Espressoman fresh
Craiova
Am luat un espressor DeLonghi Magnifica S acum 6 luni. Am setat rasnita pe cea mai fina treapta, i-am facut si decalcifere acum 2 luni, probat diferite marci de cafea, totul a mers perfect, iesea cafeaua super buna. Acum 2 sapt am avut niste rude pe la mine 2 zile, nu stiu ce i-au facut dar dupa ce au plecat am gasit mult boabe nemacinate in recipientul de zat si de atunci orice cafea este super mega amara. Mi se face gura punga instant. Am crezut initial ca e de la cafea, am cumparat o punga noua, alta marca, la fel, mega amara. Am facut vreo 10...scurte, lungi, schimbat apa, etc....acelasi rezultat. M-am gandit ca poate i-au pus din greseala cafea deja macinata in recipentul de boabe dar am facut multe cafele de-atunci, ma gandesc ca s-ar fi 'curatat'.
Am facut decalcifiere iar, am curatat infuzorul, am verificat treapta de macinare, am schimba apa/cafeaua. Chiar nu am nici o alta idee ce s-ar fi putut intampla ca orice fac si orice cafea folosesc, iese extrem de amara. Are cineva alta idee ce s-ar fi putut intampla sau ce as putea sa mai verific?
Multumesc anticipat
Espressoman infocat
Bukarest
(16-04-2022, 11:57)mac3384 Wrote: Am luat un espressor DeLonghi Magnifica S acum 6 luni. Am setat rasnita pe cea mai fina treapta, i-am facut si decalcifere acum 2 luni, probat diferite marci de cafea, totul a mers perfect, iesea cafeaua super buna. Acum 2 sapt am avut niste rude pe la mine 2 zile, nu stiu ce i-au facut dar dupa ce au plecat am gasit mult boabe nemacinate in recipientul de zat si de atunci orice cafea este super mega amara. Mi se face gura punga instant. Am crezut initial ca e de la cafea, am cumparat o punga noua, alta marca, la fel, mega amara. Am facut vreo 10...scurte, lungi, schimbat apa, etc....acelasi rezultat. M-am gandit ca poate i-au pus din greseala cafea deja macinata in recipentul de boabe dar am facut multe cafele de-atunci, ma gandesc ca s-ar fi 'curatat'.
Am facut decalcifiere iar, am curatat infuzorul, am verificat treapta de macinare, am schimba apa/cafeaua. Chiar nu am nici o alta idee ce s-ar fi putut intampla ca orice fac si orice cafea folosesc, iese extrem de amara. Are cineva alta idee ce s-ar fi putut intampla sau ce as putea sa mai verific?
Multumesc anticipat
Dacă sunt boabe întregi în cuva de pucuri, mai degrabă au ajuns boabele din eroare în lăcașul pentru cafea măcinată. Poate s-a produs o decalibrare a mecanismului de tampare.
Eu am folosit odată cafea măcinată de mine (fină) pe un Delonghi Magnifica S și aproape l-am blocat. M-au trecut toate apele. Deci acest aparat face cafea cum știe el și nu e bine să-i schimbi socotelile.
Mazzer SJ | Zwänger Favorite Typ0 | Isomac Giada | Promac Lollo | Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
Espressoman infocat
Craiovean la Bucuresti
@
mac3384
Boabe nemacinate in zat ai doar daca .... trec de rasnita si nu prea trec.
Putea sa fie piatra in cafea dar in general blocheaza rasnita.
Sugestie pentru admin si moderatori:
Introduceti o regula noua prin care nu se da quote la postul precedent.
Am introdus acum 16 ani pe un forum (de sateliti) si e utila.
Royal Reale|Oscar|mia|Babby|Vario Mahlkonig .....
Espressoman infocat
Otopeni
16-04-2022, 16:43
(Edited 16-04-2022, 16:44 by Dan_R.)
Parerea mea este ca s-a decalibrat rasnita. Probabil cineva a umblat la butonul de reglaj cand rasnita era oprita sau in boabe era o pietricica. Daca ai vreun cunoscut care poseda o rasnita manuala Kinu, poti rasni separat si sa incerci diferite granulatii. Asa vezi daca ceea ce obtii are acelasi gust amar sau s-a imbunatatit. Eu sunt sigur ca vei fi surprins de rezultatul obtinut dupa rasnirea intr-o rasnita independenta de aparat.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman fresh
Craiova
Am incercat sa pun cafea direct macinata (in recipientul special) si tot mega amara iese. Daca la inceput suspectam rasnita acum nu stiu ce sa mai cred....
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Se reglează temperatura? Poate e data la max.
Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Otopeni
17-04-2022, 16:37
(Edited 17-04-2022, 16:38 by Dan_R.)
Din cate stiu si imi aduc aminte, espressoarele automate Delonghi din ultimii ani, au posibilitatea de reglare a temperaturii apei, in doua trepte. Verifica in cartea tehnica modul de intrare in setup si incearca sa treci pe cealalta treapta de temperatura. Ai reusit cu cafea rasnita separat sa ajungi in punctul in care nu curge cafea (sa blocheazi infuserul)? Desi temperatura are si ea rolul ei important in extractie, totusi suspectez gradul de rasnire (care este diferit, in functie de cafea si de gradul de prajire). Cam in cate secunde se face extractia unui espresso si ce cantitate obtii?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.