Espressoman infocat
Bucuresti
Prima ceasca de Amore ;)
[Image: img0644fq.jpg]
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman infocat
Bucuresti
nice
si gustul Sorine, cum e gustul ? :)
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl + IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco
Espressoman infocat
Bucuresti
(14-02-2013, 15:09)axy76 Wrote: nice
si gustul Sorine, cum e gustul ? :)
Despre gust mai vb maine ;)
Pe prima n-am nimerit-o la rasnire, am rasnit prea mare si azi nu mai fac alta, deja am "mancat" 2 duble, fac pauza :D
Parca as zice ca e mai acida decat Chocolatte.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
dependent de espresso
Bucuresti
14-02-2013, 16:58
(Edited 14-02-2013, 17:01 by mokele1513.)
S-au dat cumva si "vaze" bonus, ca merg la o zi ca asta?
Sorine, cred ca ceasca nu e din plastic?!
Vario + Gaggia Classic "tunat" la 9 bar, PID si teava Rancilio + VST 18g
Espressoman infocat
Bucuresti
(14-02-2013, 16:58)mokele1513 Wrote: S-au dat cumva si "vaze" bonus, ca merg la o zi ca asta?
Sorine, cred ca ceasca nu e din plastic?!
Am fost cam lenes cu vazele, inca mai am ;)
Nu e plastic, e o "chestie" nici ceasca nici pahar, din sticla sablata.
Espresso Man
Rosu
AMORE !
Da, cred ca numele este potrivit .
Mie mi-a placut foarte mult . Se simte aroma florala , cea a alunelor prajite , aciditatea moderata si un discret gust de ciocolata .
Apreciez faptul ca toate acestea se simt fara ca vreuna din arome sa iasa in evidenta , ele imbinandu-se intr-un echilibru foarte placut . Tocmai acest echilibrul il caut eu intr-o ceasca de espresso .
Nu are prea multe in comun cu celelalte amestecuri de pana acum , motiv pentru care nu cred ca baza folosita , in acest amestec , a mai fost folosita ca baza si pentru alte amestecuri .
Curge foarte frumos , cu multa crema , are corp iar culoarea este ceva mai deschisa decat la EQ , Chocolat sau Harmony ( inca un motiv pentru care sunt convins ca Mihai nu a mai folosit acest soi de cafea ca baza pentru alte blenduri ) .
Rezulta un espresso mai putin dur , cu arome identificabile , usor de baut ca atare dar care merge foarte bine si cu crema de lapte . Nu cred ca s-au folosit mai mult de 4 soiuri in acest amestec , motiv pentru care pot sa afirm ca respcta o regula de baza a unui blend si anume ca 3+1 = min 5 ( arome ) .
Eu nu depasesc 14,2 g la un dublu ( am mers pe 94 grade si 8,5 atm la extractie ) , iar la acest dozaj mi s-a parut ca merge preparat cel mult ca un cappuccino . Pentru latte eu as mari doza de macinatura spre 18 g ( sau as ridicata temp la 96 grade si as mentine doza ) , astfel incat laptele sa nu domine cafeaua .
Sunt curios sa vad cum va evolua gustul in urmatoarele zile .
Felicitari Mihai , amestecul este pe gustul meu iar sotia a fost incantata de ceasca de cappucinno , cu 2 inimioare din crema de lapte , pe care i-am servit-o .
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
Espressoman infocat
Cârcea- Dolj
Bai, sunt ofticat pe cei care cumpara direct din magazin..., ce vor,cat vor, cand vor!!!
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
Espressoman infocat
Bucuresti
Si ca sa fiu putin rau ;) sa mai si asisti la prajire, sa mai schimbi o vorba-doua... :D
dependent de espresso
Bucuresti
Dl cumsecade, daca va hotarati sa divulgati compozitia blendului Amore, cea alcatuita din cafea arabica, selectionata cu cea mai mare atentie de pe plantatii de renume din tari latino americane, puteti sa mi-o transmiteti prin PM, ca as dori sa-l reproduc acasa cu ajutorul aparatului de popcorn, din dotarea copiilor.
Multumesc anticipat.
Vario + Gaggia Classic "tunat" la 9 bar, PID si teava Rancilio + VST 18g
Espressoman infocat
Bucuresti
Amore....ma duce cu gandul la Verona.
Bravoi Mihai, inca un amestec reusit. Practic nu am simtit aciditatea cafelei, restul este descris perfect de catre 'raducarutasu".
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl + IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco
Prajitor cafea
Bucuresti
Am readus JAVA BLAWAN o cafea extraordinara pe care o astept de peste 1an si jumatate . Acum se vor deschide noi orizonturi . Pentru cine nu stie este o cafea consistenta si reprezinta mama bazelor pt. amestecuri . Este STAS - ul pt toate cafelele arabica din lume .
Liviu poate sa confirme !
Si nu numai
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
Espressoman Administrator
Bucuresti
Urmeaza sa-i punem la treaba pe degustatorii forumului! :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Cârcea- Dolj
JAVA BLAWAN:
Tara de origine: Indonezia
Ferma: Blawan
Regiunea: Java, Java de Est, Podișul Ijen
Altitudine: 1.500 m
Soiul: Java Typica
Procesare: umedă
O incercam
[Image: 416038.gif]
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
Degustator zilnic de cafea
bucuresti
(13-02-2013, 21:13)honciucmihai Wrote: (13-02-2013, 20:49)mokele1513 Wrote: Sunteti obligat, ca membru al UE sa informati cumparatorul asupra a ceea ce introduce in gura. Daca cineva este alergic la una din componente ?
Corect , cafea arabica , selectionata cu cea mai mare atentie dupa plantatii de renume din tari latino-americane
Dom Mokele vad ca sunteti plin de rautati :-) la adresa domnului cumsecade. Azi am alimentat si eu niste Amore plus Java(sunt nostalgic e drept) si am compostat doua casute. Daca Mihai a adus ce trebuie(adica ca pe vremuri) recunosc... iau tot sacul. Oricum a zis ca mai are dar vorba populara "ce-i in mana... e sigur". In plus de asta am remarcat la sursa, aparitia unor noi compilatii "Amore", "Echilibrium", " Harmony". Va tineti de mixuri si remixuri. E bine. Sa mixezi muzica face oricine sa mixezi cafeaua mai rar. Felicitari tuturor pentru pasiune.
Salutari la prieteni.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
Espressoman infocat
Bucuresti
(28-02-2013, 18:09)okayo Wrote: .. iau tot sacul.
Aoleuuu...macar pana maine dimineata sa mai ramana ceva pe fundul sacului ca tre sa alimentez si eu ;)
bucuresti
:-)...
Cam cat espresso se poate face dintr-o boaba?
A ramas, clienti sa fie. Sa speram ca e boaba aia "aurie" de acum ceva vreme de curgea ca ciocolata.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
Espressoman infocat
Bucuresti
Eu am luat acum niste Amour (se aude ca e misto) si Columbia (un must-have single origin pentru incepatori). Sa vedem cat imi ia sa pup cafeaua cu masinaria.
Si am si un zambaret pe cartonas. ;)
Espressoman infocat
Bucuresti
Azi am luat Amore si Java.
Dimineata am facut o combinatie ciudata, am mai avut 9 gr. de Chocolatte si am amestecat cu 8 gr. Decaf :D
A iesit ceva parfumat / aromat / gustos, chiar mi-a placut. ;)
Espressoman infocat
Brasov
(01-03-2013, 18:39)sorin2505 Wrote: Azi am luat Amore si Java.
Dimineata am facut o combinatie ciudata, am mai avut 9 gr. de Chocolatte si am amestecat cu 8 gr. Decaf :D
A iesit ceva parfumat / aromat / gustos, chiar mi-a placut. ;)
ma uit pe site si nu vad cafeaua Amore...ori sunt prea obosit ori pe site nu apar toate tipurile de cafea vandute de Sarkis....
nici Chocolatte n-am gasit-o.....in fine, doar n-o sa comand ceva ce nu e pe site ca n-am cum....
Lelit PL043TEM PID + Lelit PL043MM + Tamper Lelit
Espressoman infocat
Bucuresti
(01-03-2013, 21:26)Nick Wrote: ma uit pe site si nu vad cafeaua Amore...ori sunt prea obosit ori pe site nu apar toate tipurile de cafea vandute de Sarkis....
nici Chocolatte n-am gasit-o.....in fine, doar n-o sa comand ceva ce nu e pe site ca n-am cum....
Chocolatte din pacate nu mai este (sper ca doar temporar ;) ), iar Amore este un amestec facut de Mihai de Valentine Day.
Are mai multe amestecuri care nu sunt pe site, cel mai bine este sa iei legatura cu Mihai si te lamureste el cel mai bine ;)
Bucuresti
Sunt amestecuri care s-au format pe forum, de catre forumisti, pentru forumisti. Sa zicem ca e o relatie mai personala cu clientul decat la emag :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Ro
Mey, aveti grija cu cafelele astea de la prajiti, sa nu ma lasati in offsaid. Sa dau bani pe sculili si apoi sa ma lasati fara macinaturili.
Espressoman infocat
Bucuresti
Acu daca n-o mai fi cafea....bagi si tu mazare (cica e dulce) sau naut ;) :D
Espressoman infocat
Ro
Nu naut, nechezoooooooooooool.
bucuresti
Well parca stiam eu ca am fost amintit in acest topic cand m-am apucat sa-l citesc. Well intr-adevar Java lui Mihai a fost un punct de referinta la inceput.
A fost una din cafelele rare pe care le-am gustat. Joi am aprovionat din nou si am ramas suprins cand am vazut ca a readus-o (dupa spusele sale aceelasi sortiment). Am luat si Java dar si Amore (ambele prajite in aceeasi dimineata). Au umplut fiecare un borcan separat si le-am luat impreuna cu espressor-ul intr-un scurt week-end la ai mei. Am inceput cu Java in ideea de ai da gata. Cantarul nu l-am mai luat asa incat nu stiu cat am pus in sita. Curgerea a fost cremoasa (ca pe vremuri), gustul soft (pe placut sotiei)... aprecieri. Am gustat o gura si fara lapte. A fost ok spre deosebire de altele care imi lasau un gust mai pronuntat amarui (ce avea nevoie de lapte sa-l mai domoleasca).
Am plusat la cantitate, rezultatul nu a fost mai pronuntat. Am realizat atunci ca intre timp gusturile mi s-au diversificat si imi plac cele care au o doza mai pronuntata de aroma, Java fiind soft...cum zicea Mihai o baza foarte buna pentru amestecuri.
Revenind la Amore. Am avut o retinere initial in a-l cumpara. Denumirea nu ma prea atragea... dar cum am gustat de cateva ori Java intr-o zi am deschis si borcanul de Amore pentru miros. Daca la Java mirosul nu era pronuntat si nu se simtea la deschidere presiunea datorata emanarii de Co2 la Amore un miros irezistibil iar presiune la greu. Parca deschideam sampania de fiecare data. Am zis sa incerc. Si am dat-o pe amore (ca sa zic asa)... Ei bine chiar mi-a placut. Pot zice ca Mihai a facut o treaba buna cu amestecul asta.
Espressoman infocat
Arad
Salut espressomani, bine v-am gasit!
Sunt nou pe forum, este prima mea postare si ma bucur ca acest forum exista.
Imi place cafeaua, dar nu credeam ca exista o asemenea "bogatie" de arome intr-o
cescuta de fluid. Postez aici deoarece prima mea experienta s-a facut cu o cafea comandata
de la Sarkis. Am citit timp de cateva zile tot ce scrie pe forum, aprox 4-5 ore pe zi, sfaturile lui Liviu si dupa ce m-am "dotat" cu aparatura corespunzatoare, am comandat mai multe sortimente de cafea de la dl. Mihai. Am primit sfaturile necesare de preparare a cafelei prin telefon, iar azi am primit coletul. Si ca sa o scurtez, am ajuns acasa si nerabdator sa trec la treaba am recapitulat toate instructiunile primite am dechis punga cu EQ si ..... a rezultat ceva SUBLIM, nu am baut in viata mea asa ceva. O consistenta cremoasa, un gust delicios si o prezentare ca la carte; pana si laptele a iesit cremos si reusit ca niciodata (am mai facut experimente si zilele trecute dar fara rezultate multumitoare). Multumesc tuturor care au postat pe forum si mi-au deschis ochii despre ceva ce nu credeam ca se poate face acasa: "un espresso perfect"
Horia - Arad
Expobar Brewtus IV, site IMS Competition/VST/EP HQ, Ceado E5P / Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
sambata am luat de la Mihai mult laudata JAVA :) si face toti banutii, a urcat pe prima pozitie in topul meu.
:)
Voluntari
(05-03-2013, 17:54)Lexovic Wrote: Salut espressomani, bine v-am gasit!
Salut Lexovic. Bine ai venit.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
Bucuresti
Bun venit pe forum! Vezi ca i-ai "plagiat" avatarul lui Sorin2505 :)
Espressoman infocat
Bucuresti
Si cat m-am chinuit sa-l gasesc...:D