04-06-2019, 11:10
Macerare carbonica si fermentatie in lipsa aerului. Un fel de visinata :)
https://dailycoffeenews.com/2019/06/03/a...in-coffee/
https://dailycoffeenews.com/2019/06/03/a...in-coffee/
|
Procesarea cafelei verzi ( cu accent pe procesarea naturala )
|
(07-04-2022, 07:30)organon Wrote: Letty Bermudez Geisha dela Manhattan. O Geisha adevărată nu verișoara vitrega și vitregita de arome cum am mai băut, lăudată si machiata bine sa nu i se vadă ridurile de fata batrana. Asta e veritabila, bună de tot,sa îți tot petreci bătrânețile alături de ea. ?Această cafea, pe care am băut-o preparată la filtru prin două metode (Kalita Wave și V60 cu filtru Sibarist), este exemplul perfect pentru a ilustra cum modifică profilul aromatic o ultra procesare. Are 60 de ore de fermentație aerobă sub presiune, 36 de ore de fermentație anaerobă la 18 grade C, în mucilagiu, cu adăugarea bacteriei Leucostonoc.
(07-04-2022, 10:42)cradun Wrote: atat in espresso, cat si in filtru
(07-04-2022, 11:47)razvandumitru1 Wrote:(07-04-2022, 10:42)cradun Wrote: atat in espresso, cat si in filtru
Lety este doar in varianta filtru. Ai extras-o pe espresso? Ca nu mi se pare ca e genul de prajire filtru ce duce spre omni (cum a fost ultimul lot de la Right Side), este foarte light.

(07-04-2022, 20:03)vladdooo Wrote: Letty is the name of his youngest daughter and Diego said "Our desire is that the second generation of our family of coffee growers can transcend history and can generate a new evolution and passion for coffee."
Pt mine sunt cam singurele cafele cu procesare anaeroba care imi plac.
Luna mi-a placut mai mult decat Letty [emoji846]
Care sunt prajitorii care scriu ca sunt infuzate cafelele?
(12-04-2022, 10:14)Darsidius Wrote: Ca tot vorbeam de nomad care sunt puși pe treaba și prezenți la cursurile și consultanta lui Rao au scos o oferă de 4x100g cafea cupping live cu Rao pe 30 aprilie.
Am contactat un amic să-mi comande un kit și să-l trimită aici unde locuiesc acu, la capătul pământului, sper sa ajungă la timp.
Recomand sa o faceți și voi, aveți de învățat pe partea de gust/arome.
(14-06-2023, 07:24)Talisker Wrote: Dak Watermelon Drops - seamana mult cu procesarile "turbate" pe care le-am mai baut de la Pressco de la noi.Nu sunt procesări "turbate", sunt cafele infuzate cu fructe, fie deshidratate, piure sau suc.
Pana acum am gasit si un bat in punga, cred ca isi are si acesta rolul sau in potentarea gustului :D
(14-06-2023, 11:46)razvanro Wrote: Acest fermier ne oferă transparență, dar din păcate mulți nu o fac.
Dacă sunteți puțin atenți la cafelele spectaculoase din ultimii ani, veți constata că majoritatea covârșitoare vin din Columbia.