Welcome Back Log In Create Account

Pizza facuta acasa

1. Poate fi drojdia. Nu știu ce folosești (uscată sau proaspătă). Dar dacă aluatul nu își dublează volumul nu ar trebui să-l coci, fiindcă undeva ceva este greșit.
2. Poate fi făina.Nu am înțeles ce înseamnă am folosit 30%. Cu Nuvola (aflată în termen de garanție) nu ar trebui să ai probleme. Însă am impresia ca ai amestecat-o cu alta faina.
Oricum, daca nu creste in volum nu mai trebuie sa te chinuiești sa coci aluatul. Ca sa nu am îndoieli în privința drojdiei, eu folosesc, maia naturală (sălbatică) - o reîmprospătez seara și dimineața dacă nu este crescută, înseamnă ca am o problemă (până acum nu s-a întâmplat).
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Toping prea mult?
Temperatura la cuptor? Desi daca zici ca ai tinut pana se arde topingul…
Ar putea fi si faina. Nu e asa de stricta data de expirare.
Ceva lighioane in faina? Glutenul a fost OK la framantare si formare? A crescut?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Am zis 30% pt ca am amestecat-o cu alte făinuri ultima data, dar am făcut și 100% cu ea si tot asa a ieșit.

A crescut ceva, binișor as zice. Topping am pus după câteva minute doar cu sos și oricum și marginile unde nu a fost topping tot asa arătau.

Cred ca prin eliminare de vina ar trebui sa fie faina, o sa incerc sa folosesc alta și mai vad - deduc asta din faptul ca a ieșit la fel si la tarte flambee, care e o un fel de pizza alsaciana (cu smanatana in loc de sos rosii) FARA drojdie, subțire, întinsă cu făcălețul și care Nu treb sa creasca și mi-a ieșit bine de 2 ori în trecut și acum chiar si asa subțire cum a fost tot se vedea înăuntru ca și cum ar fi fost cruda.
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Daca nu esti sigur ca ambele faini sunt bune ar fi bine sa eviti amestecarea lor. Eu am facut asa stiind ca una din ele nu era buna (expirata si verificata anterior) si am ratat aluatul. De obicei cand faina nu este buna simti ca nu se formeaza reteaua de gluten, aluatul este moale si nu reuseste sa devina elastic si se "lasa" repede dupa fiecare strech and fold. In loc sa-si dubleze-triplez volumul mai repede se intinde in loc sa creasca.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
[Image: 7U9FMjn.jpg][Image: nkMNxtw.jpg][Image: 4s37XB2.jpg]Foarte bune.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Postez in numele lui @d2florin, care are dificultati tehnice. Aluat cu maia.

[Image: QbU30qs.jpg]

Reply
Sper ca n-a patit nimic de la pizza asta… [emoji23][emoji23][emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Ce vrei sa zici ? Sunt doar mulțumit :)

(05-11-2023, 20:32)d2florin Wrote: Ce vrei sa zici ? Sunt doar mulțumit :)

Btw , e rețeta de la ooni
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Legat de dificultati… nu a fost foarte precis mesajul. [emoji12]

Reply
Dacă te referi la faptul ca e prea încărcată , posibil :) dar e gustoasa rău :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Pizza day!
[Image: 32ac17db72540196fa64e1d411629ee1.jpg]

Reply
arata ffff bine coca... cum ai facut-o?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Ca de obicei, de mai bine de jumatate de an. Faina de pizza de la 5que Stagione (Casa del Pan) si putina faina de secara. Imi place foarte mult cum se lucreaza faina asta (inclusiv T80).

Reply
dada.. dar cum? cata hidratare? cat timp lasata pe blat? cat in frigider? :D
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
72% hidratare
Inceputa aseara pe la 18:30, intrat la rece dupa doua ore.
Scos din frigider pe la 16:30 si facut palinele, pe la 20 am inceput coacerea. 3 facute la rand, una la 22, care a dospit mai bine.
Cam asta e.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Asta e ultima:
[Image: 6349b8327de400b93b309a568047b6b7.jpg]

Reply
Bune bune[Image: gb5wGQg.jpg].[Image: 6sup9YD.jpg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Pizza fără mozzarella..mie blatul îmi iese cel mai bine cu 5stagione rosu (după ce am încercat Caputo pizzeria și nuvola, ambele fiind f ok, dar cel puțin pt cuptorul meu de casa de max 280gr 5stagione e cea mai buna)

[Image: ZignpDT.jpg][Image: 2L01ggE.jpg][Image: AheVZ3f.jpg][Image: WQsUrKn.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Salutari
Am decis sa cumpar Cozze eletric 13” pentru a il folosi pe timp de iarna cand nu pot face pizza la cuptorul din curte.

A costat in jur de 1100 lei luat la reducere. Nu cred ca am vazut cuptor electric pentru pizza mai ieftin si am decis sa il incerc ( le exclud pe cele de genul g3ferrari )

Constructia lui este de calitate relativ slaba ( materiale subtiri, vopsea subtire si care sare imediat ), usita cu care vine se pune greu si pare ca de abia sta.

Cuptorul se incalzeste destul repede si nu se incalzeste foarte mult la exterior asa ca eu l-am folosit pe blatul de bucatarie.

Inaltimea mica din interior face putin dificila asezarea pizzei inauntru si tot din acest motiv, nu poti roti pizza inauntru. Trebuie sa folosesti paleta cu care ai bagat pizza: scoti pizza, o rotesti si o bagi inapoi. Din ce am observat pana acum, pentru o pizza coapta uniform, este nevoie de 1-3 rotiri.
Timpul de coacere aproximativ 2 minute.

Rezultatele sunt satisfacatoare pentru mine; bune daca nu as compara cu AlfaForni si foarte bune in comparatie cu un cuptor eletric normal.

Daca cu AlfaForni reusesc sa fac o pizza la 100% pe placul meu, cu acesta reusesc cam 90%, dar daca tin cont ca cozze a costat mai putin de 10% din alfaforni, atunci pot spune cu usurinta ca este best buy la pretul asta.

[Image: KQMzfmY.jpg][Image: 80BFGpE.jpg][Image: QA28pxj.jpg][Image: LqaPWoR.jpg]

Aveti grija ca este destul de mare si poate pune cu usurinta probleme cu depozitarea in cazul in care aveti spatiu limitat. Eu il tin in casuta din gradina.
Home: Strietman CT2 & Honne
Travel: Cafflano Kompresso / Aeropress / Staresso Mirage & Kinu Simplicity
Past: Gaggia Classic PRO PID & Lelit PL43MMI

Reply
Constructia la Ooni mi s-a parut foarte OK. Si spatiul mai generos. Si cred ca nu era cu mult mai scump.

Reply
Imi plac rezistentele laterale coborate, care bronzeaza ok si pe contur, nu doar deasupra.
Asta mi se pare hiba cea mai mare la ferrari, ca raman marginile aurii.

Ultimul clip al lui Vito poate fi de interes pentru ca realizeaza coacerea incercand sa simuleze conditiile home, adica isi limiteaza fortat cuptorul profi la 270 grade, ca sa se apropie de ce avem pe acasa.

https://www.youtube.com/watch?v=0uRNUQncbNo

Asa ca a rezultat o coacere in doua etape, prima de 5 minute a blatului+sosul, a doua de 3-4 minute doar mozarella.

Alte noutati pe care le-am remarcat ar fi adaugarea in aluat a 20% faina de orez, chiar nu am mai intalnit asa ceva, si nu am idee ce aduce nou ca gust sau textura... :s , si apoi laminarea, iarasi un first pentru mine, atat la Vito cat si la un aluat de pizza.

Reply
(17-01-2024, 13:25)Mihai L Wrote: Constructia la Ooni mi s-a parut foarte OK. Si spatiul mai generos. Si cred ca nu era cu mult mai scump.
Ooni Volt 12 este doar de 4 ori mai scump decat a fost cozze 13" eletric

Reply
Avand in vedere spatiul ocupat, probabil era OK si cel pe gaz, Koda 12… Adica 1900.

Reply
Pe gaz inseamna sa folosesti butelie de gaze si este devine obligatoriu sa il folosesti in aer liber.
Comparam mere cu pere si oricum fiecare isi va cumpara ce li se potriveste mai bine. Eu v-am impartasit experienta mea cu Cozze pentru ca poate mai sunt si alti interesati despre acest cuptor.

Mie personal mi se pare ca are un pret foarte corect mai ales avand in vedere ca se apropie de pizza pe care o fac cu AlfaForni. Dezavantajele nu sunt atat de importante pentru mine, oricum il voi folosi doar pe timpul iernii.

Reply
Evident ca merge cu gaz doar afara. Dar nici ca dimensiune nu prea se preteaza la interior intr-o casa normala.

Reply
(17-01-2024, 13:13)nick326 Wrote: Salutari
Am decis sa cumpar Cozze eletric 13”
...
A costat in jur de 1100 lei luat la reducere.
...

1640 cel mai ieftin acum pe unde apucai sa arunc o privire...

Reply
Da. Acela este pretul normal. Eu l-am luat la inceput de decembrie cu o reducere de aproximativ 500 lei

Reply
asta e?

Cuptor pentru pizza electric, cu usa, piatra si control digital al temperaturii Cozze 33 cm 13 inci 230 V 2.200W 90355

https://www.emag.ro/cuptor-pentru-pizza-electric-cu-usa-piatra-si-control-digital-al-temperaturii-cozze-33-cm-13-inci-230-v-2-200w-90355/pd/D1MW43YBM/?utm_medium=ios&utm_source=mobile%20app&utm_campaign=share%20product

pt cine e interesat si de o spatula inox - pret f bun
[Image: f97fbf311f24743fcf750603175d2ea7.jpg]

https://www.emag.ro/spatula-pentru-pizza-ruhhy-otel-inoxidabil-lemn-argintiu-maro-30-3x30x47-cm-5900779943346/pd/D7M2M3YBM/?utm_source=mobile%20app&utm_medium=ios&utm_campaign=share%20product
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic

Reply
Direct dough 8h RT și 48h CT, hidratare 62%.

Attached Files Thumbnail(s)

Lelit PL92T, Timemore Sculptor 064S
MyPressi Twist V2 Moded, Kinu M47 Phoenix

Reply
(17-01-2024, 13:41)renatoa Wrote:
Ultimul clip al lui Vito poate fi de interes pentru ca realizeaza coacerea incercand sa simuleze conditiile home, adica isi limiteaza fortat cuptorul profi la 270 grade, ca sa se apropie de ce avem pe acasa.

Asa ca a rezultat o coacere in doua etape, prima de 5 minute a blatului+sosul, a doua de 3-4 minute doar mozarella.

Alte noutati pe care le-am remarcat ar fi adaugarea in aluat a 20% faina de orez, chiar nu am mai intalnit asa ceva, si nu am idee ce aduce nou ca gust sau textura... :s , si apoi laminarea, iarasi un first pentru mine, atat la Vito cat si la un aluat de pizza.
Nu am fost incantat de rezultatul din bucati, sosul se usuca.
Laminare eu fac uzual si la pizza.

Reply
(17-01-2024, 19:29)bogono Wrote: asta e?

Cuptor pentru pizza electric, cu usa, piatra si control digital al temperaturii Cozze 33 cm 13 inci 230 V 2.200W 90355

https://www.emag.ro/cuptor-pentru-pizza-electric-cu-usa-piatra-si-control-digital-al-temperaturii-cozze-33-cm-13-inci-230-v-2-200w-90355/pd/D1MW43YBM/?utm_medium=ios&utm_source=mobile%20app&utm_campaign=share%20product
Asa pare, da

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)