Toate temperaturile din Gene sunt foarte relative, si nu au nici o legatura cu ce afiseaza display-ul, care este temperatura aerului evacuat.
Plus ca electronica masinii face o mediere pe o perioada mult prea lunga a temperaturii care se afiseaza, ca sa compenseze diferentele dintre perioada cand prin gura de evacuare iese doar aer cald si cea cand iese aer filtrat de boabe.
Asa ca rezultatul este un sistem de masura care nu este capabil sa simta variatiile tip flick and crash din preajma momentului de first crack.
La polul opus, la intrare avem temperaturi care depasesc cu mult limitele unei prajiri corecte, pe subiectul acesta s-a mai scris in ultimele pagini, nu il mai reiau.
Per total, mie managementul caldurii din Gene mi se pare defectuos, si de aici necesitatea acelei modari.
Daca faci o incalzire la 200 grade, si o incarcare suficient de rapida, si apoi putere pusa flat pe 75% cap coada, ai garantat FC la minutul 8, la un voltaj in priza cat mai apropiat de standardul de 230V. Asa s-au comportat masinile modate de mine, la 234V in priza, si fara nici o interventie din partea electronicii Gene asupra controlului heaterului.
Valori de 8 minute doar pentru uscare, cum am vazut pomenite in alte topice sunt pur si simplu inacceptabile, doar daca daca nu vrem sa prajim "de 3x mai lung", ca in reclama. Sau respectivul nu apreciaza bine terminarea uscarii, asteapta sa vada galben complet.
Orice cafea tinuta intr-un mediu de 200 grade, cu un airflow si agitare acceptabila, nu are cum sa nu se usuce in maxim 6 minute, daca asta nu se intampla ceva e in neregula in incinta respectiva. Pur si simplu legile calorimetriei nu permit asta... Mai ales daca dupa 4 minute, temperatura presupusa de 200 grade incepe sa urce spre 250...
Toata teoria in spatele afirmatiei din paragraful de mai sus este deja expusa
aici, se aplica si la Gene.
Lectura placuta, si nu te lasa descurajat @
ranger, de criticile rautacioase. :)
"It is known", vorba unui dothraki, ca pentru cei care am fost muscati de microbul acesta, primile prajiri sunt mai bune decat tot ce am baut vreodata :D Mai rau e cand incep pe urma indoielile... :D