28-03-2013, 14:32
Salutare tuturor!
Pentru ca nu am regasit pe forum opinii despre espressor-ul Rancilio Silvia, m-am gandit sa deschid eu subiectul.
Pana la achizitionarea acestuia, mai precis acum doua saptamani, utilizam (sau utilizez uneori, pt ca inca nu m-am obisnuit cu Rancilio), preparam cele doua cafele de dimineata (eu si sotia) la un Saeco Philips HD8323 cu portafiltru presurizat dupa inventia celor de la Saeco. Rezultatul in ceasca pentru PS este destul de satisfacator, daca ma raportez la pretul platit, cu o curgere frumoasa (cam lunga) si spuma in general (crema am obtinut doar in vreo doua randuri)
La Rancilio insa, lucrurile nu stau chiar asa cum am vazut pe youtube, sau si mai dezamagitor comparativ cu PS. M-am gandit ca poate nu am o rasnita performanta (momentan detin Hario Skerton), sau poate tehnica de preparare a unui espresso de calitate nu o stapanesc, desi mi-am insusit multe din recomandarile de aici. La Hario, setarea de rasnire o am la trei click-uri in spate (la doua imi blocheaza pompa, si fac backflush fara sa vreau
)
Ceea ce obtin in ceasca nu prea imi place, adica este cam amar gustul, crema este subtire. Am incercat (si inca incerc) sa gasesc combinatia potrivita intre gramajul de cafea, gradul de rasnire, distributia in portafiltru si forta de tampare, insa nu prea gasesc multa placere in a savura espresso-ul obtinut.
Precizez faptul ca am folosit cafea de la PJ (Agua Tibia, Bench Maji si Columbia Supremo) si o singura data de la Sarkis Cafe (Sweet, parca), iar apa este Bucovina plata.
Acum, rog pe cei cu experienta sa isi spuna punctul de vedere asupra aspectelor prezentate.
multumesc
Pentru ca nu am regasit pe forum opinii despre espressor-ul Rancilio Silvia, m-am gandit sa deschid eu subiectul.
Pana la achizitionarea acestuia, mai precis acum doua saptamani, utilizam (sau utilizez uneori, pt ca inca nu m-am obisnuit cu Rancilio), preparam cele doua cafele de dimineata (eu si sotia) la un Saeco Philips HD8323 cu portafiltru presurizat dupa inventia celor de la Saeco. Rezultatul in ceasca pentru PS este destul de satisfacator, daca ma raportez la pretul platit, cu o curgere frumoasa (cam lunga) si spuma in general (crema am obtinut doar in vreo doua randuri)
La Rancilio insa, lucrurile nu stau chiar asa cum am vazut pe youtube, sau si mai dezamagitor comparativ cu PS. M-am gandit ca poate nu am o rasnita performanta (momentan detin Hario Skerton), sau poate tehnica de preparare a unui espresso de calitate nu o stapanesc, desi mi-am insusit multe din recomandarile de aici. La Hario, setarea de rasnire o am la trei click-uri in spate (la doua imi blocheaza pompa, si fac backflush fara sa vreau

Ceea ce obtin in ceasca nu prea imi place, adica este cam amar gustul, crema este subtire. Am incercat (si inca incerc) sa gasesc combinatia potrivita intre gramajul de cafea, gradul de rasnire, distributia in portafiltru si forta de tampare, insa nu prea gasesc multa placere in a savura espresso-ul obtinut.
Precizez faptul ca am folosit cafea de la PJ (Agua Tibia, Bench Maji si Columbia Supremo) si o singura data de la Sarkis Cafe (Sweet, parca), iar apa este Bucovina plata.
Acum, rog pe cei cu experienta sa isi spuna punctul de vedere asupra aspectelor prezentate.
multumesc
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter