Hello There, Guest! Login Register


Puqpress tamper de precizie

#1
Ieri am fost sa beau o cafea la Bloom si din vorba in vorba cu Cosmin Mihailov am aflat de existenta unui tamper de mare precizie cu forta reglabila electronic. Cosmin era foarte incantat deoarece pe langa problema de sanatate a baristilor profesionisti (Repetitive Strain Injury : RSI) ce apare in urma sutelor de ore de tampare si alte miscari repetitive, vorbim de o precizie ridicata care conduce catre rezultate constante si repetabile :Site-ul producatorului : Puqpress
 
Reply
#2
Nu prea au clienti IT-isti pesemne... daca isi permit sa vorbeasca de RSI la o munca de bar... Angry

In rest, e clar, unii mor de drag dupa ultima prostioara pentru care cauta autojustificare sa dea banu... Tongue
 
Reply
#3
800E...
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#4
Laser, frate !
 
Reply
#5
La banii astia ar trebui sa fie conectat la laptop/telefon, eventual sa faca exact ca la soferii profesionisti cu tahograful, pe baza numarului de tampari combinat cu forta de apasare...
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#6
Sunt de acord ca pentru o aplicatie casnica suma este nepamanteana, mai putin poate pentru excentricul ultra pasionat. Pe de alta parte imi aduc aminte ca intr-o vizita in Atena, dupa un pelegrinaj prin cafenelele hip am oprit la Tailor Made unde aproape toate locurile erau ocupate la ora 19:00 (si nu erau putine) motiv pentru care am stat langa bar, aproape in sufletul baristaului. Omul acela in timp de o circa o ora si jumatate a rasnit peste un kg de cafea.
La acest nivel cand te gandesti ca pentru a gasi gustul ideal al unei sarje de cafea proaspat prajite poti umbla la presiunea apei, temperatura acesteia, ratia, gramajul in portafiltru, gradul de rasnire, forta de tampare, faptul ca poti controla precis si repetabil cat mai multe din aceste variabile este cheia unui serviciu impecabil. Si desi forta si precizia tamparii este printre ultimile variabile pe scara importantei totusi gradul de aproximare tactila si vizuala poate reprezenta un oarecare neajuns pentru cei mai perfectionisti care nu doresc sa lase astfel de aspecte la voia intamplarii, mai ales intr-o cafenea cu multi baristi. Faptul ca poti documenta cu precizie forta ce trebuie aplicata in conditiile unui set de parametrii bine identificati nu poate fi decat un pas inainte in incercarea de a obtine the God shot in mod constant intr-o abordare comerciala (sau casnica, de ce nu Smile ).

Un alt lucru care m-a uimit oarecum este faptul ca o astfel de aplicatie, in mod logic, ar fi trebuit sa apara deja intr-o lume a profilarii de presiune, a protocoalelor bluetooth de comunicare intre espressor si rasnita, a rasnitelor cu cutite ventilate, a cantarelor acaia si a Cropsterului.
 
Reply
#7
Ar fi trebuit si poate apare oricand, daca ar fi cerere reala... dar chiar la 80 euro e prea mult !
Un senzor de tensiune pelicular si un modul BT sunt sub 10$ si pot fi adaugati la orice tamper, dinamometric sau nu.
 
Reply
#8
Eu cred ca acesta poate fi doar inceputul ... Este o categorie complet noua care va naste cerere sau nu. Dar cu siguranta daca va suscita interes atat oferta cat si pretul vor arata altfel.
Daca ai citit specificatiile ai vazut ca exista reglaje diverse facand posibila functionarea cu majoritatea portafiltrelor si sitelor, lucru care din punct de vedere ingineresc ridica ceva probleme in proiectarea echipamentului.
Ramane de vazut cum evolueaza ideea.
 
Reply
#9
O mica observatie: Versalab are de cel putin cinci ani un tamper hidraulic pe piata: Versalab Press.
Dupa parerea mea, acest tip de tampere adreseaza in principal o nisa ingusta a pietii, barurile cu volum mare de clienti. Daca Versalab Press arata ca un aparat de test din laborator, Puqpress arata ca un produs finit. Daca lucreaza exact, repetitiv, este fiabil, etc... atunci pretul de 800€ nu mi se pare exagerat.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#10
http://www.coffeeomega.co.uk/PuqPress%20...c%20Tamper
Pare o varianta mai simpla . O mai fi valabila oferta?
 LM GS/3-AV, EK43-S, Honne, Acaia, Bravo tools, Duomo, Hottop Artisan Edition
 (anterior: Lelit PL41TEM, Expobar DB, VBM Super2B-PID / Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68, K30 VArio)
 (vacante: Kinu M47, Flair, Cafflano)
 
 
Reply
#11
Cred ca e, dar numai pe 53 cm. Se pare ca asta e generatia anteriora (Please Note: This is the OLD VERSION of the Puqpress Tamper. )
Rocket R58/OE Pharos/Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)