Și încă ceva, tot pentru espressomani:
Astăzi am avut plăcerea să vorbesc cu @
radudani și, cu această ocazie, îl încurajez să revină activ pe forum – avem nevoie de voci cu experiență, nu doar de utilizatori noi sau trenduri hipster-ești. ?
În altă ordine de idei, poate ați observat că espressoarele
AVX (da, cele „chinezării”) încep să-și facă tot mai simțită prezența în Europa. Peste 5.000 de unități vândute până acum, în piețe mature precum Olanda, Germania, Polonia, Cehia sau Slovacia, unde sunt utilizate cu încredere de comunitățile locale de pasionați.
Hai să vă dau câteva detalii și impresii personale, pentru că am testat serios modelele de mai jos:
1. Snow White (
EM3202SW) – momentan disponibil doar pe negru.
L-am avut personal în test în 3 exemplare diferite, pe care le-am forțat cât am putut pentru a înțelege ce ar putea fi îmbunătățit. A fost espressorul principal la mine acasă timp de peste 14 luni, înlocuind modele precum GS3 MP și Lelit Bianca V3. La prețul său, este greu de bătut. Recomandat în special pentru cei care preferă cafele de prăjire medie spre dark.
Frotează ok-bine – zilnic pregăteam 1-2 cappuccino pentru soție, fără probleme.
2.
DB1 PRO – disponibil în mai multe culori.
Un espressor cu două pompe și două termoblocuri puternice, îl am de aproximativ 3-4 luni și îl folosesc intens, fără milă.
În combinație cu o râșniță performantă (în cazul meu, un
DF64 Gen 2), îți oferă un setup care poate rivaliza cu multe modele „de campion”.
3.
DB1X – testat inclusiv de Lance Hedrick.
Acest model are OPV reglabil, control asupra debitului de apă, preinfuzie setabilă, și o amprentă compactă, ideală pentru spații reduse.
Toate aceste funcții, la un preț promoțional de 2.299 RON, iar pentru espressomani oferim în continuare 10% reducere, ceea ce înseamnă 2.069,1 RON (TVA inclus + livrare gratuită).
Provoc pe oricine să arate un model similar sub 3.000–5.000 RON.
Am sentimentul că trăim un moment similar cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 10 ani:
La început, toți râdeau de espressoarele chinezești – erau inestetice, rudimentare și deloc fiabile. Însă vremurile s-au schimbat radical. Acum, aceste modele sunt solide, evoluate, iar designul lor începe să rivalizeze cu cele vestice.
Îmi amintesc perfect când am testat primul DB1, undeva prin 2019. Cred că am și postat pe forum câteva poze. Atunci am zis:
„Da… da… vom avea o problemă în Europa.”
Și iată că după 6 ani, „chinezăriile” au devenit alternative serioase, cu adevărat performante.
Sunt 100% convins că
DB1 PRO și
DB1X vor avea un succes uriaș în comunitatea espressomanilor!