacia cand nu se potrivea o usa dintr-un lot nou la caroseria din lotul vechi.

Sa inteleg ca nu esti fan F1, deci nu urmaresti ce degringolada e la Ferrari?
Le afecteaza cumva vanzarile masinilor de fitze incompetenta din F1 ?

Sa reamintesc cum a votat jumatate de tara un necunoscut fabricat in 3 saptamani ?
Da, trebuie nervi tari azi, ca sa distingi realul de facatura.

Reply
(08-11-2025, 12:22)renatoa Wrote: Eu m-as intreba de unde mi-am format reperele astea... usurel, pas cu pas, pe indelete, cum am ajuns sa cred ca unii sunt niste monumente de perfectionism, cand e plin de semnale imprejur ca improvizeaza din greu, ca dorelii de la dacia cand nu se potrivea o usa dintr-un lot nou la caroseria din lotul vechi.

Sa inteleg ca nu esti fan F1, deci nu urmaresti ce degringolada e la Ferrari?
Le afecteaza cumva vanzarile masinilor de fitze incompetenta din F1 ?

Sa reamintesc cum a votat jumatate de tara un necunoscut fabricat in 3 saptamani ?
Da, trebuie nervi tari azi, ca sa distingi realul de facatura.

partea de precizie, mecanica fina etc. nu o pot face chiar orice companii, asta e adevarul. Cred ca totusi experienta isi spuna cuvantul de multe ori, sigur ca nu tot timpul si sigur ca multe companii isi pierd din acele skillsuri, dar totusi poti avea un element de siguranta suplimentar daca nu a aparut de ieri.

Reply
Pai tocmai ai aflat ca Shardor nu a aparut ieri. au 20 de ani de experienta.
Intrbarea mea ramane :
de ce nu a primit si avx CG301 reducerea de vineri ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
(08-11-2025, 12:49)alin1970 Wrote: Pai tocmai ai aflat ca Shardor nu a aparut ieri. au 20 de ani de experienta.

Experienta in rajnite ?

Reply
(08-11-2025, 12:49)alin1970 Wrote: Pai tocmai ai aflat ca Shardor nu a aparut ieri. au 20 de ani de experienta.
Intrbarea mea ramane :
de ce nu a primit si avx CG301 reducerea de vineri ?

A primit.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
Daca verifici, s-ar putea sa afli ca au facut mai multe rasnite decat italienii.

a primit AVX Cg 301 reducere ? cat ca nu am vazut reclama.

Reply
(08-11-2025, 12:56)alin1970 Wrote: Daca verifici, s-ar putea sa afli ca au facut mai multe rasnite decat italienii.

Te las pe tine sa verifici

Ma retrag de pe acest topic, nu doresc ca parerile mele sa devieze chiar complet subiectul

Reply
De unde stii cu ce au inceput italienii ?
Kinu a inceput cu multi ani de asamblat rasnite pentru zass... de sare si piper majoritatea, prea putine de cafea.
Doar ca acum in CV le apare ca au zeci de ani de experienta si milioane de bucati in domeniul rasnitelor de cafea... asa se scrie istoria...

Reply
Am vazut ca mai este avx alba redusa la 800 lei.

Reply
(08-11-2025, 12:56)alin1970 Wrote: Daca verifici, s-ar putea sa afli ca au facut mai multe rasnite decat italienii.

Este varianta silver.
Cea neagra parca avem 1 buc in stoc, dar si din silver sunt 1-2 si gata.
Pana cand nu intra lotul nou out of stock...
--Only God Can Judge Me--

Reply
S-au dus ca painea calda.
Daca nici acum nu s-au vandut DF-urile, atunci cred ca nu se vor mai vinde.
DF au 1000 lei reducere si inca mai sunt in stoc ?
Prin compartie AVX CG301 a avut doar 100 lei reducere si deja s-a epuizat stocul ?
De ce asa mari diferente de discount ?
Poate lumea chiar isi doreste rasnitele plasticioase.

Reply
sau poate stocul df era mult mai mare? ai laudat avx asta zici ca tu esti producatorul
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Concurenta ne face noua bine.
Poate asta va forta reduceri de preturi pe la icoane.
Eu nu laud, doar spun ce gandesc si explic cum ma pricep mai bine recomandarile in speranta ca sunt de ajutor cuiva interesat.
Deranjeaza asta pe cineva ?
ps. sigur stocul DF era mai mare, dar oare cum era sa fie o reducere asemanatoare si la Avx ?

Reply
(08-11-2025, 16:15)alin1970 Wrote: Concurenta ne face noua bine.
Poate asta va forta reduceri de preturi pe la icoane.
Eu nu laud, doar spun ce gandesc si explic cum ma pricep mai bine recomandarile in speranta ca sunt de ajutor cuiva interesat.
Deranjeaza asta pe cineva ?
ps. sigur stocul DF era mai mare, dar oare cum era sa fie o reducere asemanatoare si la Avx ?

Fain era ca la espressorul avx DB1x sa nu existe reducere, in schimb rasnita cg301 sa fie oferita gratuit la pachet cu acesta. In acest fel un cumpărător nu se mai orienta separat catre o alta rasnita.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
Salut!
Tocmai ce am primit rasnita si am o nelamurire, am un portafiltru de la breville de 58 si nu reusesc sa l introduc in suportul rasnitei…. Ar trebui sa l folosesc cu blocker ul de la rasnita dat jos? 
Multumesc!

Reply
(11-11-2025, 23:14)Belni Wrote: Salut!
Tocmai ce am primit rasnita si am o nelamurire, am un portafiltru de la breville de 58 si nu reusesc sa l introduc in suportul rasnitei…. Ar trebui sa l folosesc cu blocker ul de la rasnita dat jos? 
Multumesc!
Slăbești cele 2 șuruburi ale furcii cu imbusul cu care a venit în pachet.
Reglezi furca pe înălțimea dorita

Reply
(11-11-2025, 23:56)cyrusct82 Wrote:
(11-11-2025, 23:14)Belni Wrote: Salut!
Multumesc!
Slăbești cele 2 șuruburi ale furcii cu imbusul cu care a venit în pachet.
Reglezi furca pe înălțimea dorita
Am incercat asta, daca il ridic spatiul se micsoreaza, cred totusi ca pentru a putea actiona cu portafiltrul, butonul rasnitei trebuie un portafiltru mai “finut”….

Reply
Eu o folosesc cu dosing cup dar atașez și o poză cu un portafiltru care nu prea e finuț

[Image: j8HNJ5E.jpeg][Image: iHIzWiS.jpeg]

Cu dosing cup nu se face așa multa mizerie

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)