Hello There, Guest! Login Register


Râșniță+Espresor de buget

#1
Pentru cei amatori de o soluție rezonabilă espressor plus râșniță electrică, prezint comboul DeLonghi ECP 33.21 și Krups GVX242.
Espresorul poate purta denumiri ușor modificate, în funcție de finisările oferite (full plastic, 50% inox, full inox), prețul find diferit accordingly. Măruntaiele sunt identice. Unii curioși pretind că inclusiv Scultura de 900 lei e același model pe interior. Prețurile pleacă de la 400 lei.

Rășnița este o chinezărie de 100W cu cuțite inox absolut banale, pe la 250 lei, are plastice subțirele.

În aparență până acum combinația este relativ praf, dar : 
- espressorul are portafiltru complet nepresurizat, 100% inox și pompă pe măsură care nu lasă apă în înăuntru ulterior extracției din măciniș f. fin. În plus, față de generația anterioară boilerul este de 180 ml, best in class, temperatura pare să se mențină cât pentru un espresso dublu.
- râșnița este anormal de performantă. Din cele 17 nivele de reglare marketate, pe la 5 se atinge, la anumite boabe moi nivelul espresso, eventual 3-4 pentru anumite cafele mai prăjite sau cafelele boabe decofeinizate ieftine de pe piață. Sub 3 se scoate făină cu orice tip de boabe. Ca timp de măcinare, 14 grame se macină în 12 secunde la nivelul 5 și 14 secunde la nivelul 3. Bate la fund un Hario manual. Pentru 250 lei...

Rezultatul e o cafea absolut decentă, unde, la anumite boabe prăjite de câteva zile chiar se obține ceva cremă adevărată, nu doar spumă. Raportat la preț (și lăsând la o parte chestiunea durabilității în timp a produselor, mai ales a râșniței) comboul este best buy și merită luat în considerare de către noobul atent cu banii săi munciți și mereu puțini.
 
Reply
#2
Cutitele sunt "ceva"... un fel de plate... si la cum arata nu imi par sa fie inox...   Confused Huh
Pot fi ceramice cu succes.

[Image: Krups-GVX242-Expert-Pro-Burrs.jpg]

Nu sunt lamele, asta e clar.
Au cam 30 mm diametru.

Laudabil entuziasmul... sper sa nu fie molipsitor Smile
 
Reply
#3
Răsnita nu scoate macinatura pentru espresso sub nicio forma. Eu am mutat poziția opritorului de pe roata zimtata, micșorând distanta dintre cutite. Fără succes. Macinatura este mare și neregulata, nici vorba de "făina" eu o țin pe prima poziție. Cuțitele sunt din otel. Pentru cafea la filtru, French press e buna!

Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
Saeco 8432 :57: , [size=xx-large]Hario Skerton, tamper Motta 53mm[/size]
 
Reply
#4
(28-06-2021, 10:24)Axelro Wrote: Răsnita nu scoate macinatura pentru espresso sub nicio forma. Eu am mutat poziția opritorului de pe roata zimtata, micșorând distanta dintre cutite. Fără succes. Macinatura este mare și neregulata, nici vorba de "făina" eu o țin pe prima poziție. Cuțitele sunt din otel. Pentru cafea la filtru, French press e buna!

Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
Aceste rasnite sunt loz in plic,am avut un krups si crede-ma ca la extra fin iti infunda espressorul. Sunt jucarele ce.nu rezista in timp
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)