Hello There, Guest! Login Register

Protectie cumparator forum?

Dragi membri ai forumului,

Aș dori să împărtășesc cu voi o experiență recentă legată de achiziția unui espressor recondiționat, în speranța că informațiile oferite vor fi de folos pentru cei interesați de achiziții similare. Recent, am achiziționat de la un forumist (umarianos) un model vechi de espressor, descris ca fiind într-o stare bună de funcționare. Din păcate, la scurt timp după achiziție, am întâmpinat o problemă cu garnitura de piston - s a defectat in 3 zile!

Am discutat această problemă cu vânzătorul, care a fost "amabil" și mi-a explicat (agresiv) că, dată fiind vechimea aparatului, astfel de incidente pot fi posibile: „Probabil a cedat garnitura puțin .. are o vechime ...”

De asemenea, mi-a subliniat că recondiționarea completă a unui astfel de model ar implica costuri semnificativ mai mari: „Dumneavoastră vă așteptați să primiți în 1000 Ron un model rar de espressor gata recondiționat? Credeați că eu de prost le vând recondiționate la 650-750 euro? Eu v-am făcut un favor.”

În plus, m-a informat că piesele necesare pentru reparație sunt greu de găsit și trebuie comandate din Germania: „Eu nu am garnituri de vânzare, ele se găsesc și astea foarte rar și se comandă din Germania.”

Deși această experiență a fost neașteptată, a fost și o oportunitate de învățare. Îmi exprim respectul față de vânzător pentru deschiderea de a discuta aceste detalii și îmi cer scuze pentru orice neplăcere cauzată de această situație.

Recomand tuturor potențialilor cumpărători să ia în considerare aceste aspecte atunci când fac achiziții de echipamente recondiționate (sa aiba rezervele cuvenite fata de vanzatorii care promit) și să se asigure că sunt pregătiți pentru posibilele provocări.

„Omul cât trăiește învață. Chiar și să schimbe o amărâtă de garnitură.” m-a asigurat respectuos (sic!) vanzatorul umarioanos, dupa care nu mi a mai raspuns la mesaje. 

Vă mulțumesc tuturor pentru atenție și sper ca experiența mea să fie de ajutor în viitoarele voastre decizii de cumpărare.
DC Studio ¦ Honne Home ¦ Skwlkr

Reply
De curiozitate despre ce espressor este vorba?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Pai cel putin din ce vad, nu l-ai luat reconditionat, ci intr-o stare functionala… Si pretul a fost pe masura, probabil.
La un echipament SH te astepti sa pice si piese. Nu stii cand pentru ca nu stii exact cat a fost folosit si cum. Asa e la toate achizitiile SH.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Salutare. Nu înțeleg acțiunea dumneavoastră de a implica forumul in povestea aceasta dar totodată nu mă miră deloc.
Deși nu mă deranjează că ați făcut-o, și asta nu pentru că sunt imun ci pentru că nu am nimic de ascuns și am învățat în viața că, cu adevărul nu dai niciodată greș.
Confirm, citatele dumneavoastră îmi aparțin.
Ce nu îmi aparține este faptul că aș fi promis un espressor recondiționat, din contra ci unul doar cu carcasa vopsită și în starea lui pură cum vine via curier și la prețul aferent licitației Ebay+shipping (partea asta ori nu a ajuns la urechile dumneavoastră din partea intermediarului, ori nu ați vrut să o înțelegeți)
Ar mai fi de amintit faptul că aproape v-ați rugat de mine să vi-l vând (pe 28 martie ați spus că da îl vreți și abia pe 5Aprilie după insistentele dv. și la "urecheala" intermediarului la care v-ați plâns că încă nu v-am expediat coletul, v-am spus că am drum în Iași și vi-l aduc personal (ceea ce s-a și întâmplat) (decalajul zilelor arata clar faptul că aveam rezerve mari să mă încurc cu dumneavoastră)

Ar mai fi de amintit că ați avut de ales intre un espressor full recondiționat la un preț pe măsură și un espressor funcțional cu carcasa vopsită doar la prețul de achiziție)
Și nu în ultimul rând aș aminti că ultima discuție a rămas că vă aștept cu el la Suceava pentru a vă da banii înapoi pe el. Nu văd de ce aș mai fi răspuns la orice alt mesaj.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.

Reply
Eu fiind intermediarul, cu ocazia asta declar solemn ca nu mai recomand nimic, nimanui, niciodata.

Sunt curios insa cum se descurca cei care iau echipamente chinezesti, unde o asemenea intamplare este o certitudine si la echipamente noi... a se vedea prin ce trec cei cu prajitorul skywalker...
Pentru mine deviza este ca nu cumpar ce nu pot repara singur sau cel mult la mine in localitate, simplu.
Cei care mai traiesc inca in universul cu firme de renume si garantii, ar fi bine sa se trezeasca... a se vedea calitatea serviciilor la Lelit.

Reply
Și totuși despre ce espressor este vorba?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
(18-04-2024, 09:12)renatoa Wrote:
Cei care mai traiesc inca in universul cu firme de renume si garantii, ar fi bine sa se trezeasca... a se vedea calitatea serviciilor la Lelit.
Hai sa nu exageram. Mai exista un OPC, mai poti returna marfa, exista firma mama unde poti face o reclamatie. Pe langa faptul ca exista si o oarecare responsabilitate in zona de proiectare, nu fac doar ceva care sa arate identic.

Nu e chiar ca la marfa chinezeasca “originala”.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(18-04-2024, 09:24)adiszep Wrote: Și totuși despre ce espressor este vorba?

Gaggia Mini

Reply
Un Gaggia Mini reconditionat se vinde cu 600-700 euro ? :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)