28-12-2015, 00:35
Deja exageram, zic...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
|
Prajire ieftina, acasa
|
(31-01-2016, 22:57)Stefu Wrote: Cea mai ieftina metoda de prajire controlata cred ca e cea din clipul din link:
https://www.youtube.com/watch?v=gzDwFn2b41E.
Reproduce prajirea in tambur rotativ si cu putina atentie si rabdare se pot obtine rezultate bune.
Asa am inceput si eu sa prajesc cafea, fara sa astup gura tamburului si avand in plus un termometru cu infrarosu. Mai apoi cand am inceput sa ma plictisec de rotirea manuala, am improvizat un suport si un reductor. Din vara folosesc improvizatia din imagine care e varianta 3.
(31-01-2016, 22:58)renatoa Wrote: Si cum o controlati, de exemplu uscare pana la 150C in 4 minute si FC la 8 minute, cu precizie de ... macar 15 secunde si 5-10 grade ? :s
(31-03-2016, 12:00)Stefu Wrote: ...
In ce priveste prajirea, eu nu as numi-o complet manuala. Incarcarea, descarcarea si reglajele pe parcurs sunt manuale, in rest mai sunt operatii "ochiometrice" si "nasometrice" :D . Ma mai ajut ocazional si de un termometru infrared.
Rotatia se face cu un mic motoreductor cu 120 rpm vizibil in stanga primei imagini.
Deci mare parte din cele aprox 14 min de prajire pot sa ma uit la un film si treaba sa mearga singura :P .
(31-03-2016, 12:16)honciucmihai Wrote: Orice ar spune lumea eu prajesc " ochiometric , nasometric si urecheometric " ???
Asa ca BRAVO !!!
(31-03-2016, 13:21)stefandinescu Wrote: Stefu, have fun! Etiopienii prajesc (ard) boabele in tigai pe foc, le sparg in mojar si le oparesc.Asa a inceput aventura cafelei in lume
(31-03-2016, 15:13)stefandinescu Wrote: Povestea merge mai departe chiar si desupra aragazului si cu un motoras electric. Ca la motociclisti: "It's not the destination, it's the ride".Asta este de fapt cafeaua nu norme , profile , variabile concluzia , cred, ca este una singura " EDUCA-TI GUSTUL SI BEA CAFEAUA CARE ITI PLACE " [emoji121]
(31-03-2016, 12:16)honciucmihai Wrote: Orice ar spune lumea eu prajesc " ochiometric , nasometric si urecheometric " ???O apreciere venita de la un prajitor profesionist chiar inseamna ceva. Multumesc.
Asa ca BRAVO !!!
(31-03-2016, 17:35)renatoa Wrote: Am glumit, poti vedea in semnatura ca si eu am un tambur adaptat la cuptor
(03-04-2016, 15:11)renatoa Wrote: Esti mai rau ca mine... :) 40 grame ! Care zicea mai zilele trecute sa prajim un bob ! :)
Ar trebui sa incerci un poper modat, cred ca ti-ar place ;)