Hello There, Guest! Login Register


Problema reglare KINU M47

#1
Buna dimineata! Este prima data când am încercat sa rasnesc și dau la manivela și nu curge nimic. Sad(
Vroiam sa fac primul espresso și am setat râșnița cu semnul pe cifra 1. Ceva nu am reglat cum trebuie. Cafeaua boabe sta in râșnița și degeaba rotesc manivela ca nu se aude cum S-ar Sorge boabele. Va rog sa ma ajutați! Multumesc!
LELIT PL41LEM, KINU M47
 
Reply
#2
Vad ca nu raspunde nimeni si, sigur, nerabdarea creste.
Regleaza la o gradatie mai mare, 2 de ex sau 3.
Daca, folosind apoi macinatura rezultata, extractie se deruleaza prea repede , macini mai fin, daca va curge prea greu mai maresti.
Tot asa pana obtii curgerea pe care ti-o doresti. 
Nu exista o regula si sa-ti spuna cineva de la cat sa pornesti. Asta depinde doar de cafeaua ta si de doza pe care o folosesti.
Succes!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#3
1 nu inseamna gradatia, ci ture complete.
1.6 inseamna o tura si 6 gradatii. Problema este de unde incepi sa le numeri...
Trebuie intai sa strangi surubul complet pana la blocare ax.
Notezi cifra la care se petrece asta, sa zicem 5. Acesta va fi punctul de zero.
Desfaci o tura completa, adica desurubezi pana cand apare din nou 5 in pozitia de blocare.
Incearca acum sa rasnesti, ar trebui sa mearga si sa iasa ceva f.fin, ca faina, buna poate pentru preparare stil turcesc la ibric.
Pentru espresso ar trebui sa mai desfaci surubul, cat de mult depinde de versiune de Kinu pe care o ai, pe cele mai vechi 3 gradatii, pe cele mai noi 6-8.
 
Reply
#4
Presupun ca in pozitia de apropiere maxima a cutitelor  acestea nu se ating. In situatia asta reglajul este intre doua rotatii si doua si jumatate.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#5
Va multumesc pentru sfaturi. Ma panicasem rau. Am umblat eu pe la șurub și am început sa simt cum se zdrobesc boabele. Fericire maxima! Apoi am trecut la prepararea primului espresso și a fost o mare dezamagire. Cu macinatura rezultata, pusă 9 gr in sita simpla, a curs foarte greu și nu am lăsat timp îndelungat, o zeama cu putina spuma dar foarte greu de înghițit. Un gust acru greoi de înghițit cu o tărie mare. Îmi pare rau ca nu am cronometrat, dar mâine asta voi face. Legat de aparatul meu lelit PL41LEM recunosc ca nu știu toate funcțiile butoanelor. De exemplu in lateral am deșurubat și a ieșit pe la țeava de abur, apa fierbinte. Când frotezi laptele tot pe acolo iese doar abur sau și apa fierbinte? 
[img]blob:https://www.espressoman.ro/99e45b0b-e556-4793-a7a8-2bc394af8d88[/img]
LELIT PL41LEM, KINU M47
 
Reply
#6
(20-10-2018, 20:38)Musafirul Wrote: Va multumesc pentru sfaturi. Ma panicasem rau. Am umblat eu pe la șurub și am început sa simt cum se zdrobesc boabele. Fericire maxima! Apoi am trecut la prepararea primului espresso și a fost o mare dezamagire. Cu macinatura rezultata, pusă 9 gr in sita simpla, a curs foarte greu și nu am lăsat timp îndelungat, o zeama cu putina spuma dar foarte greu de înghițit. Un gust acru greoi de înghițit cu o tărie mare. Îmi pare rau ca nu am cronometrat, dar mâine asta voi face. Legat de aparatul meu lelit PL41LEM recunosc ca nu știu toate funcțiile butoanelor. De exemplu in lateral am deșurubat și a ieșit pe la țeava de abur, apa fierbinte. Când frotezi laptele tot pe acolo iese doar abur sau și apa fierbinte? 
[img]blob:https://www.espressoman.ro/99e45b0b-e556-4793-a7a8-2bc394af8d88[/img]

O sa presupun ca ai studiat cele 2 postari de capatai de pe pagina de start a forumului despre prepararea unui espresso.
Vroiam sa punctez ca reptabilitatea dar si calitatea shotului este data si de respecatarea parametrilor de gramaj, temperatura, timp, granulatie . . .etc

Daca nu ai facut-o inca, vezi forumul despre 41TEM, umde vei afla despre frotarea laptelui pe genul asta de aparat.

Despre butoane, insa: manualul si youtubeul sunt priceless Smile https://youtu.be/WHlDa760QIE
Iar o vizita la un coleg forumist se poate lasa si cu o prietenie . . . IMHO
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)