Welcome Back Log In Create Account

Portafiltru fara fund

Am 3 portafiltre acasa. Unul din ele este naked si il folosesc in 99% din cazuri. Alea 1% din cazuri e atunci cand am multi musafiri care vor "lapte cu cafea" si trebuie sa fac latte pe banda rulanta; aici ma ajuta ala cu picurator dublu. Principalul motiv pentru care folosesc naked este ca e mai "clean". Este incomparabil nivelul de depuneri pe el fata de unul cu picurator si se spala mult mai usor. Sincer, eu nu vad motive sa folosesc unul cu picurator, decat, in cazul de mai sus sau daca cineva vrea "una scurta"...nu se mai intampla demult :)

Reply
A venit și am făcut deja 2 teste. Este cel putin spectaculos as putea spune. Maine pun și 2 poze.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
N-ai mai pus poze? :)
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
@mishu3113 asa este nu am mai pus poze... Insa am pus câteva filmări la secțiunea "cum arata cafeaua ta azi" revin din vacanta și pun [WINKING FACE]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Reply
(13-02-2015, 16:22)Mihai.B Wrote: @mishu3113 asa este nu am mai pus poze... Insa am pus câteva filmări la secțiunea "cum arata cafeaua ta azi"  revin din vacanta și pun [WINKING FACE]

ok, si eu ma gandesc sa-mi iau un portafiltru naked si sa-l duc la modificat pentru sita VST. Poate luna viitoare fac asta.

Reply
Dacă ești din București poți sa testezi cu al meu. Eu vin joi și plec duminica iar din țară. Deci 1 săptămâna poate fii al tău

Reply
Pai nu se potrivesc. E diferenta de la un espressor/grup la altul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Adevarul este ca cea mai buna cafea imi iese cand folosesc acest tip de portafiltru ,o cantitate mai mare de cafea pentru 60 de ml.Vst-ul de 15 grame venind ca o"manusa" pentru o cafea mai strong,o cafea in care gustul este cu adevarat pregnant.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
@Lyvyoo are dreptate... Eu nu vad semnăturile pe tapatalk . în fine facă pot ajuta let me know

Reply
(13-02-2015, 16:53)Mihai.B Wrote: @Lyvyoo are dreptate... Eu nu vad semnăturile pe tapatalk . în fine facă pot ajuta let me know

Mersi mult, sa vedem cand fac rost de finantare ca deocamdata inca ma resimt dupa achizitia echipamentului. Poate imi recomanda cineva un strungar priceput care eventual nu e la prima isparava de gen.

Portafiltrul naked de 57mm de pe site-ul importatorului Lelit se potriveste la al meu?

Reply
A mai observat cineva ca sita mare cu care vine portafiltrul bottomless de le Lelit e mai mică decât cea de la portafiltrul cu picurător? (Dreapta sita de la bottomless)

[Image: 8d7b6a7ed4b8178571ef4771d037b62c.jpg]

Nu înțelegeam de ce nu imi mai intra 16g de cafea in sita asta [emoji28].

In plus, găurile de la cea venită cu portafiltrul bottomless par a fi mai mici si mai dese: (Sus sita de la bottomless)

[Image: 5b61a67295fc05467622f0e63fd0006f.jpg]
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml

Reply
Si eu cand am primit pachetul am vazut aceasta diferența si nu știam care sita de unde e. Si între sitele mici este diferența, dar aia nu cred ca contează...

Voi încerca si eu diseară cele 2 site si voi reveni cu un feedback referitor la dozare
SanRemo OPERA, Mahlkonig K30 Vario...

Reply
Andra, care sita da rezultate mai bune?

Reply
Cam greu sa le compar. N-am incercat sa folosesc prima site pe pf bottomless. Dar, la prima vedere pare mai ok cea venita cu pf bottomless.

O sa fac un test comparativ si revin :)
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml

Reply
probabil una e de 12 alta e de 14g
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Si faptul ca are mai multe gauri si mai mici e de bine sau de rau?

Reply
(25-02-2015, 13:40)mishu3113 Wrote: Si faptul ca are mai multe gauri si mai mici e de bine sau de rau?

Nu e neaparat relevant. Ce e important la o sita (conform studilor facute de Vince Fedele care a lucrat la design-ul sitelor VST) e ca fundul sa fie cat mai plat, gaurile sa fie distribuite cat mai uniform pe o cat mai mare parte a fundului sitei, si gaurile sa aiba aceasi marime si forma.

Motivele:
- fundul plat: apa are tendinta sa mearga direct in jos; daca fundul este rotunjit, apa nu va fi impinsa uniform prin pucul de cafea, rezultand in extractie neuniforma.
- distributia gaurilor pe toata suprafata fundului sitei: daca gaurile sunt distribuite doar pe un procent al suprafetei, apa nu va circula peste tot drept in jos. In unele parti va face un drum mai lung, in altele un drum mai scurt, caz in care avem din nou extractie neuniforma.
- marimea gaurilor: daca gaurile nu au aceasi marime si forma, apa va trece mai usor prin unele si mai greu prin altele rezultand subextractie/supraextractie regionala.

Pentru cei interesati vedeti postarea http://www.coffeegeek.com/opinions/markp...04-29-2011

Reply
Am umplut si tampat fiecare sita in parte si in cea mare au intrat 18g, iar in cea mică 16g. Am folosit hotspot blend, dar întrebarea e ca poate sa difere cantitatea de cafea din sita de la un soi la altul?

Poate e stupida intrebareA, dar totuși...

Reply
Da, difera, prin densitate, atat dupa soi cat si dupa gradul de prajire.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
volumul de cafea ai vrut sa spui, cred.
unele difera chiar mult, aceleasi 18 gr imi umple sita ceva peste jumate in unele cazuri. in altele, da pe afara
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini

Reply
da, la volum am facut referire...

si atunci ce relevanta are cantarul? nu mai bine umplu portafiltrul, il nivelez si tampez si cate grame sunt atatea sunt

Reply
pai are. recent am avut ocazia sa fac acest experiment cu un tip de cafea care nu-mi umplea deloc sita si nu stiam de ce,; initial credeam ca am gresit la cantar. Au intrat 23,3 - 23,5 grame in sita de 18 datorita particularitatilor cafelei.
Pe cantarite, 18 grame abia treceau de jumate. Am avut curiozitatea sa vad cat intra. Evident ca mi-a blocat espressorul.
Apoi, au urmat mici teste si ajustari din rasnita si cantar si am realizat ca respectiva cafea se comporta cel mai bine la 19,5 grame si tot nu as fi putut sa fac o distributie cu degetele ori cu un card.
La 18 grame, indiferent de reglajul rasnitei - cat permite ea - aveam jeturi, blondire prematura, o curgere urata, lipsa corp.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini

Reply
Planuind sa iau candva un pf naked pt Gaggia Classic, m-am uitat putin la oferta si am gasit 3 variante: 1 , 2 si 3.
Daca prima ar putea fi diferita (si mult mai scumpa!), a doua si a treia par foarte asemanatoare, totusi la a 3-a diametrul interior e trecut a fi 62 si nu 58.

A mai luat cineva de la Rovio, e ok pt Classic?
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
Diametrul interior al portafiltrului e mai mare decat diametrul sitei. La portafiltrul meu diametrul interior e 62 si intra sita de 58 deci din punctul asta de vedere e ok.
Nu stiu ce e acel mounting diameter , 79 e prea mare ca sa fie diametrul exterior al portafiltrului. E probabil diametrul extern in zona urechilor de montare. Poate cineva cu Gaggia Classic poate masura cu un subler si sa confirme.

Reply
Da, am masurat eu, 79 e intr-adevar in zona urechilor.
Atunci inseamna ca si 3 este ok.
Oricum, din fotografii, cel putin daca te uiti la maner, toate cele 3 variante par a fi similare.
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
Pentru un Lelit 91T, oare se potrivesc portafiltrele generale? Ma refer la https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/Po...d-Vibiemmehttps://barshaker.ro/AccesoriiBarista/Po...Multibrand sau https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/Po...ltibrand-2. Doream sa il iau, pentru a-l folosi cu o sita https://barshaker.ro/B702TFH24NT. Multumesc!

Reply
Pentru Expobar ce portafiltre fara fund ati mai cumparat?
Cel original de pe caffea.ro nu mai e in stoc.

Ar mai unul compatibil pe Kfea, dar e ceva necurat, scrie ca are 58.7 mm la interior. Nu e ok.
Mai am unul de la barshaker care nu prea se potriveste si sta degeaba, de data aceasta as vrea sa il si folosesc.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Vezi la Tudor
https://coffee-sensor.com/product/bottom...-machines/
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Multumesc! Nu m-am gandit, verific.
Dar e curios ca, desi scrie Expobar, dupa foto arata exact ca cel pe care il am acum.  Confused
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
Cei de la Kfea spun ca acesta se potriveste, insa producatorul spune ca nu. Desi Faema ar trebui sa merga, dar nu sunt sigur.
Are cineva un model testat pe Expobar, efectiv? Nu vreau colectie de PF incompatibile acasa, am incercat o data.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)