Daca traducerea zice ca fasole = cafea... imi permit sa cred ca si profilul a fost tradusa la fel de aiurea...
Daca e sa luam de bun ce zic niste clasici, ar rastalmaci la modul urmator: incarci la 160 grade, astepti sa ajunga acolo, dupa care urci gradual incat sa ajungi la 245 grade pana in minutul 6, si lasi la 245 pana la "prima crăpătură"
Quote:... a starting temperature of around 325F(163C) to 400F(204C), and a ramp up to around 450F(232C) to 480F(250C) in around 6 to 8 minutes, and holding it steady there to the end of the roast, whenever that may occur.
Scaderea la 225 grade
dupa FC nu ii vad sensul, daca vrei sa scazi o faci in cele 2 minute care preced FC-ul, si nu asa mult. Vezi si in citatul de mai sus temperatura se tine ferm acolo la 2xy grade, pana la sfarsitul prajirii, nu pana la FC.
Dupa cum vezi, 160 grade este minimul de incarcare, si lucrezi cu el pe masini potente, si bine izolate, care nu pierd asa multa caldura la incarcare. La Gene as preincalzi si incarca la 200 grade fara sa am nici cea mai mica ezitare.
Pentru ca altfel din ce am testat eu, si altii, nu prea vad cum ajungi la 245 in 6 minute... la 232 in 8 minute mai curand poate...
Profilul asta, de care ne intrebi daca e bun, este de fapt cel mai basic mod de a praji, cu sanse minime de a gresi, pentru orice tip de cafe, nu numai africane, pe masini cu aer cald.
Cum ai prajit dumneata pana acum incat sa fie radical diferit fata de enuntul citat in engleza ?