Espressoman fresh
Cluj-Napoca
Salutare, de curand mi-am luat un Lelit PL41TEM(de pe forum, yay) si momentan am o rasnita electrica Sage, imprumutata.
Acestea fiind spuse, trebuie sa-mi iau propria rasnita si m-am gandit ca un buget 'normal' ar fi sa dau cam cat am dat pe espressor ±1500 lei.
Apreciez de inainte recomandarile de Kinu m47, insa nu-s eu in target-ul lor. Prefer electrica.
Momentan sunt cu ochii aici, pe olx si prin magazinele online, oferta suna cam asa:
Macap M2D - 1000-1500(sh)
Mahlkonig Vario - 1300 lei(sh)
Lelit pl43mmi - ±1000 lei(noua) sau pl44mmi 1400 lei(noua)
Si ce mai 'apare' ori aici ori pe olx in banii astia.
Sau m-as 'intinde' poate spre Baratza Sette, dar si aici 30 vs 270 - sunt incepator, oare nu mi-ar ajunge 30 de reglaje?
Sau am mai vazut Eureka Mignon tot pe la 1600 lei.
Ideea e ca sunt confuz, din experienta si in alte domenii ma uit mai intai la SH cand am un buget in spreanta ca acolo, de regula, gasesc ceva mult mai bun pe aceeasi bani cu un produs inferior nou.
Care ar fi parerea voastra?
Espressoman
Bucuresti
Vezi asta dc mai e disponibila:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...uper-Jolly
Am avut Mazzer Mini si e foarte faina, dc rasneti cu boabe in hopper, SJ ar trebui sa fie si mai solida.
Eu stiam ca Sette 30 are burr carrier-ul de plastic. La espresso nu prea vrei chestia asta.
Sau G-Iota, pe care eu nu o agreez si pe care o acuz ca nu macina bine, dar sunt multi multumiti de ea.
Ce trebuie sa iei in calcul e ca ce e mai scump in domeniul asta este cafeaua. Pt 2 shot-uri pe zi, o rasnita care rasneste bine in single dose o sa te ajute sa economisesti cafea si nervi. Dc esti ok sa rasnesti cu boabe in hopper, e ok si una din cele despre care ai vorbit.
Cea mai ieftina rasnita care rasneste bine in single dose este Sette 270 (in afara de Kinu, pe care inteleg ca nu o vrei).
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
15-10-2021, 18:39
(This post was last modified: 15-10-2021, 18:40 by renatoa.)
...si 270-ul tot de plastic il are.
Chiar as fi curios daca a reusit cineva sa iasa din cei doi ani de garantie cu ea intreaga, la o rasnire "normala" de 2x pe zi sa zicem...
La cum am vazut ca arata un angrenaj post-mortem, pare ca este consumabil clar, de inlocuit la 2 ani.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Era un tip pe YouTube, cu un Sette terminat, care estima undeva la 1500-2000 de acționări, ceea ce ar corela cu 2 ani de 2x duble pe zi.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
Fără zahăr
București
Posibil să țină mai mult a lui @
d2florin, care macină exclusiv 1'st wave cu ea. Eu simt diferența pe Kinu între Tastecrafters și Sarkis...
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Iasi
Sa va zic un secret , dar sa nu mai ziceti la nimeni , si a mea da semne de duca : zgomotoasa , se aude un high pitch , zgomot inalt . Urmeaza sa o trimit la doctor next week . in rest ca de obicei nummai de bine . daca ma mai tine 2 ani sunt multumit
Mai bag si cate o limonada din cand in cand sa imi aduc aminte de ce imi place 1st wave
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Bucuresti
Eu mi-am luat un Mazzer Mini cu 400 de lei de pe OLX, versiunea veche cu cutite de 58mm si doar intrerupator. Lipseste finger-guard, tamper (complet inutil) si tavita de sub furci. Cand am testat-o doar m-am asigurat ca se invarte motorul si am sperat ca sunt niste cutite acolo. Era plina de cafea, insa am demontat-o complet si am spalat toate piesele cu puly caff.
Culmea, cel mai impresionat am fost de primul shot de espresso dupa primul dial-in. Cutitele cu care a venit rasneau foarte greu si se pare ca erau foarte uzate. Mergea cu boabe in hopper dar single dose dura pana la 90s. Am luat niste cutite de la lamacchinadelcaffe.com cu 15eur (intre timp am vazut ca sunt si pe piese-esspresor.ro) si cu astea noi rasnesc o 18g in 20-25s in regim sigle dose. Mi-am stabilit o rutina prin care actionez dozatorul rapid si apoi curat totul cu o pensula. Pentru doua cafele incap perfect boabele sub capacul anti-popcorn de la hopper, rasnesc prima doza fara sa curat dozatorul si fac rutina de curatare doar la final. In concluzie costurile au fost 400lei, 15eur si o zi de munca.
Sunt niste initiative de eliminat acel dozator, dar nu am timp si prefer sa pierd 2 minute in ficare dimineata.
Acum pe OLX e un Mazzer Super Jolly (cutite de 64mm care se gasesc mai usor) la 750 fara poze. Mai este o rasnita la 700 care arata a Mazzer dar nu scrie.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman
Bucuresti
(15-10-2021, 18:39)renatoa Wrote: ...si 270-ul tot de plastic il are.
Da, m-am uitat si eu la poze si am vazut ca asa e. Dar e plastic bun
Espressoman infocat
Iasi
E colesterol bun
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
15-10-2021, 21:40
(This post was last modified: 15-10-2021, 21:42 by renatoa.)
Nu stiu la ce poze te-ai uitat, dar la unul pe duca, daca vezi ce macinatura de plastic e acolo in jurul cutitului rotativ... eu am simtit ceva in gat...
Un set de roti metalice de polizor unghiular cam pe acelasi calapod ca sette costa 70 lei, iar ei cer 40$ pe setul de plasticarie... calitate elvetiana...
Incognito
Dacia
15-10-2021, 23:12
(This post was last modified: 15-10-2021, 23:14 by coffeemilk.)
(15-10-2021, 18:39)renatoa Wrote: ...si 270-ul tot de plastic il are.
Chiar as fi curios daca a reusit cineva sa iasa din cei doi ani de garantie cu ea intreaga, la o rasnire "normala" de 2x pe zi sa zicem...
La cum am vazut ca arata un angrenaj post-mortem, pare ca este consumabil clar, de inlocuit la 2 ani.
Imediat face 2 ani, în principiu cu 2-3 shoturi pe zi, momentan nu dă semne de oboseală, dar pentru orice eveniment neplăcut am luat Arco, sper să nu 'tușească' Sette până în ianuarie.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
Da, multumesc pentru recomandari dar Mazzer Super Jolly, desi o gasesc pe OLX in buget, pare a fi o rasnita mai pentru uz profi. Tin sa precizez ca locuiesc totusi intr-un apartament si am si alte preocupari in viata pe langa cafea - in sensul ca nu ma vad sa stau sa fac tinkering. Pe langa timp, e vorba si de rabdare si imi cam lipsesc ambele.
Nu pot cumpara o rasnita 'plug and play' care sa fie decenta si hassle free?
Espressoman
Bucuresti
19-10-2021, 16:27
(This post was last modified: 19-10-2021, 16:27 by cradun.)
M-as feri de OLX (desi sunt si exceptii), vezi aici pe marketplace dc gasesti ceva sa iti fie ok. Macap sau Eureka, sunt ambele marci bune, sh sau noi. Insa, dupa cum ti-ai dat seama deja, espresso in sine nu e hassle free si nici plug and play