13-02-2023, 22:22
(13-02-2023, 22:19)Mihai L Wrote: Adica in tigaile de tabla neagra e mai OK sa faci sos de rosii…? [emoji23]
Pai alea nu trec de 100 grade ! la contactul cu sosul adica... Doar e fierbere acolo...
|
Pizza facuta acasa
|
(13-02-2023, 22:19)Mihai L Wrote: Adica in tigaile de tabla neagra e mai OK sa faci sos de rosii…? [emoji23]
(13-02-2023, 22:20)tacrita0 Wrote: Salutare,
Ce parere aveti de cuptorul Ariete? Merita cumparat la 300 lei?
(26-01-2023, 20:44)tecsi78 Wrote: Nu scoate multa caldura, e foarte bine izolat, nu face nici galagie, nu are ventilatie. E doar rezistenta sus si biscotto jos, atat.Ce grosime are piatra (biscotto) pentru pizza napoletana?
(16-02-2023, 23:30)Dan_R Wrote:(26-01-2023, 20:44)tecsi78 Wrote: Nu scoate multa caldura, e foarte bine izolat, nu face nici galagie, nu are ventilatie. E doar rezistenta sus si biscotto jos, atat.Ce grosime are piatra (biscotto) pentru pizza napoletana?
![[Image: LyhZjWv.jpg]](https://i.imgur.com/LyhZjWv.jpg)
(19-02-2023, 20:19)dragos.stoian Wrote: Azi am facut pizza cu otelul pe raftul de sus de tot, la cam 6-7cm de grill, a iesit super buna in aprox 5 min. Am luat si termometru industrial si otelul avea dupa 1h 285gr, grillul cam 290gr (cuptorul arataax 280). Recomand sa incercati pe raftul cel mai de sus daca aveti piatra sau otel
(19-02-2023, 22:09)dragos.stoian Wrote: Am inteles, f tare! Pot sa urc inca vreo 2 cm otelul (daca pun grătarul invers) si o sa caut sa mesteresc si acele 2 placi laterale cumvaCred ca ar trebui mers pas cu pas prin incercari. Nu stiu daca urcarea cu inca 2cm, nu va produce o arsura prea mare. Trebuie sa existe totusi o inaltime optima care sa nu inegreasca toata suprafata pizzei. Acele laterale au rolul de a crea o incinta inchisa in jurul placii, astfel incat temperatura sa ajunga la peste 300 grC. Un alt lucru foarte important este sa gasesti modalitatea de a functiona rezistenta in cele 2min in care se face coacerea.
(19-02-2023, 22:31)Mihai L Wrote: Intrebam cum a iesit pentru ca la mine asta a fost problema cu cuptorul electric casnic.
Cu toate puse din start nu a crescut blatul. Cuptoarele casnice nu au putere sa-l dezvolte la 250 grade. Cu sau fara placa sau piatra.
(19-02-2023, 22:31)Mihai L Wrote: Intrebam cum a iesit pentru ca la mine asta a fost problema cu cuptorul electric casnic.Pe langa temperatura insuficienta (doar 250 grC) mai sunt doua motive pentru care nu se coace intotdeauna uniform la mijloc. Cele doua motive sunt : mozzarella si sosul de rosii. Din acest motiv eu incerc sa diminuez umiditatea exagerata a celor doua ingrediente prin : taierea fasii si punerea pe un platou inclinat cu 3-4 ore inainte de coacere (se va elimina destul de mult zer din mozzarela) iar sosul, il fierb impreuna cu ingrediente care sa-l aromatizeze mai mult, pana ce devine o pasta (va avea un gust mai bun si umiditate mult scazuta).
Cu toate puse din start nu a crescut blatul. Cuptoarele casnice nu au putere sa-l dezvolte la 250 grade. Cu sau fara placa sau piatra.
(19-02-2023, 21:07)Dan_R Wrote: Iar acum o intrebare pentru toti colegii care au cuptoare electrice : are cineva placa din otel carbon si a incercat metoda de coacere "griggio" pentru pizza (placa montata cat mai sus aproape de rezistenta, un deflector stanga-dreapta si timp de coacere 2min)?

nu ar avea motiv sa dureze mai mult de 15 minute.Quote:Cica e f tare sa o folosesti pe ochiurile de gaz sa faci friptane/hamburgeri/clatite etc, abia așteptsa incerc.
(20-02-2023, 13:16)renatoa Wrote: De ce nu ai pune-o pe fund, incalzire prin contact directDe fapt toata "zbaterea" noastra, nu este legata de faptul ca nu se coace pizza. Mihai are dreptate cand spune ca pizza facuta la cuptorul electric clasic, indiferent ce placa folosesti si chiar daca faci coacerea pe etape, va rezulta un pic prea crocanta (Mihai a numit-o uscata) fata de pizza facuta in 2 min la care blatul este moale dar si usor crocant. De aceea tot ne dam fiecare cu parerea, cum sa utilizam acest cuptor electric si sa avem timp de coacere 2 min. Ceea ce a facut acel italian la partea superioara a cuptorului elctric, este de fapt acelasi lucru cu ceea ce incearca sa faca Renato la partea de jos a cuptorului, unde are gaz. "Obisnuinta este a doua natura" si mi-e teama ca sotia si restul familiei, s-au invatat cu blatul crocant, iar daca reusesc varianta soft, o sa vad strambaturi.nu ar avea motiv sa dureze mai mult de 15 minute.
Apoi faci prima faza doar cu blat acolo, si dupa ce pui topingul o muti sus si schimbi in mod radiant.