Precum oamenii, fiecare cafea este o experienta absolut unica, si in functie de intensitatea trairii ei, ti-o amintesti mai mult sau mai putin timp. Chiar si cu aceeasi persoana orice interactiune in parte e usor diferita, exact la fel cand revi asupra unei cafele dragi. Uneori, parca imi e ciuda ca avem la dispozitie o diversitate atat de mare si din dorinta (personala cel putin) de a consuma cafele cat mai variate, de a incerca mereu altceva si altceva, de a face un rulaj continuu de soiuri, origini, blenduri, prajiri, nu reusesc sa revin la primele si marile mele iubiri indeajuns de des.
Blendurile Sarkis fac parte din aceasta ultima categorie. Si ele, fac cumva exceptia de a fi si unice (alaturi de inca un blend autohton extrem de drag mie *stie prajitorul cine e daca mai arunca din cand in cand un ochi pe forum), prin prisma senzatiilor pe care le traiesc de fiecare data. De la mirosul boabelor, la parfumul cafelei macinate care inebuneste chiar si pe cei care nu consuma cafea deloc, un parfum atat de intens, cu note ( pe care nu reusesc sa le denumesc) care imi amimtesc mereu de copilaria din casa parintilor - cozonacii cu nuca de Craciun si Paste, la cele mai gustoase prajituri, la toate delicatesele ce pot fi servite ca desert, imi este extrem greu de pus in cuvinte. Are ceva anume la felul in care miroase un blend Sarkis vs orice alta cafea, fie el blend italienesc de renume, blend autohton, sau orice SO de specialitae si ultra specialitate de 90+ puncte. Si de cate ori il consum, e ca si cum fac un salt in timp, la vasta de 16-17 ani, in vacanta de vara, re-traind prima mare iubire e vietii mele, cu o inocenta specifica varstei
Multumesc si ma inclin in fata lui Mihai pentru privilegiul de a fi contemporan cu arta prajirii si blendarii sale!
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |