Hello There, Guest! Login Register


Prima cafea

#1
Salutare

Imi astept noile achizitii si intre timp incerc sa gasesc un sortiment de cafea sa comand de la prajitoriile din Bucuresti. Stiu ca e o chestie total subiectiva dar as dori o sugestie asupra acesteia. Imi imaginez ca as vrea ceva care sa evidentieze aroma cafelei bruta (? poate nu e un adjectiv potrivit). Probabil nici sa nu fie extraordinar de intens fiind prima cafea de genul asta.

Ca trecut, sa ajute pentru context, am servit in mare parte doar cafele comerciale facute la un espressor Krups XP2000 destul de antic, intretinut destul de prost si care a inceput sa scoata presiune pe langa portafiltru cand e in folosinta  [Image: ai.gif]  nu stiu daca e corect sa zic ca mai bei espresso la el si totodata si un risc de sanatate scapand jeturi de aer cand e sub presiune.
Am baut totusi espresso-uri bune in unele locuri din Italia si chiar si pe la niste cafenele de la noi amintindu-mi de Coftale care am citit despre ea si pe aici si imi amintesc ca la momentul ala mi se parea tare bizar sa specifice originea cafelei.
Lelit PL41E | Lelit PL43MMI
 
Reply
#2
Bun venit,

Ca sa incep eu, as spune ca acest topic are un viitor tare incert. Daca s-ar implica 10 useri sa isi spuna parerea, ai lua cel putin 10 cafele diferite si asta nu te-ar ajuta cu nimic, din contra, mai tre te-ar bulversa.

Avand norocul sa stai in Bucuresti (in sensul de nr. de cafenele) alege-ti cateva dintre cele 40 de cafenele unde au cafea proaspat prajita, testeaza, notand originea si prajitoria furnizoare. Dupa 2-3 experiente, iti vei da seama daca preferi amarul in stil italian, echilibrul dulceag, frunctele citrice mai acrisoare etc. si iti vei putea alege apoi prajitorii pe gustul tau. Nu exista o recomandare si nu exista bine sau rau, doar preferinte personale.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47, Cafflano Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30,
 
Reply
#3
Salut!
Pentru inceput incearca un blend, care e mult mai "prietenos" decat cafelele single origin cu cei noi in lumea espresso. Eu ti-as recomanda Sarkis Chocolat sau Sarkis Equilibrum; eu imi amintesc ca am inceput cu acestea acum vreo 6 ani.
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)