am pus OPV-ul BEZZERA 9B inainte de serpentina si abia acum consider ca este corect instalata ... nu mai pierd apa preancalzita la reglajul de presiune :idea:
am blocat OPV-ul de CLASSIC si l-am lasat pe cel de BEZZERA sa lucreze ... dar intentionez sa demontez interiorul OPV-ului si sa inlocuiesc "capacul", adica niplul de la metric (?) la stut cu un niplu de la metric (?) la 1/8 ... aici vreau sa conectez
manometru ... chiar am pregatit actiunea :) ... dar eu n-am putut aprecia corect tipul de filet din interiorul OPV-ului de CLASSIC ... iar cei de la GICA au apreciat gresit, din fotografiile trimise, cu foarte putin, dar suficient sa nu se potriveasca ... deci, are cineva habar ce filet este la interior in OPV-ul de CLASSIC?
componenta modificarii:
1. 1 x
OPV 9B BEZZERA;
2. 1 x
T1/8;
3. 2 x
racord L cu filet exterior conic;
am ales varianta aceasta in defavoarea celei cu 2 x B0111 EVOLUTION si OPV-ul CLASSIC mutat inaintea serpentinei din mai mute motive:
1. KIT OPV 9B BEZZERA - 131RON / livrare din stoc;
2. 2 x B0111 EVOLUTION - 138RON / livrare 15-20 zile mag-pro / service gaggia nici nu o aduc si-am asteptat o saptamana sa-mi raspunda la mail ... moment in care m-am saturat si-am sunat eu sa intreb (!);
3. in varianta BEZZERA capatul conectat la OPV-ul de CLASSIC ramane neatins, fiind deja instalat e un avantaj, dar si un punct solid de conexiune, deoarece OPV-ul este "lipit de grup" ... in plus T-ul + OPV-ul BEZZERA + racordurile L sunt conectate la pompa, respectiv serpentina prin furtun, flexibilitatea acestora face sa scada vibratia indusa in serpentina ... lucru pozitiv;
am dat de alta problema ... gaura pentru manometru ... este dificil de rezolvat deoarece nu gasesc pe nimeni s-o dea iar sa-mi cumpar eu carota (40mm) si adaptor costa bine peste 100 RON ... scumpa gaura :) ... aveti idee de-o solutie onorabila?