bubucalu - corect, ai dreptate. Pe popper mirosul devenea prezent imediat dupa prajire, deci e perfect adevarat ce spui. Nu m-am exprimat f corect, in esenta devenea mai potent dupa 24 ore pentru ca boabele stateau inchise intr-un borcan. Nu pot spune acelasi lucru si despre Gene, unde mi se pare ca cele 24 de ore nu mai sunt suficiente.
Din curiozitate, avand in vedere ca esti fost posesor de Gene (mai precis, fost posesor al Gene-ului care e acum la mine
[Image: biggrin.gif] ), sunt curios daca ai avut aceeasi experienta ca si mine referitoare la lipsa de arome imediat dupa prajire. Incerc sa ma lamuresc daca e ceva specific Gene-ului sau tine mai mult de o tehnica defectuoasa din partea mea (cel mai probabil)
Legat de rezultatul din ceasca, inca mai am multe de invatat in ceea ce priveste cupping-ul. Dar e evident faptul ca pe Gene obtin o ceasca mai echilibrata, mai dulce, dar pierd mult din notele florale, aciditatea si mirosul de pe popper.
Levo - exact, foarte buna descrierea, cam aceeasi impresie o am si eu despre cafeaua rezultata imediat dupa prajire. Cafeaua din pozele tale arata foarte bine. Cam asta e si gradul de prajire pe care il urmaresc si eu. Interesant cum variaza timpii de prajire, FC in 15 min. La mine in 15 min sigur sunt in plin SC. Mentionez ca nu preincalzesc aparatul si il setez la 240 grade nu 250 (nu ca ar conta, pentru ca oricum nu am ajuns niciodata la 240 grade inainte de FC)
renatoa - imi place postul tau, imi da in continuare speranta ca nemultumirile mele vor fi corectate daca imi mai perfectez tehnica
[Image: smile.gif] nu te contrazic ca FC in 4 min era tortura termica, dar producea un miros extraordinar
[Image: biggrin.gif] Am citit topicul acesta si tot ce am mai gasit legat de Gene pe forum si intr-adevar, toata lumea pare sa recomande si sa ajunga la acelasi profil catre care ma directionezi si tu. Deci am sa incep si eu sa incorporez preincalzirea si uscarea boabelor (eventual si acea joaca cu +2 grade pe final de FC despre care s-a mai discutat in acest thread)