kapton-ul eu il stiu doar la 200 grade, poate ma insel... plus cat de scumpa este... pai te costa o avere sa imbraci un vas din asta in kapton...
plus ca nu stiu cat de izolanta este, nu ajunge sa reziste la temperatura ca sa si izoleze... :s
sunt de acord ca 2rpm e putin... dar solutii fara schimbarea motorului, mai greu...
Totusi, in cazul acestui prajitor nu vad necesara legarea turatiei de temperatura... nu e tambur de prajire prin conductie la care turatia are un rol foarte important de a aseza boabele cat mai uniform ca sa ia caldura de la tambur.
Aici caldura se ia din aer, care daca te uiti cum danseaza pleava, iti dai seama ca circula mult mai vioi decat rotatia tamburului.
Mai curand as zice ca un mare plus l-ar aduce o modificare a axei de rotatie, ca sa fie oblica, si atunci va fi o miscare de dute-vino a boabelor, ca la Gene, care ar trebui sa imbunatateasca substantial transferul termic.
Asta s-ar face dand alte gauri pentru patratul de 6mm, excentrice, la cea mai mare distanta care o permite cazanul, ca sa nu atinga tamburul peretii.