Welcome Back Log In Create Account

Prajitor de cafea - Gene Coffee CBR-101

Multumesc tuturor pt incurajari si sfaturi ( am inteles de ce trebuie sa-mi notez ). Sunt constient ca a fost ..norocul incepatorului  [Image: biggrin.gif] . Azi am facut prima extractie la 95 grade pe PID . Nu-i rea ,are gust de...alune ( ???? ) . Nu ma pricep sa descriu gusturile ( abia deosebesc zeama de varza murata de o extracie la 88 grade ) [Image: smile.gif] . 
@coffesnob  : Aici vorbim din nou de cafea sau tot de fete? [Image: tongue.gif]       Hahahah.. senzatia la fete mi-o aduc aminte vag. As vrea sa o mai incerc dar...nu ma lasa nevasta  !![Image: tongue.gif]
Ca incepator ...ma incurca tare timerul de pe masina. O sa-l ignor si o sa folosesc un CRONOMETRU pe telefon. 
Azi o sa ma bag la o prajeala de etiopia
Am pus niste poze cu extractia AICI

Reply
Pai la ala te uiti numai cand piuie, sa-l mai sucesti daca e cazul, ca intr-un minut baga cooling. Cronometrul e de baza, dar nu al telefonului, ca te suna careva si arunci sarja.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Salut din nou . Am terminat de prajit 4 sarje de ethiopia yrgacheffe (1kg). Mi-a iesit pe nas  [Image: confused.gif] . Am prajit pe balcon :afara ploua si 10 grade.  Am folosit aceasi reteta in toate sarjele: 5 min 150 grade , dupa 5 min la 240 . Problema e ca aparatul ajungea la 238 pe la min 15 iar FC eu aveam la min 17-18. Asa ca am ajuns cu toate sarjele la 20 min. Nu e prea mult???? Daca aveti timp si imi faceti favoarea sa va dati o parere am pus foto aici pe fiecare sarja in parte. Sarja 1  , Sarja 2  , Sarja 3 ,Sarja 4 .   Credeti ca sunt baubile??? Si asa eram speriat cu ethiopia ,ca e dificil de prajit si s-a nimerit si timpul asta rece. Dar e normal sa fie FC asa tarziu...sau m-am dus in Sc si mai departe??? Uitam ..racirea am facut-o mixt: 30 sec cooling in masina sa traga un pic chaff-ul si dupa aia extern ( un drum pe care il rotesc si dau cu feon-ul cu aer rece pe el )

Reply
Daca nu ai ulei pe boabe nici vorba de SC.

Ti s-a mai povestit ca Gene este sensibil la tensiunea de alimentare... de ce asta, pentru ca rezistenta va da putere mai mare sau mai mica in functie de voltaj, mai exact de patratul voltajului... o variatie de 5% a voltajului, adica 10V, se traduce in 10% variatie a puterii, si implicit a timpului in care ajunje la cele x grade.
Dar la fel de mult influenteaza si temperatura aerului de intrare la rezistenta... asa ca prajind afara nu ai facut decat sa lungesti timpul, plus ca aerul rece a racit si tamburul mai mult decat normal.
Probabil ca in interior ai fi iesit sub 15 minute binisor...

De baubila va fi mai mult ca ok, la cum arata... bine ai venit in gasca asta [Image: smile.gif]

ps: de ce ai prajit afara ? [Image: confused.gif] [Image: huh.gif]

Reply
Multam' de incurajare ,renatao ! [Image: smile.gif] . Ca eram in dubiu daca o arunc sau nu  [Image: blush.gif] . Am prajit afara din cauza mirosului. Trebuie sa-mi cumpar un tub sa-l pun pe esapament si sa-l scot afara. Sub hota poate o sa ma bag la iarna :). Acum incerc un aeropress ...sa vad ce gust are.

Reply
Arunc-o incoace [Image: smile.gif]

I-auzi la el, sa o arunci... fara sa gusti !  [Image: huh.gif]

Trebuie sa ma duc la un amic cu Gene... sa asist si eu sa vad ce e asa deosebit la mirosul degajat... la popcorn nu e nimic sa te dea afara din casa ... Confused

Reply
(20-04-2016, 20:48)rdumitrescu Wrote:  El Salvador, Apaneca Ilamatepec de la Yume, boabele și shotul.
(20-04-2016, 20:48)rdumitrescu Wrote: [Image: 3f1b63f1c62c056e3818388b1abacf65.jpg]

Zoli, atât shotul, cât și ceașca / poza cu totul arată foarte bine.
Prea frumos arata boabele alea ! Da' ce le-au facut,frate ? Le-au clonat ?  [Image: huh.gif] [Image: biggrin.gif] . Eu am luat boabele de aici : [Image: aa8yef.jpg]

Reply
(24-04-2016, 22:05)Tito Wrote: .....Problema e ca aparatul ajungea la 238 pe la min 15 iar FC eu aveam la min 17-18. Asa ca am ajuns cu toate sarjele la 20 min....
...  Credeti ca sunt baubile??? Si asa eram speriat cu ethiopia ,ca e dificil de prajit si s-a nimerit si timpul asta rece. Dar e normal sa fie FC asa tarziu...sau m-am dus in Sc si mai departe??? 

Initial am dorit sa ma abțin de la vreun comentariu, pentru a nu fi considerate răutăcioase.
Daca ti-as fi spus ca imaginile postate sunt super, cu siguranta nu te-ar fi ajutat cu nimic.
Dpmdv, in succesiunea de sarje, nu am vazut o evolutie ci o constanta in abordarea prajirii si, de aici si rezultatele care singur ai sesizat ca nu prea par a fi cele pe care le așteptai.

Pentru Ethiopia FC la min 17-18 este prea mult . 
Un timp de 9-10 min ar fi fost suficient, iar 2-3 min pentru dezvoltare si FC destule . 
Un timp total de 12-13 min ar fi de preferat celor 20 de care zici . Intr-un timp atat de lung boabele, fie ele si tratate termic corect, se coc si nu se prajesc iar prin coacere se omoară arome.
La cafelele dure este de preferat o prajire intr-un timp mai scurt, cu atentie sporită in etapa de dezvoltare, pentru a praji boabele uniform, in profunzime si pentru a pastra cat mai mult din potentialul de gust.
Gradul de prajire conteaza si el . Unele soiuri sunt mai bune prajite mai light, poate maxim  city si pe care ar trebui sa le dai afara putin inainte de finalul FC( prajirea va mai continua si afara), altele sunt bune city sau city+ adica dupa ce sunetele de FC au încetat, altele chiar fullcity +, adica dupa ce se aud primele sunete de SC .
Pentru Ethiopia o prajire max city+ , pentru espresso, ar fi suficienta !
Pentru cappuccino eu merg pana la fullcity ( exclus SC, omoară aciditatea ) .

Trebuie sa ajungi în faza in care tu sa controlezi prajirea si nu ea pe tine.
Imaginile postate arata clar ca inca nu cunosti aparatul si nici nu stapanesti procesul. 
Este normal si trebuie sa accepți acest lucru fiind la inceput. Aparatul nu este unul care sa te ajute sa " citești" procesul iar lipsa instrumentelor trebuie suplinită de simțuri si de experienta. Usor simțurile se vor forma iar experienta o vei dobândi continuând . Acum poate intelegi de ce este nevoie sa observi tot timpul si notezi cat mai multe, timpi, temperaturi , culoare, miros .....
Eu si acum citesc, experimentez si caut sa obtin lucruri noi cu fiecare sarja prajita din acelasi soi.
Am mai spus-o, mai dau si rateuri . Rateuri in termeni de asteptari in zona gustului desi prăjelile, ca aspect, imi ies constant ok.

Obișnuiește-te sa citești inainte despre soiul pe care urmeaza sa-l prajesti, vezi care este gradul de prajire care ii pune in valoare mai bine gustul pentru espresso. Notează, asa cum am mai sugerat, toate lucrurile astea si trage concluzii dupa fiecare sarja, pentru a nu mai repeta lucrurile care nu se potrivesc.

Desi pe forum s-a convenit, pe buna dreptate, sa nu se mai dea verdicte despre prajiri dupa poze, la tine se observa o densitate de defecte destul de mare (eu as zice chiar mult prea mare) ca sa poata fi trasa concluzia unui rezultat decent :

Se vede clar ca regimul termic si evolutia acestuia in timp nu au fost potrivite si am convingerea ca s-a pierdut orice aroma specifica soiului ( unul al carui gust are o complexitate aparte).
Forma crapaturilor arata toate crack-urile posibile alaturi de defecte ce indica si temperaturi prea mari atinse in timpul prajirii. Faptul ca nu ai ulei pe boabe nu arata ca nu ai ajuns in SC ci ca nu ai mers cu prajirea prea departe in aceasta a doua etapa.
Redu neaparat temperatura imediat ce auzi primele pocnete dar urmareste sa ai totusi crestere si nu scadere de temperatura . De ex, daca inainte de FC ai mers cu 11-12 gc/min, dupa primele sunete coboara la 5-6 gc/min. Dai astfel timp boabelor sa se dezvolte, liniștești procesul si împiedici o crestere accelerata a temperaturii, datorata cumulului de caldura dintre cea a aparatului si cea furnizata de caracterul exoterm al fazei de prajire.

Cafeaua va putea fi băută dar nu cred ca vei avea satisfactii prea mari .

Oricum, nu te da bătut si continua !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Multumesc , Radu ! Exact de asta am nevoie : critici constructive . Am ca obiectiv prajiri sub 13 min ( repet , citisem ca ethiopia e pretentioasa ) dar efectiv ..nu mergea aparatul !?. Inchipuie-ti ca apesi pedala de aceleratie la masina pana la fund...si simti ca motorul nu trage. Dar nu-i nimic ?. Daca nu simt raul ....nu o sa pot aprecia binele .Ai dreptate ca am persistat in greseala : trebuia sa variez cu perioada de uscare. Urmatoarea cafea e Kenya AA Plus. O sa incerc sa-mi fac "temele " mai bine ?. Oricum ..IMI place Gene ! E ca motorul ...trebuie sa folosesc mainile ,picioarele si capul in acelasi timp ! ?

Reply
Cam greu cu stabilit niste grade pe minut la Gene, ar trebuie sa umble la temperatura din minut in minut, sau chiar la 30 de secunde, ca sa incerce el sa construiasca din puncte un profil... e solicitant.

Reply
(24-04-2016, 22:05)Tito Wrote: Am prajit pe balcon :afara ploua si 10 grade.  

Cu asta am impresia ca nu prea se impaca Gene-ul. Deloc. :)
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
Hahah....asta nu inseamna ca am prăjit sub apa. Voiam sa zic ca era un aer foarte umed si rece [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]

Reply
Vei vede ca apar modificari si numai prin simpla montare a racordului de evacuare (eu il folosesc pe racoare, sub hota).
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Repet intrebarea: care e problema cu mirosul la Gene ?

Si inca ceva... amicul care are Gene local, zice ca la final iese si fum !  [Image: confused.gif]
La Dieckmann si popcorn nu am avut fum decat cand am facut teste si greseli si boabele s-au umplut de ulei, intrand bine in SC...
De cand am limitare siguranta a temperaturii la 211 grade (in boabe), este exclus fumul.

Reply
Da, iese fum. La mine pe la min 11-12 . Dupa mine fumul iese de la chaff-ul care se aduna pe grila de la evacuare si incepe sa se ardă .

Reply
Asta era... la ce am folosit pana acum pleava se evacueaza... 
Si e bine asa, ca pleava nu arde, componentele fumului din pleava arsa cica nu ar fi prea sanatoase, este principalul argument al celor contra drum roasting, plus aroma de afumat pe care o adauga.

Eu as scoate filtrul de iesire, grila aia de evacuare adica, si as face un sistem de colectare extern care sa elimine arderea plevii.

Reply
(25-04-2016, 09:29)renatoa Wrote: Si inca ceva... amicul care are Gene local, zice ca la final iese si fum !....
...De cand am limitare siguranta a temperaturii la 211 grade (in boabe), este exclus fumul.

Fumul este normal la prajire .
Fara fum cafeaua se coace, nu se prajeste!
Tu ai limitare la 211 gc in boabe . La mine, daca as ajunge la aceasta temperatura ( boabele se rostogolesc peste termocuplul montat pe peretele din spatele prajitorului) si nu as poziționa cuptorul sub hota data la maxim (iar aceasta trage nu glumește) as tăia fumul cu cuțitul in încăpere ! De obicei, dau eject, cand in boabe am temperatura situata in zona zona 200-208 gc. Hottop-ul P monitorizează si arata permanent, pe display-ul central, evolutia temperaturii si a timpului pe toata durata prajirii.
Dupa uscare, pe la 170-180gc incepe, usor, sa iasa si fum. Dupa 190gc fenomenul se amplifica si dau hota mai tare.
Nu cunosc cum lucreaza Gene dar cred ca prezenta fumului este normala si in cazul acestui model .
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
@renatoa: daca n-ar fi grila aia ...ar cădea boabele din cana din cauza rotirii alea elicoidale. Miros de afumat in boabe ..nu are de ce. Pleava se aduna pe partea stângă ,împinsă de jetul de aer cald din dreapta , iar fumul format este împins direct afara.

Reply
Da, incepand cu FC fumul devine vizibil chiar. Stand acolo, poate nu ti se pare prea puternic, dar daca iesi (de exeplu la o racire externa) la intoarcere sigur dai hota la maxim, deschizi geamul.

Reply
Renato: In cazul Gene-ului fumul isi face aparitia exact cum spune si Radu, cam pe la terminarea fazei de yellow.
Prajind sub o hota care si lumineaza prajitorul, fumul se vede mai lesne in lumina.
La fel si la mine, daca nu as mari treapta de viteza a hotei pe partea finala a prajirii as avea mult fum in incaperea in care prajesc.
Renato, la ce grila te referi cu exactitate? Nu imi este foarte clar. Daca te referi la cea din tambur de care se freaca boabele cu ajutorul acelei palete care culiseaza permanent, acea grila foloseste exact la eliminarea chaff-ului de pe boabe. Daca te referi la grila din acel recipient de chaff, acela e extern tamburului si, in plus, este conectat la iesirea din tambur. Acel recipient de chaff nu e foarte cald, dar si chiar daca ar mai arde chaff-ul, ar duce doar la mai mult fum in incapere, fumul ala nu are cum sa ajunga in tambur.
La cele spuse anterior referitor la sarjele lui Tito, adaug si eu ca la prajirea la 10 grade celsius trebuie ajustate temperaturile si timpii (doar asta poti controla cu Gene in timpul prajirii). Nu am incercat sa prajesc afara, dar nu stiu daca Gene e capabil sa o faca cu timpi decenti la 10 grade. Dar oricum, o prajire de 17-18 este prea mult din experienta mea cu Gene. De exemplu, la ultima mea prajire pe Gene de Ethiopia Yirga am avut o durata totala de 15:10 minute. Insa am avut acea faza de "uscare" de 7 minute, avand o cafea de 2000-2450 m altitudine si, banuiesc, ca si cu un nivel de umiditate ceva mai maricel (din pacate nu am inca cu ce sa il masor). In cazul cafelei la care fac referinta, daca reduc acele 7 minute, cafeaua rezultata nu va fi la fel de uniforma.
Apoi daca ma uit pe logurile prajirilor mele toate sunt in jurul a 13-15 minute.
Expobar Brewtus IV | Honne

Reply
(25-04-2016, 10:28)RaduCarutasu Wrote: Fumul este normal la prajire . Fara fum cafeaua se coace, nu se prajeste!

Si FC-ul ce este, daca nu e prajire... poti avea FC la coacere ?
(25-04-2016, 10:28)RaduCarutasu Wrote: Tu ai limitare la 211 gc in boabe . ... De obicei, dau eject, cand in boabe am temperatura situata in zona zona 200-208 gc. Hottop-ul P monitorizează si arata permanent, pe display-ul central, evolutia temperaturii si a timpului pe toata durata prajirii.
Dupa uscare, pe la 170-180gc incepe, usor, sa iasa si fum. Dupa 190gc fenomenul se amplifica si dau hota mai tare.
...

La 211 este limita de siguranta, dau afara la 204-205 de regula
Si eu am controller industrial, made in UK, nu China, care zic ca imi arata destul de corect toate alea... el este responsabil si de rampa, 10 grade pe secunda de la minutul 4/150C pana la FC, cand intru pe control manual.
Ok, vreti o filmare sa vedeti ca nici la FC la 195 grade nu am fum ? pun trei termometre in trei puncte ca sa ne convingem de temperatura... care este...
(25-04-2016, 10:49)Tito Wrote: @renatoa: daca n-ar fi grila aia ...ar cădea boabele din cana din cauza rotirii alea elicoidale.

Inlocuita cu una cat sa tina boabele si sa lase sa treaca pleava
(25-04-2016, 10:49)Tito Wrote: Miros de afumat in boabe ..nu are de ce. Pleava se aduna pe partea stângă ,împinsă de jetul de aer cald din dreapta , iar fumul format este împins direct afara.

Lumea asa zice prin forumuri... ca ar avea asa un pic de afumat.

(25-04-2016, 11:09)ovisod Wrote: Renato: In cazul Gene-ului fumul isi face aparitia exact cum spune si Radu, cam pe la terminarea fazei de yellow.
Prajind sub o hota care si lumineaza prajitorul, fumul se vede mai lesne in lumina.

Ok, ramane deschisa intrebarea, vine de la arderea plevei, sau din cafea ?
La mine "open air" pana la 180 grade nu mai am pleava de loc, a fost ejectata, si nu am fum de loc, credeti-ma... tot sub hota luminata prajesc [Image: smile.gif]
(25-04-2016, 11:09)ovisod Wrote: Renato, la ce grila te referi cu exactitate? Nu imi este foarte clar.

Ala unde zice Tito ca se aduna pleava, eu as lasa-o sa plece din tambur, pe o teava gen hota, si as captura-o mai incolo, cand s-a mai racit aerul...

Atasez o filmare cu Dieckmann, pozitionati la minutul 4 cand incepe FC, semnalata masinii prin apasa acel buton, vedeti ceva fum acolo ?
Pleava din belsug ! Dar fum... [Image: huh.gif] puteti urmari pana la cap, nici vorba de fum... adica aia e cafea coapta ?
Se pare ca totusi pleava e cea care arde... [Image: confused.gif]

https://youtu.be/LrYrSKYwVGE?t=237

Reply
off topic: renato, m-ar da nevasta afara din casa cu ascutitoarea aia de prajitor :)
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Reply
Pai cum sa vedem fum cand sufla hotgun-ul? Daca era captat tot aerul ce iese din boabe si iesea printr-o gaura mica, cam cum e aceea de la Gene, vedeai acolo si fum.

Reply
Gicu, nu ti se pare ca are alura de... motor ? :P
Asa ochi de fotograf mai ai tu... deh, imbatranim, chelim...
In locul tau vedeam din prima roata din fata, ghidonul, saua... 

Gene... imi sugereaza o storcatoare de zaibar :)

balloo, am prajit si in bucatarie toamna cand s-a facut frig, nema fum, crede-ma...

Reply
Cafea de la ei, ca aia e mai epilata.

Reply
'renatoa'
.....Si FC-ul ce este, daca nu e prajire... poti avea FC la coacere ?
First crack reprezinta sunetul produs de boabele de cafea care expandeaza, isi maresc volumul si crapă, ca urmare a eliminării umezelii conținute de acestea cand se afla in stare verde. Cresterea in volum este vizibila, se distruge integritatea boabelor si apar crapaturi care produc zgomote.
Datorita cresterii temperaturii apa (12-18%) se evapora iar structura celulara devine una uscata.
Unele cafele produc un pocnet mai puternic, altele unul abia perceptibil si asta in functie de gradul de umiditate din boabe, de vechimea acestora, de structura samd.
La cafea, sunetele de FC marchează inceputul procesului de prajire. O cafea se considera prajita dupa ce se produce acest FC .

....La 211 este limita de siguranta, dau afara la 204-205 de regula
Si eu am controller industrial, made in UK, nu China, care zic ca imi arata destul de corect toate alea... el este responsabil si de rampa, 10 grade pe secunda !!!! de la minutul 4/150C pana la FC, cand intru pe control manual.
Ok, vreti o filmare sa vedeti ca nici la FC la 195 grade nu am fum ? pun trei termometre in trei puncte ca sa ne convingem de temperatura... care este...
Eu te cred si te felicit daca poti sa prajesti fara fum. Ai scăpat de o problema cu care multi se confrunta si din care cauza nu prajesc acasa.
Eu nu am reusit si, sincer, nici nu incerc deoarece cu aparatul pe care il am nu o sa-mi iasa. Producatorul chiar recomanda ca prajitorul sa fie asezat in locuri bine ventilate, pentru a permite evacuarea fumului rezultat in urma prajirii cafelei .

'Tito'
Miros de afumat in boabe ..nu are de ce. Pleava se aduna pe partea stângă ,împinsă de jetul de aer cald din dreapta , iar fumul format este împins direct afara.
Personal am observat ca boabele ies afumate atunci cand perioada de dezvoltare, începuta odata cu FC, se deruleaza prea agresiv, cu o crestere accentuată de temperatura datorata faptului ca nu scad suficient de mult puterea termorezistentei . In aceasta situatie prajirea evolueaza foarte rapid, fumul este foarte abundent si impregnează boabele.

Reply
...pe minut... [Image: smile.gif] herr professor !

Reply
Referitor la mirosul de fum din boabe... atat in cazul Gene dar si al altui prajitor cu tambur, daca atunci cand fumul iese mai abundent din boabe se intampla ca airflow-ul sa fie insuficient cat sa expulzeze fumul, sau ca tirajul sa fie scazut, boabele se afuma. Asa cum spuneam mai devreme, in cazul Gene, fumul apare undeva in partea finala a fazei de yellow a boabelor. Nu este usor sesizabil in aceasta etapa de yellow, dar sub o hota care lumineaza zona, se vede.

Ca paranteza, ca tot amintim in limbaj "Gene" de faza de "uscare", in general cred ca mai corect ar trebui considerat ca faza de uscare perioada incepand de la incarcarea boabelor pana cand boabele ajung complet la galben. Este si un miros distinctiv al boabelor in acest moment al prajirii.

Revenind la mirosul de fum din boabe... in cazul Gene-ului, la modul general, cafeaua rezultata nu are miros de fum.
Un miros de fum in cafea totusi, poate aparea atunci cand nu prajesti o cantitatea de cafea adecvata.
Cantitatea de cafea trebuie corelata cu cat chaff are cafeaua. Desigur nu vorbesc de cafelele procesate natural unde cantitatea trebuie scazuta oricum, dar exista cafele spalate cu mult chaff. In cazul unei cafele cu mult chaff se poate intampla ca in grila din tamburul Gene sa mai ramana prins ceva chaff care se arde, elimina fum si pe deasupra mai si obstructioneaza airflow-ul. Din experienta mea cu Gene asta ar fi motivul pentru care rezulta o cafea cu un miros de fum.
In situatia asta eu reduc putin cantitatea de cafea.
La un moment dat, din curiozitate, chiar am facut un test cu ceva resturi (insuficiente pentru o sarja mono-origine) din diferite boabe si am adunat 300 de grame de cafea (mult prea mult pentru Gene!).
La FC a fost foarte greu de controlat, am avut mult fum, grila s-a obstructionat, iar cafeaua a avut o usoara aroma de fum, dar s-a putut consuma, nu era chiar de aruncat. [Image: smile.gif]
Expobar Brewtus IV | Honne

Reply
Are cineva dintre colegi, de rezerva, bucatica aia rotunda de cauciuc( opritorul de la lamela care curata chaff-ul ) :
[Image: DSC_9095.jpg?v=1441308064]
 astazi am prajit, iar la un moment dat troncanea asa de tare prajitorul si am vazut ca cauciucul se rupsese...bine ca nu s-a spart vasul de sticla, lamela aia metalica loveste chiar in margine.
--------------
inca nu stiu ce improvizatie sa fac, sa caut o bucatica de cauciuc rotund, sau sa incerc sa pun un arc mic ( cum este arcul de la un pix )...habar nu am...
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 

Reply
Am avut aceeasi problema. Initial am folosit un ac taiat introdus prin cele 2 bucati si a functionat dar de cateva zile am descoperit ca aveam 2 bucati de rezerva. Cauta in pachet cu atentie.
La Pavoni, Mazzer

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)