Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
A venit si vrajeala explicativa, Nespresso is the greatest... alta intrebare ?
Acum o sa ne delectam in topicul de 1st wave si cu discutii despre capsule... nu ne ajungeau SF-uri gen "Note fine de ciocolată cu lapte, duuulce, fără pic de ars, amar sau acid", sa vezi acum note de degustare ce o sa stoarca din capsulele Vertuo ...
(30-07-2021, 17:35)renatoa Wrote: Acum o sa ne delectam in topicul de 1st wave si cu discutii despre capsule... nu ne ajungeau SF-uri gen "Note fine de ciocolată cu lapte, duuulce, fără pic de ars, amar sau acid", sa vezi acum note de degustare ce o sa stoarca din capsulele Vertuo ...
Ce te așteptai să iasă dintr-o cafea prăjită "corect", altceva decât nectarul zeilor? :D
Ia nu va mai luați de topicul adevaratului, nealteratului și adevăratului espresso.
Spor la cautat piersică și iasomia și mai ales gemul.. Eu am găsit la piață și am și în cămară dar cafea găsesc doar din espresso italian.
30-07-2021, 21:24 (Edited 30-07-2021, 21:28 by coffeemilk.)
(30-07-2021, 17:35)renatoa Wrote: Acum o sa ne delectam in topicul de 1st wave si cu discutii despre capsule... nu ne ajungeau SF-uri gen "Note fine de ciocolată cu lapte, duuulce, fără pic de ars, amar sau acid", sa vezi acum note de degustare ce o sa stoarca din capsulele Vertuo ...
dar ceva poze funny in legatura cu cafeaua aveti? pls postati ontopic.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
N-am o poza funny dar uitandu-ma pe instagram story am vazut ca o persoana pe care o cunosc a postat un story cu un Lelit PL41TEM. Curios intreb daca e a ei si ce rasnita foloseste.
Raspuns: "Da, e al nostru, sotul e mai priceput si el e cu cafelele. Momentan noi folosim cafea de la Yume si Semiramis si o macina intr-o rasnita Gorenje (din alea in care eu macin macul, zaharul)."
Eu curios fiind daca chiar poate scoate un espresso cu o rasnita cu cutite de otel care nu e DELOC pentru asa ceva intreb daca poate scoate timpii si consistenta calumea.
Raspuns: "Da, sotul o baga in rasnita si o macina, o scoate si apoi iarasi o rasneste, in total de vreo 5-6 ori"
Urmatorul lucru a fost "Unfollow"
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro
Te-ai grabit cu reactia, exista topic pe tema asta, daca stii ce faci acolo, chiar poti scoate o macinatura rezonabila si cu lamele. Din doar 4 rasniri, 6 sunt deja prea multe.
Doar ca doamna a uitat sa iti precizeze o operatie intermediara, foarte importanta, dupa fiecare repriza de macinare: cernerea, cu o sita adecvata. ;)
Și am dat peste plecând de aici:
Stimabila firma e în top venituri în 2020 cu peste 100mil euro cu un singur angajat și... 0 profit.
Printre altele au și afacerea mai sus menționată. Sifonarie de bănuți. Poate vreun concetatean poate sa ne dea detalii deși nu țin neapărat să le aflu.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1